ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπό τον έλεγχο της CIA και του FBI η Ελλάδα!

Υπό τον εξονυχιστικό (!) έλεγχο των Αμερικανών πρακτόρων, που έχουν καταφθάσει στην Ελλάδα, για να ρυθμίσουν τους "όρους ασφαλείας" της επίσκεψης του Κλίντον στη χώρα μας, τελεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ελληνική επικράτεια. Το κλιμάκιο των 15 πρακτόρων του FBI και της CIA, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα με το προσωνύμιο "Επιτροπή Εθιμοτυπίας και Προετοιμασίας" (!), λειτουργεί ως κράτος εν κράτει και - έχοντας τις ευλογίες της κυβέρνησης - δρα ανεξέλεγκτα, δίνοντας αναφορά μόνο στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας για τις δραστηριότητές του.

Σύσκεψημε ...πράκτορες!

Ενδεικτική για το είδος των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ - Ελλάδας, αλλά και αποδεικτική της υποτέλειας της ελληνικής κυβέρνησης, μιας υποτέλειας επιδεικνυόμενης, όχι μόνο απέναντι στον Κλίντον, αλλά απέναντι και στους "μπράβους" (!) του, είναι η χτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών. Σύσκεψη, στην οποία δέχτηκε να παρακαθήσει, από κοινού (!) με τους Αμερικανούς πράκτορες, ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Γ. Κρανιδιώτης, για να νομιμοποιήσει κατ' αυτόν τον τρόπο τις εδώ δραστηριότητές τους. Δραστηριότητες, που δεν απέχουν από την αντιμετώπιση της Ελλάδας σαν κοινής"μπανανίας". Μάλιστα, για να συμμετάσχει σ' αυτήν την - τουλάχιστον - αξιοπερίεργη για ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα σύσκεψη, ο υπουργός φρόντισε να αναβάλει τις καλοκαιρινές διακοπές του...

Ελέγχθηκε η Βουλή και το πρωθυπουργικό γραφείο!..

Αποκαλυπτικά των δραστηριοτήτων των Αμερικανών πρακτόρων στη χώρα είναι και τα όσα διαμείφθηκαν χτες στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο των Ράμπο επιθεώρησε ακόμα και τις εγκαταστάσεις και τους χώρους του Κοινοβουλίου, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, - και μετά από εντολή του Απ. Κακλαμάνη - αποφεύχθηκε η περιήγησή τους στη Βουλή μαζί με τα περίστροφα και τα "έξυπνα" κουμπούρια τους... Τα όπλα των πρακτόρων είχαν ανιχνευτεί επάνω τους από τα ειδικά μηχανήματα ασφαλείας που υπάρχουν στην είσοδο της Βουλής. Κατά άλλες, πάντως, πληροφορίες, από υψηλά ιστάμενη πηγή, τα όπλα δεν ανιχνεύτηκαν στους Αμερικανούς πράκτορες, αλλά στους άνδρες ασφαλείας του κλιμακίου εθιμοτυπίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που τους ...συνόδευσε μέχρι την είσοδο της Βουλής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως τόνιζαν αρμόδιοι παράγοντες, οι πράκτορες δεν παρέλειψαν, εκτός από την αίθουσα της Ολομέλειας και το εντευκτήριο, να ελέγξουν ακόμα και το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή! Πάντως, όταν ζητούνταν διευκρίνιση για το θέμα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν πως έγινε έλεγχος και στο γραφείο του κ. Σημίτη, αλλά ότι, πάντως, σίγουρα οι πάκτορες περιδιάβηκαν τους διαδρόμους που περικλείουν το γραφείο...

Ταυτόχρονα, οι ένοπλοι πράκτορες του FBI και της CIA αλωνίζουν αδιάκριτα την επικράτεια - και χωρίς καμία ...ενόχληση από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας - για να λάβουν τα "μέτρα", που θα αντιστοιχούν σε αμερικανοκρατούμενη χώρα, κατά την απόβαση του Κλίντον και της πολυπληθούς αποστολής τους (σ.σ.: οι πληροφορίες μιλούν για 100 δημοσιογράφους, που θα τον συνοδεύουν) στην Ελλάδα.

Ηδη από το "μικροσκόπιο", εκτός της Βουλής, έχουν μπει το αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι πιθανές διαδρομές που θα ακολουθήσει η αμερικανική αυτοκινητοπομπή και ο Κλίντον κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, όλες οι περιοχές που περικλείουν την αμερικανική πρεσβεία και άλλους αμερικανικούς "στόχους". Το κλιμάκιο των πρακτόρων σχεδιάζει, επίσης, επιτόπιο έλεγχο στη Σούδα, αφού δεν αποκλείεται επίσκεψη του Κλίντον στην εκεί αμερικανική βάση. Επίσης, το FBI και η CIA έχουν θέσει υπό την εποπτεία τους ελληνικά νησιά(όπως η Ρόδος και η Κρήτη), καθώς και τα λιμάνια και τους θαλάσσιους δρόμους που οδηγούν σε αυτά, σε περίπτωση που η περιήγηση του Κλίντον στην Ελλάδα λάβει και ...τουριστικό χαρακτήρα. Για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί πράκτορες πραγματοποιούν ελέγχους ακόμα και σε ...αρχαιολογικούς χώρους (Μυκήνες, Ολυμπία κλπ.), που ενδέχεται να επισκεφθεί η οικογένεια Κλίντον.

"Δεν μπορούμε να
κάνουμε τίποτα"!

Η κυβέρνηση, από τη δική της πλευρά, ισχυρίζεται ότι οι δραστηριότητες των Αμερικανών πρακτόρων είναι οι "συνήθεις" στις περιπτώσεις που ένας Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται ξένο κράτος. Κυβερνητικές πηγές, δε, όταν γίνεται λόγος για το ανεξέλεγκτο της δράσης των πρακτόρων στην ελληνική επικράτεια, υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα διαφορετικό, αφού, όπως λένε, "αν δεν τους επιτρέψουμε να κινηθούν όπως επιθυμούν, στην περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε κατά την επίσκεψη του Κλίντον, τότε...". Ωστόσο και μετά από όλα αυτά, ο γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης υποστήριξε χτες σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ότι την ευθύνη για την επίσκεψη του Κλίντον στην Ελλάδα την έχουν οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ φρόντισε να συμπληρώσει πως και όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στο εξωτερικό, προβλέπεται η αποστολή ελληνικών υπηρεσιών στη χώρα μετάβασης για την ασφάλειά του...

Οσον αφορά το μη ...πρακτορολογικό μέρος της επίσκεψης Κλίντον, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών έλεγαν χτες πως έχει σημάνει "συναγερμός" στις διπλωματικές υπηρεσίες για τον καθορισμό της ατζέντας των συζητήσεων, που θα έχει η αμερικανική αντιπροσωπεία με την ελληνική κυβέρνηση. Βεβαίως, πέραν των διμερών ελληνο-αμερικανικών θεμάτων, πρώτης γραμμής θέματα θα είναι τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, με δεδομένο ότι η παρουσία του Κλίντον στην Ελλάδα θα έπεται των συναντήσεών του με τον Ετσεβίτ, αλλά και - των σχεδιαζόμενων από τον ΓΓ του ΟΗΕ Κ. Ανάν - συναντήσεων μεταξύ Κληρίδη - Ντενκτάς.

Στρατευμένοι στο ΝΑΤΟ

Το ελληνικό υπουργείο Αμυνας έχει αναλάβει την εφαρμογή μεγάλου μέρους της πολιτικής του ΝΑΤΟ, είτε αυτή αφορά τη στρατηγική της "νέας τάξης", είτε την υλοποίηση των κατευθύνσεων της νέας στρατιωτικής του δομής. Τα δημοσιεύματα, που τον τελευταίο καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη στρατιωτική θητεία, έχουν άμεση σχέση μ' αυτήν την προσπάθεια. Την προετοιμασία, δηλαδή, του εδάφους για την εφαρμογή αντιδραστικών ρυθμίσεων. Οι κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ είναι σαφείς: Περισσότερος μισθοφορικός στρατός, ευέλικτες δυνάμεις ταχείας ανάπτυξης, στρατιωτικό προσωπικό πλήρως ενταγμένο στη ΝΑΤΟική λογική, άβουλα όντα, χωρίς αρχές και αξίες, που θα λειτουργούν σαν εξαρτήματα της ΝΑΤΟικής στρατιωτικής μηχανής.

Στην υλοποίηση αυτών των κατευθύνσεων, ένα μεγάλο εμπόδιο είναι η καθολική στράτευση των παιδιών του λαού. Οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, αισθάνονται ότι υπηρετούν την πατρίδα και δεν είναι διατεθειμένοι να λειτουργήσουν ούτε σαν πραιτοριανοί ούτε σαν στρατός κατοχής σε βάρος κάποιου άλλου λαού. Γι' αυτό καθιέρωσαν το θεσμό των οπλιτών πενταετούς υποχρέωσης. Ατομα, δηλαδή, με μισθοφορική σχέση με το στρατό, που δεν εντάσσονται σ' αυτόν για μια καριέρα, όπως τα μόνιμα στελέχη, αλλά μόνο για ένα μισθό. Το πρόσχημα που προβάλλεται, ότι οι πενταετείς οπλίτες χρειάζονται για την επάνδρωση των σύγχρονων οπλικών συστημάτων, δεν αντιστοιχεί στα γεγονότα και τις πραγματικές ανάγκες, γιατί και οι στρατεύσιμοι, κατόπιν της σχετικής εκπαίδευσης, μπορούν με άψογο τρόπο να ανταποκριθούν. Εξάλλου, αυτοί δε θα κοστίζουν, καθώς δεν πληρώνονται.

Οσο για το άλλο επιχείρημα, της μείωσης της απόδοσης των κλάσεων, λόγω δημογραφικού προβλήματος, και αυτό είναι προσχηματικό. Η μείωση αυτή των στρατευσίμων ισοσκελίζεται με τον εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων και της οργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων, μέσω των οποίων εξοικονομείται μεγάλος αριθμός στρατιωτικού προσωπικού. Αξίζει μόνο να πούμε ότι τα νέα συστήματα, όπως, π.χ., του πυροβολικού (πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων κλπ.), χρειάζονται το 1/10 του προσωπικού, που απαιτούνταν για ανάλογη δύναμη πυρός.

Κατά συνέπεια, τα σχέδια για υποχρεωτική στράτευση όλων των νέων στα 18, με την παράλληλη κατάργηση των αναβολών, αλλού αποβλέπουν. Το παραδέχονται έμμεσα, εξάλλου, και οι ίδιοι, αφού, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, θα υπάρξει ταυτόχρονη μείωση της θητείας στους 12 μήνες. Επομένως, σήμερα με 18 μήνες, δε θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, ούτε, βέβαια, ανάγκη για την πρόσληψη 10.000 οπλιτών πενταετούς υποχρέωσης. Στόχος τους είναι η καθυπόταξη της νεολαίας, η καθυπόταξη της συνείδησης του Ελληνα στρατιώτη σε μια εύπλαστη ηλικία και η παράδοσή του προς "αξιοποίηση" στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, ιδιαίτερα στην περιοχή των Βαλκανίων. Το άλλο σκέλος του στρατεύματος θα αποτελείται από τους μισθοφόρους, δηλαδή ένα στράτευμα στεγανοποιημένο και αποκομμένο από την κοινωνία, το οποίο θα εκτελεί "τυφλά" εντολές. Ετσι λοιπόν, είναι περισσότερο από σαφές ότι τα σχέδια αυτά εντάσσονται στην υλοποίηση των ΝΑΤΟικών κατευθύνσεων. Η κυβέρνηση, που με κάθε ευκαιρία θέλει να δείξει ότι είναι "ο πιο καλός ο μαθητής" στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς, παίζει, και στην περίπτωση αυτή, το ρόλο της. Η ελληνική νεολαία, όμως, έχει άλλη άποψη και θα τη δείξει...

ΕΕΔΥΕ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Η ανθρωπιστική βοήθεια έφτασε στο Βελιγράδι

Οπως ενημερώνει, με Δελτίο Τύπου της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η ανθρωπιστική βοήθεια προς το λαό της Γιουγκοσλαβίας, που οργανώθηκε από κοινού από την ΕΕΔΥΕ και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, έφτασε τη Δευτέρα στο Βελιγράδι, όπου και παραδόθηκε στον Ερυθρό Σταύρο της Γιουγκοσλαβίας.

Στην αποστολή αυτή, μεγάλη ήταν η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος διέθεσε 5 φορτηγά αυτοκίνητα, 1 τζιπ, 5 οδηγούς και κάλυψε τα έξοδα όλης της διοργάνωσης, ενώ συγκέντρωσε μεγάλες ποσότητες εφοδίων και τροφίμων.

Με τη συγκεκριμένη αποστολή, τα μέλη της ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα έδειξαν για άλλη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους λαούς, θύματα του ιμπεριαλισμού, καθώς και τη διάθεση του φιλειρηνικού κινήματος για συνεργασία με άλλους φορείς που εκφράζουν και αυτοί την αλληλεγγύη τους.

Λαϊκό γλέντι στην Κεφαλονιά

Η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ διοργανώνει λαϊκό γλέντι σήμερα Τετάρτη 11 Αυγούστου, στις 9.00 μ.μ., στο Προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Περατάτων.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Το κλιμάκιο των πρακτόρων σχεδιάζει, επίσης, επιτόπιο έλεγχο στη Σούδα, αφού δεν αποκλείεται επίσκεψη του Κλίντον στην εκεί αμερικανική βάση



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ