ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Απρίλη 1999
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπόλογη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τον βρώμικο πόλεμο!

Η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει την υπογραφή ήδη από τον Ιούνη του 1998 (σσ: κατά τη διάρκεια της Συνόδου υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 10-12 Ιούνη 1998) όχι μόνο κάτω από την απόφαση για την έναρξη βομβαρδισμών κατά της Σερβίας, αλλά και κάτω από την απόφαση για έναρξη Χερσαίων Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ με την άμεση εμπλοκή της χώρας μας!

Σύμφωνα με τα επίσημα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει σήμερα ο "Ρ" και με βάση το απόρρητο έγγραφο του γραφείου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, της διεύθυνσης ΕΠΥΕΘΑ/ΔΔΣ/ΤΔΟ/Γρ. ΝΑΤΟ,με ημερομηνία 10-9-98 και με θέμα "ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ" αναφέρονται τα εξής:

"Ναι" στους βομβαρδισμούς!

Σύμφωνα με τα Συμπεράσματα των Συνόδων του ΝΑΤΟ στις 26 Μάη 1998 στο Λουξεμβούργο και στις 10-12 Ιούνη 1998 στις Βρυξέλλες:

  • Εγκρίθηκε από NAC (Βορειο-ατλαντικό Σύμφωνο) το "Ενδιάμεσο Σχέδιο" αεροπορικών επιχειρήσεων (CONOPLAN 10601) στα πλαίσια της 3ης Δέσμης που περιλαμβάνει επιχειρήσεις στην περιοχή του Κοσσόβου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ΟΝ Γιουγκοσλαβίας, οι οποίες θα διεξαχθούν κατά φάσεις ως εξής (σσ: πρόκειται για αυτό που ήδη ζούμε από την 24η Μάρτη, με την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών):

α) Κήρυξη περιοχής Non Fly Zone στο Κόσσοβο

β) Προσβολή των μέσων αεράμυνας σε Κόσσοβο - ΟΝΓ

γ) Προσβολή στρατιωτικών στόχων σε Κόσσοβο - ΟΝΓ

δ) Προσβολή στρατιωτικών στόχων σε όλη την έκταση της ΟΝΓ

"Ναι" και στις Χερσαίες Επιχειρήσεις!
  • Εγκρίθηκε από NAC (Βορειο-ατλαντικό Σύμφωνο) το σχέδιο Χερσαίων Επιχειρήσεων (CONOPLAN 10601) που περιλαμβάνει 2 εναλλακτικές επιλογές:

α) Ενισχυμένη επιλογή (Option) "A": Προβλέπει ανάπτυξη 60.000 ανδρών (50.000 στο Κόσσοβο και 10.000 στην Αλβανία)...

β) Ενισχυμένη Επιλογή (Option) "Α (-)": Προβλέπει ανάπτυξη 36.000 ανδρών(28.000 στο Κόσσοβο και 8.000 στην Αλβανία), με σκοπό την επιβολή ειρηνικής διευθέτησης στο Κόσσοβο, μετά από συμφωνία και των δυο πλευρών...Τι αποκαλύπτουν τα παραπάνω; Το πολύ απλό: Ολη αυτή η επιχείρηση μεταφοράς στρατευμάτων από τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, το Λιτόχωρο κλπ, που η κυβέρνηση επιδιώκει να την εμφανίσει ως "ειρηνευτική αποστολή", δεν είναι παρά αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού ΝΑΤΟικού στρατιωτικού σχεδιασμού για την επέμβαση στη Σερβία! Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο οι αεροπορικές επιθέσεις, όσο και οι χερσαίες επιχειρήσεις έχουν στα κιτάπια του ΝΑΤΟ τον ίδιο κωδικό(CONOPLAN 10601)!

Χωρίς την Ελλάδα δε θα γινόταν η επιχείρηση!

Οπως αποκαλύπτεται, ο ρόλος της Ελλάδας και του εδάφους της για την εκδήλωση των ΝΑΤΟικών επιθέσεων είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικός, αφού αν η κυβέρνηση δε συναινούσε στις υποδείξεις των Αμερικανών και αν δε διέθετε το ελληνικό έδαφος, η ΝΑΤΟική επιχείρηση δε θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή.

Οπως τονίζεται στο εξ απορρήτων ντοκουμέντο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας "κατά την εκπόνηση των ανωτέρω δυο σχεδίων (σσ: πρόκειται για το χερσαίο μέρος της επιχείρησης που παρουσιάστηκε παραπάνω) διαπιστώθηκε από επιτόπιες μελέτες ότι η ανάπτυξη δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο και στη Βόρεια Αλβανία ήταν δυνατή μόνο μέσω Ελλάδας και Σκοπίων, ελλείψει παντελούς υποδομής στην Αλβανία".

"Ως φυσικό επακόλουθο λοιπόν - συνεχίζει το έγγραφο - η σχεδίαση σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη ΔΜ (Διοικητικής Μέριμνας) προβλέπει ότι θα γίνει μέσω Θεσσαλονίκης και Σκοπίων. Τα συμμετέχοντα έθνη στην επιχείρηση, θα εγκαταστήσουν στοιχεία υποστηρίξεων ΔΜ στην ευρύτερη περιοχή του λιμένα και αεροδιαδρόμων της Θεσ/νίκης και του λιμένα Βόλου".

Σε ελληνικό έδαφος η "Διοικητική Μέριμνα" του βρώμικου πολέμου!

Επειδή για τους Αμερικάνους και τους υπόλοιπους ΝΑΤΟικούς το έδαφος της Ελλάδας κρίθηκε "απολύτως απαραίτητο" για τη διεξαγωγή της επιχείρησης, σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, υπήρξε η απαραίτητη προεργασία:

"Την 11 Αυγούστου - όπως υπογραμμίζεται - πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ανώτατων Αξιωματικών στη χώρα μας για να διερευνήσουν την πρόθεση της χώρας μας στην παροχή διευκολύνσεων και στην εγκατάσταση στοιχείων "Διοικητικής Μέριμνας" στην περιοχή των λιμένων και αεροδρομίων Θεσσαλονίκης και Βόλου για την ανάπτυξη Συμμαχικών Δυνάμεων".

Εφ' όλης της ύλης εμπλοκή της Ελλάδας!

Το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής προκύπτει αβίαστα από τα ίδια τα ντοκουμέντα. Στο έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με υπογραφή 10 Σεπτέμβρη 1998, αναφέρεται επί λέξει:

"Για λόγους προόδου της Συμμαχικής σχεδιάσεως η χώρα μας δεν αντιτίθεται στη διάθεση διευκολύνσεων στο ΝΑΤΟ (Αεροδιαδρόμων, Λιμένων, Οδικών Αξόνων κλπ), για την ανάπτυξη των δυνάμεων σε Αλβανία και ΠΓΔΜ".

Προσοχή στην ακόλουθη παράγραφο:

"Ειδικότερα δεν έχουμε αντίρρηση στο να συμπεριληφθεί στο σχέδιο των χερσαίων επιχειρήσεων ο Λιμένας της Θεσ/νίκης και η ευρύτερη περιοχή αυτής να χρησιμοποιηθεί ως "Joint Rear Area" (σσ: σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "τα νώτα της επιχείρησης") καθώς και ο Λιμένας του Βόλου"

"Οταν όμως - συμπληρώνεται - απαιτηθεί να "δοθούν" στην πράξη θα ληφθεί εκ νέου πολιτική απόφαση (σσ: το γεγονός ότι όλη η Βόρειος Ελλάδα έχει μετατραπεί σε περιοχή υπό ΝΑΤΟική κατοχή είναι η καλύτερη επιβεβαίωση για την παροχή της πολιτικής απόφασης εκ μέρους της κυβέρνησης που μνημονεύει το έγγραφο από το Σεπτέμβρη του '98).

Ελληνικό τάγμα στο Κοσσυφοπέδιο!

Σε όλες τους τις δηλώσεις μέχρι τώρα, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επαναλαμβάνουν με ένα στόμα και μια φωνή ότι η Σερβία πρέπει να αποδεχτεί το σχέδιο του Ραμπουγέ.

Γιατί άραγε; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση - εν μέσω ανηλεών βομβαρδισμών - καλεί τη Σερβία να αποδεχτεί αυτό το κατάπτυστο κείμενο, που ούτε λίγο ούτε πολύ ορίζει ότι στο εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας θα εδρεύει ΝΑΤΟική δύναμη με απεριόριστα δικαιώματα δράσης, όχι μόνο στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά σε όλη της έκταση της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας!

Την απάντηση αυτής της κυβερνητικής εμμονής τη δίνουν τα πολύ πρόσφατα επίσημα ντοκουμέντα του υπουργείου Εξωτερικών με την κωδική σήμανση "Α3 ΔΝΑΕ" της 24ης Φεβρουαρίου 1999 και με τίτλο "Σημεία Παρεμβάσεως - Κοσσυφοπέδιο",που - σημειωτέον - η συγγραφή του τοποθετείται χρονικά αμέσως μετά τη λήξη του "πρώτου γύρου" των συνομιλιών στο Ραμπουγέ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της 24-2-99, "η Ελλάς... ως προς το στρατιωτικό σκέλος ήδη μετέχει με ένα πολυάριθμο και εξαιρετικά πεπειραμένο απόσπασμα, στην Αποστολή Διακριβώσεως του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο (σ. σ.: πρόκειται για το περιβόητο σώμα των "παρατηρητών"), όπου ήδη ήταν από καιρού παρούσα, με την Κοινοτική Δύναμη ECMM και θα μετάσχει, τόσο στη Δύναμη Απαγκιστρώσεως (Extraxion Force) όσο και στη ΝΑΤΟική δύναμη KFOR, με μονάδες όχι μικρότερες του τάγματος"!

Τι είναι η "KFOR";Στην επίσημη ΝΑΤΟική ορολογία πρόκειται για τη "Διεθνή Ειρηνευτική Δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο". Πρόκειται, δηλαδή, για τη ΝΑΤΟική χερσαία δύναμη επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο και τη Γιουγκοσλαβία, την οποία απαιτούν οι Αμερικανοί να δεχτούν οι Σέρβοι στο έδαφός τους, μέσω της υποταγής τους στο κείμενο του Ραμπουγέ!

Σε αυτή τη ΝΑΤΟική δύναμη κατοχής, η κυβέρνηση του κυρίου Σημίτη έχει ήδη αποφασίσει να στείλει ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις "όχι μικρότερες του τάγματος"!

"Κάτι που μας αφορά"...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχει - για τις περίφημες "δεσμεύσεις" που υπαγορεύει η ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ - και η διαπίστωση που περιέχεται σε άλλο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών,της ίδιας ημερομηνίας (24-2-99) και με κωδική σήμανση "ΑΠΦ. 1133 - 1133.1/HILL - 1133.1/KFOR/ΑΣ 779". Σημειωτέον ότι το έγγραφο έχει συνταχθεί μόλις 20 μέρες πριν την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών:

"Ο ΝΑΤΟικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της KFOR έχει ολοκληρωθεί και ήδη οι ΝΑΤΟικές μονάδες συρρέουν προς τα έμπεδα στη μεθόριο ΠΓΔΜ - ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, μέσω λιμένων Θεσσαλονίκης και Βόλου και αερολιμένος Θεσ/νίκης".

"Στο σημείο αυτό - τονίζεται στο έγγραφο - εμφανίζεται μια ιδιαίτερη πτυχή που μας αφορά και συνίσταται στο ενδεχόμενο διελεύσεως του τουρκικού τάγματος διά του ελληνικού εδάφους, καθ' οδόν προς την ΠΓΔΜ"...

Με άλλα λόγια, το... "συμμαχικό" χρέος της κυβέρνησης, να διευκολύνει το πέρασμα των τουρκικών δυνάμεων από το ελληνικό έδαφος προς τη Σερβία, της ήταν γνωστό από πολύ νωρίς...

ΣΠ Η Ελλάδα σε πόλεμο με τη Γιουγκοσλαβία

Η κυβέρνηση έχει βάλει την υπογραφή της όχι απλώς κάτω από το διάταγμα των βομβαρδισμών κατά της Σερβίας, αλλά και κάτω από την απόφαση για έναρξη "χερσαίων επιχειρήσεων", που το πρώτο μέρος τους δεν είναι άλλο από αυτό που εξελίσσεται στη Βόρεια Ελλάδα!

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γιουγκοσλαβία. Οσο ηλίθιο ή ακατανόητο και αν αυτό φαίνεται. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις. Και δεν αρκείται στο να παραχωρεί γη και ύδωρ στους ΝΑΤΟικούς, παραδίδοντας προς ιδία χρήση το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το αεροδρόμιό της και τον οδικό άξονα της συμπρωτεύουσας με τα Σκόπια, για τη μεταφορά στα σύνορα της Γιουγκοσλαβίας των μισθοφόρων του θανάτου.

Ο "Ρ" παρουσιάζει σήμερα μια σειρά υπομνημάτων και "ενημερωτικών σημειωμάτων" που ανταλλάχτηκαν στο πλαίσιο της "εσωτερικής αλληλογραφίας" μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων υπουργείων. Ο "Ρ" αποκαλύπτει στοιχεία, τα οποία τέθηκαν υπόψη κορυφαίων Ελλήνων υπουργών, αρκετούς μήνες πριν ξεσπάσουν οι βομβαρδισμοί και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του κ. Σημίτη είναι "χωμένη μέχρι το λαιμό" στη βρωμιά αυτού του πολέμου.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία:

  • Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλωμένη την πρόθεσή της για επιχειρησιακή εμπλοκή στη γιουγκοσλαβική κρίση, με χερσαία τμήματα και ειδικότερα με τάγμα Ελλήνων στρατιωτών.
  • Η κυβέρνηση έχει συνυπογράψει όχι μόνο τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, αλλά και τη χερσαία επίθεση, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής ΝΑΤΟικής επιχείρησης.
  • Η χερσαία επιχείρηση δεν είναι άλλη από αυτή που ήδη εδώ και καιρό λαμβάνει χώρα από το έδαφος της Ελλάδας, με τη μεταφορά ΝΑΤΟικών στρατευμάτων προς το Κοσσυφοπέδιο.
  • Η κυβέρνηση έχει σε τέτοιο βαθμό εμπλέξει τη χώρα στη ΝΑΤΟική θηριωδία, ώστε το ελληνικό έδαφος να αποτελεί το κέντρο της "Διοικητικής Μέριμνας" του πολέμου. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα διατηρεί σε ετοιμότητα τη στρατιωτική βάση στο Λιτόχωρο, τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, το λιμάνι του Βόλου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ΝΑΤΟικές ανάγκες.

Αυτή η κυβέρνηση, που προσπαθεί να εμφανιστεί σαν "Πόντιος Πιλάτος" είναι μια κυβέρνηση που γνώριζε από πρώτο χέρι και εγκαίρως για τους σχεδιαζόμενους βομβαρδισμούς των αμάχων από το ΝΑΤΟ. Κάλυπτε μέχρι και "ιδεολογικά" τη ΝΑΤΟική πρεμούρα για επέμβαση στο Κόσσοβο. Προσυπέγραψε με ένα απλό νεύμα των Αμερικάνων τον όλεθρο που εκτυλίσσεται στα Βαλκάνια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

Υπέρ της επέμβασης και... "ιδεολογικώς"!

Το Δεκέμβρη του '98, το Τμήμα Διμερών Αμυντικών Συνεργασιών ΙΙ της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΥΕΘΑ, σκιαγραφεί την πλήρη ταύτιση της ελληνικής κυβέρνησης με το ΝΑΤΟ. Προσφέρει, δε, και... επιχειρήματα "ιδεολογικού" χαρακτήρα (!) και "έγκυρης ανθρωπιστικής ανάγνωσης" (!) του Διεθνούς Δικαίου, ώστε να παρακαμφθεί από το ΝΑΤΟ η θέση της Σερβίας, πως τοΚόσσοβο είναι εσωτερική της υπόθεση και άρα, ουδείς δικαιούται να παρέμβει, πολύ περισσότερο στρατιωτικά.

Ετσι λοιπόν στο εν λόγω έγγραφο σημειώνεται:

"Το επιχείρημα των Γιουγκοσλάβων, ότι η υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου είναι εσωτερικό τους θέμα δεν είναι αποδεκτό, καθόσον αποσταθεροποιεί όλην την περιοχή και επηρεάζει όλες τις γειτονικές χώρες. Πρόκειται κατά βάση για ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που έχει συνεπώς διεθνή χαρακτήρα"!

Συνεπώς, κατά την ελληνική κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ όχι απλώς δικαιούται, αλλά έχει και υποχρέωση να επέμβει στη Σερβία, για... ανθρωπιστικούς λόγους!

Επαναλαμβάνουμε ότι τα παραπάνω αναγράφονταν σε υπηρεσιακά έγγραφα της κυβέρνησης το Δεκέμβρη του 1998. Λίγο αργότερα, το Γενάρη του 1999, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, πιστός στο πνεύμα του... επερχόμενου "ανθρωπισμού" της εισβολής των ΝΑΤΟικών στη Σερβία, δήλωνε το εξής φοβερό: Η υπόθεση, έλεγε, στο Κόσσοβο, προκαλεί κρίση και ότι σε συνθήκες κρίσης τα όρια της εθνικής κυριαρχίας πρέπει να περιορίζονται! Τα όρια της εθνικής κυριαρχίας της Σερβίας, εννοούσε...

Ποιος ΟΗΕ; Ο,τι πουν οι ΗΠΑ

Τι έλεγε όμως η κυβέρνηση μερικούς μήνες πριν, όσον αφορά τη συναπόφασή της για την επίθεση του ΝΑΤΟ στη Σερβία; Μήπως έθετε κάποια προϋπόθεση; Πράγματι, έθετε:

"Η Ελλάδα - σύμφωνα με τα "Συμπεράσματα" των Συνόδων του ΝΑΤΟ - είχε δηλώσει ότι "δε θα αντιταχθεί σε ομόφωνη απόφαση εφόσον εξαντληθούν τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα και υπό την προϋπόθεση ύπαρξης Εντολής (Mandate) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ"".

Στα επίσημα έγγραφα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αναφέρεται, επίσης, ότι η κυβέρνηση "ενέκρινε τα επιχειρησιακά σχέδια με την επιφύλαξη ότι η εφαρμογή τους απαιτεί περαιτέρω πολιτική απόφαση και απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".

Στα ίδια αυτά έγγραφα αναφέρεται - κατά γράμμα - για τις ΗΠΑ, ότι είναι "θιασώτης και πιθανόν κύριος εμπνευστής και υποστηρικτής της στρατιωτικής επέμβασης χωρίς Εντολή (Mandate). Κύριο επιχείρημά τους είναι η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα με το μικρότερο δυνατό ρίσκο για τις δυνάμεις που θα συμμετάσχουν".

Οι ΗΠΑ, λοιπόν, ήταν αποφασισμένες να χτυπήσουν χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΟΗΕ. Η κυβέρνηση, υποτίθεται ότι θα συμφωνούσε με την επίθεση μόνο εφόσον θα υπήρχε απόφαση του ΟΗΕ. Τελικά, η επίθεση έγινε. Τελικά, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε. Χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΟΗΕ...

Το άγος της υπογραφής

Περίπου ως... άνευ σημασίας προσπαθεί να εμφανίσει η κυβέρνηση την υπογραφή της κάτω από το διάταγμα του θα - ΝΑΤΟυ. Κι όμως, η αξία αυτής της υπογραφής, όχι μόνο είναι πασίδηλη στον καθένα, αλλά μνημονεύεται και στα επίσημα ντοκουμέντα των αρμοδίων κυβερνητικών υπηρεσιών.

Αντί άλλης απόδειξης αντιγράφουμε από το έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με την υπογραφή του "Επιτελείου Υπουργού Εθνικής Αμυνας" (ΕΠΥΕΘΑ) της 10-9-98:

"Στα πλαίσια της 3ης δέσμης (σ.σ.: πρόκειται για την "εφαρμογή των Στρατιωτικών Σχεδίων" του ΝΑΤΟ) και της προετοιμασίας για πιθανή Στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αναθέτει (σ.σ.: το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο) στις Στρατιωτικές Αρχές εκπόνηση ενδεχόμενων επιχειρησιακών σχεδίων, τα οποία θα καλύπτουν όλες τις πιθανές περιπτώσεις και όλους τους πιθανούς τρόπους ενεργείας και τα οποία θα εφαρμοστούν εφόσον υπάρξει σχετική (ομόφωνη) απόφαση του Συμβουλίου (NAC)"!

Η απόφαση των βομβαρδισμών θα εφαρμοζόταν μόνο εφόσον "υπάρξει σχετική ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου". Η απόφαση υπήρξε. Και ήταν ομόφωνη. Φρόντισε η ελληνική κυβέρνηση...

Να η εμπλοκή της χώρας μας στη χερσαία επιχείρηση κατά του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και η απόδειξη ότι η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί ένα υπό ΝΑΤΟική κατοχή έδαφος με αποστολή να φυλάει τα "νώτα" της ΝΑΤΟικής επέμβασης!

Βάσεις "Διοικητικής Μέριμνας", αεροδρόμια, νοσοκομεία, αλλά και τάγμα με Ελληνες στρατιώτες! Ολα στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και κατά της Σερβίας...

Το έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που αποκαλύπτει ο "Ρ" δε χρειάζεται σχόλια: Από τις 10.9.98 είναι γνωστό ότι το NAC (σ.σ. Βορειοατλαντικό Σύμφωνο) έχει εγκρίνει τόσο τις "αεροπορικές επιχειρήσεις", όσο και τις "χερσαίες επιχειρήσεις" κατά της Σερβίας, με την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης

9.3. '99 Θεσσαλονίκη: Οι συρμοί του ΟΣΕ μεταφέρουν ΝΑΤΟϊκά (γερμανικά) τανκς από το λιμάνι της συμπρωτεύουσας στην ΠΓΔΜ. Κι από εκεί στο Κοσσυφοπέδιο...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ