ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Απρίλη 2007
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Σαββίδης
Γιώργος Σαββίδης
Φωτ.

Σήμερα 22 Απρίλη, γίνεται στην Εδεσσα το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΝΟΥΣΙΑ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πολέμησε ενάντια στους κατακτητές για την απελευθέρωση της πατρίδας. Αγωνίστηκε επίσης ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Για τους αγώνες του αυτούς και τις προοδευτικές ιδέες του, πιάστηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε, αλλά δε λύγισε. Εως το τέλος της ζωής του συμμετείχε στις δραστηριότητες του Κόμματός του, του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ και του Δήμου Εδεσσας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εδεσσας της οποίας ήταν μέλος, 400 ευρώ.

Η σύζυγός του Ολγα

Τα παιδιά του Τρύφων και Αναστασία

Τα εγγόνια του Γιάννης - Νίκος

* * *

Στις 23 Μάρτη 2007 «έφυγε» ξαφνικά και άδικα από κοντά μας σε ηλικία 62 χρόνων ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΛΙΑΣ, μέλος του ΚΚΕ. Το μαντάτο βύθισε σε θλίψη την οργάνωσή μας, αλλά και κάθε άνθρωπο που είχε την τύχη να τον γνωρίσει. Γιος αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ο Στέφανος Τόλιας πολύ νωρίς έμαθε ότι ο μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος του αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, για το σοσιαλισμό. Εφηβος εντάχθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη, πιάστηκε από την αμερικανοκίνητη χούντα, κρατήθηκε στις φυλακές Τρικάλων και Λάρισας, πέρασε από Στρατοδικείο και κλείστηκε για καιρό στις φυλακές της Αίγινας. Γι' αυτό και καθυστέρησε να τελειώσει την ΑΣΟΕΕ.

Βασίλης Δημητριάδης
Βασίλης Δημητριάδης
Μέλος του ΚΚΕ από την ανατροπή της χούντας, πρωτοστάτησε στη δημιουργία ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου, μέλος της οποίας έμεινε έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα 300 ευρώ.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκε σήμερα, 22 Απρίλη, ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΝΙΚΟΥ ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΗ. Εφηβος εντάχθηκε στο ΚΚΕ, πίστεψε στα υψηλά ιδανικά του, για τη δράση του φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Εως το τέλος της ζωής του έμεινε αταλάντευτος και πρωτοπόρος αγωνιστής.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από το θάνατο, στις 22 Απρίλη 2002, του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΖΩΝΙΟΥ, δασκάλου. ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή από τις πρώτες αντιστασιακές ομάδες, τραυματίστηκε στη μάχη της Αμφιλοχίας και νοσηλεύτηκε 11 μήνες στο νοσοκομείο του ΕΛΑΣ στο Καρπενήσι. Η χούντα των συνταγματαρχών τον απέλυσε από την εκπαίδευση.

Στη μνήμη του, η σύζυγος του Μαρία, τα παιδιά, τα εγγόνια του και ο δισέγγονός του προσφέρουν 200 ευρώ στον «Ρ».

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη αδελφή μας ΣΟΦΙΑ ΛΙΑΚΟΥ - Κανιάρη.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου, 80 ευρώ στη «Δημοκρατική Μέριμνα» και 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Ανατολή Κοτσαλίδου
Ανατολή Κοτσαλίδου
Απόστολος και Αγγελική Αργυροπούλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΚΩΣΤΑ Νικολάου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, από το Μεταλλικό Κιλκίς, τον οποίον θα θυμόμαστε πάντα, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Μεταλλικού 30 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ και για τη γιορτή του - 23 Απρίλη - προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Αννα Σαββίδου

* * *

Φωτ.

Στις 19 Απρίλη έκλεισε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύζυγος, πατέρας και παππούς ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Κατερίνα πρόσφερε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων και Συνταξιούχων Ζωγράφου.

* * *

Φωτ.

Στις 7 Απρίλη έκλεισαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΚΟΣΜΑΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ (Μάρκος). Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, διώχτηκε μετά την Απελευθέρωση και αναγκάστηκε, το 1946, να καταφύγει στο ΔΣΕ. Πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, από το τέλος του Εμφύλιου, επαναπατρίστηκε το 1980, συνδέθηκε με την ΚΟΒ του «Αγ. Φανουρίου» Θεσσαλονίκης και συνέχισε την αγωνιστική δράση του ως μέλος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ.

Αλέξης Κοτσαλίδης
Αλέξης Κοτσαλίδης
Στη μνήμη του, η σύζυγός του Αποστολιά Λαζαρίδου πρόσφερε στο ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Φανουρίου».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΙΖΑ (φωτογραφία), της μητέρας μου ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ, του αδελφού μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και του συζύγου μου ΛΑΖΑΡΟΥ, ο οποίος σκοτώθηκε στα Κρούσια, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Νικηφορίδη» Συκεών Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ.

Σταυρούλα Μανιά

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΠΑΥΛΟΥ και ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΚΟΥΦΗ, οι οποίοι μας λείπουν εδώ και 4 χρόνια, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Τουρκοβουνίων.

Μίρκα και Θανάσης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, του αδελφού του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΤΕΛΙΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου, 30 ευρώ.

Κατίνα Δημητρακόγιαννη

** *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΑΛΕΞΗ Παναγιώτη ΚΟΤΣΑΛΙΔΗ, αταλάντευτου κομμουνιστή, από τα νεανικά χρόνια του, ο οποίος πέθανε το 1987 και ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ, κομμουνίστριας και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η οποία πέθανε το 1990, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Παρέσα και Ρόζα Κοτσαλίδου από το Γερακαριό Κιλκίς

Μιχάλης Ιγνατίδης
Μιχάλης Ιγνατίδης
* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και μέλους του ΚΚΕ από το 1936. Για την αντιστασιακή δράση του κρατήθηκε στις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης από το 1946 έως το 1960. Πιάστηκε και από τη χούντα και φυλακίστηκε στην Κοζάνη.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 50 ευρώ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 12 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αγαπημένος μας ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΔΗΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ και μαχητής του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του παππού μας ΘΑΝΑΣΗ, ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, της γιαγιάς μας ΣΑΛΩΜΗΣ, της θείας μας ΣΙΜΕΛΑΣ μαχήτριας του ΔΣΕ και του θείου μας ΗΡΑΚΛΗ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Λίτσα Ιγνατίδου

Τα παιδιά Θανάσης και Ηρακλής

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα, πεθερού και παππού ΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε στις 5 Μάρτη 2007, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Αμφιάλης 100 ευρώ.

Βασίλης Παρασκευόπουλος

Αθηνά Καλαϊζίδου

Κλεοπάτρα - Ισμήνη Παρασκευοπούλου

Νίκος Παρασκευόπουλος

  • Επίσης στη μνήμη του Νίκου Παρασκευόπουλου προσφέρουμε 20 ευρώ στην ΚΟΒ Αμφιάλης.

Σάββας Ποζατζίδης
Σάββας Ποζατζίδης
Σταύρος Μαυριδόγλου

Φωτεινή Οργανοπούλου

* * *

Φωτ. 2

Στις 4 Απρίλη έκλεισαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος γεννήθηκε το 1925 στη Βέροια. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, διώχτηκε μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε και φυλακίστηκε στο Γεντί Κουλέ της Θεσσαλονίκης και αργότερα μεταφέρθηκε στην Ακροναυπλία. Πέρασε από Στρατοδικείο, καταδικάστηκε σε θάνατο και έζησε μελλοθάνατος έως την ανατροπή της χούντας. Από ξυλοδαρμό στο κεφάλι έμεινε ανάπηρος έως το θάνατό του.

Παρά τις ταλαιπωρίες που πέρασε όλα αυτά τα χρόνια, έμεινε πιστός στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη της μητέρας του ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, επίσης μέλους του ΚΚΕ και του αδελφού μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΤΣΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πασά - Κιόσκι Βέροιας.

Σοφία Χατζηδημητρίου

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή ΣΑΒΒΑ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε.

* * *

Φωτ.

Ο πατέρας μου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ γεννήθηκε το 1922 στο χωριό Αγιο Πνεύμα Σερρών.

Πέθανε στις 27 Γενάρη 2007.

Αγωνιστής και καλός οικογενειάρχης, έδινε το «παρών» στους αγώνες του λαού.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟ Σερρών.

Η κόρη του Βάσω Αλεξούδα

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του γιου μας ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΡΙΤΟΥΔΗ, ο οποίος «έφυγε» για το μακρινό ταξίδι στις 4 Δεκέμβρη 2004, καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού μας ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, ο οποίος δολοφονήθηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες στο χωριό Αναραχη Πτολεμαΐδας πριν από 60 χρόνια, στις 2 Μάρτη 1947, προσφέραμε για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας.

Κοσμάς Λαζαρίδης
Κοσμάς Λαζαρίδης
Οικογένεια Απόστολου Χαριτούδη

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΥ και ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΑΡΑΒΕΛΗ και της αδελφής μου ΤΖΕΝΗΣ ΚΑΡΑΒΕΛΗ, η οποία έχασε τη ζωή της αναπάντεχα πριν από 2 χρόνια, στις 10 Απρίλη, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θρακομακεδόνων.

Αθανασία Κούτρα

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΧΑΛΙΔΗ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 10 Φλεβάρη 2007, η ξαδέλφη του Αντιγόνη Καλαϊτζίδου προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΥΒΑ, οι Νίκος Καλύβας, Ιωάννης Τσώκος, Κωνσταντίνος Τόλης, Αλέκος Ζανιάς και Γεώργιος Τσίρος πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας, 45 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μου συζύγου ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Η σύζυγος: Δέσπω Τζομπανάκη


Στέφανος Ζώνιος
Στέφανος Ζώνιος

Παύλος Κούφης
Παύλος Κούφης

Ευτυχία Κούφη
Ευτυχία Κούφη

Στέφανος Δημητρακόγιαννης
Στέφανος Δημητρακόγιαννης

Κώστας Κωνσταντινίδης
Κώστας Κωνσταντινίδης

Μπάμπης Κουτσουμπός
Μπάμπης Κουτσουμπός

Σοφία Λιάκου
Σοφία Λιάκου

Σταύρος Χαριτούδης
Σταύρος Χαριτούδης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ