ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Μάη 2007
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Αναίτια μετάταξη γυμναστών

Μια μεταφορά άνευ λόγου τριών γυμναστών από τους χώρους εργασίας (Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο) στο Δήμο Πετρούπολης σε κάποια ανύπαρκτα για την ώρα προγράμματα στα ΚΑΠΗ, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Ανω Λιοσίων Πετρούπολης, Φυλής και Καματερού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θέλοντας η Διοίκηση να αποδείξει ότι μπορούν να λειτουργήσουν οι χώροι αυτοί, χωρίς τους τρεις γυμναστές, διαμόρφωσαν εξοντωτικά σπαστά ωράρια για τους υπόλοιπους γυμναστές. Χωρίς να υπάρχει με τον τρόπο αυτό ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού. Τις προτάσεις από τους γυμναστές και το Σωματείο Εργαζομένων για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει δεν τις έλαβε υπόψιν της η Διοίκηση. Αγνοώντας, παράλληλα, κανόνες για την ασφάλεια των αθλούμενων και τη σωστή λειτουργία των αθλητικών χώρων. Μετά από τη δέσμευση του δημάρχου ότι θα παραμείνουν οι τρεις γυμναστές στη δουλιά τους, πέρασαν 10 μέρες χωρίς να γίνει πράξη η πρότασή του, και σα να μην έφτανε αυτό ο δήμαρχος, μας ανακοίνωσε στη συνάντηση που είχαμε ότι δεν ισχύει η πρότασή του».

Ετσι, από προχθές ο Σύλλογος αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στους αθλητικούς χώρους με την απαίτηση:

«Την επιστροφή στον ΔΑΟΠ των τριών συναδέλφων στα καθήκοντα που τους είχαν ανατεθεί πριν την απομάκρυνσή τους για την εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών δραστηριοτήτων του ΔΑΟΠ προς όφελος του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού στο δήμο μας. Παράλληλα, να διαμορφωθεί πρόγραμμα από κοινού εργαζομένων, διοίκησης και σωματείων. Ζητάμε από τους αθλούμενους την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα μας».

ΒΟΛΕΪ
Επέστρεψε με ... ρόπαλο

Τέτοια εποχή πριν από ένα χρόνο όλοι έκαναν λόγο για τέλος εποχής του «ροπαλοφόρου» Ηρακλή. Τον Οκτώβρη στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων κάποιοι μιλούσαν για μεταβατική χρονιά. Το φινάλε στο πρωτάθλημα της Α1 όμως ήταν τελείως διαφορετικό, αφού βρήκε τον Γηραιό πρωταθλητή. Την ίδια ώρα που το βασικό φαβορί εξαρχής για αυτό, ο Παναθηναϊκός, καλείται να ψάξει για δεύτερη φορά φέτος (μετά την αποτυχία στην Ευρώπη) τι έφταιξε. Ο φετινός τίτλος των Σαλονικιών πάντως δε μοιάζει με τους προηγούμενους, κάτι που το παραδέχτηκαν όλοι. Αυτή τη φορά δεν ήταν το φαβορί. Ομως το 3-1 νίκες μαρτυράει το πάθος που είχαν. Ο πλέον δικαιωμένος σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ο τεχνικός της ομάδας και πλέον νέος ομοσπονδιακός Αλέκος Λεώνης, που αν και πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας για την κατάκτηση του τίτλου έριξε και τα... καρφιά του για τα όσα έχουν συμβεί εδώ και ένα χρόνο στην ομάδα. «Οταν σπας δύο έδρες (βλέπε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός), δίκαια ανακηρύσσεσαι πρωταθλητής. Αφιερώνω το πρωτάθλημα στον αδερφό μου, ο οποίος δεν είναι εδώ εξαιτίας ορισμένων, αυτών που έδιωξαν και εμένα από τον Ηρακλή».

Β΄ - Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
«Βαθμός» ανόδου για Τρίπολη

Μια ισοπαλία αρκεί στον Αστέρα Τρίπολης, που αγωνίζεται στην Καλαμάτα, για να επικυρώσει την άνοδό του στη Σούπερ Λιγκ. Το πλήρες πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής (Κυριακή, 17.00), στη Β΄ Εθνική, έχει ως εξής: Αγροτικός Αστέρας - Προοδευτική, Καστοριά - Εθνικός Πειραιώς, Θρασύβουλος Φυλής - Μεσσηνιακός, Νίκη Βόλου - Ηλυσιακός, Πανσερραϊκός - Εθνικός Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα - Καλλιθέα, Βέροια - Λεβαδειακός (ΕΤ3), Πανθρακικός - Χαϊδάρι ΑΟ, Καλαμάτα - Αστέρας Τρίπολης (ΕΤ3).

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Στα πλαίσια της 32ης ημέρας, το πρόγραμμα (Κυριακή, 17.00) περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις: ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Πανηλειακός - Ο.Φ. Ιεράπετρας (15.00), Ζάκυνθος - Κορωπί (16.00), Θήβα - Αχαρναϊκός, Βύζας Μεγάρων - Διαγόρας Ρόδου, Θύελλα Πατρών - Ηλιούπολη, Αιολικός Μυτιλήνης - Παναιτωλικός, Ατσαλένιος - Αγιος Δημήτριος, Ρόδος - ΠΑΟ Βάρδας, Παναχαϊκή 2005 - Απόλλων. ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Δόξα Δράμας - Ναυπακτιακός, Εθνικός Κατερίνης - Τρίκαλα, Πολύκαστρο - ΠΑΟΝΕ, Θερμαϊκός - ΑΕ Γιάννενα, Λαμία - Πιερικός, Καβάλα - Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας - Ανδρούτσος Γραβιάς. Δόξα Γρατινής - Ενωση Θράκης (ΔΕΥΤΕΡΑ, 17.00). Ρεπό: Αναγέννηση Αρτας.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Πρεμιέρα για τους ... αιώνιους

Μετά τον Πανιώνιο και τον Αρη που άνοιξαν το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 μπάσκετ την περασμένη Τετάρτη, σειρά παίρνουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται σήμερα στο ΣΕΦ τον ΠΑΟΚ σε ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια της Α΄ Φάσης των πλέι οφ. Στόχος τους φυσικά να κάνουν το 1-0, προκειμένου να αποκτήσουν προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Στην αντίπερα όχθη με τον αέρα ανανέωσης που δίνει η παρουσία του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο της ομάδας ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Οσον αφορά τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι παίκτες του «τριφυλλιού» θα αντιμετωπίσουν αύριο το Μαρούσι στο γήπεδο όπου κατέκτησαν το κύπελλο της Ευρωλίγκα και αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να πάρουν τη νίκη. Στα άλλα δυο ζευγάρια η Ολύμπια Λάρισας και ο Πανελλήνιος κόντρα σε Αρη και Πανιώνιο, που φιλοξενούν στις έδρες τους, θα προσπαθήσουν να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση ισοφαρίζοντας τις νίκες. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: (17.00 ΕΤ1) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, (17.00) Πανελλήνιος - Πανιώνιος, (19.00 ΣΠΟΡ +) Ολύμπια Λάρισας - Αρης. ΚΥΡΙΑΚΗ: (17.00 ΕΤ1) Παναθηναϊκός - Μαρούσι.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στο κλειστό γυμναστήριο «Φιλίππειο» της Βέροιας στρέφονται τα βλέμματα του γυναικείου χάντμπολ σήμερα και αύριο, όπου θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Με την Αναγέννηση Αρτας να φαντάζει το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, ΑΣΕ Ορμή και δυο ομάδες της Δράμας, οι Ελπίδες και ο ΓΣ Δράμας, σύλλογος της Α2 κατηγορίας, θα επιδιώξουν σπάσουν την κυριαρχία των Αρτινών, κόβοντάς τους το δρόμο για το 10o συνεχόμενο τρόπαιο. Το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ:17:00: ΑΣΕ Ορμή-Ελπίδες Δράμας. 19:00: Αναγέννηση Αρτας-ΓΣ Δράμας. ΑΥΡΙΟ:16:00: ΤΕΛΙΚΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ