ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Αυγούστου 1999
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Πίστη για την πρόκριση

Με πίστη στις δυνατότητές τους, θέληση και αισιοδοξία πως τελικά θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πρόκριση οι παίχτες της ΑΕΚ θ' αντιμετωπίσουν σήμερα στο "Ρασούντα" την ΑΙΚ (20.00, MEGA). Οι δευτεραθλητές Ελλάδας έχουν κατανοήσει τις δυσκολίες της αποψινής αναμέτρησης και φυσικά πόσα διακυβεύονται. Δηλώνουν, λοιπόν, έτοιμοι να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και τελικά αυτοί να "σφραγίσουν" το εισιτήριο για το Μονακό (κλήρωση ομίλων). Δεν τους πτοεί, όπως υποστήριξαν, ούτε η απρόσμενη ταλαιπωρία που υπέστησαν στο ταξίδι για τη Στοκχόλμη.

Το εγερτήριο, για να 'ναι στην ώρα τους στο αεροδρόμιο, ήταν στις 7 χθες το πρωί και στο ξενοδοχείο της σουηδικής πρωτεύουσας έφτασαν στις 6.30 τ' απόγευμα!! Μάλιστα λίγο αργότερα πήγαν για προπόνηση... Παρ' όλα αυτά η αναγκαία, για την επίτευξη του στόχου, ηρεμία εν γένει διατηρήθηκε. Σχεδόν όλοι, γνωρίζοντας τι συνεπάγεται θετικό αποτέλεσμα σήμερα (κέρδη εκατομμυρίων, φήμη), έκαναν "την ανάγκη τους φιλότιμο" και "έπνιξαν" τις μουρμούρες και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση.

Ο Τουμπάκοβιτς, θέλοντας προφανώς ν' "αποφορτίσει" από το άγχος τους παίχτες του, ισχυρίστηκε πως "δεν πρόκειται για οριακό παιχνίδι. Η ήττα δεν είναι καταστροφή". Ομως, οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" ξέρουν καλά πως τα πράγματα δεν είναι έτσι... Ο Σέρβος τεχνικός ανέφερε ακόμα "έχουμε καλύτερη ομάδα και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Τις τελευταίες 2 βδομάδες βελτιώσαμε τα σημεία που έπρεπε, για να γίνουμε καλύτεροι. Εχουμε καλή διάθεση, φιλοδοξίες, αισιοδοξία. Δεν πιστεύω πως μπορούμε να ξαναπαίξουμε τόσο λάθος, όσο στον πρώτο αγώνα. Πάντως, στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Στην Αθήνα είχαμε πολλές ευκαιρίες να νικήσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε τώρα".

Ο "πονοκέφαλός" του παραμένει η κατάσταση του Καψή. Από τη σημερινή προπόνηση θα οριστικοποιηθεί η συμμετοχή ή όχι του δυναμικού αμυντικού. Αν τελικά δεν τα καταφέρει ο αντικαταστάτης μάλλον θα 'ναι ένας από τους Δέλλα, Ματιάσεβιτς. Κατά τ' άλλα επιστρέφει φυσικά ο Κασάπης και θα ξεκινήσουν ακόμα οι Ατματσίδης, Λάκης, Πέτριτς, Ζήκος, Μάρκος, Σαβέφσκι, Μπιέκοβιτς, Τσίριτς, Νικολαϊδης.

Αισιοδοξία επικρατεί και στην ΑΙΚ, που στο κατάμεστο "Ρασούντα", πιστεύει πως θα τα καταφέρει. Μάλιστα, διοικητικά στελέχη πιστεύουν πως από σήμερα θα ξεκινήσει η κυριαρχία της ΑΙΚ που θα 'ναι διάδοχος της Γκέτεμπρογκ. Ο προπονητής της, Στιούαρτ Μπάξτερ, προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και αρκέστηκε να ξεκαθαρίσει: "Αυτή τη φορά δε θα παίξουμε μόνο αμυντικά, όπως στην Αθήνα". Χαρακτήρισε δύσκολο τον αγώνα και ζήτησε από τους παίχτες του "Ψυχραιμία. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από την εξέλιξη του αγώνα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό". Εκτός του Ενγκλουντ όλοι οι άλλοι παίχτες είναι στη διάθεση του Μπάξτερ. Πάντως, ισχυρίζεται πως δεν έχει καταλήξει στην 11άδα, για την οποία "ο μόνος σίγουρος είναι ο Ασπερ (σ.σ. τερματοφύλακας)". Μάλιστα, υπόσχεται αρκετές εκπλήξεις στον Τουμπάκοβιτς.

  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα των σουηδικών εφημερίδων οι σχέσεις ΑΙΚ - Μπάξτερ δε βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, μ' αποτέλεσμα να μην αποκλείεται αποχώρησή του.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με "άρωμα" πρωταθλήματος

Η πλέον ενδιαφέρουσα αγωνιστική στην πρώτη φάση του Κυπέλλου "ανοίγει" αυλαία σήμερα με 21 παιχνίδια. Μάλιστα, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η τρίτη αγωνιστική αποτελεί "πρόγευση" πρωταθλήματος αφού οι 2 ομάδες της Α Εθνικής που συμμετέχουν σε κάθε όμιλο αναμετρώνται μεταξύ τους. Ετσι δίνεται μια ευκαιρία στους εκπροσώπους της "μεγάλης" κατηγορίας να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Από την άλλη θ' απομείνουν πλέον δύο... βήματα πριν το πέρας της πρώτης φάσης. Αρα θα μετρήσουν τ' αποτελέσματα και στην κατάταξη. Είτε αναφορικά με το ποιοι θα πάρουν πρώτη - δεύτερη θέση (περισσότερο θέμα πρεστίζ γιατί αμφότεροι προκρίνονται), είτε σε ορισμένους ομίλους ακόμα και στην υπόθεση πρόκριση. Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής ολοκληρώνεται αύριο με πέντε παιχνίδια και μένει ένα... υπόλοιπο για τον Οκτώβρη (Τρίκαλα - ΑΕΚ).

Αναλυτικά ανά όμιλο το σημερινό πρόγραμμα και η βαθμολογία έχουν ως εξής: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Παναθηναϊκός - Ιωνικός (18.30, SΚΑΙ), Ιάλυσος - Παναιτωλικός, Λεωνίδιο - Κερατσίνι. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 6, Ιωνικός 3, Κερατσίνι 3, Παναιτωλικός 3, Λεωνίδιο 3, Ιάλυσος 0.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή (20.00, SEVEN), Ολυμπιακός Β. - Βέροια, Αγερσανί - Ποσειδώνας Μηχανιώνας. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΟΚ 6, Παναχαϊκή 4, Βέροια 3, Μηχανιώνα 1, Ολυμπιακός Β. 1, Αγερσανί 1.

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Προοδευτική - ΟΦΗ, Αγ. Νικόλαος - Αναγ. Καρδίτσας. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΟΦΗ 6, Προοδευτική 4, Νίκη Βόλου 3, Αναγέννηση Καρδίτσας 3, Αγ. Νικόλαος 1, Δόξα Βύρ. 0.

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Παναιγιάλειος - Καλαμαριά, Θεσπρωτός - Κιλκισιακός. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Πανιώνιος 6, Αρης 4, Καλαμαριά 4, Παναιγιάλειος 1, Κιλκισιακός 1, Θεσπρωτός 0.

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Εθνικός Αστέρας - Πανηλειακός, Καλλιθέα - Εθνικός, Χαλκηδόνα - Ατρόμητος. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Εθν. Αστέρας 6, Πανηλειακός 4, Ατρόμητος 4, Καλλιθέα 1, Χαλκηδόνα 1, Εθνικός 0.

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Λάρισα - Πανσερραϊκός, Εθνικός Κατερίνης - Κοζάνη. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Καβάλα 6, Ηρακλής 4, Κοζάνη 2, Λάρισα 1, Πανσερραϊκός 1, Εθν. Κατερίνης 1.

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Γιάννενα - Νάουσα, Εδεσσαϊκός - Απόλλωνας Κρ. Βρ. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 3, Ξάνθη 3, Γιάννενα 3, Νάουσα 3, Απόλλωνας Κρ. Βρ. 0, Εδεσσαϊκός 0.

8ος ΟΜΙΛΟΣ: Αθηναϊκός - Αιγάλεω, ΑΟ Καρδίτσας - Ακράτητος. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ 6, Τρίκαλα 6, Αιγάλεω 3, Ακράτητος 1, Αθηναϊκός 1, ΑΟ Καρδίτσας 0.

9ος ΟΜΙΛΟΣ: Ναυπακτιακός - Λύκοι, Καλαμάτα - Απόλλωνας. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Καλαμάτα 6, Ελευσίνα 3, Απόλλωνας 3, Λύκοι 3, Ναυπακτιακός 3, Πιερικός 0.

Ο "μαέστρος" της ΑΕΚ Ντρ. Τσίριτς, θέλει να ηγηθεί της υπόθεσης πρόκρι

Ο "μαέστρος" της ΑΕΚ, Ντρ. Τσίριτς, θέλει να ηγηθεί της υπόθεσης - πρόκριση στη Στοκχόλμη

Ο Ν. Λυμπερόπουλος ατού του ΠΑΟ σήμερα στον αγώνα με τον Ιωνικό

Ο Ν. Λυμπερόπουλος, ατού του ΠΑΟ σήμερα στον αγώνα με τον Ιωνικό

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Στο δρόμο για το Σίδνεϊ

Χαμόγελα στην Αγία Αικατερίνη του Καναδά για την ελληνική ομάδα κωπηλασίας, που μετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το πρώτο καλό νέο προέρχεται από τη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου ανδρών με τους Κώστα Καρυώτη και Γιώργο Δημητρίου. Οι πρωταθλητές μας πήραν την 2η θέση στον 1ο επαναληπτικό και προκρίθηκαν στον ημιτελικό μετά από συγκλονιστικό αγώνα.

Ορθιοι οι Ελληνες της ομογένειας παρότρυναν τους δύο αθλητές που έδιναν τον αγώνα κόπων μίας χρονιάς και ενός ονείρου τριών χρόνων, κόντρα στους Γερμανούς παγκόσμιους πρωταθλητές και στους 4ους στον κόσμο Αμερικανούς, έχοντας το μυαλό τους και στους Ολλανδούς που ήθελαν να κάνουν την έκπληξη. Τέσσερα πληρώματα για δύο θέσεις με τους πρωταθλητές μας να ξεκινούν δυνατά, αποφασισμένοι για πρόκριση. "Επεσαν κορμιά" στα τελευταία μέτρα του "διχίλιαρου" της απόστασης, αλλά οι Ελληνες έμειναν όρθιοι και με χρόνο 6.39.00 πήραν την 2η θέση, κρατώντας ζωντανό το όνειρο για το Σίδνεϊ.

Φιλικό ανθρωπιάς

Η Γαλατασαράι αποδέχτηκε πρόταση του ΠΑΟΚ για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των σεισμοπλήκτων. Αυτό δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή εκπρόσωπος της Γαλατασαράι που αποκάλυψε ότι η πρωτοβουλία για τον αγώνα προήλθε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η ημερομηνία του αγώνα θα ορισθεί σύντομα μετά από τη μελέτη των υποχρεώσεων των δύο ομάδων.

"Θύματα" τροφικής δηλητηρίασης

Εννέα παίκτες της Παναχαϊκής μεταφέρθηκαν χτες στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων της Θεσσαλονίκης καθώς υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους στη συμπρωτεύουσα για τον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Το ταξίδι - οδύσσεια, που και εκεί μπορεί να οφείλεται η ασθένεια, ξεκίνησε όταν αναχώρησε η αποστολή από τη Νάξο (έπαιξε με το Αγερσανί για τον ίδιο θεσμό), έφτασε στην Αθήνα και στη συνέχεια πήγε οδικώς για τη συμπρωτεύουσα.

Μεταξύ των παικτών είναι και οι Αμπαδιωτάκης, Κατσουράνης, Καπουράνης, Ιωάννου, Κορδονούρης, Μέστερ, Σολάκης. Το παιχνίδι θα γίνει κανονικά καθώς αναχώρησαν από την Πάτρα ποδοσφαιριστές προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις των ασθενών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αγρίεψε ο Μπάγεβιτς

Αστραψε και βρόντηξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", που δε λέει ακόμα να... χωνέψει τη φιλική 6άρα από τη Ρόμα, αφού άσκησε δριμύτατη κριτική στους παίκτες, τους έκανε... φτωχότερους κατά 1 εκατομμύριο δραχμές αφού αυτό ήταν το πρόστιμο που επιβλήθηκε: "Δε με πείραξε το γεγονός ότι χάσαμε με βαρύ σκορ. Η συμπεριφορά σας με εκνεύρισε. Ορισμένοι στον πάγκο όταν το σκορ έπαιρνε διαστάσεις γέλαγαν. Δε θα ανεχτώ τέτοια συμπεριφορά", επισήμανε ο Μπάγεβιτς, που διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει απαραίτητη ψυχική ενότητα στην ομάδα, κάτι που ήταν το απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας στην περσινή σεζόν.

Ο μόνος που δεν τιμωρήθηκε ήταν ο Κυριάκος Τοχούρογλου, που παρά τα έξι γκολ θεωρήθηκε ότι έκανε το καθήκον του στο ακέραιο.

Αργά χτες το βράδυ ο προπονητής των Πειραιωτών θα έβγαζε την αποστολή για την Ξάνθη που θα αντιμετωπίσει αύριο τη Σκόντα στα πλαίσια του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΠΑΟ
Εδωσαν υποσχέσεις

Τον νέο Παναθηναϊκό παρουσίασε χτες ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης. "Δύο στάνταρ είχαμε με τον κ. Κυράστα για τους παίκτες: Να είναι καλοί χαρακτήρες και χρήσιμοι αγωνιστικά" τόνισε ο κ. Βαρδινογιάννης, παρουσιάζοντας νέες μεταγραφές του ΠΑΟ, τους Γκαλέτο, Χένρικσεν, Σίγκουρντσον, Ολιβάρες, Φλίπσεν και Ηπειρώτη, αλλά και τους "ξενιτεμένους" που γύρισαν στην Παιανία, Χαλκιά και Νασιόπουλο. Συνεχίζοντας ο πρόεδρος των "πρασίνων" είπε: "Ηγούμαι μιας οικογένειας που είναι ένα κράμα παλιών και νέων παικτών. Οι αθλητές αυτοί ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να βρούμε από τους παίκτες που θέλαμε".

Από την άλλη, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κυράστας, δεν είχε να πει κάτι παραπάνω από αυτά που έθιξε ο πρόεδρος του συλλόγου και απλώς δήλωσε πως ο λόγος ανήκει στους νέους παίκτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είπαν πως θα κάνουν τη νέα τους ομάδα να βρίσκεται στην κορυφή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ