ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Μάη 1999
Σελ. /40
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΙΩΤΑΚΗ, γιατρού, λογοτέχνη, πρώην βουλευτή και στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω 50.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

Η γυναίκα του Αλίκη Χιωτάκη

* * *

Πέρασαν 12 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΛΤΟΥΚΗΣ.

Για τη γιορτή του, προσφέρω στην ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων 3.000 δρχ.

Η σύζυγός του Αφροδίτη Κουλτούκη

* * *

Στις 17 Μάη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που χάσαμε την αγαπημένη μαςΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Ράπτη - ΛΟΓΑΡΑ,μια σεμνή αγωνίστρια που αφιέρωσε τη ζωή της στην πάλη για το καλό του λαού και των εργαζόμενων. Νεαρή κοπέλα εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση. Πέρασε όλες τις κακουχίες και τα βάσανα του λαού από τις γραμμές του ΚΚΕ. Ως την τελευταία στιγμή, στάθηκε πιστή στα ιδανικά του. Στη μνήμη της, προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Η οικογένειά της

* * *

Σήμερα, 22 Μάη, συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του λατρευτού μας παππού ΣΑΒΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.Πέρασαν επίσης δυόμισι χρόνια από το θάνατο της λατρευτής μας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.

Στη μνήμη τους, τα εγγόνια τους Νικόλαος και Ροζαλία προσφέρουν στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 5.000 δρχ.

* * *

Τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστριών: ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ,ΗΡΩΣ ΚΑΡΔΑΣΗ,ΑΛΚΙΟΝΗΣ ΜΟΦΟΚΗ,ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ και ΦΑΝΗΣ ΨΑΓΓΑ,ο Αρης Ιωαννίδης πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΚΟΥΝΤΕΛΑ, που πέθανε το 1969 και της μάνας μου ΓΙΑΛΕΝΤΩΣ ΓΚΟΥΝΤΕΛΑ, που πέθανε το 1983, του παιδιού μου ΙΓΚΟΡ ΓΚΟΥΝΤΕΛΑ, που πέθανε το 1988. Καθώς και στη μνήμη των φίλων και συντρόφων μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, τον οποίον κρέμασαν Γερμανοί το 1944. ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΙΝΟΥ,που εκτελέστηκε το 1946, με απόφαση του Εκτακτου Στρατοδικείου Τρικάλων. ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ, ο οποίος χάθηκε στη Νιάλα την άνοιξη του 1947. ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΩΤΟΥΛΑ,που σκοτώθηκε το 1947 στη Νευρόπουλη Αγράφων. ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ,που την κρέμασαν το 1947 στη Νευρόπολη, ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ,που σκοτώθηκε έξω από τη Θεσσαλονίκη το 1949. Και στη μνήμη των ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΠΑΛΤΑ,που σκοτώθηκε το 1947, ΣΩΚΡΑΤΗ ΒΑΜΠΟΥΛΗ που σκοτώθηκε στο Βίτσι το 1949, ΚΙΤΣΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ,ταγματάρχη του ΔΣΕ, του λοχαγού ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΕΛΤΣΟΥ,που σκοτώθηκαν το 1949, ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, που εκτελέστηκε το 1952 με απόφαση Εκτακτου Στρατοδικείου και στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗ, ο οποίος πέθανε στις 5 Μάη 1993, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Χρισ. Γκουντέλας

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΚΟΥΡΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

Βασ. Μπακούρα

* * *

Ο ΠΑΥΛΟΣ Αλεξ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στο Παλιό Γυναικόκαστρο το 1936 από γονείς αγρότες. Σε όλη του τη ζωή, έμεινε πιστός στα ιδανικά του κομμουνισμού.

Εχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις 27 Γενάρη 1999.

Στη μνήμη του, η κόρη του Νόπη προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας.

* * *

Στη μνήμη των μπατζανάκηδών μου ΓΙΑΝΝΗ ΘΩΙΔΗ,που πέθανε πριν από 11 χρόνια, αφού πέρασε 19 χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες. Και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΥ,γραμματέα του ΕΑΜ Κοκκινιάς και μέλους του Γραφείου της ΚΟ Πειραιά, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο, προσφέρω 30.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου.

Γιάννης Σαπουντζόγλου


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Αύριο, Κυριακή 23 Μάη, στις 10.00 π.μ., στον Αγιο Γεώργιο Περιστερίου, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αξέχαστου συντρόφου μας

ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

που τον κηδέψαμε στο Νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου. Γεννήθηκε στο χωριό Νερόμυλος (Μίσκα) Μεσσηνίας το 1916. Γιος του Δημήτρη Στασινόπουλου και της Γεωργίας, το γένος Βέβε, από την Καρποφόρα, από μια φαμιλιά που τα έδωσε όλα στον αγώνα. Τελείωσε το Γυμνάσιο της Μεσσήνης το 1935 με αριστερό προσανατολισμό, επηρεασμένος από τα "σταφιδάδικα" και τον Κουλαμπά και τους συνομηλίκους του, τον Ηρακλή Τζάθα, τον Νίκο Γιάνναρη και τον Μήτσο Οικονομόπουλο. Ανήκε στη γενιά που είχε ορκιστεί ή να τον άλλαζε ή να τον έκαιγε αυτόν τον παλιόκοσμο. Γι' αυτό, αδιαφορώντας για την κλονισμένη υγεία του από μια βαριά αδενοπάθεια και παραμερίζοντας σπουδές και καλοπέραση, οργανώθηκε από τους πρώτους αρχικά στη νέα Φιλική Εταιρεία "Ο Παπαφλέσσας" και αργότερα στο ΚΚΕ και στο ΕΑΜ. Υπήρξε υψηλόβαθμο περιφερειακό στέλεχος.

Σε όλη τη διάρκεια της Κατοχής ως την Απελευθέρωση, έζησε τις κακουχίες και ταλαιπωρίες. Η μάνα του ξεσηκώθηκε και περιέτρεχε τα γύρω χωριά για να γλιτώσει από τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους. Σκληρές, επίσης, μέρες, έζησαν γιος και μητέρα στην Αθήνα, όπου τον ακολούθησε στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου. Ξεσπιτωμένοι και κατεστραμμένοι οικονομικά, εκείνος άνεργος και εκείνη μια περήφανη μάνα, που δεν έχανε ποτέ το κουράγιο και την αισιοδοξία της. Αυτά άφησε κληρονομιά και στον Σταύρο. Και όσοι τη γνωρίσαμε, δε θα ξεχάσουμε το χαμόγελο, την πραότητα και τη φιλοσοφική διάθεση, με την οποία αντιμετώπιζε τη ζωή και τις δυσκολίες της. Κάτι που δύσκολα πια τα συναντάμε δίπλα μας στις μέρες μας. Αυτό, που, τελικά, τον βοήθησε να ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες και να γίνει ένας θαυμάσιος πατέρας, οικογενειάρχης, ολοκληρωμένος άνθρωπος.

Σε όλο το διάστημα της ζωής του, παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του, τελειώνοντας με το "Ριζοσπάστη" στο χέρι. Γι' αυτό και δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ όλοι όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά. Και που σήμερα ενώνουμε τη λύπη μας για το χαμό του με τα αγαπημένα του παιδιά Δημήτρη και Γεωργία και με την αγαπημένη του σύντροφο της ζωής του, Λουίζα.

Στη μνήμη του, ο Δημήτρης Κανελλόπουλος έγραψε αυτό το κείμενο και φίλοι και συγγενείς του προσφέρουν στο ΚΚΕ 135.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ "Τυποεκδοτικής".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ