ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Ιούνη 1999
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΝΟΣΤΗΛΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η περιπέτεια της φωτογραφίας

Στο εμπόριο της φωτογραφίας αναφέρεται το προτελευταίο επεισόδιο της γαλλικής σειράς ντοκιμαντέρ "Η περιπέτεια της φωτογραφίας". Η φωτογραφία είναι τέχνη και μάλιστα δημοφιλής. Οι υψηλά αμειβόμενοι καλλιτέχνες στην εποχή μας έχουν γίνει πρόσωπα με μεγάλη δημοσιότητα και γι' αυτό μνημονεύονται όχι μόνο σε εξειδικευμένα περιοδικά, αλλά και σε περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας. Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να καταγράψει τη σημερινή πραγματικότητα, τη σημασία της φωτογραφίας, αλλά πολύ περισσότερο την αξία της. Μια αξία που πολλές φορές κατά τη διάρκεια δημοπρασιών έχει φθάσει σε τιμές ρεκόρ, ξεπερνώντας και τις προσδοκίες των οργανωτών. (Δευτέρα ΝΕΤ 19.00)

Εγώ είμαι ένα σύννεφο...

Πέντε χρόνια πέρασαν από τότε που ο Μάνος Χατζιδάκις ταξίδεψε για τον ουρανό, αφήνοντας πίσω του, την "Οδό ονείρων", το "Μεγάλο ερωτικό", το "φως" της μουσικής του. Ενα αφιέρωμα στον μεγάλο μας συνθέτη που με τις "νότες" του μας ταξίδεψε και μας ταξιδεύει σε κόσμους ερωτικούς και ευαίσθητους, θα μεταδώσει η ΕΤ 1 την Τετάρτη. "Εγώ είμαι ένα σύννεφο κι εσύ ένας καημός": Δυο φίλοι και συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι, ο Γιώργος Κουρουπός και ο Σπύρος Σακκάς ερμηνεύουν τον κύκλο έξι τραγουδιών για πιάνο και φωνή CNF. Τα τραγούδια έρωτα και θανάτου για τον "φίλο που χάθηκε". Τα κείμενα της Ειρήνης Λεβίδου μεταμορφώνονται σε εικόνες για να μας θυμίσουν τον αξέχαστο Μάνο Χατζιδάκι. Διαβάζει ο Λευτέρης Βογιατζής. Η σκηνοθεσία είναι του Θάνου Χρυσοβέργη. (Τετάρτη ΕΤ 1 21.00)

Στο "χώρο" του Κορυδαλλού

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο παράρτημα κρατούμενων μητέρων, θα βρεθεί ο φακός της σειράς ντοκιμαντέρ "Κλειστοί χώροι". Ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να απεικονίσει τον τρόπο ζωής ανθρώπων που ζουν σε χώρους που κατά κανόνα βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής. Στο παράρτημα κρατουμένων μητέρων εκτίουν την ποινή τους δέκα γυναίκες που κοντά τους έχουν και τα παιδιά τους. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την καθημερινότητα αυτών των γυναικών, τις σχέσεις που διαμορφώνουν, το ρόλο που παίζει η παρουσία των παιδιών. Η εκπομπή επικεντρώνεται σε δύο από αυτές, στην Ασιέ που είναι μουσουλμάνα και έχει 12 παιδιά και στην Παναγιώτα, που είναι τσιγγάνα και σε ηλικία 18 ετών έχει δύο παιδιά. Η σκηνοθεσία είναι της Εύας Στεφανή και η επιστημονική επιμέλεια της Δέσποινας Εξακουστίδου. (Τετάρτη ΝΕΤ 23.30)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ