ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
Σελ. /32

ΠΑΣαλιμανιώτικα!

Οι «ελιές» της Δρούζα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απάνθρωπο από το να παίζεις με τον πόνο των ανθρώπων.

Δεν υπάρχει πιο άθλιο εμπόριο από το εμπόριο της ελπίδας και την αναζήτηση «πελατών» μεταξύ των ανθρώπων που έχουν προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ποταπό και χυδαίο από το να κερδοσκοπείς και να «μιζάρεις» για λόγους θεάματος (ή οποιονδήποτε άλλο λόγο) πατώντας πάνω στην αγωνία του αρρώστου για τη ζωή του.

*

Τις τελευταίες βδομάδες έχει στηθεί ένας ξεδιάντροπος κομπογιαννιτισμός με θύματα χιλιάδες καρκινοπαθείς.

Με βήμα τη δημόσια τηλεόραση, εκεί που ο ελληνικός λαός πληρώνει τον οβολό του για να ενημερώνεται και όχι για να αποβλακώνει τα πλήθη η κ. Δρούζα, διακινείται ένα ελεεινής ηθικής υποστάθμης υποπροϊόν, με όλα τα χαρακτηριστικά της τηλε-αρπαχτής, της αντιεπιστημονικότητας, της βλακείας και της φτήνιας. Ενα υποπροϊόν που αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει με εξωγήινους και ούφο (θέματα αυστηρής ειδικότητας της κ. Δρούζα), αλλά με την ίδια τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, με την ίδια την υγεία τους, έχει να κάνει με την ίδια την ψυχολογική τους πίεση υπό το βάρος της ασθένειας.

*

Τριάντα τόσα χρόνια από την υπόθεση με το νερό του Καματερού, το πανελλήνιο δέχεται μια νέα επίθεση από τις Αγίες Βαρβάρες, όχι του Αιγάλεω, αλλά της τηλεθέασης, της AGB και της κατινιάς, που μπροστά στο βασικό τους μέλημα, στο πώς θα εξασφαλίζουν το παντεσπάνι τους και τα παχυλά τους συμβόλαια (αρκετών εκατομμυρίων), πλασάρουν όχι πια το νερό του Καματερού, αλλά την ελιά του... Καματερού, ως φάρμακο διά πάσαν νόσον.

Η κυρία Δρούζα και οι ομοϊδεάτες της στα ιδιωτικά ΜΜΕ, με την κομπογιαννίτικη τηλε-απρέπειά τους, αυτή τη φορά δε διασύρουν μόνο την αισθητική του τηλεθεατή, δεν προσβάλλουν μόνο το μυαλό του φορολογούμενου που πληρώνει την ΕΡΤ (άμεσα) και τα ιδιωτικά κανάλια (μέσω των διαφημίσεων), αυτή τη φορά απειλούν να εξελιχθούν ακόμα και σε δημόσιο κίνδυνο.


Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ... κάλτσες του γκάνγκστερ

Είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το παγκόσμιο «ρουλεμάν της πληροφόρησης»:

Δεν υπάρχει πιθανώς μέσο ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο, έντυπο και ηλεκτρονικό, που να μην ασχολήθηκε μια και δυο φορές με τις ...τρύπιες κάλτσες του Γούλφοβιτς, όταν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε μια πρόσφατη επίσκεψή του σε τέμενος της Ανδριανούπολης, «συνελήφθη» με ...φθαρμένο ιματισμό.

*

Ομως: Πόσα από αυτά τα ΜΜΕ αφιέρωσαν έστω και ελάχιστο από το χρόνο που διέθεσαν για τις... κάλτσες για να μεταδώσουν τη σημαντικότερη αποκάλυψη που έκανε ποτέ ο Γούλφοβιτς, ο οποίος ως υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ είχε ομολογήσει ανοιχτά, το Μάη του 2003, ότι η προπαγάνδα των Αμερικανών για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ ήταν ένας σωρός από ψεύδη;

Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του Γούλφοβιτς, «τα όπλα μαζικής καταστροφής υπερτονίστηκαν, προκειμένου να εκμαιευθεί η συμφωνία των υπολοίπων για μια επίθεση στο Ιράκ» και επελέγη η προπαγάνδα του ψεύδους «σε ένα θέμα (σ.σ.: τα όπλα μαζικής καταστροφής) που θεωρούσαμε ότι θα εξασφάλιζε τη συμφωνία όλων» (συνέντευξη στο περιοδικό «Vanity Fair», Μάης 2003).

*

Εντούτοις, οι παραπάνω συγκλονιστικές ομολογίες δε βρήκαν πρόθυμους «διαύλους» στα διεθνή ΜΜΕ.

Οι δηλώσεις, που αποδείκνυαν περίτρανα ότι το έγκλημα κατά του Ιράκ υπαγορεύτηκε από τη «δίψα» για το πετρέλαιο, για τη γεωστρατηγική κυριαρχία των ΗΠΑ και όχι φυσικά από τη διάθεση των ΗΠΑ να «σώσουν» την ανθρωπότητα από τα (ανύπαρκτα) όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ, όχι μόνο δεν έκαναν το γύρο του κόσμου από τα διεθνή (και εγχώρια) ΜΜΕ, αλλά «θάφτηκαν».

*

Βλέπετε, το όλο θέμα που αναδείκνυαν εκείνες οι δηλώσεις του Γούλφοβιτς, δεν ήταν άλλο από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και από τις μεθοδεύσεις των Αμερικανών γκάνγκστερ. Και, σίγουρα, στον κόσμο του «πλουραλισμού», της «διαπλοκής» και της «παγκοσμιοποιημένης δημοκρατικής πληροφόρησης» είναι προτιμότερο να ασχολείσαι με τις τρύπιες κάλτσες των γκάνγκστερ παρά με τις μεθοδεύσεις των γκάνγκστερ...


«Βεντέτα»...

Ο κ. Πολύδωρας εξεμάνη για το γεγονός ότι σε κάποιο ρεπορτάζ της ΕΡΤ έγινε λόγος για «βεντέτα» μεταξύ αστυνομικών και «κουκουλοφόρων». Η λέξη «βεντέτα» τον εξόργισε τόσο τον υπουργό, που έστειλε 4 (!) ολόκληρες σελίδες επιστολή για να διαμαρτυρηθεί στη διοίκηση της Αγίας Παρασκευής...

Με κίνδυνο να μας στείλει και μας κάνα ξεγυρισμένο γράμμα, θα αποτολμήσουμε την ερώτηση: Με κείνη τη «βεντέτα», κ. υπουργέ, που έχει ανοίξει η Αστυνομία και οι άντρες της (μυστικοί και φανεροί) με τους εργαζόμενους και με το συνδικαλιστικό τους κίνημα, τι θα γίνει; Εκτός αν τα «παλικάρια» που στάλθηκαν το περασμένο Σάββατο να «παρακολουθήσουν» το συνέδριο των οικοδόμων, δε στάλθηκαν στο πλαίσιο κάποιας «βεντέτας», αλλά (και το πιθανότερο) στο πλαίσιο εκτέλεσης μιας ακόμα διατεταγμένης άνωθεν υπηρεσίας...

*

(Παρενθετικά: Βεβαίως, ο καθένας έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται, να ενοχλείται και να αντιδρά, όταν αισθάνεται ότι θίγεται από τα μεταδιδόμενα στα ΜΜΕ, αλλά ειδικά όταν είσαι υπουργός και όταν τόσο εμφανώς πιάνεσαι από μια λέξη για να κάνεις την «τρίχα τριχιά», τότε μάλλον αφήνεις όλα τα περιθώρια για να ερμηνευτεί η ενέργειά σου όχι ως αντίδραση σε κάτι που σε έθιξε, αλλά σαν προσπάθεια για «παρέμβαση», για «υπόδειξη» και εντέλει για «εντολή» του τρόπου μετάδοσης των ειδήσεων - καλό είναι να τα προσέχουμε αυτά, κ. Βύρωνα, ειδικά με την ΕΡΤ...).

1862 Ο λαός του Ναυπλίου ξεσηκώνεται ενάντια στον Οθωνα και στους Βαυαρούς. Η νεολαία της πόλης έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κίνημα. Η εξέγερση αυτή ήταν η αρχή για το ξήλωμα του Οθωνα.

1918 Η Μόσχα ορίζεται πρωτεύουσα του σοβιετικού κράτους. Εως τότε πρωτεύουσα ήταν η Πετρούπολη.

1929 Οι μεταλλωρύχοι του Λαυρίου κηρύσσουν απεργία που θα διαρκέσει μέχρι τις 16 του Μάρτη και εξελίσσεται σε μια από τις πιο μαχητικές απεργίες αυτής της περιόδου.

1946 Ο εκπρόσωπος της Σοβιετικής Ενωσης στον ΟΗΕ, μιλώντας για το ελληνικό ζήτημα στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, καταγγέλλει ότι αιτία της κατάστασης στην Ελλάδα είναι η παρουσία των βρετανικών στρατευμάτων και απαιτεί, εκ μέρους της σοβιετικής κυβέρνησης, την άμεση και χωρίς όρους αποχώρησή τους.

1992 Οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Κοινότητας υπογράφουν επίσημα τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Δημιουργείται και τυπικά η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δύσκολα μπορεί κανείς να αντιλέξει στα επιχειρήματα του κ. Αλέκου Αλαβάνου, όταν τον ρωτούν γιατί να ψηφίσει κάποιος τον ΣΥΝ στις επόμενες εκλογές: «Είναι ένα καλό κόμμα...», απάντησε σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε χτες (στο ρ/σ της ΝΕΤ)...

Να αποκαλεί ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας στο κοινοβουλευτικό συμβούλιο του κόμματός του, «απατεώνες» τους συντρόφους του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τρώγεται...

Να τσακώνονται ο Χρυσοχοΐδης και ο Λοβέρδος για το άρθρο 16, αντέχεται...

Αλλά να φτάνουν μερικοί στο ΠΑΣΟΚ να επιδιώκουν να «αμφισβητηθεί η προσφορά μου στην παράταξη», όπως κατήγγειλε στην ίδια συνεδρίαση ο Χρ. Παπουτσής, αυτό πια είναι άνω ποταμών! Ποιος δε γνωρίζει την προσφορά του κ. Παπουτσή. Οχι μόνο στην παράταξή του, αλλά σε όλο το έθνος. Θυμηθείτε, για παράδειγμα, τους χειρισμούς του στην υπόθεση του «Σαμίνα»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ