ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Μάρτη 1999
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανεβαίνει το θερμόμετρο

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της αγωνίας στη σημερινή 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, όπου το ενδιαφέρον μονοπωλούν οι συγκρούσεις των τεσσάρων πρώτων ομάδων της κορυφής. Τα βλέμματα επικεντρώνονται σε δυο γήπεδα και συγκεκριμένα στο ΣΕΦ και στο Αλεξάνδρειο. Στο πρώτο ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (19. ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), ενώ στη Θεσσαλονίκη θα κοντραριστούν Αρης και Παναθηναϊκός (21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Με στόχο τη νίκη, που εκτός της μεγάλης βαθμολογικής σημασίας αποτελεί και θέμα γοήτρου οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά. Η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Αρη στο Αλεξάνδρειο έφερε τον Ολυμπιακό να συγκατοικεί στην κορυφή με τον Παναθηναϊκό. Ετσι λοιπόν το σημερινό παιχνίδι αποχτάει ιδιαίτερη σημασία για τους Πειραιώτες, αφού μια πιθανή νέα απώλεια θα δημιουργήσει προβλήματα στο στόχο τους, που είναι να κόψουν πρώτοι το νήμα του πρωταθλήματος. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, παρά την ήττα στη Θεσσαλονίκη, κράτησε χαμηλούς τόνους προς τους παίκτες, αφού ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη και η ψυχολογία θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Στον αγωνιστικό τομέα υπάρχουν καλά νέα, αφού όλοι οι παίκτες, συμπεριλαμβανομένου και του Φασούλα, έδωσαν το "παρών" στις προπονήσεις.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η εξασφάλιση ουσιαστικά της τρίτης θέσης από τους Θεσσαλονικείς τούς άνοιξε την όρεξη και για το κάτι παραπάνω, ποντάροντας στην πολύ καλή παράδοση που έχουν τελευταία στις αναμετρήσεις τους με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αλλά και στο καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Ας σημειωθεί ότι για να έχει ελπίδες για τη δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τη νίκη με 8 πόντους διαφορά.

Τώρα που η κρίση των τελευταίων ημερών φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν άρχισαν και τα καινούρια όνειρα στον Παναθηναϊκό. Με νίκη σήμερα στο "αφιλόξενο" γι' αυτούς Αλεξάνδρειο επί του Αρη ανοίγει ο δρόμος της κατάκτησης της πρώτης θέσης. Ο Λευτέρης Σούμποτιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, αφού όλα τα ζητήματα τραυματισμών έχουν ξεπεραστεί. Ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στην άμυνα κάτω από το καλάθι, όπου υπάρχουν δυο βασικά ατού του Αρη, ο Μιούρσεπ και ο Ουάιτ.

Με τη συνταγή της νίκης επί του Ολυμπιακού και ανεβασμένη ψυχολογία, στον Αρη δηλώνουν έτοιμοι για ένα ακόμη θρίαμβο. Αλλωστε η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα που θα του διατηρήσει το προβάδισμα έναντι της ΑΕΚ όσον αφορά την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Ο Σβι Σερφ δε θα έχει στη διάθεσή του για μια ακόμη φορά τον Ντίνο Αγγελίδη.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής είναι: ΑΕΚ - Παπάγου (ΟΑΚΑ 17.00), Ηράκλειο - Ηρακλής (Ηρακλείου 17.00), Σπόρτιγκ - Απόλλων Πάτρας (Πατήσια 17.00), Πανιώνιος - Νήαρ Ηστ (Ν. Σμύρνη 17.00).

  • Το παιχνίδι της Καλλιθέας όπου η πρωτοπόρος Δάφνη δοκιμάζει τις δυνάμεις της κόντρα στον Εσπερο (17.30) αποτελεί το πιο σημαντικό της 19ης αγωνιστικής στην Α2. Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Φίλιππος - Πειραϊκός (17.30), Μίλων - Φάληρο (17.30), Λάρισα - Ηλυσιακός (17.30), Μακεδονικός - Ολύμπια (17.30), Ιωνικός - ΜΕΝΤ (17.30).
ΑΕΚ
"Κλείνει" ο Ατματσίδης

Προς αίσιο τέλος φαίνεται να βαδίζει το σίριαλ με την επισημοποίηση (διά υπογραφής) της παραμονής του Ατματσίδη στην ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση ειδοποίησε το διεθνή τερματοφύλακα πως μετά τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα κληθεί να υπογράψει το νέο συμβόλαιο. Παρ' ότι οι δύο πλευρές είχαν προφορικά συμφωνήσει αρκετό καιρό, η προκαταβολή που ζητάει ο Ατματσίδης (περίπου 150 εκατ. δρχ.) δεν επέτρεπε υπογραφές. Φαίνεται όμως πως τελικά το εμπόδιο ξεπεράστηκε και σύντομα θ' ανανεώσει την παραμονή του στο "δικέφαλο" και με τη βούλα...

Στο μεταξύ στη χώρα μας ήρθε χθες νέο στέλεχος της πολυεθνικής ENIC, ο Ράσες Τάκαρ, για διαβουλεύσεις με τους ημεδαπούς υπευθύνους. Ο εκ των τοποτηρητών ισχυρίστηκε πως όλα βαίνουν καλά στη συνεργασία των δύο πλευρών και υποσχέθηκε ξανά στήριξη...

Στα αγωνιστικά, από τη συνάντηση με την Προοδευτική θ' απουσιάσουν ο τιμωρημένος Καλιτζάκης και ο τραυματίας Μπατίστα. Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Ζήκου.

Μονόδρομος η νίκη για ΠΑΟ

Με μοναδικό στόχο τη νίκη, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται σήμερα στην Καβάλα με την τοπική ομάδα (4μμ ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Αυτό τόνισε στις δηλώσεις του και ο τεχνικός του ΠΑΟ, Χουάν Ραμόν Ρότσα: "Δεν έχουμε τα περιθώρια για απώλειες. Είμαστε σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης".

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Ρότσα δε θα έχει στη διάθεσή του τον Χούλιο Σέζαρ που στην τελευταία προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι και αποκλείστηκε από την αποστολή. Αντικαταστάτης του θα είναι ο νεαρός Μπασινάς. Πιθανή 11άδα για την ομάδα του "τριφυλλιού": Βάντσικ, Κιάσσος, Λαγωνικάκης ή Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Μίκλαντ, Ασάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Καραγκούνης, Βαζέχα, Λυμπερόπουλος.

ΠΟΛΟ
Τα βλέμματα στη Χαλκίδα

Το ντέρμπι της Χαλκίδας με τον Παναθηναϊκό μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη σημερινή 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Η ομάδα της Εύβοιας με όπλο την ισχυρή της έδρα θα προσπαθήσει για τη νίκη προκειμένου να διατηρηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Τη νίκη ψάχνει όμως και ο Παναθηναϊκός, αφού θέλει να ξαναμπεί στο παιχνίδι της τετράδας. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 20.00. Ντέρμπι αναμένεται να γίνει και στην Πάτρα, όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί τη Γλυφάδα έχοντας κοινό στόχο, που είναι να ανέβουν ψηλότερα στη βαθμολογία. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής είναι: Ολυμπιακός - Χίος (Πειραιά 18.00), Αρης Νικαίας - Εθνικός (Νίκαια 18.00), Χανιά - ΟΦΘ (Χανιά 18.30), Πάτρα - Γλυφάδα (Πάτρα 20.00), Ηλυσιακός - Βουλιαγμένη (Ηλύσιο 20.30).

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ζευγάρια - "φωτιά"

Η ιταλοαγγλική μονομαχία μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Γιουβέντους είναι το μεγάλο παιχνίδι των ημιτελικών στο Τσάμπιονς Λιγκ,μετά την κλήρωση που πραγματοποίησε χτες η ΟΥΕΦΑ. Στον άλλο ημιτελικό θα συγκρουστούν η Μπάγερν Μονάχου με την Ντιναμό Κιέβου. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 7 Απρίλη και οι επαναληπτικοί στις 21 του ίδιου μήνα.

Εξάλλου στο Κυπελλούχωνη Τσέλσι θα αντιμετωπίσει τη Μαγιόρκα και η Λοκομοτίβ Μόσχας τη Λάτσιο (8 και 22 Απρίλη), ενώ στο ΟΥΕΦΑ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο παιχνίδι της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Πάρμα. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι μεταξύ της Μαρσέιγ και της Μπολόνια. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 6 Απρίλη και οι επαναληπτικοί στις 20 του ίδιου μήνα.

Γερή κόντρα θα έχουν σήμερα στο ΣΕΦ ο Μπέρι και ο Τάρλατς, στο πιο "δυνατό" παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής της Α1, μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αιφνιδίασε ο Ιορντανέσκου

Οι επιλογές του Ιορντανέσκου για τους αγώνες με Νορβηγία (27/3), Λετονία (31/3) επιφύλασσαν μία έκπληξη. Αντί του Ελευθερόπουλου κλήθηκε ο Μιχόπουλος. Το γιατί δεν το εξήγησε ο Ρουμάνος, αφού ο υψηλός πυρετός, λόγω ίωσης, τον κράτησε κλινήρη και απουσίαζε από τη συνέντευξη. Οι συνεργάτες του παρέπεμπαν σ' αυτόν που είναι αρμόδιος και έτσι το μόνο που έμεινε ήταν η πιθανολόγηση. Το γκολ του Κόντε δεν απέκλεισε μόνο τον Ολυμπιακό από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τον "μικρό" από την Εθνική. Κατά τ' άλλα επανέρχεται, όπως αναμενόταν, ο Κασάπης.

Το "παρών" στην έναρξη της μίνι προετοιμασίας για τα σημαντικά παιχνίδια θα δώσουν ακόμα οι Ατματσίδης, Μαυρογενίδης, Καλιτζάκης, Ανατολάκης, Νταμπίζας, Γκούμας, Ουζουνίδης, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Ζαγοράκης, Πουρσανίδης, Ζήκος, Μάρκος, Π. και Κ. Κωνσταντινίδης, Φραντζέσκος, Λυμπερόπουλος, Νικολαϊδης, Μαχλάς, Αναστασίου.

Οσο για τον Καραπιάλη, ο ίδιος διαρρέει πως περίμενε κάποια ειδοποίηση από την ΕΠΟ ή το τεχνικό τιμ και αυτοί πως περίμεναν απάντηση απ' τον "ερυθρόλευκο" μέσο. Η επιστροφή λοιπόν δεν υλοποιήθηκε.

Με δύο σημαντικές απουσίες θα 'ρθει στην Αθήνα η Νορβηγία. Ο βασικός επιθετικός Τόρε Αντρε Φλο και το "μυαλό" Κέτιλ Ρέκνταλ δεν είναι στη διάθεση του Νιλς Γιόχαν Σεμπ που κάλεσε τους: Μπάαρντσεν, Μίρε (τερματοφύλακες), Μπεργκ, Μπεργκντοέλμο, Χάλε, Χέγκεμ, Χοφτούν, Χάαλαντ, Γιόνσεν (αμυντικοί), Μπόχινεν, Κάριου, Ιβερσεν, Μίκλαντ, Ρίσετ, Ρούντι, Σολμπάκεν, Σόλσκιαερ, Στραντ (μέσοι και επιθετικοί).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ολα θα κριθούν τη Δευτέρα

Ο Ιωνικός ΝΦ αναδείχτηκε νικητής και στα χαρτιά αλλά και στις εντυπώσεις στο χτεσινό δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 του χάντμπολ ανδρών. Ο περσινός πρωταθλητής Δούκας, αν και είχε ψυχολογικό προβάδισμα επί του αντιπάλου του, δεν μπόρεσε να πάρει έστω και την πολυπόθητη ισοπαλία που θα του έδινε και το φετινό τίτλο. Οι γηπεδούχοι, που δεν είχαν καν προπονητή στον πάγκο (ο Π. Ιατρούδης βρισκόταν στην εξέδρα λόγω της δίμηνης τιμωρίας που του επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή), έβλεπαν το χρόνο να περνάει και να βρίσκονται πίσω στο σκορ σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Ομως μέσα σε πέντε λεπτά και ενώ το αποτέλεσμα ήταν 15 - 16, πέρασαν από την κόλαση στον παράδεισο. Με ένα 3 - 1 πέρασαν μπροστά στο σκορ και πήραν τη νίκη με 18 - 17. Στο τελευταίο ενάμισι λεπτό οι διαιτητές Μπεμπέτσος και Κανελλάκης έδειξαν από μια κόκκινη και ένα δίλεπτο σε παίκτες των δύο ομάδων. Ο τίτλος πλέον θα κριθεί τη Δευτέρα στο Ζηρίνειο (18.00).

ΛΑΤΣΙΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-0
Λύγισε στην επανάληψη

Δεν άντεξαν στην πίεση των Ιταλών και λύγισαν στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου. Οι παίχτες του Πανιωνίου, που ταξίδεψαν στο Ολίμπικο για να αντιμετωπίσουν τη Λάτσιο, γνώρισαν την ήττα με 3-0 και αποχαιρέτησαν οριστικά το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Αλλωστε αυτό είχε απομακρυνθεί κατά πολύ από το στρατόπεδο των "κυανέρυθρων" ύστερα από το 0-4, με το οποίο είχαν ηττηθεί εντός έδρας, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να προσπαθήσουν για κάτι καλό. Τα λάθη, όμως, των παιχτών του Ρόνι Γουίλαν δεν τα συγχώρεσαν οι "λατσιόνε", που με τους Ντε λα Πένια (69', 81') και Στάνκοβιτς (77') να παραβιάζουν την εστία του Στρακόσια, σφράγισαν το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση του θεσμού.

ΛΑΤΣΙΟ: Μπολότα, Κόουτο, Μπαρόνιο, Ντε λα Πένια, Στάνκοβιτς, Ντένβεντ, Γκοτάρντι, Νέστα, Μιχαϊλοβιτς (Κρόβορι), Λομπάρντο, Λομπάρντι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στρακόσια, Μητσιόπουλος, Ζαχόπουλος (Ιωαννίδης), Γαζής, Ρόμπινς (Χέιλοκ), Καμίτσης, Τίσντέιλ, Ρόμπερτς, Καρασσαβίδης, Μπάκερουτ (Μπουγάς), Σαπουντζής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ