ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 1999
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο "θρήνος" μιας άγριας συμμορίας

Ολοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί από προχτές έχουν τις κάμερες στραμμένες στις τραγικές συνέπειες του μεγάλου σεισμού που χτύπησε την πρωτεύουσα. Εάν οι ενέργειες για τη διάσωση των εγκλωβισμένων έχουν ολοκληρωθεί, σήμερα η τηλεοπτική "εικόνα" θα επανέλθει κατά ένα μεγάλο μέρος στην κανονική της ροή, με νωπό ακόμη το θρήνο για όσους άδικα χάθηκαν κάτω από τα ερείπια.

Σε περίπτωση που μεταδοθεί το προγραμματισμένο πρόγραμμα των καναλιών μπορούμε να δούμε: Μια εξαιρετική, αλλά βίαιη ταινία που κλέβει την αποψινή κινηματογραφική παράσταση. Πρόκειται για τη δημιουργία του Σαμ Πέκινπα "Αγρια Συμμορία" που θα παρουσιαστεί στις 23.30 από την ΕΤ-1.Είναι μια μελαγχολική ιστορία μιας ομάδας παρανόμων που ζουν στο Τέξας και επιχειρούν να ληστέψουν μια τράπεζα. Πρόκειται για την πρώτη τους αποτυχία, μια αποτυχία που βάφεται με αίμα. Για να ξεφύγουν από την ανηλεή καταδίωξη των αρχών, καταφεύγουν στο Μεξικό για να "πουλήσουν" τις πολεμικές τους αρετές σ' ένα διεφθαρμένο στρατηγό που καταδυναστεύει έναν ολόκληρο τόπο. Η άγρια συμμορία είναι ξεπερασμένη από το χρόνο, είναι τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής, μιας εποχής που σβήνει. Είναι κουρασμένη, απελπισμένη, τελειωμένη. Το γνωρίζει καλά. Ενα τυχαίο γεγονός θα την κάνει ξαφνικά να αλλάξει στρατόπεδο και να στραφεί προς το μέρος των χωρικών. Είναι πασιφανές ότι υπογράφει τη θανατική της καταδίκη, αλλά ίσως και να επιδιώκει το θάνατο. Αλλά, τουλάχιστον, ένα θάνατο ένδοξο, ηρωικό, ένα θάνατο που να δίνει νόημα στη ζωή που θα χάσουν. Μια ζωή βαμμένη με αίμα, φόνους, αδικίες και ληστείες. Τώρα της δίνεται η ευκαιρία να πεθάνει ένδοξα και το κάνει. Οδηγείται σε ένα άνευ προηγούμενο μακελειό. Καταπληκτική η ερμηνεία του Γουίλιαμ Χόλντεν, καθώς και των Ρόμπερτ Ράιαν και Ερνεστ Μποργκνάιν.

Από το STAR στις 00.15 "Ο μπάτσος και η πόρνη" του Κλιντ Ιστγουντ.

Ο Μπεν Σόκλι, βετεράνος αστυνομικός του Φίνιξ, γνωστός για την ικανότητά του να ολοκληρώσει δύσκολες υποθέσεις, αναλαμβάνει να συνοδεύσει την Γκας Μάλι, από το Λας Βέγκας σε μια σημαντική δίκη όπου εκείνη θα είναι μάρτυρας κατηγορίας. Οταν φτάνει εκεί, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Γκας είναι μια γοητευτική και έξυπνη γυναίκα. Η κοπέλα τον εκλιπαρεί να μην την πάρει από τη φυλακή, γιατί θα τη σκοτώσουν. Εκείνος όμως είναι αποφασισμένος να φέρει σε πέρας την αποστολή. Αστυνομική περιπέτεια από την οποία δε λείπει το χιούμορ. Πρωταγωνιστούν ο Κλιντ Ιστγουντ και η Σάντρα Λοκ.

Ο Λόγος ... του MEGA

Στη διαφημιστική τηλεοπτική αγορά της Κύπρου θα δραστηριοποιηθεί από τη νέα τηλεοπτική περίοδο ο "Τηλέτυπος", αποκτώντας τη μακροχρόνια εκμετάλλευση του δικτύου και των εγκαταστάσεων, του τηλεοπτικού σταθμού "Λόγος". Το "MEGA CYPRUS" αρχίζει να εκπέμπει άμεσα και θα είναι, όπως τουλάχιστον αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ειδησεογραφικό - ενημερωτικό κανάλι με έμφαση στις διεθνείς αποκλειστικότητες. Επίσης ο προσανατολισμός του καναλιού θα στραφεί και στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και τοπικές παραγωγές, ελληνικές σειρές, σόου, τηλεπαιχνίδια, ξένες ταινίες και ξένες σειρές.

Το σίριαλ του Τρίτου

Από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από την εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος "Το σίριαλ του Τρίτου", σήμερα και αύριο θα μεταδοθεί σε δύο μέρη το μονόπρακτο του Ζαν Ζιροντού "Απόλλων του Μπελάκ". Πρόκειται για μια ηχογράφηση του 1961, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Θεοδοσιάδη και μουσική επιμέλεια της Σοφίας Μιχαλίτση. Ακούγονται οι ηθοποιοί: Χρήστος Τσαγανέας, Βάσω Μανωλίδου, Γιώργος Μετσόλης, Κώστας Γεννατάς, Γιώργος Μπέλλος, Δημήτρης Βορρές, Σταύρος Ξενίδης, Αλίκη Βέμπο και Καίτη Λαμπροπούλου (Πέμπτη και Παρασκευή στις 16.45 από το Τρίτο).

Από το Τρίτο Πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα και αύριο και η εκπομπή "Θεατρικές ερμηνείες".Θα μεταδοθούν αποσπάσματα σήμερα από τον "Μπεν Χουρ", του Λιούις Γουάλας με τον Νίκο Τζόγια και τον Στέλιο Βόκοβιτς. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Κροντηρά και η ηχογράφηση έγινε το 1996. Αύριο θα μεταδοθούν σκηνές από το "Αρσενικό και παλιά δαντέλα" του Τζόζεφ Κέσερλινγκ με τους Κώστα Σπυρόπουλο, Ντίνα Κώνστα και Νέλλη Αγγελίδου. Η σκηνοθεσία είναι του Κοραή Δαμάτη (Τρίτο Πρόγραμμα στις 14.40).

Σκηνή από την ταινία του Κλιντ Ιστγουντ, όπου πρωταγωνιστεί ο ίδιος, "Ο μπάτσος και η πόρνη" (ΣΤΑΡ 01.15)

Εκπαιδευτική ζώνη στον "902"

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματός της, η τηλεόραση του "902" καθιερώνει από το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, παιδική εκπαιδευτική ζώνη. Θα παρουσιάζεται η σειρά "Παρέα με τον Φαρφαλά και τη Μαρουλού",των κουκλοθεάτρων Απέργη. Η σειρά απευθύνεται σε παιδικά προσχολικής ηλικίας, μαθαίνοντάς τους το αλφάβητο, λέξεις, χρώματα, μέσα από το λόγο και το τραγούδι. Για τη δημιουργία αυτού του προγράμματος, συνεργάστηκαν ειδικοί παιδοψυχίατροι, νηπιαγωγοί, συγγραφείς, μουσικοί και ηθοποιοί.

Η καταπληκτική κουκλοπαρέα των κουκλοθεάτρων Απέργη θα κρατάει συντροφιά στους μικρούς τηλεθεατές καθημερινά στις 5 το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα στις 10 το πρωί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ