ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Ιούνη 1999
Σελ. /64
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τώρα βρέστε άκρη

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ τώρα τα Σκόπια, αλλά ακόμα - ακόμα και η Αλβανία, για την ύπαρξη και την παρουσία του λεγόμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου, ο οποίος, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη Γιουγκοσλαβία, υπάρχει και είναι άρτια εξοπλισμένος.

***

Δεν έχουν άδικο, βέβαια, να ανησυχούν, αφού μιλάμε για έναν οργανισμό, που σε μεγάλο μέρος αποτελεί δημιούργημα του ΝΑΤΟ και είναι ένα σοβαρότατο ερώτημα το τι θα κάνει αύριο.

***

Γιατί, βέβαια, μια πολεμική μηχανή μονάχα ένα πράγμα μπορεί να κάνει: Να πολεμάει κι όταν, μάλιστα, οι στόχοι στην προκειμένη είναι ..."η Μεγάλη Αλβανία", τότε μπορεί να πολεμήσει προς πάσα κατεύθυνση.

***

Ισως, όμως, οι κυβερνήσεις αυτές έπρεπε να τα σκεφτούν αυτά, προτού γίνουν φιλόξενες εστίες για το ΝΑΤΟ και προτού μας παρουσιάσουν τα "γεράκια" σαν "ελευθερωτές". Τώρα, ...άντε να δούμε πώς θα καθαρίσουν.

***

Αραγε, τι άλλο ακόμα περιμένουν, για να δουν ότι ΝΑΤΟ σημαίνει πόλεμος; Ακόμα και οι ίδιοι οι Αμερικανοί το έχουν κατανοήσει αυτό.

***

ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ κύκλωμα ανακαλύφθηκε αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα πολλά που "εργάζονται", με νομιμότατο τρόπο γύρω από το "Ναό του Τζόγου" στη Σοφοκλέους. Αυτό, δηλαδή, που θέλουν να μας παρουσιάσουν σαν τον ...καθρέφτη της ελληνικής οικονομίας.

***

Σημεία των καιρών κι αυτά και, βέβαια, θύματα διάφοροι φιλόδοξοι "επενδυτές", είδος που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε ανάπτυξη στη χώρα.***

ΤΙ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ παίζονται πια με αυτήν την υπόθεση Οτσαλάν, πλέον μόνον ...οι μυστικές υπηρεσίες και, γενικώς, αυτού του είδους οι κύκλοι το ξέρουν. Τελευταίως, ανακαλύψανε και πράκτορα της ΜΙΤ στην Κέρκυρα και ποιος ξέρει τι άλλο θα βρεθεί στις επόμενες μέρες.

***

Δεν είναι, πάντως, να πιστεύει κανείς οτιδήποτε...

Μην το επιτρέψετε

Δε χρειαζόταν να δηλώσει ο Παρ. Αυγερινός ότι οι "ειρηνευτικές δυνάμεις" του ΝΑΤΟ που θέλουν να εγκατασταθούν στο Κοσσυφοπέδιο είναι "στρατός κατοχής" και δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο λαός, αλλά κυρίως το γνωρίζει η κυβέρνηση Σημίτη. Γι' αυτό, όχι μόνο έχει αφήσει μέχρι σήμερα να περάσουν από τη Θεσσαλονίκη 15.000 ΝΑΤΟικοί στρατιώτες, αλλά έχει δώσει το "πράσινο φως" για να διαβούν από το Λιτόχωρο 2.500 Αμερικανοί πεζοναύτες, παρά την υποκριτική διακήρυξή της ότι δέκα μέρες πριν τις εκλογές θα σταματήσει η "διέλευση στρατευμάτων". Πάνω και από τις εκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης, είναι οι ανάγκες της συμμαχίας των δολοφόνων. Δε σταματάει, όμως, εκεί η κυβέρνηση Σημίτη. Επείγεται να στείλει και μεγάλη δύναμη Ελλήνων στρατιωτών, ώστε να μην υστερήσει σε "παρουσία" στο ΝΑΤΟικό στρατό κατοχής.

Είναι ολοφάνερο ότι η πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, όχι μόνο δεν είναι φιλειρηνική, όχι μόνο μετατρέπει την Ελλάδα "σε μέρος του προβλήματος" και άλλα τέτοια γελοία που διατυμπανίζουν οι κυβερνώντες, αλλά είναι πολιτική ταυτισμένη απόλυτα με αυτήν των φονιάδων των λαών. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι με την προπαγάνδα τους επιχειρούν να μετατρέψουν το μαύρο σε άσπρο. Ο λαός ας μην τους επιτρέψει το βράδυ της Κυριακής να πανηγυρίζουν ότι τον κορόιδεψαν. Ας πυροβολήσει εν ψυχρώ αυτή την εγκληματική πολιτική.

Τα τηλεφωνήματα...

"Κινητοποιηθήκαμε και πιστεύω ότι κινητοποιηθήκαμε σωστά και αποτελεσματικά", δήλωσε ο κ. Σημίτης, σε συνέντευξή του στο MEGA, προχτές, αναφερόμενος στις ...πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για την επίτευξη "προόδου" στο Γιουγκοσλαβικό. Εφερε, μάλιστα, και ένα παράδειγμα για να αποδείξει το μέγεθος της κυβερνητικής "κινητικότητας": Εγώ έκανα πολλά τηλεφωνήματα με τους πρωθυπουργούς" των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είπε...Δηλαδή, πόσο θα βομβάρδιζαν περισσότερο, αν δεν έκανε τα πολλά τηλεφωνήματα ο Κ. Σημίτης;

Οχι κι έτσι

Αν την Ευρώπη

πρόκειται

να διοικούν

σουλτάνοι

και ο λαός

σ' αυτό το τραστ

να κάνει

το χαϊβάνι,

ε, τότε,

τέτοια "ένωση"

- απάτη

δε μας κάνει!

Αν την "Ευρώπη"

θέλουνε

με δούλους

κι αφεντάδες,

με πόλεμους

και με λαούς

δεμένους

σε χαλκάδες,

ε, τότε,

"μαύρο" στην ΕΟΚ

και

στους... ευρωπαπάδες!

Ο οίστρος

Επικίνδυνες ηγεσίες

Δε συμπεριλαμβάνουμε, βέβαια, στο "όσοι δε θέλουν να τη δουν" τους ηγέτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπως και την ελληνική κυβέρνηση. Ολοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά πού οδηγούν οι εξελίξεις αυτές. Αλλωστε, αυτοί ήταν περίπου και οι στόχοι τους. Στο βαθμό που το Κοσσυφοπέδιο μετατραπεί τελικά σε ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο, έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν και να χαίρονται. Ο ελληνικός λαός, όμως, όπως και οι λαοί της υπόλοιπης Ευρώπης, έχουν κάθε λόγο να απαλλαγούν, όσο γίνεται γρηγορότερα, από τις επικίνδυνες αυτές ηγεσίες.

Η αλήθεια

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, όλα όλα όσα γίνονται τις μέρες αυτές, σχετικά με τη Γιουγκοσλαβία. Περί "συμφωνίας ειρήνευσης" μιλάνε οι ΝΑΤΟϊκοί και μαζί τους και η ελληνική κυβέρνηση, αλλά ο καθένας καταλαβαίνει, ότι με το πιστόλι στο κρόταφο και τους βομβαρδισμούς, ούτε πραγματική συμφωνία, ούτε πραγματική ειρήνη μπορούν να υπάρξουν.

Ακόμη και στο ενδεχόμενο, να δέχονταν αύριο η γιουγκοσλαβική ηγεσία το λεγόμενο σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας, τα δεδομένα θα ήταν τα εξής: Το Κοσσυφοπέδιο μετατρέπεται σ' ένα προτεκτοράτο, όπου θα κάνουν κουμάντο οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ -στο μεγαλύτερο μέρος του, αν όχι σε ολόκληρο. Ο ΑΣΚ θα... αποστρατιωτικοποιηθεί και δεν θα αφοπλισθεί. Ουσιαστικά, δηλαδή, θά έχουν εκπληρωθεί οι βασικές προϋποθέσεις, για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του. Η, με άλλα λόγια, το Κοσσυφοπέδιο μετατρέπεται σε μια έτοιμη να εκραγεί βόμβα αποσταθεροποίησης της περιοχής ολόκληρης, αφού η δημιουργία μιας "μεγάλης Αλβανίας", μαζί με τη διάλυση της ΠΓΔΜ και ό,τι άλλο... ήθελε προκύψει θα βρίσκονται μόνιμα στην ημερήσια διάταξη. Και αυτή είναι μια μόνο πλευρά των δυσοίωνων προοπτικών, γιατί υπάρχουν κι άλλες...

Αυτή είναι η αλήθεια και μόνον όσοι δε θέλουν να τη δουν, πανηγυρίζουν για το "σχέδιο ειρήνευσης".

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας στη Νάξο, την Κυριακή, ο κ. Σημίτης έκανε και ..."αυτοκριτική"! Εγώ, είπε στους Ναξιώτες, έχω μια μονομανία. Πηγαίνω για διακοπές στη Σίφνο, αλλά και το δικό σας νησί είναι ωραίο...

Εχει δίκιο ο κ. Σημίτης. Θα μας ενδιέφερε, όμως, η άποψή του και για άλλα νησιά ή βραχονησίδες του Αιγαίου. Θα περιμένουμε, για παράδειγμα, την άποψή του και για το Αγαθονήσι, αν ποτέ το επισκεφθεί. Η, μήπως, τέτοιες επισκέψεις αντίκεινται στο πνεύμα της Συμφωνίας της Μαδρίτης;...

Τους αξίζει το "μαύρο"

Τι είναι εκείνο που ανησυχεί την ηγεσία της ΝΔ σχετικά με αυτό το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος της υγείας των λαών της Ευρώπης, την υπόθεση γύρω από τα μολυσμένα με διοξίνες τρόφιμα; Δεν είναι, βέβαια, η διαφύλαξη και προστασία της λαϊκής υγείας, αλλά ο πανικός που δημιουργείται τις τελευταίες μέρες. Πανικός, που όπως είπε χτες ο εκπρόσωπος του κόμματος "είναι πολύ μεγαλύτερος και πολύ πιο επικίνδυνος από ό,τι θα δικαιολογούσε η ίδια η ποσότητα των κρεάτων που έχουν εισαχθεί" (!!!). Δηλαδή, η ηγεσία της ΝΔ και σε αυτή την περίπτωση, παίζει το ρόλο του στυλοβάτη του συστήματος, της ΕΕ και της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν μπορεί, λοιπόν, να ζητά ψήφος "διαμαρτυρίας" για την κυβερνητική πολιτική. Αυτό που της αξίζει είναι το "μαύρο", το ίδιο "μαύρο" που ταιριάζει και στην κυβέρνηση Σημίτη.

Τιμωρήστε τους εγκληματίες

Δεν της αρκεί της κυβέρνησης ο εμπαιγμός που επιχειρεί του ελληνικού λαού, ότι, τάχα, δεν κινδυνεύει η υγεία του από τα μολυσμένα με καρκινογόνο διοξίνη κρέατα από την ΕΕ, αλλά βγαίνει τώρα και διαβεβαιώνει ότι γίνονται όλοι οι αναγκαίοι υγειονομικοί έλεγχοι, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη τεχνολογική υποδομή. Και, βέβαια, δεν υπάρχει καμία υποδομή, ακριβώς γιατί αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζει, μια πολιτική που αφήνει ασύδοτες τις πολυεθνικές να δηλητηριάζουν τους εργαζόμενους και τις λαϊκές μάζες με κάθε είδους προϊόντα, ενώ, ταυτόχρονα, επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία και περιφρόνηση για την υγεία των πολλών.

Φυσικά, δεν είναι μόνο η πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, που στηρίζεται, βέβαια, και από την ηγεσία της ΝΔ. Είναι η κυρίαρχη πολιτική στην ΕΕ, αλλά και στην παγκοσμιοποιημένη τάξη πραγμάτων. Αυτές είναι οι επίσημες κατευθύνσεις των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, ΕΕ), οι οποίες υπαγορεύουν τη χωρίς κανέναν περιορισμό εντατικοποίηση για την παραγωγή των διατροφικών προϊόντων (δημητριακά, κρέατα, γαλακτοκομικά).

Δεν έχουν, λοιπόν, κανένα πρακτικό αντίκρισμα οι - υποκριτικές - προτροπές, που ακούγονται για μποϊκοτάζ προϊόντων ή για "αυτοπροστασία" των καταναλωτών. Ο μόνος τρόπος για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι είναι να ανατρέψουν αυτή την πολιτική και τις προτεραιότητες που αυτή βάζει. Η καλύτερη "τιμωρία" αυτών που συστηματικά εγκληματούν σε βάρος της υγείας του λαού είναι η κόκκινη ψήφος στην κάλπη της Κυριακής.

Προεκλογικές ακροβασίες

Περίσσεψαν στις κυριακάτικες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού. Κάθε εφημερίδα και δήλωση. Μόνο που όποιος έκανε το λάθος να διαβάσει τις δηλώσεις του κ. Σημίτη, τόσο στο "Εθνος", όσο στην "Ελευθεροτυπία" και αλλού, θα διαπίστωνε ότι επρόκειτο για την εξής μία δήλωση: Εμείς είμαστε μια σπουδαία κυβέρνηση, ενώ όλη η υπόλοιπη αντιπολίτευση έχει συμπήξει το "μέτωπο της άρνησης" (!) για να ανατρέψει την πολιτική μας! Αυτό είναι το προπαγανδιστικό σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ την τελευταία προεκλογική βδομάδα, το οποίο διακονεί ο κ. πρωθυπουργός.

Βέβαια, σε κάποιον που υποστηρίζει ότι το ΚΚΕ μπορεί να μπει στο ίδιο τσουβάλι με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα, πηγαίνει πολύ να του απαντήσει κανείς στα σοβαρά. Πολύ περισσότερο όταν μέχρι και οι οπαδοί του κ. Σημίτη δεν μπορούν καλά καλά να ξεχωρίσουν αν είναι πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ ή πρωθυπουργός της ΝΔ. Τέτοιες είναι οι "διαφορές" των δύο κομμάτων. Ομως, όπως και να έχει, αυτή η ναπολεόντειος αντίληψη του "εγώ και οι άλλοι", καθώς και η προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν στην πολιτική σχήματα όπως "όσοι διαφωνούν μαζί μου είναι ίδιοι μεταξύ τους", αποτελούν ένα δείγμα της ολοκληρωτικής σκέψης του κ. Σημίτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ