ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Μάη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αύριο πορευόμαστε για την ειρήνη

Εκκίνηση στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμός στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης κατεβαίνει τον Τύμβο του Μαραθώνα το 1963 στην πρώτη Μαραθώνια Πορεία. Δεξιά, στιγμιότυπο από την περσινή πορεία
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης κατεβαίνει τον Τύμβο του Μαραθώνα το 1963 στην πρώτη Μαραθώνια Πορεία. Δεξιά, στιγμιότυπο από την περσινή πορεία
Στα χνάρια του Γρηγόρη Λαμπράκη βαδίζουμε αύριο Κυριακή 13 Μάη. Πορευόμαστε στην 28η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνεται από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, ιδιαίτερα τη νεολαία και τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, να πάρουν μαζικά μέρος στην Πορεία, με αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 το πρωί και τερματισμό στο Σύνταγμα στις 7.30 το απόγευμα. Οσοι αγωνιστές δεν μπορούν να βαδίσουν από το Μαραθώνα, μπορούν να συναντηθούν με τους ειρηνοδρόμους στους ενδιάμεσους σταθμούς (Παλλήνη, Αγ. Παρασκευή, Εθνική Αμυνα, Αμπελόκηποι) ή να υποδεχτούν τη Μαραθώνια Πορεία στο Σύνταγμα, όπου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6.30 μ.μ. και θα κορυφωθούν με την άφιξη της Πορείας στις 7.30 μ.μ. Στην εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Ε. Μαχαίρας, και θ' ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Β. Λέκκα και νεολαιίστικο μουσικό συγκρότημα, καθώς και το χορευτικό συγκρότημα της Βαγγελιώς Λύτρα.

Κεντρικά συνθήματα της Πορείας είναι:

«Κίνημα ειρήνης δυνατό, ενάντια στους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ», «ΟΧΙ στην "αντιπυραυλική ασπίδα" των ΗΠΑ», «Ελλάδα χωρίς βάσεις και ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις».

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει στους εργαζόμενους, σε όλα τα σωματεία και τα συνδικάτα, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Επίσης, κάλεσμα απευθύνουν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) και άλλοι φορείς.

Το πρόγραμμα της Πορείας

-- 8.00 Τύμβος Μαραθώνα: Τελετή έναρξης

-- 8.30 Εκκίνηση Πορείας

-- 9.30 Νέα Μάκρη: Στάση - εκδήλωση

-- 12.00 Διασταύρωση Ραφήνας: Στάση - εκδήλωση

-- 13.30 Πικέρμι: Στάση - εκδήλωση

-- 14.30 Παλλήνη: Στάση - ξεκούραση

-- 15.30 Παλλήνη: Εκδήλωση

-- 17.30 Αγ. Παρασκευή: Στάση - εκδήλωση

-- 19.30 Πλ. Συντάγματος: Τερματισμός της Πορείας (μέσω Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα) - Εκδήλωση Υποδοχής των Ειρηνοδρόμων - Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Πούλμαν

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την πλατεία Κάνιγγος αύριο στις 6.45 π.μ., καθώς και από τις περισσότερες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά με ευθύνη των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ειρηνοδρόμοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.3844.853 και 210.3827.303.

Πούλμαν δρομολογούν και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης:

-- Αγ. Δημήτριος, στις 6.30 π.μ. από το Δημαρχείο και στις 6.45 π.μ. από τη Γυμναστική Ακαδημία (Δάφνη).

-- Χαλάνδρι, στις 7.30 π.μ. από την πλατεία Χαλανδρίου.

-- Μαρούσι, στις 7 π.μ. από το Σταθμό του Ηλεκτρικού.

-- Καλλιθέα, στις 6.45 π.μ. από την πλατεία Δαβάκη.

-- Ταύρος, στις 7 π.μ. από το Δημαρχείο Ταύρου.

-- Ν. Σμύρνη, στις 3 μ.μ. για Αγ. Παρασκευή από την οδό Ομήρου (κατάστημα «Γερμανός»). Τηλέφωνο συμμετοχής: 6945.104.217.

-- Αθήνα 5ο-6ο Διαμέρισμα, Γαλάτσι, στις 6.30 π.μ. από Αγ. Παντελεήμονα, στις 6.40 π.μ. από πλατεία Κολιάτσου, στις 6.50 π.μ. από Αγ. Βαρβάρα (Ανω Πατήσια) και στις 7 π.μ. από Βεΐκου (παλιό τέρμα).

-- Πετρούπολη - Ιλιον - Αγ. Ανάργυροι, στις 7 π.μ. από Δημαρχείο Πετρούπολης, στις 7.15 π.μ. από ΟΤΕ Ιλίου και στις 7.30 π.μ. από εκκλησία Αγ. Αναργύρων.

-- Αλιμος, στις 7 π.μ. από πλατεία Καραϊσκάκη (Ανω Καλαμάκι).

-- Αιγάλεω - Αγ. Βαρβάρα - Χαϊδάρι - Περιστέρι, στις 6.30 π.μ. από πλατεία Εσταυρωμένου, στις 6.40 π.μ. από Αγ. Βαρβάρα («Πράκτικερ», Ιερά Οδός), στις 6.50 π.μ. από Παλατάκι Χαϊδαρίου και στις 7 π.μ. από Περιστέρι (Καβάλας και Θηβών).

-- Νίκαια, στις 7 π.μ. από γήπεδο Νεάπολης με στάση στο Πνευματικό Κέντρο «Πλειάδες» στον Κορυδαλλό. Επίσης, στις 7 π.μ. από πλατεία Αγίου Νικολάου με στάση στο Περιβολάκι και στο Κρατικό της Νίκαιας. Στις 3 μ.μ. για Αγ. Παρασκευή από γήπεδο Νεάπολης με στάση στις «Πλειάδες», στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στο Περιβολάκι και στο Κρατικό της Νίκαιας.

-- Νέα Ιωνία, στις 7 π.μ. από ΟΤΕ Ν. Ιωνίας και 7.15 π.μ. από «Τρία Αστέρια», Ν. Ηράκλειο.

-- Ελευσίνα, στις 4 μ.μ. για Αγ. Παρασκευή από Δημοτικό Πάρκινγκ.

-- Πειραιάς, στις 7 π.μ. από την πλατεία Κοραή (δίπλα από τα γραφεία της ΚΟΠ).

-- Ζωγράφου, στις 7 π.μ. από πλατεία Γαρδένιας, στις 3 μ.μ. από πλατεία Κύπρου και στις 3.10 από πλατεία Γαρδένιας για Παλλήνη.

Πορείες σε όλη την Ελλάδα

Πορείες ειρήνης και αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, αυτή και την επόμενη Κυριακή σε πολλές πόλεις της χώρας, καθώς ο Μάης έχει κηρυχτεί από την ΕΕΔΥΕ ως μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

Αύριο Κυριακή 13 Μάη

- Οι Επιτροπές Ειρήνης της Πελοποννήσου διοργανώνουν αύριο την καθιερωμένη πορεία ειρήνης από την Κερασίτσα, γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην Τρίπολη, διαδηλώνοντας κατά του ιμπεριαλισμού και της πολιτικής των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η εκκίνηση της πορείας γίνεται στις 5 το απόγευμα από την Κερασίτσα και στη συνέχεια, ακολουθώντας μια διαδρομή 8 χιλιομέτρων, αυτή θα τερματίσει στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης όπου θα μιλήσει ο Ν. Φωτιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Θα προηγηθεί στις 10 το πρωί μνημόσυνο στον Ι. Ν. Ευαγγελίστριας Κερασίτσας. Πούλμαν για την Κερασίτσα αναχωρούν: Από Αθήνα στις 3 μ.μ. (πλατεία Καραϊσκάκη). Από Λουτράκι στη 1.30 μ.μ. (Αγροτική Τράπεζα) και από Κόρινθο στις 2 μ.μ. (Περιβολάκια, πεύκο Σωκράτη).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διοργανώνει αύριο πορεία ειρήνης ενάντια στη λειτουργία των ιμπεριαλιστικών στρατηγείων στην περιοχή. Θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τον Τύρναβο και θα τερματίσει στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου διοργανώνει αύριο πορεία που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Ανακασιάς και, με ενδιάμεσους σταθμούς στις Αηδονοφωλιές, στην πλατεία Καλλιθέας και στην πλατεία Ελευθερίας, θα καταλήξει, στις 8.30 μ.μ., στην παραλία Βόλου.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει αύριο πορεία που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία στο Μεγαλοχώρι και θα καταλήξει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας διοργανώνει αύριο πορεία που θα ξεκινήσει, στις 7 μ.μ., από την Μητρόπολη με προορισμό την Καρδίτσα.

Την επόμενη Κυριακή 20 Μάη

-- Οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, Αγροτικές Ομοσπονδίες και Σύλλογοι πραγματοποιούν την Κυριακή 20 Μάη αντιιμπεριαλιστική -φιλειρηνική πορεία στο Ακτιο, ενάντια στη ΝΑΤΟική βάση που είναι εγκαταστημένη στην περιοχή για να διαδηλώσουν την αταλάντευτη και ανυπόταχτη πάλη εργαζομένων, λαού και νεολαίας απέναντι στη σύγχρονη ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα της «νέας τάξης πραγμάτων». Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από το πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου.

-- Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Κυριακή 20 Μάη πορεία στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το μνημείο του Μπλόκου της Καλαμαριάς, θα περάσει μπροστά από το μνημείο του Γρ. Λαμπράκη και θα καταλήξει στο μνημείο της Αντίστασης μπροστά από το Δημαρχείο της Σταυρούπολης, επί της οδού Λαγκαδά. Επόμενη κορυφαία εκδήλωση που προγραμματίζει η ΕΔΥΕΘ είναι η εκδήλωση στις 22 του Μάη, στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, με τη συμπλήρωση 44 χρόνων από τη δολοφονία του.

ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Οχι στο ΝΑΤΟικό λιμάνι

Αύριο στις 12 το μεσημέρι στη Νέα Πέραμο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής και την Τετάρτη 23 Μάη μεγάλο φιλειρηνικό συλλαλητήριο των Επιτροπών Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 13 Μάη οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΝΑΤΟικού λιμανιού στη Νέα Πέραμο Καβάλας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στη Νέα Πέραμο.

Στο μεταξύ καθημερινά πληθαίνουν οι μαζικοί φορείς του νομού που με αποφάσεις τους τοποθετούνται ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και ΝΑΤΟ να μετατρέψουν την ευρύτερη περιοχή σε στρατιωτικό ορμητήριο.

Συμπαραστάτες και ενεργά συμμέτοχες σ' αυτό τον αγώνα είναι και οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και καλούν σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Μάλιστα, στο πλαίσιο του φετινού δεκαημέρου Ειρήνης, οργανώνουν μεγάλο φιλειρηνικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 23 Μάη στις 6 το απόγευμα στη Νέα Πέραμο. Θα ακολουθήσει πορεία στην παραλιακή οδό της Καβάλας.

Με ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταγγέλλουν ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες στον ιμπεριαλισμό όταν ετοιμάζονται να δώσουν βορά στους βαρβάρους την περιοχή μας και τα λιμάνια μας».

Καταδικάζουν τις προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ να μετατρέψει το λιμάνι της Περάμου σε ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ, συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε παρόμοια επιχείρηση πριν 4 χρόνια.

Ξεκαθαρίζουν πως «οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες της περιοχής μας, δεν πρόκειται να επιτρέψουν στους φονιάδες των λαών να μετατρέψουν την περιοχή μας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους στα Βαλκάνια, την κεντρική και ανατολική Ευρώπη» και καλούν τον εργαζόμενο λαό να διαδηλώσει και να απαιτήσει «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, να καταργηθούν όλες οι βάσεις, για μια Ελλάδα χωρίς βάσεις και ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις».

Λαχειοφόρος αγορά της ΕΕΔΥΕ

Λαχειοφόρο αγορά για το τρίμηνο Μάρτης - Απρίλης - Μάης 2007, πραγματοποιεί η ΕΕΔΥΕ με αφορμή το 15ο Συνέδριό της και για τη στήριξη των πολύμορφων δραστηριοτήτων της. Θα κληρωθεί ένα αυτοκίνητο LADA NIVA HAWK 4X4, 1.700 κυβικών. Η τιμή του λαχνού είναι 3 ευρώ. Η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιούνη στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ, ενώπιον συμβολαιογράφου. Λαχνοί θα διατίθενται από όλες τις Επιτροπές Ειρήνης. Στην Αθήνα από τα γραφεία της ΕΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 48, τηλ. 210-3844853) και από τα γραφεία της ΠΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 56, τηλ. 210-3827303).

Κυκλοφόρησαν οι «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ»

Κυκλοφόρησαν οι «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ». Στο τεύχος αυτό του τρίμηνου περιοδικού της ΕΕΔΥΕ, υπάρχουν άρθρα και αφιερώματα για το 15ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ και τις δραστηριότητας του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Επίσης για την επιθετική «αντιπυραυλική ασπίδα» των ΗΠΑ, για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και το Ιράκ, τον πόλεμο στο Λίβανο και τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό. Ακόμα, φιλοξενείται άρθρο για τα δακρυγόνα ως όπλα χημικού πολέμου και τις επιπτώσεις τους στους ανθρώπους.

ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εκδήλωση για τα Αγροτικά

Εκδήλωση με θέμα «Το αγροτικό ζήτημα και οι εξελίξεις στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρχανών», θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ, την Πέμπτη 17 Μάη.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αρχανών, με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε στην τηλεόραση του «902», σήμερα Σάββατο, στις 17.35, την εκπομπή «Ματιές στον κόσμο». Η Αννα Μπαλλή, με αφορμή την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης, συζητά με τον Αγάπιο Παπανεοφύτου, καθηγητή Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, και τον Νίκο Παπαγεωργάκη, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΝΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΚΕ
Εκδήλωση για την ενέργεια

Εκδήλωση με θέμα την απελευθέρωση της ενέργειας και τις θέσεις του ΚΚΕ διοργανώνει η ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ την Τετάρτη 16 Μάη στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Θα μιλήσουν ο Κώστας Σταμπολίδης, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ και ο Ιορδάνης Καλαϊτζόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ΠΕΑΕΑ
Εκδήλωση στις Κορυσχάδες

Στις 27 Μάη, η ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδήλωση στους Κορυσχάδες για την επέτειο σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου της Ελεύθερης Ελλάδας. Η ΠΕΑΕΑ δρομολογεί πούλμαν για την εκδήλωση με διανυκτέρευση στο Καρπενήσι. Για συμμετοχή: 210.8831.368 - 210.8225.407 - 6977453200.

ΠΑΤΡΑ
Τιμούν τους 11 εκτελεσμένους στις 9 Μάη του 1944

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού στην Πάτρα καλεί αύριο Κυριακή 13 Μάη, στις 11 το πρωί, στα Ψηλά Αλώνια σε εκδήλωση τιμής των 11 ΕΑΜιτών και κομμουνιστών τους οποίους οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι Γερμανοτσολιάδες κρέμασαν στις 9 Μάη του 1944.

Συγκέντρωση στο Χαϊδάρι

Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιούν οι ΚΟΒ Χαϊδαρίου του ΚΚΕ με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα λαϊκά προβλήματα». Η συγκέντρωση θα γίνει τη Δευτέρα 14 Μάη στις 07.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο (ΝΕΛΕ). Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασούλας, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Περιοδεία στα Κύθηρα

Περιοδεία στα Κύθηρα πραγματοποιεί από σήμερα Σάββατο έως και την Τρίτη 15 Μάη η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Α` Πειραιά και νήσων του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα: Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή θα περιοδεύσει σε όλα τα διαμερίσματα των Κυθήρων.

Τη Δευτέρα 14 Μάη:

  • Στις 8.30 π.μ. θα επισκεφτεί το Γυμνάσιο και Λύκειο Κυθήρων.
  • Στις 10.00 π.μ., θα επισκεφτεί το Δημαρχείο.
  • Στις 11.30 π.μ. το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας.
  • Στη 1 μ.μ., το Επαρχείο, όπου θα δώσει και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
ΚΚΕ
Πολιτική εξόρμηση στη Μαγνησία

Σε περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Μαγνησίας του ΚΚΕ θα μιλήσουν στελέχη του Κόμματος. Συγκεκριμένα:

-- Σήμερα Σάββατο, ο Ν. Γκατζής, βουλευτής του Κόμματος, θα περιοδεύσει σε Πουρί και Μακρυρράχη, όπου και θα μιλήσει στις 8.30 μ.μ.

-- Τη Δευτέρα, 14 Μάη, στελέχη και μέλη της Κομματικής Οργάνωσης θα κάνουν εξόρμηση στα μεγάλα εργοστάσια του νομού.

-- Την Πέμπτη, 17/5, ο Ν. Γκατζής θα μιλήσει σε σύσκεψη αυτοαπασχολουμένων - επαγγελματοβιοτεχνών, στις 9 μ.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Υδραυλικών. Την ίδια μέρα, στις 8 μ.μ., ο Κ. Νίκου, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου, θα μιλήσει σε συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο Νέας Ιωνίας και στις 9 μ.μ., ο Απ. Νάνος, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου, στο Ριζόμυλο.

Οδηγίες προς τους οδοιπόρους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους, που θα πορευτούν στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα εξής:

  • Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.
  • Να φορούν καπέλο (σε περίπτωση ηλιοφάνειας) για προστασία από τον ήλιο και να αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο - προς αποφυγή εγκαυμάτων - γυμνά χέρια και πόδια.
  • Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
  • Οσοι έχουν προβλήματα υγείας θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της Πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στο Σύνταγμα.
  • Κατά την έναρξη της Πορείας θα πωλούνται καπέλα και μπλουζάκια με το σήμα της ΕΕΔΥΕ από την Οργανωτική Επιτροπή.
  • Επίσης, με ευθύνη της ΠΕΔΥΕ, θα υπάρχει κινητή καντίνα από την οποία οι ειρηνοδρόμοι θα μπορούν να προμηθεύονται νερά, αναψυκτικά και σάντουιτς.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Καταγγέλλει την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Κόσσοβο

Την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Κόσσοβο καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης, με αφορμή την τελετή αναχώρησης του στρατιωτικού μισθοφορικού σώματος που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Λιτοχώρου Πιερίας, στις 9 Μάη.

«Οπως η προηγούμενη, έτσι και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, παραχωρώντας ¨"γην" και "ύδωρ" στον ευρωπαϊκό και ΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό, διάλεξε τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών για να στείλει στρατό κατοχής ενός τμήματος μιας γειτονικής χώρας, της Σερβίας. Η στρατιωτική βοήθεια που προσέφερε στο παρελθόν το ελληνικό αστικό κράτος στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τίποτα το καλό δεν έφερε για τον ελληνικό λαό», τονίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Κατερίνης.

«Οι Ελληνες στρατιωτικοί που στάλθηκαν στο Κόσσοβο, συνεχίζει η ανακοίνωση, βρίσκονται εκεί για να εξυπηρετήσουν το "στάτους κβο" που διαμορφώθηκε μετά την επίθεση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να φέρει πίσω τα ελληνικά στρατεύματα για να υπερασπίσουν τα σύνορα της πατρίδα μας και όχι για να εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ