ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Απρίλη 2000
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Να ενισχυθεί ο κοινωνικός ρόλος των δημοσίων υπηρεσιών

Ομιλία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στους υπαλλήλους των κεντρικών γραφείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Χαιρέτισε ο επίσης υποψήφιος Δ. Αγκαβανάκης

Ο Αντώνης Σκυλάκος
Ο Αντώνης Σκυλάκος
Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει το μήνυμα ότι ανεβαίνει το αντίπαλο δέος και θα δείξει ότι «μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση πριν μας τα πάρουν όλα».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων χτες ο υποψήφιος βουλευτής Α. Σκυλλάκος σε ομιλία του στους υπαλλήλους των κεντρικών γραφείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στην εκδήλωση χαιρέτισε και ο επίσης υποψήφιος βουλευτής Δ. Αγκαβανάκης, ενώ και οι δύο στη συνεχεία συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων.

Ο Α. Σκυλλάκος υπογράμμισε στην ομιλία του ότι το κεφάλαιο στην Ευρώπη θέλοντας να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία επιχειρεί να συμπιέσει το εργατικό κόστος και γι' αυτό οι κυβερνήσεις της ΕΕ επιτίθενται στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα και ξεπουλούν δημόσιες επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έκανε ήδη το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίησή του και θα επιχειρήσει να αλλάξει και τις εργασιακές σχέσεις.

Τα δύο μεγάλα κόμματα, είπε ο ομιλητής, κρύβουν από το λαό την αλήθεια, κάτι που φάνηκε και από το πρόσφατο «Ντιμπέιτ», ενώ δεν παραλείπουν από την άλλη να υπόσχονται προεκλογικά διάφορα ψέματα. Τόσο η ΝΔ, τόνισε, όσο και το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούν τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου και ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την εύνοια των ισχυρών. Γι' αυτό χρειάζεται να μειωθούν οι δυνάμεις του δικομματισμού και να ενισχυθεί το ΚΚΕ, γιατί η ψήφος σε αυτό θα μείνει ψήφος αγωνιστική και δε θα προκύψει με άλλον τρόπο πάλι ΠΑΣΟΚ, όπως με την ψήφο σε ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ που εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με το σημερινό κυβερνών κόμμα.

Ο Α. Σκυλλάκος είπε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ θα βοηθήσει και την ανάπτυξη του λαϊκού μετώπου, ενώ θα ανοίξει το δρόμο για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών προς όφελος του λαού.

Στο χαιρετισμό του ο Δ. Αγκαβανάκης αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό, ένα θέμα που καίει όλους τους εργαζόμενους και είπε ότι η κυβέρνηση θεωρεί το σημερινό ασφαλιστικό σύστημα «γενναιόδωρο» και γι' αυτό ετοιμάζεται μετά τις εκλογές για τη μεγάλη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα. «Γενναιόδωρα», είπε, θεωρούν το εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη ή το χαμηλότερο όριο συνταξιοδότησης των γυναικών. Εάν δεν υπάρξει αντίδραση, τόνισε, θα επιδιώξουν να ανεβάσουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 65 για όλους με προοπτική τα 67, ενώ η σύνταξη που θα βγαίνει από το μέσο όρο όλου του εργασιακού βίου θα καταντήσει ένα βοήθημα επαιτείας.

Απαντώντας σε όσους θεωρούν ότι δεν είναι εφικτή η αντίδραση στα αντιλαϊκά μέτρα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εφικτό είναι το αναγκαίο για τους πολλούς» και ζήτησε από τους υπαλλήλους να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να έχουν κοντά τους ένα σύμμαχο από τις 10 Απρίλη και μετά.

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο υποψήφιοι βουλευτές με το Διοικητικό Συμβούλιο των υπαλλήλων του Ταμιευτηρίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημερινή κατάσταση του Οργανισμού και τις προτάσεις των υπαλλήλων. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει σήμερα 2,5 τρισ. δρχ. καταθέσεις και καθαρά κέρδη 50 δισ. το χρόνο, ενώ ασκεί κοινωνική πολιτική μέσω της χορήγησης χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων στους δημόσιους υπάλληλους. Ομως, όλα αυτά τα χρόνια αφέθηκε στην τύχη του και, όπως είπαν οι εργαζόμενοι, μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισε μία διαδικασία εκσυγχρονισμού του.

Ο Α. Σκυλλάκος είπε στην αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να επαγρυπνούν, γιατί όπως έχει δείξει η κυβέρνηση τελευταία, οτιδήποτε βλέπει πως είναι κερδοφόρο στο δημόσιο φροντίζει να το ξεπουλάει. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κατέληξε, πρέπει να μείνει στο δημόσιο, να συνεχίσει τον κοινωνικό του ρόλο και να εκσυγχρονιστεί προκειμένου να παρακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Οι μικρομεσαίοι έχουν κάθε λόγο να ψηφίσουν ΚΚΕ

Στα μαγαζιά στου Ψυρρή περιόδευσε κλιμάκιο υποψηφίων του ΚΚΕ

Η Λιάνα Κανέλλη
Η Λιάνα Κανέλλη
Η μόνη επιλογή είναι η αντίσταση, η μόνη ελπίδα είναι το Μέτωπο, η μόνη ψήφος που πρέπει να πέσει στην κάλπη είναι η κόκκινη. Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε χτες η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια του ΚΚΕ στην Α΄ Αθήνας, μιλώντας στη γειτονιά των μικροβιοτεχνών, μικρεμπόρων και αυτοαπασχολούμενων, στην πλατεία Ψυρρή. Στη θερμή υποδοχή που της επιφύλαξαν τη συνόδευσαν η Χριστίνα Τσεντούρου, υποψήφια στη Β΄ Αθήνας και ο Χρήστος Τριάντης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ.

Ο λόγος του ΚΚΕ έφτασε στη γειτονιά που σαρώνεται από την εκσυγχρονιστική λαίλαπα. Εκεί που εκατοντάδες μικροβιοτέχνες είδαν τα μαγαζιά τους να κλείνουν, ένιωσαν την τοκογλυφική θηλιά των τραπεζών να τους πνίγει, την αύξηση ενοικίων της επαγγελματικής στέγης να καταπλακώνει τους κόπους μιας ζωής και την εισβολή των εισαγόμενων προϊόντων της «παγκοσμιοποίησης» να τους κλέβει το ψωμί των οικογενειών τους. Ο λόγος του ΚΚΕ έφτασε στη γειτονιά που οι άνθρωποί της γνώρισαν ήδη απ' την καλή κι απ' την ανάποδη την ανάπτυξη αλά ΟΝΕ, που ευαγγελίζονται Σημίτης και Καραμανλής. Γι' αυτό και η διαπίστωση της Λιάνας Κανέλλη ότι «οι κόκκινοι είχαν δίκιο», συνάντησε τις επιδοκιμασίες των συγκεντρωμένων. Γιατί, όπως είπε η υποψήφια βουλευτής, το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που προειδοποίησε και μίλησε καθαρά και ξάστερα για την τύχη της μικρομεσαίας επιχείρησης μέσα στην ΕΕ.

Μιλώντας για την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, η Λιάνα Κανέλλη προειδοποίησε πως αν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι δε θέλουν να ξαναγυρίσουν στο 1900, χωρίς μεροκάματο, αν δε θέλουν η σύνταξή τους να γίνει τιμητικό μετάλλιο μετά θάνατον, αν δε θέλουν τα σχολεία να κλείνουν και τα δημόσια νοσοκομεία να υποβαθμίζονται, τότε την Κυριακή πρέπει με την ψήφο τους «να βάλουν βαθιά την κόκκινη σφήνα στο τέρας του δικομματισμού». Και το μπορούμε - είπε - μη μου πείτε ότι δεν το μπορούμε. Γιατί το «ντέρμπι» των «αιώνιων ομοίων» είναι στημένο. Γίνεται μόνο και μόνο για να σας κλέψουν την ψήφο κι από τις 10 του μήνα οι ισχυροί να συνεχίσουν να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Η Χριστίνα Τσεντούρου
Η Χριστίνα Τσεντούρου
Η πατρίδα - κατέληξε - δεν είναι πολυκατοικία για να διαλέξουμε διαχειριστή. Η δική μας Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΔ. Το μέλλον μας δε θα το βρούμε στην ερημιά της ΟΝΕ, το μέλλον μας ανήκει και δε θα το συνυπογράψουμε με κανέναν απ' τους δύο.

Στην ΟΝΕ η κυβέρνηση Σημίτη δεν κλείδωσε τη δραχμή, κλείδωσε τα απαράβατα δικαιώματα του λαού μας, τόνισε ο Χρήστος Τριάντης, προειδοποιώντας ότι το δεύτερο πακέτο του ασφαλιστικού, που καθυστέρησε για προεκλογικούς λόγους, θα σαρώσει το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. Ο παλαίμαχος συνδικαλιστής των ΕΒΕ κατήγγειλε την επιχείρηση της κυβέρνησης να ρίξει στον τζόγο του Χρηματιστηρίου τα 3,5 τρισ. των αποθεματικών των Ταμείων και κάλεσε τους μικροβιοτέχνες να ενισχύσουν το μεγάλο δημοκρατικό Μέτωπο και να σταθούν δίπλα στους κομμουνιστές, στο Μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟN ΚΛΑΔΟ ΕΝΔΥΣΗΣ
Στηρίζουμε ΚΚΕ, ενισχύουμε την αντίσταση

«Στηρίζοντας τις θέσεις και τις αρχές του ΚΚΕ, έτσι όπως αυτές εκφράζονται και στις εκλογικές διακηρύξεις του, θέλουμε να συμβάλουμε στην υλοποίηση της ανάγκης για ανακοπή της καταστροφικής πολιτικής για τους εργαζόμενους και τη χώρα μας και ιδιαίτερα τον κλάδο μας».

Τα παραπάνω τονίζουν δεκάδες συνδικαλιστές από τους κλάδους ένδυσης που υπέγραψαν το δικό τους «κάλεσμα χρέους και ευθύνης», ένα κάλεσμα προς όλους και κυρίως τους εργάτες των κλάδων, για εκλογική στήριξη του ΚΚΕ.

«Με την έκφραση αλληλεγγύης - υπογραμμίζουν - προς το ΚΚΕ, θέλουμε να συμβάλλουμε και με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση των δυνάμεων της αντίστασης για τη δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου που θα αντιπαλεύει τις πολιτικές της κοινωνικής εξαθλίωσης, της κατάργησης εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων. Πολιτικές εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, που εκφράζονται με τη βία και την αυταρχικότητα των πολιτικών εκφραστών του, απέναντι στους αγώνες και σε κάθε άλλη μορφή αντίστασης των εργαζομένων».

Το κείμενο υπογράφουν:

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, πρόεδρος του σωματείου της «ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ».

ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ, γγ σωματείου «ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ».

ΔΕΡΜΕΤΖΗ ΘΕΟΔΩΡΑ, μέλος του ΔΣ της ΟΕΚΙΔΕ και πρόεδρος του σωματείου της «Μαντόνια» στην Καβάλα.

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, πρόεδρος συνδικάτου βαφέων Θεσσαλονίκης.

ΚΟΝΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, μέλος ΔΣ του συνδικάτου κλάδων ένδυσης Λάρισας.

ΑΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ - ΦΩΗ ΣΟΥΛΑ, πρόεδρος σωματείου πλεκτηρίων Πάτρας.

ΓΙΑΝΟΥΤΣΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, γγ του σωματείου της επιχείρησης «Δούρος» στην Πάτρα.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, μέλος ΔΣ του σωματείου της επιχείρησης «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα.

ΝΑΛΠΑΝΤΗ ΤΖΕΝΗ, μέλος ΔΣ σωματείου «Βαρβαρέσος» Νάουσας.

ΧΑΤΖΗΖΗΣΗ ΜΑΡΙΑ, μέλος ΔΣ σωματείου «Βαρβαρέσος» Νάουσας.

ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, μέλος ΔΣ του σωματείου των «Κλωστηρίων Γ΄» Νάουσας.

ΠΙΤΣΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, πρόεδρος του σωματείου των «Κλωστηρίων Β΄» Νάουσας.

ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ, γγ του σωματείου της «Κομοτέξ» Ξάνθης.

ΜΟΥΣΑΔΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, μέλος ΔΣ σωματείου «Κομοτέξ» Ξάνθης.

ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥΛΑ, μέλος ΔΣ σωματείου «Κομοτέξ» Ξάνθης.

ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, πρόεδρος του κλαδικού σωματείου Κατερίνης.

ΚΑΣΤΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, μέλος ΔΣ του συνδικάτου δέρματος Θεσσαλονίκης.

ΤΣΙΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου δέρματος Θεσσαλονίκης.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΦΩΚΙΩΝ, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου δέρματος Θεσσαλονίκης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου δέρματος Θεσσαλονίκης.

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ, αντιπρόεδρος του συνδικάτου βαφέων Θεσσαλονίκης.

ΒΑΡΛΑΝΑΝΤΑΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, γγ του σωματείου της επιχείρησης «Ηλτεξ» Θεσσαλονίκης.

ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΙΑ, πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου Πάτρας και μέλος του ΔΣ της ΟΕΚΙΔΕ.

ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, γγ του κλαδικού σωματείου Πάτρας και μέλος του ΔΣ της ΟΕΚΙΔΕ.

ΤΣΕΝΤΟΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου Αθήνας και μέλος της ΕΕ της ΟΕΚΙΔΕ.

ΠΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, πρόεδρος του συνδικάτου Πειραιά, μέλος της ΕΕ της ΟΕΚΙΔΕ.

ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ ΕΛΛΗ, γγ του συνδικάτου Πειραιά.

ΚΥΡΙΩΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, πρόεδρος του συνδικάτου Λάρισας.

ΤΣΙΤΣΗΣ ΣΑΚΗΣ, πρόεδρος του συνδικάτου Νάουσας.

ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΡΟΥΛΑ, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου Θεσσαλονίκης.

ΣΤΟΪΚΟΣ ΛΑΚΗΣ, πρόεδρος του σωματείου της επιχείρησης «Ηλιοφίν» Θεσσαλονίκης.

ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ, πρόεδρος του σωματείου της «Κομοτέξ» Ξάνθης.

ΜΑΡΙΩΛΗ ΜΑΡΙΑ, μέλος ΔΣ του σωματείου Αγρινίου και της ΟΕΚΙΔΕ.

ΚΑΠΟΥΡΑΝΗ ΕΛΕΝΗ, πρόεδρος του σωματείου της «ΒΙΟΠΑΛ» Βόλου.

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, πρόεδρος του συνδικάτου δέρματος Θεσσαλονίκης.

ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΑΝΘΗ, πρόεδρος του σωματείου της «Ηλτεξ» Θεσσαλονίκης.

ΣΛΙΜΙΣΤΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, πρόεδρος του σωματείου γούνας Καστοριάς.

ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ ΝΑΟΥΜ, πρόεδρος του σωματείου γούνας Σιάτιστας.

ΜΠΛΑΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑ, μέλος ΔΣ του σωματείου Κατερίνης.

ΖΑΡΜΠΑΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, μέλος ΔΣ του σωματείου Σάμου.

ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, πρόεδρος του σωματείου της «Βέλκα» Λαμίας.

ΜΑΣΟΥΡΑ ΒΙΒΗ, μέλος ΔΣ του σωματείου της επιχείρησης «Σίσερ Πάλκο».

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΜΟΣ, πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ.

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΘΥΜΙΟΣ, μέλος της ΕΕ της ΟΕΚΙΔΕ.

ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ ΡΗΓΑΣ, πρόεδρος του σωματείου ιματισμού Αγρινίου.

Τηλέφωνα για ετεροδημότες

Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, που θέλουν να μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Για αεροπορικά εισιτήρια: 5282.518.

Για πλοία: Στο 5282.556 για Λέσβο, Λήμνο, Κυκλάδες και στο 5282.592 για Σάμο, Ικαρία, Κρήτη, Δωδεκάνησα.

Για πούλμαν:

Ιόνια νησιά στο 5282.530

Κέρκυρα - Ρούμελη στο 5282.554

Ηπειρο - Πελοπόννησο στο 5282.519

Μακεδονία - Θράκη στο 5282.591

Θεσσαλία στο 5282.505

Αιτωλοακαρνανία στο 5245.524

Για Κρήτες ψηφοφόρους

Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, που θέλουν να εκδώσουν εισιτήρια για να μεταβούν και να ψηφίσουν στην Κρήτη, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 5282.518.

Είδαν κόκκινο κι αγρίεψαν

«Δε σεβάστηκαν ούτε τ' άσπρα μου μαλλιά, ούτε την αναπηρία μου. Με τραβούσαν σαν εγκληματία να με βάλουν στο περιπολικό. Είδαν αφίσες του ΚΚΕ και αφηνίασαν».

Η καταγγελία υπογράφεται από τον 80χρονο σύντροφό μας Γιάννη Αραζό. Το γεγονός συνέβη στην πλατεία Κολωνακίου και δράστες ήταν άνδρες του 4ου Αστυνομικού Τμήματος Αθήνας. Το έγκλημα του συντρόφου ήταν ότι «μόλυνε» με τις ταπεινές αφίσες του ΚΚΕ μια περιοχή που η κυρίαρχη «γκλαμουριά» θεωρεί απαραβίαστο γκέτο της.

Από μας ένα «εύγε» στο σύντροφο, που παρά τα χρόνια του επιμένει να βγαίνει στο δρόμο και να γίνεται έτσι ενοχλητικός. Και ντροπή για αυτούς που σ' άλλες στιγμές αξιώνουν να αντιμετωπίζονται ως αστυνομικοί υπάλληλοι και θίγονται όταν το λαϊκό κίνημα τους αντιμετωπίζει ως όργανα άσκησης κρατικής βίας. Ευτυχώς, πάντως. Με τη δράση τους μας αναγκάζουν να μη ξεχνάμε ποιον αντιμετωπίζει μονίμως ως εχθρό το κράτος του αστυνόμου, είτε είναι μπλε είτε πράσινες οι σημαίες που το κινητοποιούν.

«Ξεσκονίστε» τα βιβλιάριά σας

Τελευταία βδομάδα των εκλογών και καλό είναι να βγάλουμε σήμερα κιόλας τα βιβλιάριά μας από το συρτάρι για να ελέγξουμε αν έχουν φύλλα κενά και στην αντίθετη περίπτωση να σπεύσουμε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας να προσθέσουμε νέα. Εχουμε, βέβαια, προθεσμία μέχρι και την Κυριακή, αλλά καλύτερα να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή γιατί, εκτός από το άγχος, ελλοχεύει και ο κίνδυνος να μην προλάβει να πέσει στην κάλπη η πολύτιμη ψήφος μας. Οσοι ψηφοφόροι διαπιστώσουμε ότι έχει χαθεί το εκλογικό μας βιβλιάριο, πρέπει να το δηλώσουμε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Αν τώρα πάμε την Κυριακή στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσουμε εφοδιασμένοι, όπως πάντα, με το βιβλιάριο και την αστυνομική μας ταυτότητα (ή άλλο έγγραφο που να αναφέρει τα στοιχεία μας, π.χ. διαβατήριο) και δε βρίσκεται το όνομά μας στους εκλογικούς καταλόγους, κανένας πανικός. Στα κτίρια 9 και 7 του Πρωτοδικείου θα υπάρχουν ειδικά συνεργεία δικαστικών υπαλλήλων για να μας εφοδιάσουν με σχετική βεβαίωση, που θα μας επιτρέψει να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.

Σήμερα, τέλος, λήγει η προθεσμία για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση εξαίρεσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ