ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ
Αύριο Πέμπτη, 6/4

- Τζιτζιφιές στην Καλλιθέα, στις 6 μ.μ., με ομιλήτρια την Λ. Κανέλλη στο καφενείο «ΚΑΦΕ», στην οδό Ασκληπιού 23.

Την Παρασκευή, 7/4

- Ανω Ιλίσια, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Κώστα Καζάκο.

Στην περιφέρεια
Σήμερα, Τετάρτη, 5 Απρίλη

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: Στις 7 μ.μ., στην πλατεία, με ομιλητές τους Λουκά Γκούνη και Μιλτιάδη Χαντζόπουλο.

ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ ΧΑΝΙΩΝ: Στις 8 μ.μ., η κεντρική συγκέντρωση της Ανατολικής Κισσάμου.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ: Στις 8 μ.μ., ο Κ. Παρασκευάς θα μιλήσει στο καφενείο Γιωτόπουλου.

Αύριο Πέμπτη, 6 Απρίλη

ΝΑΥΠΑΚΤΟ: Στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 8.30 μ.μ., με ομιλητές τους Λ. Κατσαρή και Γ. Μακρή, υποψήφιους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ: Στην πλατεία, στις 8 μ.μ., με ομιλητές τους Κ. Παρασκευά, Γ. Αργύρη και Κ. Καζάκο.

ΠΡΕΒΕΖΑ
Επίσκεψη στο εργοτάξιο «ζεύξης Πρέβεζας - Ακτιου»

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Κώστα Κωτσαντή επισκέφθηκε το εργοτάξιο του έργου «Ζεύξη Πρέβεζας - Ακτιου». Συναντήθηκε με το ΔΣ του Σωματείου και με τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στο έργο κατέθεσαν τον προβληματισμό τους όσον αφορά την ολοκλήρωση του έργου, με δεδομένο ότι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, γιατί δεν τους καταβάλλονται δεδουλευμένα τριών μηνών και η κοινοπραξία «Christiani Nielsen TΕΓΚ» τους εμπαίζει. Πρόσφατα, μετά από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες του σωματείου και παραστάσεις στην επιβλέπουσα το έργο αρχή του ΥΠΕΧΩΔΕ, αυτή δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα μέχρι την Τετάρτη 5 του Απρίλη.

Ο Κώστας Κωτσαντής μιλώντας στους εργαζόμενους μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η εργοδοσία έχει πάρει πολλά χρήματα. «Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε με προϋπολογισμό 12 δισ., έφτασε ήδη τα 32 δισ. δρχ. και η κοινοπραξία χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως μέσο πίεσης στην κυβέρνηση για να αποσπάσει πανωπροίκι άλλα 6 δισ. δραχμές. Εχει σοβαρές ευθύνες η κυβέρνηση γιατί ανέχεται αυτήν την κατάστασή. Πρέπει άμεσα να καταβληθούν τα μεροκάματα στους εργαζόμενους από την εταιρία με την πίεση του ΥΠΕΧΩΔΕ».

Τους κάλεσε να βγάλουν τον αγώνα τους στην κοινωνία, να καλέσουν σύσκεψη φορέων και η υπόθεσή τους να γίνει υπόθεση των συνδικάτων του νομού.

Εξήγησε στους εργαζόμενους για το νέο εργασιακό Μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλλουν η εργοδοσία, με την ΕΕ και την κυβέρνηση.

Τέλος, τους κάλεσε να «καταδικάσουν το δικομματισμό και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ. Το Κόμμα μας με συμμετοχή του ευρωβουλευτή Κώστα Αλυσανδράκη επεξεργάστηκε Ερώτηση που θα κατατεθεί στη Βουλή».

ΛΕΣΒΟΣ
Στηρίζουν το Λαϊκό Μέτωπο. Ψηφίζουν ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή τους δυο επιφανείς Λέσβιοι δηλώνουν ότι συμπαρατάσσονται με το ΚΚΕ. Στο κείμενο τους υπογραμμίζουν: «Εμείς οι Λέσβιοι από τις παραδόσεις της ιστορίας του νησιού μας έχουμε καθήκον, σαν λαός περήφανος κι αγωνιστής, να δώσουμε την ψήφο μας και στις τωρινές εκλογές στο ΚΚΕ, στηρίζοντας πλατιά το Λαϊκό Μέτωπο και το συμφέρον του Νησιού και του λαού μας».

Θανάσης Χρ. Παρασκευαΐδης, συγγραφέας - Ακλειδιού - Μυτιλήνη.

Κώστας Μίσσιος, Λογοτέχνης - διευθυντής Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ