ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Τα «φαντάσματα» και οι «προφήτες»...

Για «προφητείες» και «μάγους» έκανε λόγο χτες ο Κ. Λαλιώτης, για «σενάρια φαντασίας» και «σκόπιμη διαστρέβλωση» μίλησε ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος. Τα παραπάνω συμπυκνώνουν με παραστατικό τρόπο τα όσα διαμείβονται πλέον στο δημόσιο βίο, στο πλαίσιο της «κοκορομαχίας» των δικομματικών εταίρων, οι οποίοι επιδιώκουν με κάθε τρόπο να πολώσουν το πολιτικό κλίμα. Επιδιώκουν, δε, να το πολώσουν από τώρα, ώστε στις 12 μέρες μέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, να έχουν επιβάλει ένα καθεστώς προεκλογικής αντιπαράθεσης, που δύσκολα θα ξεχωρίζει από την ...εξαχρείωση. Πρόκειται για τακτική, που από κοινού ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ώστε να εγκλωβίσουν στα στεγανά του δικομματισμού όσο γίνεται περισσότερα λαϊκά στρώματα.

Στο παιχνίδι της πόλωσης, είναι φανερό ότι ένα από τα στοιχεία που ήδη αξιοποιούνται είναι η περίφημη τηλεοπτική «αναμέτρηση» της Πέμπτης, μεταξύ Σημίτη - Καραμανλή. Το αμερικανόπνευστο «ντιμπέιτ» μπήκε κι αυτό χτες στο «κόλπο» του ανούσιου δικομματικού «καυγά». Την ...πρωτοβουλία πήρε ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος, αξιοποιώντας δημοσίευμα του φιλοκυβερνητικού εντύπου «Καρφί» (σ.σ.: το οποίο εκδίδει ο γνωστός Κακαουνάκης).... όπου αναφέρεται ότι ο Κ. Καραμανλής θα κάνει αρένα τη συγκεκριμένη τηλεοπτική «συζήτηση»... υποστήριξε: «Εύχομαι και ελπίζω αυτά που γράφονται να μην επαληθευτούν. Οι κανόνες απαιτούν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο»...

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης, στη δεύτερη κατά σειρά συνέντευξη Τύπου, επανέφερε τους χαρακτηρισμούς για γκρίζους ανθρώπους και γκρίζες πολιτικές, αναφερόμενος στα επικοινωνιακά μηνύματα της ΝΔ. Υποστήριξε ότι ο Κ. Καραμανλής και το κόμμα του προωθεί τον κιτρινισμό και τη λάσπη, επειδή δεν έχει να επιδείξει θετικό έργο, με αποτέλεσμα να καταφεύγει στην άρνηση και την καταστροφολογία. Τις παραπάνω διατυπώσεις και την επικοινωνιακή «ανωτερότητα» του κόμματός του, ο Κ. Λαλιώτης την επικύρωσε... με την αντιπαράθεση και την ανάλυση των τηλεοπτικών μηνυμάτων των δυο κομμάτων, μπροστά στους δημοσιογράφους.

Ενδεικτικό, επίσης, του κλίματος που πρόκειται να επικρατήσει τις επόμενες μέρες και από τους δυο ...πόλους, είναι η σημερινή κίνηση του Κ. Λαλιώτη, να μοιράσει στους εκπροσώπους του Τύπου, φυλλάδιο με δηλώσεις του Κ. Καραμανλή και άλλων στελεχών της ΝΔ. Δηλώσεις σχετικές με την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ και την εθνική οικονομία και οι οποίες συνοδεύονται από το σχόλιο: «Οι προφητείες της ΝΔ διαψεύστηκαν. Οι "Μάγοι" απέτυχαν».

Στον αντίποδα των παραπάνω δηλώσεων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αρ. Σπηλιωτόπουλος, στο ίδιο μήκος κύματος, δήλωσε: «Στις πρακτικές που ανασύρουν από τα βάθη της εικοσαετίας που πέρασε, στις μεθοδεύσεις οξύτητας και την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τεχνητό κλίμα όξυνσης, πόλωσης και μισαλλοδοξίας, δεν πρόκειται να συμπράξουμε».

Το τοπίο, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Τα «μάγια» και οι «αφορισμοί» θα μπουν πλέον στην ημερήσια διάταξη. Οι ανύπαρκτες πολιτικές διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα και η διαμάχη τους, απλώς για τη διαχείριση της εξουσίας, θα ξεμπροστιάσει την πολιτική τους «γύμνια». Ο ελληνικός λαός θα κληθεί, για πολλοστή φορά, να γίνει θεατής, μιας πολιτικής κόντρας... που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δικομματισμού.

  • Οριστικοποιήθηκε ότι η τηλεοπτική «αναμέτρηση» μεταξύ Κ. Σημίτη - Κ. Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 9 το βράδυ, και θα μεταδοθεί σε εθνικό δίκτυο. Μετά από συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συντονιστής του «ντιμπέιτ» θα είναι ο δημοσιογράφος Ν. Χατζηνικολάου, ενώ τα ερωτήματα θα θέσουν οι δημοσιογράφοι Θ. Ρουσόπουλος, Μ. Καψής και Ε. Στάη.
Η χολή, η Αμερική και το «Ιπποκράτειο»

Τέσσερις εικόνες από το νοσοκομείο την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός για την εγχείρησή του στο νοσοκομείο

Τα ράντζα δεν τα είδατε κ. Σημίτη;
Τα ράντζα δεν τα είδατε κ. Σημίτη;
«Πήγα και έκανα εγχείρηση στο "Ιπποκράτειο". Είπα και τότε και θέλω να πω και πάλι ότι και πολύ καλή ιατρική περιποίηση και πολύ καλή περιποίηση και φροντίδα από κάθε άποψη. Θα μου πείτε: "Μπορεί να έτυχε". Δεν είναι έτσι. Πριν μερικές μέρες ανέφερα ότι μου τηλεφώνησε κάποιος φίλος απ' το εξωτερικό και με ρώτησε εάν πράγματι είχα κάνει αυτή την εγχείρηση στο "Ιπποκράτειο", γιατί στις ΗΠΑ του συνέστησαν, επειδή είχε κάποιο πρόβλημα και αυτός στη χολή, ότι υπάρχει ένας καλός γιατρός στην Ελλάδα, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και εάν μπορεί να κάνει την εγχείρηση εκεί».

Αυτή την απάντηση έδωσε χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης όταν στο «Φλας 9,61» ρωτήθηκε αν θα συμβούλευε κάποιον να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο και υπογράμμισε: «Θα συνιστούσα στον καθένα να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο, γιατί τα δημόσια νοσοκομεία είναι καλά» και γιατί «η ιατρική φροντίδα είναι καλή».

Οι καλοί γιατροί είναι πολλοί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Ομως η προσφορά τους μειώνεται στα νοσοκομεία που υποβαθμίζει η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης. Ακόμα και οι δυνατότητες της προσφοράς των νοσοκομείων δεν μπορούν να εξαντληθούν, καθώς λείπουν πάνω από 20.000 νοσηλεύτριες -για τις οποίες δεν είπε λέξη ο πρωθυπουργός.

Πριν ένα μήνα (16.2.2000) σε περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα στο «Ιπποκράτειο» το σωματείο των εργαζομένων κατήγγειλε ότι είναι κενές οι μισές από τις οργανικές θέσεις του νοσοκομείου. Ετσι σε καθημερινή βάση ο ασθενής «τυχαίνει» να αντιμετωπίσει την εξής πραγματικότητα που θα συναντούσε όποιος επισκεπτόταν χτες το «Ιπποκράτειο»:

Πρώτη εικόνα: Τα μικρά δωμάτια και οι στενοί διάδρομοι, μαζί με την παλαιότητα του κτιρίου προκαλούσαν από μόνα τους μια αίσθηση ασφυξίας σε όσους κυκλοφορούν στο χώρο. Κάποιοι νοσοκόμοι που μετέφεραν φορεία με ασθενείς διαρκώς προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμους ανάμεσα από άλλους ασθενείς και συγγενείς. Η στενότητα των διαδρόμων δεν επιτρέπει ούτε μια άνετη κυκλοφορία, αλλά αν και το χωροταξικό πρόβλημα έχει επανειλημμένα επισημανθεί από τους εργαζόμενους, μέχρι στιγμής παραμένει οξύ. «Και πού να δεις σε μέρες εφημερίας τι γίνεται εδώ.Ακόμη είναι πρωί και δεν έχουν έρθει πολλά περιστατικά. Το απόγευμα και οι διάδρομοι και τα σαλόνια μπορεί να έχουν ράντζα», λέει μια νοσοκόμα.

Ενας ασθενής συμφωνούσε με όσα έλεγε η νοσοκόμα: «Εστω και για λίγο να 'ρθεις εδώ, το ράντζο θα το γνωρίσεις. Τουλάχιστον κάποια στιγμή μας έδωσαν κρεβάτι».

Δεύτερη εικόνα: Και για τους ασθενείς όμως που νοσηλεύονται σε δωμάτια, οι συνθήκες δεν είναι καλές. Τα δωμάτια είναι πολύ μικρά, τα κρεβάτια είναι στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο και οι τουαλέτες θυμίζουν την εποχή που χτίστηκε το νοσοκομείο.

Κι ενώ το προσωπικό παλεύει διαρκώς να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας και καλής νοσηλείας, οι ελλείψεις έρχονται διαρκώς στην επιφάνεια.

«Μπορούμε οι μισοί να καλύπτουμε καθημερινά ανάγκες για τις οποίες χρειάζονται άλλοι τόσοι συνάδελφοι; Οι ασθενείς παραπονιούνται σε μας, αλλά κανείς δε διαμαρτύρεται στη διοίκηση. Κανείς δεν πάει στο υπουργείο να διαμαρτυρηθεί. Εμείς θα προσλάβουμε τον κόσμο που χρειάζεται;» λέει ένας νοσοκόμος.

Τρίτη εικόνα: Στην αιμοδοσία η δουλιά έχει ένταση: «Εκτός απ' τη δική μας δουλιά έχουμε να καλύψουμε σε ανάγκες άλλα τέσσερα νοσοκομεία, μέσα μάλιστα σε αυτό το χώρο που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τον κάνει έστω πιο άνετο», μας εξηγεί μια εργαζόμενη.

Τέταρτη εικόνα: Ενας γιατρός μας καλεί να δούμε να δούμε τα μηχανήματα λέιζερ που, ενώ τα αγόρασε η διοίκηση, τα έχει κλεισμένα στα κουτιά, ενώ μιλά για τα τμήματα που υπολειτουργούν, όπως το Ογκολογικό.

«Αφού δε θέλουν να το λειτουργήσουν σωστά γιατί το έφτιαξαν;» αναρωτιέται ο γιατρός.

Λέτε να περιμένουν ασθενείς από το εξωτερικό για να το λειτουργήσουν;


Ρ. ΜΠ.

ΤΗΛΕΤΥΦΛΩΣΗ
«Με κάλυψε ο Μάνος»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΛΑ έτοιμα για τη σκηνοθετημένη παράσταση των δυο «μονομάχων», που θα παρακολουθήσουμε αύριο το βράδυ, σίγουρα όχι με κομμένη ανάσα! Ολα έτοιμα για την πιο χυδαία απεικόνιση του δικομματισμού στις μικρές οθόνες μας. Βάσει αυτού του στημένου σκηνικού, οι ψηφοφόροι θα πρέπει υποχρεωτικά... να επιλέξουν ανάμεσα στους δυο, ανάμεσα στον Κώστα και τον Κωστάκη, ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη..! Οι άλλοι, τα άλλα κόμματα, περισσεύουν! Δεν έχουν θέση σ' έναν πραγματικό διάλογο ουσίας οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί! Αλλη μια γεύση της δημοκρατίας τους.

* * *

ΚΑΙΟΜΩΣ, η αναγγελία της κοκορομαχίας έγινε πρώτο θέμα σε κανάλια, σε ραδιόφωνα και εφημερίδες! Το ενδιαφέρον πρέπει να τονωθεί, οι ψηφοφόροι να καθηλωθούν στις οθόνες τους και οι αναποφάσιστοι πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν με βάση τις καλύτερες ατάκες και το στιλ των αρχηγών... Οι ντελάληδες και των δυο πλευρών έπιασαν δουλιά, αναδεικνύοντας - ούτε λίγο, ούτε πολύ - το «ντιμπέιτ» σε καταλύτη που θα κρίνει αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη!

Σιγά ντελάληδες, γιατί θα τους αγχώσετε!

* * *

ΑΦΟΥ υπάρχουν δημοσιογράφοι που δέχονται να βγάζουν στην εκπομπή τους άτομα όπως ο Χαβιέ Σολάνα - από τους πρωταρχικούς υπεύθυνους για το αιματοκύλισμα της Γιουγκοσλαβίας - να μιλήσουν για την πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ε τότε να τη χαίρονται την ιδιωτική τους τηλεόραση και τις διαφημίσεις τους και τις ακροαματικότητές τους. Ο λόγος για τους Π. Καψή και Α. Παπαχελά και την προχτεσινοβραδινή εκπομπή τους στο ΜΕΓΚΑ.

Τι είπε το «γεράκι»; «Ο τρόπος που η Ελλάδα και η Ευρώπη χειρίστηκαν το θέμα ήταν εξαιρετικός, γιατί οι Σέρβοι αξίζουν καλύτερο μέλλον»!!!

* * *

ΠΡΕΠΕΙ να «δαγκώθηκε» ο κεντρικός προσκεκλημένος και υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, όταν παρεμβαίνοντας - στην ίδια εκπομπή του ΜΕΓΚΑ - ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεμέτ Αλί Μπιράντ, δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος θιασώτης της κυβέρνησης Σημίτη - Παπανδρέου...»!

* * *

ΟΣΟΓΙΑ τον πολιτικό «αντίπαλο» του Γ. Παπανδρέου, Στέφανο Μάνο, που μετείχε στην ίδια εκπομπή, τι να πούμε; Αν έχεις τέτοιους αντίπαλους, τι τους θέλεις τους συμμάχους... Το μόνο με το οποίο ασχολήθηκε ο κ. Μάνος ήταν οι θέσεις του ΚΚΕ, που «είναι τελείως εκτός πραγματικότητας», ενώ συμφώνησε - υπερθεματίζοντας - σε όλα με τον Γιωργάκη μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του υπουργού, «με κάλυψε ο κ. Μάνος»!

Μέχρι και ο Π. Καψής αναγκάστηκε να πει ότι αισθάνεται σαν να είναι σε Υπουργικό Συμβούλιο οικουμενικής κυβέρνησης!

* * *

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ αντιπαράθεση, χτες το πρωί, στον ΣΚΑΪ, ανάμεσα στον Ε. Βενιζέλο και τον Ε. Μεϊμαράκη. «Παίξε με το τρενάκι σου», είπε ο Ε. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της ΝΔ. Ο Ε. Μεϊμαράκης, παίρνοντας το ύφος του θιγμένου τσαμπουκά, του ανταπέδωσε τη «φιλοφρόνηση» με τη φράση «παίξε εσύ με κάτι άλλο», δηλώνοντας ότι έτσι μιλάει αυτός σε «χοντρόπετσους»... Αυτά είναι τα πολιτικά «επιχειρήματα» ενός υπουργού του ΠΑΣΟΚ κι ενός επίδοξου... υπουργού! Αυτή είναι η «πολιτική ευγένεια», που χαρακτηρίζει πρωτοκλασάτα στελέχη του δικομματισμού...

* * *

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ στην εκπομπή «Τελευταία λέξη» του ΑΝΤΕΝΝΑ ήταν ο Γ. Βουλγαράκης, που χλευάζοντας τα τηλεοπτικά σποτ του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το πλέον διαφημισμένο προϊόν μετά από ένα ινστιτούτο αδυνατίσματος», σύμφωνα με τις σχετικές μετρήσεις. Να μας συγχωρεί, δηλαδή, αλλά υπάρχει καλύτερο ινστιτούτο αδυνατίσματος από το ΠΑΣΟΚ; Το ζωνάρι του κοσμάκη έχει σφίξει όσο δεν πάει άλλο!

* * *

ΓΙΑΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ασφάλιση ο λόγος στην προχτεσινοβραδινή εκπομπή του «Α5» και ο Χρ. Πρωτόπαππας έδωσε ξανά ρέστα, όχι μόνο αλαζονείας, αλλά και ψευδολογίας. Μέχρι που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «πάταξε» την εισφοροδιαφυγή, δήλωσε με κάθε σοβαρότητα, όταν - σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ - πάνω από ένας στους τέσσερις δουλεύει ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ! Βεβαίως επανέλαβε το ανέκδοτο «αυξήσαμε σημαντικά την απασχόληση»(!), έδωσε επενδυτικές οδηγίες στα ασφαλιστικά ταμεία, «να αγοράσουν τώρα που είναι φτηνές οι μετοχές»(!) και κατέληξε με την εξής... διαβεβαίωση: «Εμείς τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα θα τις κάνουμε με γνήσιο κοινωνικό διάλογο και όχι όπως ο Σιούφας και ο Μάνος»!

Δηλαδή πώς, όπως το καλοκαίρι του 1998 με την ψήφιση του αντεργατικού τερατουργήματος για τις εργασιακές σχέσεις;

* * *

Ο Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, που εκπροσώπησε τη ΝΔ στην ίδια εκπομπή, έκανε πως δεν άκουσε το ερώτημα αν το κόμμα του είναι υπέρ του να παίζονται χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο και σημείωσε απλώς ότι τα «χρήματα των ασφαλισμένων δεν μπορεί να παίζονται στον πολιτικό τζόγο»... Στο σκέτο τζόγο, όμως, ναι! Εξάλλου, με νόμο της ΝΔ άρχισαν να παίζονται στη Σοφοκλέους οι συντάξεις!

Για το «ντιμπέιτ»

Εξανέστη χτες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο κ. Χατζηνικολάου, ο συντονιστής της τηλεοπτικής «αναμέτρησης» μεταξύ Σημίτη - Καραμανλή, επειδή κάποιοι του προσάπτουν ότι είναι «φιλονεοδημοκράτης», ενώ κάποιοι άλλοι ότι είναι «φιλοπασοκτζής». Ισως ανάλογα αρνητικά αισθήματα να διαπερνούν και τους άλλους δημοσιογράφους που θα συμμετάσχουν στο «ντιμπέιτ» για σχόλια που ενδεχομένως έχουν ακουστεί και γι' αυτούς, τα οποία θεωρούν «κακόβουλα». Σε ό,τι μας αφορά, τα πολιτικά αισθήματα που μας προκαλεί η υπόθεση «ντιμπέιτ» δεν προκύπτουν από το γεγονός ότι θεωρούμε κατ' ανάγκη «στημένο» τον έναν ή τον άλλον, που θα πάρει μέρος σε αυτό. Τα πολιτικά μας αισθήματα και η πολιτική μας κρίση προκύπτει από το γεγονός ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαδικασία στημένη, αυτή καθ' εαυτή. Αρα, το στημένο του πράγματος δεν προκύπτει από το ποιος συμμετέχει και ποιος όχι, αλλά από το γεγονός ότι όποιος κι αν συμμετάσχει σε αυτή την υπόθεση, θα συμμετάσχει σε μια εκ των προτέρων στημένη υπόθεση.

***

Ας δούμε μερικούς πολύ ευδιάκριτους λόγους που καθιστούν στημένη την αυριανή τηλεοπτική συνεύρεση των κ.κ. Σημίτη - Καραμανλή.

1. Το παιχνίδι είναι προσαρμοσμένο απολύτως στα δικά τους δικομματικά μέτρα. Ο αποκλεισμός των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών από το τραπέζι του διαλόγου το αποδεικνύει περίτρανα.

2. Αυτό που θα παρακολουθήσουμε αύριο δε θα είναι «διάλογος». θα είναι δυο παράλληλοι μονόλογοι σε ζωντανή σκηνοθετημένη σύνδεση. Στο μόνο που θα «αντιπαρατεθούν» οι δυο συμμετέχοντες θα είναι η ικανότητά τους να ολοκληρώσουν το λογύδριό τους εντός των χρονικών ορίων που έχει καθοριστεί να διαρκούν οι απαντήσεις τους.

3. Εξίσου ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο για το στημένο του πράγματος είναι το τι θα ακολουθήσει... μετά το «ντιμπέιτ». Εδώ και είστε και εδώ είμαστε. Αμέσως μόλις τελειώσει το... πρόγραμμα, τόσο το προπαγανδιστικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ, όσο και το προπαγανδιστικό επιτελείο της ΝΔ, θα δηλώνουν - ο καθένας για το δικό του αρχηγό: «Τον έσκισε ο δικός μας το δικό τους»...

***

Ητηλεοπτική «αναμέτρηση» του κ. Σημίτη με τον κ. Καραμανλή είναι προκαθορισμένο ότι πρόκειται για μια αναμέτρηση εντός εισαγωγικών. Για δήθεν αναμέτρηση. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα παιχτεί στο γήπεδο του δικομματισμού και με τους όρους του δικομματισμού. Σε τέτοιου είδους «ντέρμπι», όμως (έτσι αποκαλούν τις εκλογές οι δικομματικοί εταίροι), τέτοιου είδους «ντιμπέιτ» αντιστοιχούν. Επιπλέον, σε τέτοιου είδους «ντέρμπι» οι... διαιτητές, παρά τις προθέσεις τους, έχουν εκ των προτέρων διακοσμητικό ρόλο.


Ν.Μπ.

Ενδιαφέρεται για τους Κούρδους...

Την αισιοδοξία του, που απορρέει από τις αποφάσεις του Ελσίνκι, όπως είπε, εξέφρασε χτες ο πρωθυπουργός - στη συνέντευξή του στο «Φλας» - ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Κούρδων βουλευτών που έχουν φυλακιστεί από το καθεστώς της Αγκυρας.

Εξαιρετικό, όπως βλέπετε, είναι το ενδιαφέρον και η ενασχόληση του κ. Σημίτη όσον αφορά την τύχη των Κούρδων στην Τουρκία. Το είχε επιδείξει, άλλωστε, και παλιότερα. Στην υπόθεση Οτσαλάν...

Αλλη ποιότητα ζωής...

Το μέλλον τώρα αρχίζει, αλλά μάλλον θα είναι σκοτεινό... Οχι, δεν αναφερόμαστε στις μετεκλογικές εξελίξεις από μια ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ, και τον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων που θα ακολουθήσουν. Αυτά είναι γνωστά. Αναφερόμαστε στο χτεσινό «μπλακ άουτ», των πέντε λεπτών κατά τη διάρκεια της ομιλία του πρωθυπουργού στη Ρόδο. Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε ομιλία πρωθυπουργού. Αιτία, η υπερφόρτωση του δικτύου της ΔΕΗ. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύ γνωστό, εξαιτίας των άθλιων εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, οι οποίες δεν έχουν υποστεί καμία βελτίωση, όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, αν φταίνε και οι δεκάδες προβολείς που χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει εντυπωσιακή η συγκέντρωση, δεν έχει διασταυρωθεί ακόμα...

Πάντως, όπως είπε ο κ. Σημίτης στην ομιλία του, το κόμμα του με τα έργα που «υλοποιούνται» από την κυβέρνησή του δημιουργούν μια άλλη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Συμφωνούμε απόλυτα μαζί του...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ