ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Μάη 2007
Σελ. /32

Γρηγοριάδης Κώστας

Νέα αύξηση έρχεται στα δάνεια! Τρέξτε τηλέπαθοι!!

***

Οχι να πληρώσετε, να διαδηλώσετε!...

***

Ο Λαλιώτης στη μάχη για τη νίκη της «μεγάλης δημοκρατικής, σύγχρονης παράταξης»! Προσέξτε το «σύγχρονης»!...

***

Τι θα πει «σύγχρονη»; Ο,τι κάνει ο Γιώργος (ΠΑΣΟΚ)! Δηλαδή, ό,τι κάνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ! Αντιλαϊκότατοι όλοι τους!

***

Εξαπέλυσε και επίθεση στην κυβέρνηση ο Λαλιώτης! Ενοχλείται που η ΝΔ εφαρμόζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ!...

***

Σου λέει, τι θα κάνουμε εμείς;

***

Και επειδή δεν έχουν τι να κάνουν, είπε την κυβέρνηση Βαβέλ!!!

***

Ο Μποτώνης είναι δημοσιογράφος του ΠΑΣΟΚ; Πασοκάρα!...

***

Εκθεση υπερπολυτελών γιοτ στον Πόρο! Ανήκουν στους Ελληνες εφοπλιστές!!

***

Οι τηλέπαθοι, τι θα εκθέσουν; Αν αφυπνιστούν, γνωρίζουν...

***

Φεύγει ο Μπλερ; Ποιος θα έρθει στη θέση του; Ο Κλαιρ;

***

Ηρωα της απελευθέρωσης της χώρας του είπε τον Μπλερ ο δοτός κατοχικός «Πρόεδρος» του Ιράκ, Τ. Ταλαμπανί...

***

Μετά να μην απορεί γιατί χρειάζεται 1.000 οπλισμένους μπράβους για να πάει... μέχρι την τουαλέτα...

***

Αν είναι 999 βάζει ζήτημα...ασφάλειας και ο Μπους (κτήνος) στέλνει ενισχύσεις...

***

Τι Μπλερ, τι Γιώργος - Κώστας, τι Σαρκοζί - Σεγκολέν... σχολή ολόκληρη της αστικής τάξης.

***

Ποιο είναι το φαβορί στη Γιουροβίζιον;

***

Ακου σύγχρονη!...

***


Γρηγοριάδης Κώστας


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το παρακράτος

«Τρέμουν τα δάχτυλα, βγάζουν απ' την τσέπη το μολύβι, / αναζητούν χαρτί να χαράξει αυτό που τον πνίγει» (Μιχάλης Λιαρούτσος)

Το φασιστικό παρακράτος, το παλάτι, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήταν αυτές που δολοφονούσαν, στις 22 του Μάη του 1963, τον ειρηνιστή βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη. Σαράντα τέσσερα χρόνια πριν στη Θεσσαλονίκη, τα φασιστοειδή «δολοφονούσαν» τα βασικά ανθρώπινα δημοκρατικά δικαιώματα του «συνέρχεσθαι», «συναθροίζεσθαι», «συσκέπτεσθαι». Η τρομοκρατία κατά της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη δεν ερχόταν μόνο από το κράτος του χωροφύλακα. Αλλά και από μια ιδεολογική σχολή, του φασισμού, που εκφραζόταν από την ανερχόμενη αστική τάξη. Τα «παιδιά» της ήταν βασιλόφρονες, δοσίλογοι, χίτες, μεταξικοί. Ολοι αντικομμουνιστές.

Η ιδεολογική σχολή του Μεταξά, ο οποίος είπε ότι «έλαβα το ελάχιστο (Αύγ. 1936) αναγκαίων εξουσιών για να αντιμετωπίσω τον κομμουνιστικό κίνδυνο και δεν σκοπεύω να τις καταθέσω προτού ξεκαθαρίσω την Ελλάδα από τον κομμουνισμό και εγκαθιδρύσω μίαν ακλόνητον τάξιν(!!!)», εξέθρεψε πολλούς τραμπούκους της Δεξιάς με τα πολλά πρόσωπα. Ηταν το παρακράτος και κράτος της εν δυνάμει που παρέδιδε τους 3.000 φυλακισμένους και εξόριστους, από τους οποίους 1.150 Ακροναυπλιώτες και σ' άλλες φυλακές πολιτικών κρατουμένων (Κέρκυρα, Αίγινα, Τρίπολη, Ανάφη, Φολέγανδρο, Αγιο Ευστράτιο, Γαύδο, Κίμωλο, Ικαρία κτλ.) στους Γερμανούς γκεσταπίτες με τη γενική παράδοση της Ελλάδας (20/4/1941, από τους Τσολάκογλου και Ντίτριχ με την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα στις 27 του Απρίλη 1941).

Οι γερμανόφιλοι μπουραντάδες ήταν που κάτω από την προστασία των Γερμανών δολοφονούσαν ελεύθερα τους ΕΠΟΝίτες. Είναι αυτοί οι «μεταλλαγμένοι» μπουραντάδες του παρακράτους μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου που δολοφονούσε: Τον προοδευτικό Αμερικανό δημοσιογράφο Τζορτζ Πολκ στη Θεσσαλονίκη (1948), το 1950 τον κομμουνιστή Δημ. Τατάκη, το 1951 τον αντιφασίστα φοιτητή ειρηνιστή Νίκο Νικηφορίδη. Τα καλύτερα παιδιά της αντιφασιστικής Ελλάδας. Ηταν η προέκταση του παρακράτους των γερμανοτσολιάδων, που δολοφονούσε τους Νίκο Μπελογιάννη, Δ. Μπάτση, Η. Αργυριάδη, Νίκο Καλούμενο, Νίκο Πλουμπίδη και πλήθος άλλων «ανώνυμων αγίων» του ανερχόμενου προοδευτικού λαϊκού κινήματος. Το σχέδιο «Περικλής» ήταν γέννημα της μυστικής υπηρεσίας «Κόδρος», για την προστασία του τότε (21/9/44) παρακράτους, των ταγμάτων «Ασφαλείας» εναντίον του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Ο όρκος πίστης των συνεργατών (Ελλήνων φασιστών) στο γερμανικό φασισμό ήταν: «Ορκίζομαι εις τον θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ(!!!). Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μοι υπηρεσίας. Θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς ότι διά μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθεί παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων(!!!)». Δείχνει για το πού το πήγαιναν...

Οι αμερικανικές ιδεολογικές δεξαμενές, που δολοφονούσαν τους Στ. Βελδεμίρη, Δ. Καρπινιώτη, τον Σωτ. Πέτρουλα, εκτελούσαν τις εντολές του Πιουριφόι (CIA), πράκτορα εγκάθετου Αμερικανού πρεσβευτή. Εφεραν τη χούντα των συνταγματαρχών στις 21/4/1967. Ενα κατεστημένο που μεγάλωνε, με τις «ευλογίες» της συντηρητικής «εκκλησίας», της Βασιλικής Οργάνωσης Χριστιανών «αγωνιστών», της «Καρφίτσας», της «Κόκκινης Προβιάς». Υπάκουσε στις εντολές του, στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Ηταν μηχανισμός κατά των λαϊκών συμφερόντων.

Εξήντα δύο χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τα ιστορικά μηνύματα των αγωνιστών της ειρήνης είναι διαρκώς επίκαιρα. Εκφράζονται από τα μηνύματα του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης: Ειρήνη - ΟΧΙ στους μακελάρηδες των λαών, ΟΧΙ στον πόλεμο.


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ


Associated Press

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Για το δικαίωμα στη ζωή

Τα μικρά κορίτσια της φωτογραφίας βιώνουν κάτι, που, αν ήταν άλλος ο συσχετισμός δύναμης παγκοσμίως, θα είχε τελειώσει προ πολλού. Βλέπουν καθημερινά να υψώνονται γύρω τους τείχη, που τους στραγγαλίζουν τη ζωή. Γι' αυτό και συμμετέχουν μαζί με συμπατριώτες τους, Παλαιστίνιους, στις διαδηλώσεις που γίνονται ενάντια στην επέκταση του ισραηλινού τείχους (εδώ, χτες στο χωριό Ουμ Σαλαμόνα, κοντά στη Βηθλεέμ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ