Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9767

ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Κάλπικη η αντιπαράθεση περί «τίμιων και άτιμων» ομολόγων
  • Ενοχη σιωπή τηρεί η κυβέρνηση επί της ουσίας του σκανδάλου των ομολόγων, ενώ οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με πρόταση νόμου που κατέθεσαν, δεν αποκλείουν τον χρηματιστηριακό τζόγο.
  • «Δεν υπάρχουν τίμια και άτιμα ομόλογα, καθαρά και βρώμικα» τόνισε σε δηλώσεις της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  7

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων
  • Το βάρβαρο χτύπημα της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη και οι μαζικές συλλήψεις άνω των χιλίων διαδηλωτών δείχνουν ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει μόνο το μέτωπο αυτών με τη μαντίλα και των άλλων χωρίς τη μαντίλα, αλλά και το μέτωπο των λαϊκών ριζοσπαστικών δυνάμεων που αντιπαλεύει την εξουσία των μονοπωλίων και τους πολιτικούς εκπροσώπους της.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Τουρκίας πραγματοποιούν σήμερα, στις 11 π.μ., δεκάδες ταξικά συνδικάτα της Αθήνας και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) απαντώντας άμεσα και καταγγέλλοντας τη βάρβαρη επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής ενάντια σε διαδηλωτές την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
  • Το πραγματικό πρόβλημα στην Τουρκία είναι οι δυνάμεις που τοποθετούνται υπέρ του ιμπεριαλισμού, των ΗΠΑ και της ΕΕ, είτε είναι ισλαμιστές είτε «κοσμικοί», είτε «φιλελεύθεροι» είτε «εθνικιστές», επισημαίνει το ΚΚ Τουρκίας.

ΣΕΛ.  2   -   3

«ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ»
«ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ»
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Κοινός ο αγώνας εργατών και φοιτητών

Πλευρές από την άγρια επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας ανέδειξε η χτεσινή περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Χαλκίδα. Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε στους εργαζόμενους της «ΑΓΕΤ Ηρακλής», που βρίσκονται αντιμέτωποι με στυγνούς εργοδοτικούς εκβιασμούς για να αποδεχτούν το πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους. Ενώ το μεσημέρι μίλησε σε συγκέντρωση της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Χαλκίδας και κάλεσε τους φοιτητές, στις 9 του Μάη, να αντιστοιχήσουν την ψήφο τους στις αγωνιστικές διαθέσεις που εκφράστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.



ΒΗΡΥΤΟΣ
Η πόλη των πολλαπλών αντιθέσεων

Εικόνες και εντυπώσεις από τη λιβανική πρωτεύουσα, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε, την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  10
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Κοινή υπόκλιση στο ιδιωτικό κεφάλαιο

Με ταυτόχρονη υπόκλιση στην επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε μορφής στην παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας προχωρούν η κυβέρνηση της ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  15
Ατόπημα Χριστόδουλου στην Κύπρο

Την αντίδραση του ΑΚΕΛ και του Παγκύπριου Συνδέσμου Αντιστασιακών προκάλεσε η κατάθεση στεφάνου στον τάφο του αρχηγού της ΕΟΚΑ Β' στρατηγού Γεωργίου Γρίβα από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ