ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
«Κόψτε το λαιμό σας»!

Αδιαφορεί για τα τεράστια προβλήματα των αγροτών (που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από τις καιρικές συνθήκες) και το αίτημά τους για αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ

Προκλητική αδιαφορία για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αγρότες της Λάρισας, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, επιδεικνύει η κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Μπασιάκος, δεν έχει ικανοποιήσει το αίτημα που έθεσε, από τις 25 Απρίλη, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, (ΕΟΑΣΛ), για συνάντηση μαζί του γι' αυτό το ζήτημα. Βεβαίως, στις 10 Ιούνη, που τη Λάρισα αναμένεται να επισκεφτεί ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, θα ξανακουστούν τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», περί της δήθεν κυβερνητικής φροντίδας για την αγροτιά...

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες - παρατεταμένη ανομβρία στη χειμερινή και στις αρχές της εαρινής περιόδου, συνεχείς, άκαιρες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος - είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα με σιτηρά, ψυχανθή και δενδρώδεις καλλιέργειες να υποστούν καταστροφές, που, σε πολλές περιπτώσεις, είναι ολοκληρωτικές. Λόγω της ακαρπίας και της καρπόπτωσης, αχλάδια, αμύγδαλα, ροδάκινα κ.ά. έχουν ζημιά μέχρι και 100% κι ανάλογη είναι η καταστροφή στο βίκο και τα όσπρια, ενώ εξαιτίας της βροχόπτωσης, από τους 1.300 τόνους παραγωγής κερασιών στην επαρχία Αγιάς, συγκομίστηκε μόνο το 15%.

Η κυβέρνηση, οχυρωμένη πίσω από τον αντιαγροτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ, αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα των πληγέντων παραγωγών για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις. Η ΕΟΑΣΛ, που συνεδρίασε γι' αυτό το ζήτημα, ζητάει αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει το 100% των ζημιών από όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε όλα τα στάδια της παραγωγής και, επί του προκειμένου, να ενταχθεί στον κανονισμό η ακαρπία - καρπόπτωση και η ξηρασία. Τις ίδιες διεκδικήσεις προβάλλει και η «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία», η οποία, όπως ανέφεραν εκπρόσωποί της σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, θα φέρει τα αιτήματα των αγροτών στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και θα συνδράμει στους αγώνες τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣYΣTHMA ΥΓΕΙΑΣ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ - ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» ΝΠΔΔ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Νο 84

To Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Αγιος Σάββας» προκηρύσσει πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά την ανάδειξη μισθωτή, που θα αναλάβει την εκμετάλλευση της ενοικιάσεως τηλεοράσεων σε ασθενείς μας έναντι μηνιαίου προς το Νοσοκομείο μισθώματος για δύο (2) έτη.

Ο διαγωνισμός 8α διενεργηθεί στις 26 Ιουνίου 2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου με τους όρους που αναφέρονται στη διακήρυξη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν διακήρυξη και πληροφορίες από το Γραφείο Προμηθειών κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα 8.00-13.00.

Λήξη κατάθεσης προσφορών: 26 Ιουνίου 2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.

Τα έξοδα δημοσιεύσεων βαρύνουν το Νοσοκομείο μας.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου - Διοικητής

Ιωάννης Δημάρατος



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ