ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Ιούνη 1999
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΕΚ
Στα χέρια ενός... σοφού

Ο "Δικέφαλος" παρουσίασε χθες και επίσημα τον νέο προπονητή Ντούσαν Ιβκοβιτς

Τα φτερά του για να πετάξει όσο πιο ψηλά γίνεται τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ετοιμάζεται να ανοίξει ο "Δικέφαλος" τη νέα αγωνιστική περίοδο και σαν οδηγό σε αυτή του την πορεία θα έχει τον... σοφό του ευρωπαϊκού μπάσκετ Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Μετά από μια αποτυχημένη χρονιά οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ αποφάσισαν ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει στην ομάδα προκειμένου να ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο. Η έλευση του Ντούσαν Ιβκοβιτς κάνει τους διοικούντες του ΤΑΚ να πιστεύουν ότι φέτος τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για την ομάδα.

"Μετά την αποτυχημένη περσινή χρονιά ελπίζω φέτος να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Μπορεί αρχικά να θέλαμε να πάρουμε τον καλύτερο Ελληνα τεχνικό αλλά τελικά πήραμε τον καλύτερο ξένο. Εγιναν όλα τόσο απότομα που θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν η πιο γρήγορη πρόσληψη τεχνικού. Δείγμα του καλού κλίματος που υπήρχε", τόνισε στη χθεσινή επίσημη παρουσίαση του Ντούντα ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Γιάννης Γρανίτσας.

Στον Ντούσαν Ιβκοβιτς ως άνθρωπο και χαρακτήρα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Φιλίππου, που τόνισε ότι 20 συζήτησης ήταν αρκετά για να συμφωνήσει απόλυτα με τον Γιουγκοσλάβο κόουτς χωρίς να χρειαστεί καν να υπογραφεί το συμβόλαιο.

Ντούντα: Τα βήματα μέχρι την επιτυχία

Η μεγάλη προσοχή που πρέπει να επιδειχτεί στις μεταγραφικές κινήσεις αλλά και στα τμήματα υποδομής προκειμένου να υπάρχει η ενίσχυση της ομάδας και εκ των έσω είναι δυο από τα βασικά στοιχεία των πλάνων του Ντούσαν Ιβκοβιτς για την καταξίωση της ΑΕΚ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο "Ντούντα" αν και δεν έδωσε κάποιο φως για τα ονόματα παικτών που ακούγονται τον τελευταίο καιρό, εντούτοις διευκρίνισε ότι οι ξένοι ή κοινοτικοί παίκτες που θα αποκτηθούν θα είναι για ορισμένες θέσεις. "Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να αποκτήσουμε κάποιους ξένους παίκτες που δεν τους χρειαζόμαστε πραγματικά. Για παράδειγμα, στις θέσεις 1 και 5 τη βάση της ομάδας θα αποτελέσει ο Κορωνιός και ο Τσακαλίδης που μπορούν να προσφέρουν. Εκεί που θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας θα είναι στις θέσεις 2, 3 και ίσως σε ένα τεσσάρι που μπορεί να γίνει εύκολα και σέντερ". Οπως τόνισε ο "κιτρινόμαυρος" κόουτς στις προτεραιότητες αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που έχει τεθεί για την προετοιμασία της ομάδας. Αυτή θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις. Η πρώτη θα αρχίσει στις 26 του Ιούλη στην Ελλάδα και θα διαρκέσει δυο βδομάδες, η δεύτερη θα διεξαχθεί στην Ιταλία μαζί με την Κίντερ, ενώ στην τρίτη φάση περιλαμβάνονται και τα φιλικά παιχνίδια.

Οσον αφορά την απόφαση που τον οδήγησε στο να αναλάβει τις τύχες της ΑΕΚ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς επισήμανε ότι η πρόταση ήταν πολύ καλή και δύσκολα θα μπορούσε να πει όχι.

"Η πρόταση της ΑΕΚ ήταν πολύ καλή για να μην τη δεχθώ. Υπάρχουν τρία πολύ σημαντικά στοιχεία. Η πολύ καλή παράδοση της ομάδας στο χώρο του μπάσκετ, ο πολύ καλός κόσμος που βοηθάει την ομάδα στις κρίσιμες στιγμές και η τέλεια συνεργασία με τον πρόεδρο".

Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΙΒΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΕΙΑ
Γαλαξίας αστέρων στο ΟΑΚΑ

Μεγάλα ονόματα στο γκραν πρι που διοργανώνει ο Πανελλήνιος

Μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου στίβου θα λάβουν σήμερα μέρος στα "ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΕΙΑ", που θα γίνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 18.30 (ΑΝΤΕΝΝΑ) και διοργανώνει ο ιστορικός Πανελλήνιος.

Χτες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου των Ολυμπιονικών, Μ. Κυριακού, τόνισε πως οι αγώνες αναμένεται να έχουν μεγάλη επιτυχία και περιμένει πάνω από 40.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Μερικοί από τους σπουδαίους αθλητές δήλωσαν χτες: Μορίς Γκριν (100 - 200μ): "Είμαι ευχαριστημένος που επιστρέφω στο στάδιο στο οποίο πριν από δυο χρόνια πήρα το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα. Εύχομαι να γίνει μια φανταστική κούρσα".

Ατο Μπόλτον (100 - 200μ): "Πιστεύω ότι θα γίνουν μεγάλες επιδόσεις. Η ατμόσφαιρα θα θυμίζει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα".

Φρανκ Φρέντερικς (100μ): "Ευχαριστώ για την πρόταση να λάβω μέρος σε ένα τόσο δυνατό αγώνα. Ελπίζω αυτή τη φορά να είμαι πιο τυχερός και να πάρω την πρώτη θέση".

Ιβάν Πεντρόσο (μήκος): "Το Ολυμπιακό Στάδιο έχει καλή πίστα και νομίζω ότι θα κάνω μια καλή επίδοση. Δεν είμαι απόλυτα έτοιμος, όμως υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό".

Από ελληνικής πλευράς θα λάβει μέρος όλη η αφρόκρεμα με μπροστάρηδες τους Γκατσιούδη, Θάνου, Κόφφα, Μπακογιάννη, Τσιαμήτα, Βασδέκη, Κελεσίδου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

18.30: Αλμα εις ύψος (Γυναικών), Αλμα εις μήκος άνευ φοράς (Ανδρών)

18.35: ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

19.00: Δισκοβολία (Γ)

19.05: Αλμα επί κοντώ (Α)

19.10: 1η τελική σειρά 100 μ. (Α)

19.20: 2η τελική σειρά 100 μ. (Α)

19.25: Αλμα εις μήκος (Α)

19.35: 1η τελική σειρά 110 μ. με εμπόδια (Α)

19.40: Σφαιροβολία (Γ)

19.45: 2η τελική σειρά 110 μ. με εμπόδια (Α)

19.55: 3.000 μ. Στιπλ (Α)

20.15: 100 μ. (Γ)

20.30: Ακοντισμός (Α)

20.35: 100 μ. επιλέκτων

20.40: Αλμα εις ύψος (Α)

20.50: 400 μ. με εμπόδια (Γ)

21.05: 400 μ. με εμπόδια (Α)

21.10: Αλμα τριπλούν (Γ)

21.15: 800 μ. (Γ)

21.30: 1.500 μ. (Α)

21.45: 1η τελική σειρά 200 μ. (Γ)

21.55: 2η τελική σειρά 200 μ. (Γ)

22.10: 1η τελική σειρά 200 μ. (Α)

22.20: 2η τελική σειρά 200 μ. (Α)

22.30: 3.000 μ. (Α)

22.45: 400 μ. Ελληνες αθλητές

22.50: ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΕΚ
Κοντά σε Τσίριτς

Μια... ανάσα από την απόκτηση του Ντράγκαν Τσίριτς είναι η ΑΕΚ. Μπορεί ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, να μην είχαν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες των διοικούντων την Μπαρτσελόνα και του "κιτρινόμαυρου" απεσταλμένου, Π. Στάθη, αλλά άπασες οι εκτιμήσεις συνηγορούν πως η συμφωνία είναι θέμα χρόνου.

Οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" διαλαλούσαν σ' όλους τους τόνους ότι μοναδικό ερωτηματικό στην υπόθεση είναι ο τρόπος απόκτησης του Σέρβου παίχτη. Αν δηλαδή θα δοθεί στην Ενωση δανεικός ή τελικά οι δευτεραθλητές θα τον αποκτήσουν με μετεγγραφή. Αλλωστε για την επίλυση αυτής της... λεπτομέρειας μετέβη στην Καταλονία ο Π. Στάθης. Κατά τα λοιπά δεν αποκλείονται εξελίξεις εντός της εβδομάδας και στα υπόλοιπα "μέτωπα". Τόσο στην προσπάθεια απόκτησης του Κύπριου επιθετικού Κωνσταντίνου, όσο και στην ολοκλήρωση της μετεγγραφής Σέρβου λίμπερο. Πάντως αξίζει να επισημάνουμε τις απορίες που προκαλεί η εμμονή στη γιουγκοσλαβική αγορά. Τα ονόματα που διαρρέουν αφορούν παίχτες 23-25 ετών που κοστολογούνται περί τα 300 εκατ. δρχ. Πόσο καλύτεροι είναι από τον 20χρονο Χρήστο Πατσατζόγλου, βασικό στέλεχος της Εθνικής ελπίδων;

Περιζήτητος ο Ανελκά

Η Λάτσιο, που βρίσκεται σε αναζήτηση ικανού επιθετικού για την αντικατάσταση του Κριστιάν Βιέρι που παραχώρησε στην Ιντερ, θα στείλει τελικά τρεις απεσταλμένους της στην Αγγλία για να συζητήσουν με τη διοίκηση της Αρσεναλ σχετικά με τη μεταγραφή του Νικολά Ανελκά.

Σύμφωνα, πάντως, με την ιταλική εφημερίδα "Τuttosport" ο Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής δεν επιθυμεί να αγωνιστεί στο καμπιονάτο, καθώς έχει εκφράσει κατ' επανάληψη την προτίμησή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ομως, η Αρσεναλ προτιμά να συζητήσει με τη Λάτσιο, αφού η οικονομική της πρόταση είναι καλύτερη. Μάλιστα, ενδέχεται να υπάρξουν και έμψυχα ανταλλάγματα, αφού ο πρόεδρος της Λάτσιο Σέρτζιο Γκρανιότι είναι διατεθειμένος να προσφέρει στην Αρσεναλ και τον Χιλιανό επιθετικό της ομάδας του, Μαρτσέλο Σάλας.

ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ρεκόρ η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ κατέρριψε το βρετανικό ρεκόρ που έχει διατεθεί ποτέ για τη μεταγραφή τερματοφύλακα, με την απόκτηση του 24χρονου Ολλανδού Σάντερ Βέστερβελντ από τη Βίτεσε Αρνεμ, έναντι του ποσού των 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γιγαντόσωμος όμως γκολκίπερ που πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή την περασμένη βδομάδα με την Εθνική Ολλανδίας, δεν πιστεύει ότι το υψηλό κόστος της μεταγραφής του θα επηρεάσει την απόδοσή του.

Ο Ολλανδός είναι ο ένατος ποδοσφαιριστής που υπογράφει στη Λίβερπουλ με προπονητή τον Γάλλο Ζεράρ Ουλιέ που ανέλαβε καθήκοντα την προηγούμενη περίοδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι εννέα νέοι παίκτες της ομάδας είναι ξένοι.Το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί για απόκτηση τερματοφύλακα είναι 5,3 εκατομμύρια δολάρια και το είχε δώσει η Εβερτον στην Τρανμίρ για την την περσινή μεταγραφή του Στιβ Σίμονσεν.

Ο Κώστας Γκατσιούδης πάει για βολή πάνω από τα 90 μέτρα στο ακόντιο, σήμερα στα "Τσικλητήρια"

Ο Γιάννης Φιλίππου με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς υποσχέθηκαν να φθάσουν την ΑΕΚ ψηλά την επόμενη περίοδο



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ