ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Ιούλη 1999
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Επιμένει ρατσιστικά η κυβέρνηση
  • Αύξηση του αριθμού των κεφαλοκυνηγών και μάντρωμα όποιου αντιστέκεται, το κυβερνητικό όραμα
  • Για "αντίσταση κατά της αρχής", μέλος της ΚΝΕ, που διαμαρτυρήθηκε για επιχείρηση - "σκούπα" στον Ηλεκτρικό

Μετά την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στη δίωξη των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη,γκεστ σταρ του έργου "Μετανάστες και καταστολή" αναλαμβάνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοϊδης.

Σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Καθημερινή" αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις - "σκούπα" κατά των αλλοδαπών μεροκαματιάρηδων θα συνεχιστούν, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ιδρυθούν σύντομα μια σειρά αστυνομικών Σωμάτων, που θα παρέχουν... ασφυκτική προστασία στον πολίτη.

Ετσι ο πρωθυπουργός δε θα αισθάνεται μόνος. Την ώρα που με τη σκούπα του θα σαρώνει τους "κακούς" ξένους, δίπλα του με το φαράσι ο αρμόδιος για την ασφάλεια του πολίτη υπουργός, σε ρόλο ανθρωποσυλλέκτη, θα μπουντρουμιάζει και θα απελαύνει ξένους εργάτες.

"... Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τους ίδιους τους μετανάστες, εφεξής θα πρέπει και όσοι απασχολούν αλλοδαπούς κι όσοι τους νοικιάζουν σπίτι να το δηλώνουν στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Σε αυτό θα δοθεί μεγάλη έμφαση...", τόνισε στη συνέντευξή του μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για τις μαύρες εποχές, από τις οποίες εμπνέεται αυτός και η κυβέρνηση συνολικά.

Δηλαδή, κάθε πολίτης θα αναλάβει ρόλο καταδότη. Βέβαια, η κυβέρνηση αν ήθελε τη νομιμότητα των μεταναστών θα φρόντιζε να κατοχυρώσει τα δικαιώματά τους. Επίσης, θα έλεγχε τους εργοδότες που θέλουν την ελληνική και ξένη "μαύρη εργασία". Ομως, επιμένει ξενοφοβικά και ρατσιστικά.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, την ίδρυση δικαστικής Αστυνομίας, δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και τη δημιουργία κατάλληλου νομικού πλαισίου για τη λειτουργία των ιδιωτικών αστυνομικών. Στους 50.000 υπάλληλους των Σωμάτων Ασφαλείας θα προστεθούν μερικές χιλιάδες ακόμα. Για να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς άραγε; Η μήπως "πιο μαντρωμένοι";

Ο υπουργός δήλωσε ότι θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, έστω κι αν χρειαστεί να κάψει τα δάχτυλά του. Ετσι θα υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική και θα προωθήσει την πολιτική του καριέρα.

Υπάρχει, όμως, και η πλευρά των πολιτών που αγωνίζονται ενάντια στη φαιά πραγματικότητα της καταστολής και του καρφώματος. Αυτοί που βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά διότι "σωστό κι αντρίκειο είναι να είσαι στο πλευρό του φουκαρά που έχει δίκιο". Οπως το μέλος της ΚΝΕ που πιάστηκε το περασμένο Σάββατο και στάλθηκε χτες στο Αυτόφωρο με την κατηγορία "αντίσταση κατά της αρχής", επειδή διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς που "σκούπιζαν" τον Ηλεκτρικό από τους μετανάστες! Μια κατηγορία που τελικά αναδεικνύεται σε τίτλο τιμής για όποιον αρνείται "να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις!".

Ο Δ. Ρέππας

Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ελέγξει τους εργοδότες που θέλουν και εκμεταλλεύονται τη "μαύρη εργασία" και των οικονομικών μεταναστών. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος είπε ότι "δε χρειάζεται να πάρουμε άλλα μέτρα, γιατί οι ρυθμίσεις, οι οποίες ισχύουν είναι ισχυρές και προβλέπουν σχετικές κυρώσεις για όσους απασχολούν αλλοδαπούς που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα. Απλά, θα πρέπει να σεβαστούμε τους ισχύοντες νόμους. Θα πρέπει, όποιοι απασχολούν ξένους, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα, να τους προτρέπουν - να μην τους αποτρέπουν, γιατί και αυτό γίνεται - να προσέρχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να καταθέσουν τα έγγραφα τα οποία ζητούνται". Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε ότι δεν ευθύνονται οι εργοδότες γιατί "κάποιοι έχασαν τις προθεσμίες" για τη χορήγηση "πράσινης κάρτας". Σε άλλο σημείο ο Δ. Ρέππας είπε ότι "η λευκή κάρτα" ισχύει και αρκεί, για να τους εξασφαλίσει την παραμονή.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Δεν πρέπει να μας διαιρέσουν

"Δεν πρέπει να μας διαιρέσουν. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί σ' αυτόν τον σκοπό", που δεν είναι άλλος από τον αγώνα που κάνουν οι λαοί της Ελλάδας και της Αλβανίας για την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και τη θεμελίωση της ειρήνης ανάμεσα στις δύο χώρες. Αυτά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη ρατσιστική συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, τις επιχειρήσεις - "σκούπα", ενάντια στους Αλβανούς και άλλους ξένους εργάτες, που ζουν στη χώρα μας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Εμείς οι Αλβανοί κομμουνιστές, που ζούμε και δουλεύουμε στην Ελλάδα, απευθυνόμαστε σε όλα τα πολιτικά κόμματα, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στη ΓΣΕΕ και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, για να πούμε ότι με μεγάλη λύπη βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις επιχειρήσεις - "σκούπα" κατά των Αλβανών και άλλων ξένων εργαζόμενων, από την Ελληνική Αστυνομία, που γίνονται με εντολή της ελληνικής κυβέρνησης.

Η συμπεριφορά της Ασφάλειας απέναντι στους Αλβανούς είναι πολύ κακή. Στους δρόμους της Αθήνας και σ' άλλες πόλεις της Ελλάδας, στήνουν μπλόκα για έλεγχο και συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο κατά των Αλβανών εργαζομένων. Τους μαζεύουν σαν ζώα σε γήπεδα και τους κρατούν για ώρες και μέρες κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού χωρίς τροφή και νερό.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Αστυνομία φέρεται με πολύ άσχημο τρόπο, τους δέρνει και τους σκίζει τα χαρτιά τους.

Εμείς καταγγέλλουμε με όλη μας τη δύναμη ότι είμαστε αντίθετοι με όλους τους εγκληματίες και τις εγκληματικές πράξεις, που γίνονται είτε από Αλβανούς, είτε από άλλους ξένους, είτε από Ελληνες και δηλώνουμε ότι η εγκληματικότητα δεν πολεμιέται και δεν αντιμετωπίζεται με αυτούς τους τρόπους και τις μεθόδους.

Εμείς καλούμε τον καλό και φιλόξενο ελληνικό λαό, τα άλλα πολιτικά κόμματα, μαζί με τους κομμουνιστές της Ελλάδας, να σταματήσουν αμέσως αυτό το τρελό κυνήγι των Αλβανών, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η Αστυνομία.

Η Αλβανία και η Ελλάδα είναι δύο γειτονικές και φίλες χώρες, οι λαοί μας είναι δημοκρατικοί και φίλοι, που αγωνίζονται να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσά τους.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΝ

ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ

Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας".

Υπεύθυνη η κυβέρνηση για την επιστροφή στο μαύρο παρελθόν

Καταγγελία του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τις φασιστικές μεθόδους και τον αυταρχισμό που επιδεικνύει η κυβέρνηση, καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή την προκλητική σύλληψη ενός μέλους της ΚΝΕ, που έγινε το περασμένο Σάββατο, στο σταθμό του Ηλεκτρικού, στον Περισσό. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Μετά το ρατσιστικό αμόκ, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας κάθε μετανάστη εγκληματία, ή εν δυνάμει εγκληματία, τις μαύρες μνήμες που ανασύρουν οι επιχειρήσεις - "σκούπα" και η μετατροπή των γηπέδων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, με την αστυνομική αυθαιρεσία, που με άνωθεν εντολές αναπτύσσεται, την κρατική βία και καταστολή, οικοδομείται σταθερά το "κράτος του αστυνόμου", η επαναφορά του οποίου αποτελεί βασική επιλογή του Σημίτη και των επιτελείων του, προκειμένου να δώσει με επιτυχία εξετάσεις στους Αμερικάνους προϊσταμένους του και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον "εχθρό λαό".

Θύμα της αναβίωσης του αστυνομικού κράτους - τρομοκράτη, έπεσε το περασμένο Σάββατο, ένα ακόμη μέλος της ΚΝΕ, εργαζόμενος στο "Ριζοσπάστη", έξω από τα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, στο σταθμό του "Ηλεκτρικού", στον Περισσό. Το μέλος της Οργάνωσης συνελήφθη στα πλαίσια των γνωστών ρατσιστικών επιχειρήσεων της αστυνομίας. Στην πορεία, όμως, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν μετανάστης, αλλά Ελληνας πολίτης. Στις διαμαρτυρίες του για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας, η απάντηση ήταν το φόρτωμά του με μια σειρά κατηγορίες, το "τύλιγμά του σε μια κόλλα χαρτί" και η παραπομπή του στο Αυτόφωρο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον πρωθυπουργό, οι οποίοι φέρνουν και την κύρια ευθύνη για την επιστροφή στο μαύρο παρελθόν, στο οποίο οδηγούν τη χώρα.

Προειδοποιούμε ότι ο αυταρχισμός και η οικοδόμηση αστυνομικού κράτους, με τις φασιστικές μεθόδους που αυτό απαιτεί για να ολοκληρωθεί, δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα από το λαό μας και τη νεολαία.

Η ανιστόρητη κυβέρνηση των ΝΑΤΟικών υπαλλήλων, εξακολουθεί να μη διδάσκεται από την πρόσφατη ιστορία, θα αναγκαστεί, όμως, να βγάλει οδυνηρά για την πολιτική πρακτική της συμπεράσματα, από το παρόν".

Δημαγωγία και για τα ... πλακόστρωτα

Το ακατάσχετο δημαγωγικό προεκλογικό παιχνίδι με έργα ρουτίνας που γίνονται στην επαρχία - ακόμη και αν αυτά αφορούν πλακόστρωση του δεξιού πεζοδρομίου κάποιου στενοσόκακου στην Ανω - Κάτω Πατσουλιά - αποφάσισε να εντείνει η κυβέρνηση, κατά τη χτεσινή τρίωρη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υποχρεωθούν οι δήμοι, οι νομαρχίες και οι περιφερειάρχες να δίνουν δίμηνη αναφορά για κάθε έργο που θα γίνεται από δω και μπρος, ώστε στη συνέχεια να έρχονται οι διάφοροι υπουργοί και να αναλαμβάνουν τη ...διαφήμισή τους!

Το βασικότερο, όμως, στοιχείο του θέματος - αυτό που συστηματικά αποφεύγουν να θίξουν οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές - είναι ότι και όσα έργα γίνονται στην επαρχία και δεν καρκινοβατούν, ως συνήθως, έχουν περάσει από τις συμπληγάδες της επιλεξιμότητας, που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα οποία τις περισσότερες φορές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του λαού και του τόπου. Πρόκειται, δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση για έργα βιτρίνας (δρόμοι - πεζόδρομοι - διαμορφώσεις χώρων κ.λπ.), ενώ άλλα που θα μπορούσαν να δώσουν κάποια ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής επαρχίας παραμένουν στα αζήτητα.

Κι όμως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης δε δίστασε χτες, αμέσως μετά τη σύσκεψη, να κάνει δηλώσεις περί κοσμογονίας 26.000 έργων, που γίνονται σε επίπεδο Δήμων, Νομαρχιών και Περιφερειών, καθώς και σε κεντρικό επίπεδο και για υποδομές που καλύπτουν ένα έλλειμμα δεκάδων χρόνων (αλήθεια, συμπεριλαμβανομένης και της δεκαπενταετίας του ΠΑΣΟΚ; - δεν το είπε...).

Η απάντηση, ωστόσο, για το αν και το πώς γίνονται τα έργα στην επαρχία περιέχεται σε δύο πρόσφατες επιστολές της ΠΕΣΕΔΕ, της οργάνωσης που εκπροσωπεί το 95% των μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων της χώρας.

  • Στην πρώτη επιστολή της 14ης Ιούλη, που απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών, Εθνικής Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ, μιλούν για τεράστια χρέη προς τους ίδιους και για καθυστερήσεις πληρωμών, τόσο από το δημόσιο, όσο και από τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Οπως, μάλιστα, επισημαίνουν, τα "φέσια" αυτά και οι καθυστερήσεις εξόφλησης οφειλομένων "δεν παρατηρούνται στα μεγάλα έργα"...
  • Στη δεύτερη επιστολή της 2ης Ιούλη μιλούν για χονδρές παρατυπίες στη διαδικασία δημοπράτησης έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για οδικό έργο στο Αγιον Ορος, για το οποίο όρος της διακήρυξης, που μπήκε ετεροχρονισμένα, απέκλειε όλους τους εργολήπτες που δεν είχαν εκτελέσει έργα στο Αγιον Ορος την τελευταία πενταετία (!), "φωτογραφίζοντας" προφανώς ως πιθανούς αναδόχους αυτούς που είχαν εκτελέσει...
Νέο χτύπημα στην αλιεία

Εξαφανίζουν με επιδοτήσεις τα κα'ϊκια

"Εκσυγχρονισμό" του αλιευτικού στόλου της χώρας μας "βαφτίζει" ο υπουργός Γεωργίας την απόφαση που υπέγραψε για την καταστροφή 206 αλιευτικών σκαφών και "επενδυτικό σχέδιο" την κατασκευή μόλις 28 νέων! Πρόκειται για μια απόφαση που εντάσσεται στο στόχο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ) της ΕΕ, για μείωση του ελληνικού αλιευτικού στόλου κατά 40% μέχρι το 2001.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας, ο Γ. Ανωμερίτης ενέκρινε τα επενδυτικά σχέδια του προγράμματος "Θαλάσσια Αλιεία" βάσει του Κανονισμού 3699/93 τα οποία περιλαμβάνουν:

  • Την καταστροφή 206 αλιευτικών σκαφών, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 δισ. δραχμών.
  • Την κατασκευή 28 νέων σκαφών συνολικού κόστους 324 εκατ. δραχμών.
  • Τον εκσυγχρονισμό 144 αλιευτικών σκαφών συνολικού κόστους 2 δισ. δραχμών.

Και με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση, εκτελώντας πιστά τις εντολές της ΕΕ, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό την αλιεία αδιαφορώντας για τη διάλυση ενός παραδοσιακού και με προοπτικές κλάδου και την οικονομική εξαθλίωση χιλιάδων οικογενειών. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε καθαρά και από την απόφαση της Επιτροπής Εγκρισης Επενδυτικών Σχεδίων του ΕΠΑΛ που είχε ανακοινώσει πέρσι το καλοκαίρι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας, Δ. Τζουβάνος,από την οποία προέκυπτε ότι τη μερίδα του λέοντος από το συνολικό ποσό που διατίθεται από αυτά τα σχέδια, παίρνουν τα προγράμματα για ιχθυοτροφεία, για εμπορία - μεταποίηση ιχθυοκομικών προϊόντων, αλλά και για την... απόσυρση 1.222 αλιευτικών σκαφών!

Εκτός από αυτό, η ναυπήγηση ή ο εκσυγχρονισμός του αλιευτικού σκάφους επιδοτείται με 44% του κόστους, ενώ η απόσυρσή του επιδοτείται με το 100%. Μάλιστα, αφού η καταστροφή ξεκίνησε από δίχτυα, παραγάδια, γρι - γρι, μηχανότρατες, με τη νέα απόφαση προχωρά και στα καϊκια 12 μέτρων.

Τα "σκήπτρα" στα σκάφη που αποσύρονται κρατάει η Λέσβος με 44 πλοία. "Πρωτιά" όχι τυχαία, αφού οι ψαράδες του νησιού φαίνεται πως "παραδίδονται" τελευταίοι στην επέλαση των ιχθυοκαλλιεργειών, αφού έχουν να επιδείξουν μεγάλη παράδοση αγώνων ενάντια σε αυτές. Η αντιαλιευτική πολιτική της κυβέρνησης όμως τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση, αφού τους έχει καταχρεωμένους στην τράπεζα, και σαν "λύση" έρχεται να τους προτείνει... την απόσυρση. Να σημειωθεί επίσης, πως ενώ στο Βορειανατολικό Αιγαίο έχει αρχίσει η εξαφάνιση της ελληνικής αλιείας, αντίθετα αναπτύσσεται η αλιεία της Τουρκίας, η οποία απαγορεύει την ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών στα παράλιά της του Αιγαίου. Να σημειωθεί επίσης, πως ακόμη και οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν "πεδίον δόξης" λαμπρό για τις ξένες εταιρίες, αφού ό,τι αφορά τον εξοπλισμό τους, εισάγεται. Τέλος, στη λίστα της καταστροφής των αλιευτικών ακολουθούν τα Δωδεκάνησα, η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς.

Σε μια κόλλα χαρτί!

Ούτε δίπλα σε Αλβανό εργάτη δεν πρέπει να στέκεται όποιος δε θέλει να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί! Ακόμα κι αν δουλεύουν μαζί στο ίδιο πόστο!Αυτό το μήνυμα θέλησαν να "περάσουν" αστυνομικοί που έπαιρναν μέρος σε επιχείρηση - "σκούπα" το Σάββατο το βράδυ στο σταθμό του Περισσού. Ενα μέλος της ΚΝΕ, ο Γιάννης Νικολάου,εργάτης στην "Τυποεκδοτική" έκανε το λάθος να μιλά στην αποβάθρα με τον Αλβανό συνάδελφό του, λίγη ώρα μετά το σχόλασμα της βάρδιας. Δεν είχε όμως μαζί του αστυνομική ταυτότητα κι έτσι δεν μπόρεσε να αποφύγει τον χαρακτηρισμό "Τουρκαλβανός" που του απέδωσε ένας αστυνομικός. Στις διαμαρτυρίες του για τη ρατσιστική συμπεριφορά του ζήτησαν να "στέκεται προσοχή και να τους κοιτά στα μάτια" όταν του μιλάνε. Και πριν καλά καλά προλάβει να αντιδράσει, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Τμήμα, ενώ αργότερα του απεύθυναν τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, απείθειας και εξύβρισης.

Χτες στο Αυτόφωρο όπου οδηγήθηκε, το δικαστήριο τον αθώωσε για τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και απείθειας. Δέχτηκε όμως τον ισχυρισμό του αστυνομικού Χρήστου Χρήστου, ότι ο Νικολάου τον εξύβρισε κι έτσι τον καταδίκασε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση!

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στήριξη σε αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες

Τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η οποία στηρίζει και ενθαρρύνει το πογκρόμ σε βάρος των αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καλλιεργούμενη ξενοφοβία. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ δηλώνει πως θα πάρει μέρος στην αντιρατσιστική συγκέντρωση, που διοργανώνεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα. Ολόκληρη η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

"Η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) ενημερώνει τους εργατοϋπάλληλους της χώρας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με τη συμπόρευση της ΔΑΚΕ, έρχεται να στηρίξει και να ενθαρρύνει το ΠΟΓΚΡΟΜ σε βάρος των αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών. Τώρα πια, κυβέρνηση, εργοδοσία και κυβερνητικός συνδικαλισμός βρήκαν τα εξιλαστήρια θύματα!

Μπροστά στην καλλιεργούμενη ξενοφοβία, στο συνειδητό και εκ του πονηρού πυροδοτούμενο ρατσισμό, η αυριανή (σ.σ: σημερινή) μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, θα καταγγείλει και θα αποκαλύψει τα σκοτεινά σχέδια των ιμπεριαλιστικών κύκλων που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ θα συμμετάσχει και θα στηρίξει κάθε αντιρατσιστική πρωτοβουλία φορέων και πολιτών. Στα πλαίσια αυτά, θα πάρει μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνεται την Πέμπτη στην Αθήνα".

Κάτω από το βλέμμα του πρωθυπουργού, το ανθρωπομάζωμα συνεχίζεται

Μεροκαματιάρηδες, θύματα της επιχείρησης - "σκούπα"



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ