ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Αυγούστου 1999
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Στην τελική ευθεία το Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα

Συνεχίζονται με επιτυχία και ενθουσιασμό οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και προχωρούν οι ετοιμασίες για τις κεντρικές διήμερες και τριήμερες εκδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού και ετοιμασίας του χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων της φοιτητικής εστίας των Ιλισίων που θα φιλοξενήσει τις μεγάλες, κεντρικές εκδηλώσεις της Αθήνας. Οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες στήνουν μόνοι τους τη νεανική, κόκκινη πολιτεία, που στις 16 - 17 - 18 και 19 Σεπτέμβρη θα πλημμυρίσει με δεκάδες χιλιάδες νέους.

Η πορεία του Φεστιβάλ μέχρι τώρα, σε όλη την Ελλάδα, κάνει την Οργάνωση αισιόδοξη και σίγουρη για την επιτυχία του. Οι εκδηλώσεις του αγκαλιάζονται θερμά και αντίστοιχη αναμένεται να είναι η ανταπόκριση της νεολαίας στις κεντρικές εκδηλώσεις των μεγάλων πόλεων και των νομών, που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στην Κομοτηνή,που είναι αφιερωμένη στα εκπαιδευτικά προβλήματα. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της πόλης και ξεκινάει στις 8.30μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία της Σούλας Βλησίδου,μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και ροκ συναυλία των συγκροτημάτων "Βροχή" και "Διόσκουροι".

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Κυριακή:

- Στα Γιαννιτσά,στις 8.30μ.μ. με ομιλητή τον Παναγιώτη Παλαβό,μέλος του Γραφείου του ΚΣ.

- Στη Βέροια,στο πάρκο Αγ. Αναργύρων, στις 8.30μ.μ.,με ομιλητή τον Κώστα Ψυχογιό,μέλος του ΚΣ.

- Στον Πύργο,με ομιλητή τον Χρήστο Τσαντή,μέλος του ΚΣ.

- Στο Αργοστόλι,με ομιλητή τον Ιορδάνη Δρακόπουλο,μέλος του ΚΣ.

- Στην Πάρο,με ομιλητή το Νίκο Χατζηδάκη,μέλος της ΚΕΟΕ.

- Στη Μεσσήνη,στο Αλιβέρι,στη Μακρακώμη Φθιώτιδας,στο Ευπάλιο Φωκίδας,στην Αντίκυρα,στον Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας,στην Ηγουμενίτσα και στο Αμύνταιο.

  • Την Κυριακή 29/8:

- Στη Νιγρίτα,με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Παναγιώτου.

- Στην Πύλο,στο Αργος,στην Αγιά Λάρισας,στη Σκόπελο,στη Γιάννουλη Λάρισας,στην Πρέβεζα,στη Λευκάδα,στο Λιτόχωρο,στη Μηχανιώνα,στην Πτολεμαϊδα και στην Κρύα Βρύση Πέλλας.

  • Τη Δευτέρα 30/8:

- Στη Στούπα Μεσσηνίας.

  • Την Τρίτη 31/8:

- Στο Κιλκίς,με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη,μέλος του ΚΣ, κι ακόμα στα Σιάτιστα Κοζάνης και στη Χώρα Μεσσηνίας.

Λάρισα
Συνάντηση νεολαίας Στις 10, 11 και 12 του Σεπτέμβρη οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στη Λάρισα, με ομιλίες του Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Γ. Χαρίτο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συζητήσεις για την Παιδεία και την Εθνική Ανεξαρτησία, αφιέρωμα στον Δ. Γληνό και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Το τριήμερο 10, 11 και 12 Σεπτέμβρη πραγματοποιούνται στη Λάρισα, οι κεντρικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ. Στους χώρους του Αλκαζάρ και για τρεις μέρες θα "χτυπάει" η αγωνιστική νεανική καρδιά της Λάρισας. Χιλιάδες νέοι θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να έρθουν σ' επαφή με τους νέους κομμουνιστές του νομού, ν' ακούσουν τις θέσεις και τις προτάσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, για θέματα που τους ενδιαφέρουν και προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να συμμετάσχουν στις συζητήσεις που έχουν προγραμματιστεί λέγοντας τη γνώμη τους, να διασκεδάσουν με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Τα θέματα που αφορούν στην Παιδεία, στην ειρήνη, που απειλείται από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια, στην εθνική ανεξαρτησία που υπονομεύεται από την εγκατάσταση και λειτουργία του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Λάρισα και σε άλλα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους - εργασία, πολιτισμός, αθλητισμός - είναι αυτά που θα προβληθούν και θα γίνουν αντικείμενο συζητήσεων και προβληματισμού στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι ομιλίες του Δ. Γόντικα,μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γ. Χαρίτου,μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, καθώς και το αφιέρωμα στον Δ. Γληνό.Πλούσιο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλίες των Τσακνή - Μαχαιρίτσα και του Μ. Πασχαλίδη και τη συμμετοχή 11 μουσικών συγκροτημάτων και ενός χορευτικού, ενώ στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο και ταβέρνα και θα πραγματοποιηθούν αγώνες σκάκιου.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Κεντρική εξέδρα (Κηποθεάτρου):

8.30 μ.μ. Μουσικό συγκρότημα "ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ"

9.00 μ.μ. Μουσικό συγκρότημα "RED CARDS"

9.45 μ.μ. Μουσικό συγκρότημα "ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ"

10.45 μ.μ. Συναυλία με το συγκρότημα "ΦΑΛΤΣΑ ΜΠΑΝΤΑ"

Β' εξέδρα (Ταβέρνας):

8.20 μ.μ. Εναρξη από το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ

8.30 μ.μ. Μουσικό συγκρότημα "STANGE REALITY"

9.15 μ.μ. Συζήτηση με θέμα "Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια"

10.15 μ.μ. Ρεμπέτικο λαϊκό πρόγραμμα από την ορχήστρα του "ΤΕΡΕΡΕΜ"

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Κεντρική εξέδρα (Κηποθεάτρου):

7.45 μ.μ. Χορευτικό συγκρότημα

8.30 μ.μ. Αφιέρωμα στον Δ. Γληνό

9.30 μ.μ. Ομιλία του Γ. Χαρίτου, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ

10.00 μ.μ. Μεγάλη συναυλία με τον Μ. Πασχαλίδη

Β' εξέδρα (Ταβέρνας):

7.30 μ.μ. Συζήτηση με θέμα "Οι εξελίξεις στην Παιδεία"

8.30 μ.μ. Μουσικό συγκρότημα "ROCKOULA"

9.15 μ.μ. Μουσικό συγκρότημα "HIGH SPEED"

10.00 μ.μ. Ρεμπέτικο λαϊκό πρόγραμμα από την ορχήστρα του "ΤΕΡΕΡΕΜ"

* ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Κεντρική εξέδρα (Κηποθεάτρου):

7.45 μ.μ. Μουσικό συγκρότημα "GERALD BOSTOCK"

8.30 μ.μ. Ροκ συγκρότημα "ΜΕΝΤΟΡΕΣ"

9.15 μ.μ. Ομιλία του Δ. Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

10.00 μ.μ. Μεγάλη συναυλία Τσακνή - Μαχαιρίτσα

Β' Εξέδρα (Ταβέρνας):

7.45 μ.μ. Ροκ συγκρότημα

8.30 μ.μ. Μουσικό συγκρότημα

10.00 μ.μ. Ρεμπέτικο λαϊκό πρόγραμμα από την ορχήστρα "ΝΟΣΤΟΣ"

"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" - "902"
Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό

Ο "Ριζοσπάστης" και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός "902", μπροστά στο δράμα του τουρκικού λαού από τον καταστροφικό σεισμό, πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν χρήματα ανοίγοντας στην Εθνική Τράπεζα το λογαριασμό 150/470425 - 83.

Ο λογαριασμός εμφανίζεται στη "Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ",που είναι η εταιρική επωνυμία του "902". Τούτη τη δύσκολη ώρα για το γειτονικό λαό, η με κάθε μορφή εκδήλωση αλληλεγγύης όλων μας είναι υπόθεση ζωής. Πιστεύουμε ότι σ' αυτή την πρωτοβουλία, όλοι οι αναγνώστες του "Ρ" και οι ακροατές και τηλεθεατές του "902", όπως άλλωστε και σε άλλες περιπτώσεις, θα ανταποκριθούν. Τους καλούμε όλους, όπως και κάθε απλό άνθρωπο του μόχθου, να συνεισφέρουν, εκδηλώνοντας έτσι έμπρακτα τη συμπαράσταση του λαού μας προς το δοκιμαζόμενο γειτονικό τουρκικό λαό.

ΚΚΕ

ΚΚΕ
Διεθνείς δραστηριότητες

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας είχε ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων. Στη διάρκεια των συνομιλιών ανταλλάχτηκαν πληροφορίες για τη δράση των δύο κομμάτων, κυρίως όσον αφορά τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και τη σύνοδο κορυφής των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

Ο Στρατής Κόρακας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, αναχώρησε για το Ντόρτμουντ προκειμένου να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της εφημερίδας του ΚΚ Γερμανίας "Ούνζερε Τσάιτ".

Ο Χρ. Καράτσαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αναχώρησε για το Τάμπερε της Φιλανδίας, προκειμένου να εκπροσωπήσει το Κόμμα στο Φεστιβάλ του ΚΚ Φιλανδίας.

Τελειώνουν σήμερα τα "Μικρασιάτικα '99"

Πέφτει σήμερα αυλαία των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, "Μικρασιάτικα '99" που διοργανώνει ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων στην πλατεία Ελευθερίας στη συνοικία Προσφυγικά της Πάτρας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

- Στις 8.30 μ.μ. αναφορά στην ανάπλαση και στα προβλήματα της πλατείας Ελευθερίας. Στις 8.45 μ.μ. ομιλία για την Παιδεία. Στις 9 μ.μ. χαιρετισμός από τις αρχές και τον πρόεδρο του Παμμικρασιατικού. Στις 10.15 μ.μ. συναυλία με το συγκρότημα "Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ".

Εκτός της κεντρικής εξέδρας λειτουργούν περίπτερο έκθεσης βιβλίου και ταβέρνα, ενώ θα υπάρξει και λαχειοφόρος αγορά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ