ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Ιούλη 1999
Σελ. /28
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Η ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ, μέλος του ΚΚΕ, που έφυγε από τη ζωή πριν από ενάμιση μήνα, αποτάχτηκε από τον ελληνικό στρατό από τη χούντα, το 1967, με το βαθμό του ταγματάρχη. Δούλεψε με αυτοθυσία, όπου την έταξε το Κόμμα σε κομματικές οργανώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς. Διατέλεσε γραμματέας και μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ Ναυπλίου. Πιστή και αταλάντευτη στις αρχές του ΚΚΕ. Βοήθησε με το παράδειγμά της τους νέους συντρόφους.

Σε εκδήλωση που έγινε για τη μνήμη της, μέλη και φίλοι του Κόμματος πρόσφεραν στην ΚΟΒ Ναυπλίου 135.000 δρχ.

* * *

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ΤΑΣΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, τα μέλη της Τομεακής Οργάνωσης Νότιων Συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ, της οποίας ήταν γραμματέας, προσφέρουν στο Συμβούλιο Πόλης ΑΘήνας 45.000 δρχ. Και τα μέλη του Συμβουλίου Πόλης πρόσφεραν 40.000 δρχ.

* * *

Στις 13 Ιούνη, έκλεισε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΡΟΥΣΟΥ.Γεννήθηκε το 1958 στην Οράντεα Ρουμανίας από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Μετά το Γυμνάσιο, φοίτησε σε Τεχνική Σχολή, πήρε δίπλωμα κοπτικής και από το 1978 δούλεψε σε εργοστάσιο υποδημάτων.

Το 1983 παντρεύτηκε τον Εμίλ Ρούσο και είχαν μία κόρη.

Στα χρόνια της προσφυγιάς, έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Συμμετείχε δραστήρια στις εκδηλώσεις της οργάνωσης των Πολιτικών Προσφύγων.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της το 1989. Ζούσε στην Αθήνα και δούλευε σε εργοστάσιο κατασκευής υποδημάτων. Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου και οι συνάδελφοί της την εκτιμούσαν ιδιαίτερα.

Το 1992 κλονίστηκε σοβαρά η υγεία της και πέθανε τον Ιούνη του 1998.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Εμίλ Ρούσο, οι γονείς της Χρήστος και Βασιλική και η κόρη της Χριστίνα - Αιμιλία προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ