ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανσπουδαστική νίκη

Για 8η συνεχή χρονιά η παράταξη ΠΚΣ ενισχύει σημαντικά τις δυνάμεις της στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι αισιόδοξες προβλέψεις για σημαντική ενίσχυση της Πανσπουδαστικής στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές επιβεβαιώθηκαν με πανηγυρικό τρόπο, από τα πρώτα ακόμη αποτελέσματα που έγιναν γνωστά χτες βράδυ.

Με μεγάλη άνοδο στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολών, πρωτιές σε αρκετούς φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους και την ανάδειξή της σε δεύτερη δύναμη σε πολλές σχολές, η ΠΚΣ συνεχίζει και φέτος την ανοδική πορεία της, πράγμα που αποτελεί προμήνυμα ανάτασης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, που με καλύτερους όρους πια μπορεί να παίξει το ρόλο που του πρέπει. Για 8η συνεχή χρονιά η ΠΚΣ συνεχίζει να σημειώνει άνοδο σε ποσοστά και σε ψήφους, κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής των συσχετισμών.

Στα γραφεία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας χτες το βράδυ, το κλίμα ήταν πανηγυρικό και όσο η ώρα περνούσε, και νέα αποτελέσματα έφταναν από όλη τη χώρα, γινόταν ακόμα περισσότερο. Είναι ενδεικτικό ότι στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έρχονταν μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, από τους συλλόγους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, η ΠΚΣ αναδεικνύεται σε 2η δύναμη.

Οπως έδειχναν τα πρώτα αποτελέσματα, η ΠΚΣ σημείωνε άνοδο διπλάσια και από την περσινή χρονιά, δείχνοντας πως ακόμα περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές συντάσσονται με τη δύναμη που, κόντρα στο συμβιβασμό, επιλέγει το "μονόδρομο της σύγκρουσης". Μέχρι χτες το βράδυ, δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση σε μεγάλες σχολές των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά όπου η ΠΚΣ έχει σημαντικές δυνάμεις.

Και πρωτιές

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έφταναν χτες βράδυ στα γραφεία της ΠΚΣ, η παράταξη αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη στα Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης,στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας Θεσσαλονίκης,στο Βιολογικό Αθήνας,στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθήνας,στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών ΤΕΙ Αθήνας,στο Βιολογικό Πάτρας,το Χημικών Μηχανικών Πάτρας.Οσο περνούσε η ώρα ο κατάλογος των συλλόγων όπου η ΠΚΣ κατέκτησε την πρωτιά μεγάλωνε.

Αυξημένη συμμετοχή

Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι η συμμετοχή στις φετινές εκλογές σημείωσε άνοδο. Για να διαψευστούν έτσι, για άλλη μια χρονιά, οι "Κασσάνδρες" που λειτουργούν ως "νεκροθάφτες" του φοιτητικού κινήματος. Με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές, χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές έδωσαν απάντηση σε όλους αυτούς που στοχεύουν στη διάλυση του φοιτητικού κινήματος.

Για μια ακόμη χρονιά, το κάλεσμα των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας για "Σύγκρουση Τώρα",έπιασε τόπο.

Τα φετινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τη σαφή τάση που διαγράφεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι φοιτητές να επιλέγουν το δρόμο της συλλογικής και οργανωμένης αντίστασης, να συγκρουστούν με το "μονόδρομο" του "εθνικού στόχου της ΟΝΕ", με το "μονόδρομο" της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και της υποταγής στη βάρβαρη ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων. Αποδεικνύουν ότι ενισχύεται σταθερά η τάση των φοιτητών και των σπουδαστών να συγκροτήσουν ένα δυνατό, ενωτικό, φοιτητικό κίνημα, που θα συναντιέται με τους αγώνες του ελληνικού λαού σε κοινή δράση.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Ενισχύεται καθαρά το ρεύμα της αντεπίθεσης

Δήλωση του Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

"Το αποτέλεσμα που διαμορφώνεται καταγράφει με τρόπο κατηγορηματικό το γεγονός των φετινών εκλογών: Τη μεγάλη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά της Πανσπουδαστικής, της μόνης παράταξης που ανεβαίνει σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Δημιουργούνται πλέον οι προϋποθέσεις για να γυρίσει σελίδα το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα.

Το αποτέλεσμα εκφράζει τις γενικότερες ανακατατάξεις που δρομολογούνται στις συνειδήσεις της νεολαίας, κόντρα στην πολιτική της ηττοπάθειας και της υποταγής.

Δείχνει την καθαρή ενίσχυση στη νεολαία του ρεύματος της αντεπίθεσης και τη δυναμική συσπείρωσης που έχει η πολιτική μας".

* Λείπουν οι μεγάλες σχολές των ΤΕΙ της Αθ

* Λείπουν οι μεγάλες σχολές των ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά. Τα αποτελέσματα σ' αυτές τις σχολές μπορεί να αλλάξουν σημαντικά τη γενική τάση



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ