ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΙΛΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκανε το μαύρο ... άσπρο!

Συναγωνίστηκε στην παροχολογία τον αρχηγό της ΝΔ

Απύθμενα θρασύς και ψεύτης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης από τη Θεσσαλονίκη, όπου επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, σε σχέση με τη ΝΑΤΟκρατούμενη Θεσσαλονίκη και να συναγωνιστεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παροχολογία, και ειδικότερα στο θέμα της αύξησης των συντάξεων.

Γι' αυτό, άλλωστε, και αποδοκιμάστηκε από το λαό της Βόρειας Ελλάδας, όπως την προηγούμενη μέρα αποδοκιμάστηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ. Αφού οι μεταφερόμενοι οπαδοί από τη Μακεδονία, τη Θράκη, αλλά και τη Θεσσαλία, δεν κατάφεραν να ενισχύσουν την εικόνα, που πάσχισαν να δημιουργήσουν με τα σκηνοθετικά τους κόλπα ο Τ. Μπιρσίμ και ο Στ. Σαρτίνι.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε προκλητικά θρασύς, μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη - πρωτεύουσα πόλη των Βαλκανίων, μέσα από την οποία, όπως είπε, φαίνεται ο ρόλος της Ελλάδος στα Βαλκάνια. «Αντί να είμαστε μέρος του προβλήματος των Βαλκανίων, είμαστε μέρος της λύσης. Εμείς προωθήσαμε την ειρήνη. Ο ελληνικός στρατός βρίσκεται στην Αλβανία, στο Κόσσοβο, στη Βοσνία ως εκφραστής της διεθνούς κοινότητας, για να προωθήσουμε την ειρήνη», ανέφερε, ενώ την ίδια ώρα ο λαός της Θεσσαλονίκης ζει καθημερινά το ιδιότυπο καθεστώς, που έχουν οι επιβάλει τα φονικά ΝΑΤΟικά στρατεύματα, που - όταν δεν τους εμποδίζουν οι κομμουνιστές και ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής - περνούν με τα θανατηφόρα όπλα τους για να συνεχίσουν το απάνθρωπο έγκλημα εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού.

Θυμήθηκε τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα των αρχών της δεκαετίας του '90 με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, που, όπως είπε, ήταν «απομονωμένη από τους γειτονικούς λαούς και εκδήλωνε τη διαμαρτυρία της». Και περιγράφοντας τα κατορθώματα της δικής του κυβέρνησης και το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, δεν έκανε κουβέντα για παραγωγική ανάπτυξη. Αντίθετα, μίλησε για τη μετατροπή τους σε Κέντρο Χρηματοδοτικών Υπηρεσιών, διαμετακομιστικό, συνεδριακό, πολιτιστικό, τουριστικό κέντρο.

Από τη Θεσσαλονίκη της «πρωτεύουσα της ανεργίας», όπως την αποκαλούν οι πολίτες της, έταξε συμπληρωματικά στις προηγούμενες εξαγγελίες του και 300.000 θέσεις επανακατάρτισης ανέργων. (Προστίθενται στις 300.000 θέσεις εργασίας και τις 300.000 θέσεις κατάρτισης ανέργων).

Ξεπερνώντας ακόμη και τον Κ. Καραμανλή στην παροχολογία, ανακοίνωσε πως, μέχρι το τέλος του έτους, η κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ θα είναι μεγαλύτερη των 150.000 δραχμών. Προφανώς, ενώ μέχρι πριν προκαλούσε τον Κ. Καραμανλή να πει από πού θα καλύψει το κόστος που απαιτεί η δική του αντίστοιχη εξαγγελία, εφόσον είναι δεσμευτικές οι απαιτήσεις της ΕΕ, ξαφνικά ανακάλυψε πως η κυβέρνησή του έχει πόρους για να προχωρήσει την κοινωνική της πολιτική. Μάλιστα, ανέφερε πως όλες οι κατώτερες συντάξεις θα ακολουθήσουν την ίδια αυξητική πορεία!!!

Θυμήθηκε τους Παλιννοστούντες, που χρήζουν άμεσης οικονομικής ενίσχυσης και στεγαστικής βοήθεια. Δήλωσε αποφασισμένος να «τελειώνει με το έγκλημα και τη λαθρομετανάστευση».

Θυμήθηκε τον Ελληνα της υπαίθρου, τους αγρότες, που, μέρα με τη μέρα, εξαθλιώνονται εξαιτίας της δικής τους πολιτικής.

Ο Κ. Σημίτης, που στην αρχή της ομιλίας του δήλωσε πως η παράταξή του προχωρά με βάση το πρόγραμμα και το έργο της, σε αντίθεση με τη ΝΔ που επιχειρεί να κερδίσει στο επίπεδο του θεάματος, πήγε στη συγκέντρωση με καραβάκι που τον μετέφερε από ξενοδοχείο όπου διέμενε. Γιατί, άραγε, αφού η παραλιακή λεωφόρος ήταν άδεια; Ηθελε να διαπιστώσει μήπως πως, όσο και αν οι υπουργοί του διαλαλούνε ότι ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί, τελικά ο Θερμαϊκός παραμένει το ίδιο βρώμικος και θα αργήσει πολύ να γίνει η καθαρή θάλασσα που υπόσχονται εδώ και χρόνια;

«Φρουφρού», αρώματα και τριαντάφυλλα...

Και ως εκ θαύματος εγένετο ειρήνη... Αφού οι εκπρόσωποι του δικομματισμού εξάντλησαν εδώ και δυο βδομάδες όσους χαρακτηρισμούς διέθεταν στο «φραστικό» τους οπλοστάσιο, παραμελώντας με τον τρόπο αυτό έντεχνα τις ανύπαρκτες πολιτικές τους διαφορές, χτες αποφάσισαν να «χαμηλώσουν» τους τόνους.

Ο Κ. Λαλιώτης απέβαλε από το λεξιλόγιό του πολύ σύντομα τους χαρακτηρισμούς «άγνοια», «ανεπάρκεια», «ασχετοσύνη», «χαμαιλεοντισμός» και «ψευταράκοι της Ρηγίλλης» και χτες προσέφερε... στον Κ. Καραμανλή οκτώ τριαντάφυλλα (τέσσερα κόκκινα και τέσσερα άσπρα)... Μάλιστα, έδωσε και σημειολογικές αναλύσεις για τα χρώματα αλλά και για τον αριθμό. Για τα χρώματα είπε ότι τα άσπρα συμβολίζουν τον ηθικό λόγο και τα κόκκινα τον πύρινο... Οσο για τον αριθμό υποστήριξε ότι είναι οι δυο τετραετίες του ΠΑΣΟΚ. Γίνεται λοιπόν κατανοητό για τι είδους «επικοινωνιακή» πολιτική μιλάμε...

Παράλληλα, ο Κ. Λαλιώτης δήλωσε ότι «μπορεί να έχουμε σημαντικές και ριζικές προγραμματικές διαφορές με τη ΝΔ και τον ίδιο, αλλά δε νιώθουμε ότι είμαστε αντίπαλοι για όλα και για πάντα, και πολύ περισσότερο εχθροί». Μάλιστα, κάλεσε τον Κ. Καραμανλή να μην αναζητά πισώπλατα χτυπήματα και μαχαιρώματα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και τον προέτρεψε να τα ψάξει μέσα στο ίδιο το κόμμα του. Ειδικά, όπως ανέφερε, μετά την ήττα της 9ης Απρίλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της χτεσινής του συνέντευξης στο Ζάππειο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, υποστήριξε ότι ποτέ το κόμμα του δεν ξεπέρασε το όριο της ευπρέπειας και ότι οι κριτικές του είχαν περιεχόμενο και προτάσεις. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν προσωποποίησε ποτέ πολιτικές διαφορές, ενώ δήλωσε: «Η κυβέρνηση επέλεξε τη λογική της οξύτητας, των ύβρεων και της λάσπης. Αν αλλάξει τακτική, αυτό είναι ευπρόσδεκτο».

Οι παραπάνω δηλώσεις και αναφορές φανερώνουν ότι ο δικομματισμός, αφού αναλώθηκε για αρκετό καιρό σε ανούσιες «κοκορομαχίες» και αντιπαραθέσεις, ξαφνικά ανακάλυψε, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, την αντιπαράθεση πάνω σε προγράμματα και πολιτικές. Η παραπλάνηση του ελληνικού λαού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη... Στόχος και των δυο, να κρύψουν με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσουν την επομένη των εκλογών. Να «αποκοιμήσουν», όσο το δυνατόν περισσότερο, το εκλογικό σώμα...

«Ψευταράκοι» και... «ψευταράδες»!

Οι δρόμοι έχουν γεμίσει με γιγαντοαφίσες του ΠΑΣΟΚ. Οι δρόμοι έχουν γεμίσει με απίστευτα ψέματα.

Οι τηλεοράσεις έχουν κατακλυστεί από διαφημίσεις του ΠΑΣΟΚ. Οι τηλεοράσεις εκπέμπουν απίστευτα ψέματα.

Τα προεκλογικά μπαλκόνια υποδέχονται το ένα μετά το άλλο τον κ.Σημίτη. Ο κ.Σημίτης εκτοξεύει από τα προεκλογικά μπαλκόνια απίστευτα ψεύδη της «τελευταίας στιγμής».

Θαυμάστε, λοιπόν, «εκσυγχρονισμό»! Θαυμάστε «ήθος»! Θαυμάστε την κυβέρνηση, θαυμάστε το κόμμα του ψεύδους και της απάτης που λέγεται ΠΑΣΟΚ! Το κόμμα του οποίου - κατά τη φαιά προπαγάνδα των καιρών - ηγείται κάποιος που δεν... κοροϊδεύει τους πολίτες!

***

Πρώτο ψεύδος:

«Δέσμευσή μας για την επόμενη τετραετία είναι: α) Η δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας..., β)Η δημιουργία άλλων 300.000 θέσεων κατάρτισης...» (Κ.Σημίτης, 15/3/2000).

Αυτά έλεγε στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός πριν 20 μέρες. Ετσι «αποδείκνυε» την κοινωνική του «ευαισθησία». Ετσι διατύπωνε την υπόσχεσή του, ότι, τάχα μου, η επόμενη τετραετία θα είναι, λέει, η «τετραετία της απασχόλησης». Μόνο που τώρα, λίγα μόλις 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, στις γιγαντοαφίσες και στα διαφημιστικά φυλλάδια του ΠΑΣΟΚ, η... «ευαισθησία» του κ.Σημίτη αιφνιδίως... διπλασιάστηκε!

Από τις 300.000, οι θέσεις κατάρτισης που υποσχόταν ο πρωθυπουργός, πέταξαν ταχυδακτυλουργικώς... στις 600.000! Στις γιγαντοαφίσες του ΠΑΣΟΚ, που κάτω δεξιά έχουν την υπογραφή «Κ.Σημίτης», θα δείτε να αναγράφεται με τεράστια γράμματα, ότι το ΠΑΣΟΚ «εγγυάται» όχι τριακόσιες πια, αλλά «600.000 επιδοτούμενες θέσεις κατάρτισης»...

Ευτυχώς που οι εκλογές τελειώνουν. Αν κρατούσαν λίγο ακόμα μπορεί στις νέες αφίσες του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και το 600 να γινόταν 900. Αλλωστε, όλα πολλαπλάσια του 3 είναι...

***

Δεύτερο ψεύδος:

«Εγώ απορώ πού θα τα βρει αυτά τα λεφτά! Και απορώ πώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η δαπάνη αυτή θα οδηγήσει στο να ξεπεράσουμε κατά πολύ το όριο, το οποίο θέτει η Συνθήκη του Μάαστριχτ... Δηλαδή, οι υποσχέσεις αυτές δεν μπορούν να εκπληρωθούν, εάν ο κ.Καραμανλής συνεχίσει την οικονομική πολιτική και την πολιτική ένταξης στην ΟΝΕ. Και γι' αυτό είναι επιταγές χωρίς αντίκρισμα». (Κ.Σημίτης, 15/3/2000)

Αυτά έλεγε ο πρωθυπουργός πριν τρεις βδομάδες για να αντικρούσει την «υπόσχεση» της ΝΔ πως θα αυξήσει τις συντάξεις στις 150.000 δραχμές. Οπως συμπλήρωνε τότε, μια τέτοια κίνηση θα ήταν «παρανομία» έναντι της ΟΝΕ! Αυτό ακριβώς είχε πει εκείνη την ημέρα. Μάλιστα, στις 30/3/2000, στο τηλεοπτικό «ντιμπέιτ» δηλαδή, ο κ.Σημίτης επανήλθε και τόνιζε για το ίδιο θέμα:

«Οι δαπάνες αυτές δε συμβιβάζονται με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και το Σύμφωνο Σταθερότητας(...) Ο κ.Καραμανλής ισχυρίστηκε ότι θα αυξήσει τη σύνταξη στις 150.000 δραχμές(...) η αύξηση αυτή κοστίζει τουλάχιστον 600 δισεκατομμύρια. Γι' αυτό λέμε εμείς ότι είναι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» (Κ.Σημίτης στο «ντιμπέιτ», 30/3/2000).

Το μέγεθος της ΠΑΣΟΚικής αθλιότητας είναι τέτοιο που για να διαπιστωθεί δε χρειάζεται παρά το απλούστατο: Να μεταφέρουμε τι ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ τώρα. Να σταθούμε στο τι λέει τώρα, μετά τα όσα είπε τόσες και τόσες φορές ο κ.Σημίτης για τις συντάξεις. Τώρα, λοιπόν, στις γιγαντοαφίσες, το ΠΑΣΟΚ - με την υπογραφή του κ.Σημίτη πάντα - υπόσχεται «Κατώτερη Σύνταξη του ΙΚΑ πιο πάνω από τις 150 χιλιάδες δρχ.»!

Η απάτη, η ψηφοθηρία, το όργιο υποσχεσιολογίας κινούνται σε τέτοια απίθανα επίπεδα, που έφτασαν να τάζουν πράγματα «πιο πάνω» κι από εκείνα που μέχρι χτες οι ίδιοι τα αποκαλούσαν «επιταγές χωρίς αντίκρισμα»!

***

Τρίτο ψεύδος και επιγραμματικό:

«Είναι λάθος η αντίληψη ότι πρέπει να μοιράζουμε λεφτά και ότι αυτό δείχνει την κοινωνική μας ευαισθησία». Είναι κι αυτή δήλωση του πρωθυπουργού (Κ.Σημίτης, 15/3/2000).

Ε, λοιπόν, ο κ.Σημίτης, τώρα που έφτασε η ώρα της κάλπης, ξέχασε το «άτεγκτο» και «στιβαρό» προφίλ του «συνετού διαχειριστή» και έχει αρχίσει να... εκλιπαρεί για μερικά ψηφαλάκια. Τώρα, ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του «Τσοβόλα δώστα όλα», έφτασε προχτές να περιφέρεται στη Νίκαια και να «μοιράζει λεφτά» για να δείξει την... ευαισθησία του! Στην πραγματικότητα, βέβαια, τα λεφτά που «μοίρασε» (αέρας κοπανιστός κι αυτός) δεν είναι παρά της τάξης των... 300 δραχμών ημερησίως.

Αλλά εκεί είναι το θέμα. Να ψηφοθηρείς, βγάζοντας την ψήφο στη διατίμηση των... τριών κατοστάρικων, δεν είναι κατάντια; `Η μήπως είναι «εκσυγχρονισμός»; Και να ρωτήσουμε κάτι ακόμα: Αν οι της ΝΔ είναι οι «ψευταράκοι της Ρηγίλλης», όπως τους αποκαλεί ο... ευγενέστατος κ.Λαλιώτης, τότε ο ελληνικός λαός θα τους κάνει τη χάρη και θα αποδεχτεί το «δίλημμα»; Θα διαλέξει ανάμεσα στους «ψευταράκους» και στους... «ψευταράδες»;


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΗΛΕΤΥΦΛΩΣΗ
Αντε τέσσερις και μία έμειναν!

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΑΝΔΩΣΕΙ ο Καραμανλής τώρα τις 150.000 στους χαμηλοσυνταξιούχους, η χώρα δε θα μπει στην ΟΝΕ»! Αυτά είπε επί λέξει, κοφτά και κατηγορηματικά, ο Χρήστος Παπουτσής σε εκπομπή του NEW, ελάχιστη ώρα μετά τον ποταμό παροχολογίας του Κ. Σημίτη στη Νίκαια... Μήπως δεν είχε ενημερωθεί ακόμα για τις «νέες δυνατότητες της οικονομίας» ο τέως επίτροπος;

* * *

ΠΑΝΤΩΣ, κατά τον Θ. Πάγκαλο, που εμφανίστηκε στο ΜΕΓΚΑ, για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του ασφαλιστικού συστήματος και δε θα υπάρξει, αν δε γίνει εξαντλητικός κοινωνικός διάλογος, ο οποίος μπορεί να μην εξαντληθεί ούτε την ερχόμενη τετραετία. Εμείς κατοχυρώνουμε και διευρύνουμε τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων»! Ευτυχώς που εξαντλείται η προεκλογική περίοδος, γιατί τα νεύρα μας, έτσι που παίζουν μαζί τους, τα έχουν πια εξαντλήσει!

* * *

ΟΥΤΕ θέμα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων υπάρχει, κατά τον Θ. Πάγκαλο... Αυτά «τα επινόησε το ΚΚΕ για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους»! «Στην Ελλάδα - συνέχισε - υπάρχει η πιο προχωρημένη εργατική νομοθεσία και ελάχιστοι τολμούν να την παραβιάσουν...»! Κύριε Πάγκαλε, μήπως ψήφισε το ΚΚΕ και το νόμο 2639 το κατακαλόκαιρο του 1998, με βάση τον οποίο οι εργασιακές σχέσεις έγιναν «λάστιχο» ή μήπως και αυτός είναι μια «επινόηση»;

* * *

ΛΟΙΠΟΝ, σύμφωνα με τον Στ. Μάνο, θα είναι μια πράξη «εγκληματική» η υλοποίηση της πρωθυπουργικής εξαγγελίας για την ανάληψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων που αμείβονται με το κατώτατο βασικό μεροκάματο. Οχι, γιατί με τον τρόπο αυτό θα τοποθετηθεί μια βόμβα πολλών μεγατόνων στα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά «γιατί οι αυξήσεις που θα προκύψουν δε θα μπορούν να συγκρατηθούν σε μια εισοδηματική ομάδα, αλλά θα περάσουν και στις άλλες και τότε αντίο ανταγωνιστικότητα»... Πάντα ως βιομήχανος σκέφτεται ο Μάνος και δεν το κρύβει!

* * *

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Παπανδρέου έπεισε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση να αποκτήσει... φιλοσερβική στάση! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτό μας είπε ο υπουργός Εξωτερικών από την εκπομπή του «Αlter 5», υποστηρίζοντας ότι 13 στις 15 χώρες της Ευρώπης συντάσσονται με τις ελληνικές θέσεις! Ναι, ε; Και πώς εξηγείται το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η «αιχμή του δόρατος» στην παρέμβαση της ΕΕ στη Σερβία, αφού υλοποιεί το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της σερβικής αντιπολίτευσης και με ευρωπαϊκά και με δικά της κονδύλια;

* * *

ΕΙΠΑΜΕ, βρε παιδί μου, είναι φιλελεύθεροι εκεί στη ΝΔ, αλλά ώρες - ώρες χάνουν το μέτρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δήλωση του Πρ. Παυλόπουλου στο ΜΕΓΚΑ. Υποστήριξε ότι στο δημόσιο τομέα υπάρχουν εποχιακοί, «γεγονός που δε δημιουργεί σιγουριά». Αυτό δε συμβαίνει, ισχυρίστηκε, στον ιδιωτικό τομέα! Εν ολίγοις, μας είπε ότι οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις «έχουν δέσει το γάιδαρό τους»! Προφανώς, κ. καθηγητά, δεν έχετε ακούσει για το περίφημο «2%» των απολύσεων, ούτε έχετε δει εικονικές πτωχεύσεις, μαζικές απολύσεις, εργασιακή τρομοκρατία και εκβιασμούς σε αυτή τη χώρα!

* * *

Ο ΙΔΙΟΣ, μιλώντας με έναν τρόπο που - όπως τον κάρφωσε ο Πάγκαλος - δεν καταλαβαίνουν ούτε όσοι έχουν πτυχίο νομικής, υποστήριξε ότι ο χρόνος εξόδου στη σύνταξη, το ύψος της σύνταξης και το εφάπαξ, είναι θέματα που δεν μπορεί να θιγούν, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό. Σοβαρά; Τότε, γιατί τα έθιξε και τα τρία αυτά θέματα, με τους νόμους της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κύριε καθηγητά;

* * *

ΣΤΗΝΙΔΙΑ εκπομπή η Μαρία Δαμανάκη, αφού τόνισε ότι οι προτάσεις της για μια σειρά ζητήματα είναι ρεαλιστικές, «γιατί ήδη εφαρμόζονται από αδελφά κόμματα του ΠΑΣΟΚ σε ευρωπαϊκές χώρες».., ζήτησε την παροχή φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις που επενδύουν τα κέρδη τους στο Χρηματιστήριο, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Πολύ καλό! Πρώτα στέλνουμε τον κοσμάκη στη Σοφοκλέους, τα οικονομάνε οι μεγαλοκαρχαρίες και μετά θα τους πληρώσουμε κι από πάνω για τη μεγαλοψυχία... τους.

* * *

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καταντήσει σφραγίδες μόνο τα συνδικάτα, αλλά και τα κόμματα», δήλωσε χτες εμφανιζόμενος σε εκπομπή του ΑΛΦΑ ο Απ. Κακλαμάνης, που κάτι παραπάνω ξέρει από... σφραγίδες. Ο ίδιος δήλωσε ευθαρσώς ότι «κυνηγά το σταυρό στη Β` Αθήνας» και δε θέλει «να φάει πόρτα, όπως λένε και οι νέοι», ενώ κατακεραύνωσε «τα δυο μεγάλα κανάλια, στα οποία δεν είδε ούτε τη σκιά του»...

* * *

ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ εκείνο το χαριτωμένο στην ίδια εκπομπή ο Μ. Εβερτ; «Βεβαίως και έχουμε εγκληματικότητα. Το αμφισβητείται; Δε βλέπεται τι γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο στα κανάλια σας;»!

* * *

ΕΙΔΕΣ το «παιντί»; Καλέ, τι λαβές ήταν αυτές στην επίδειξη ελληνορωμαϊκής πάλης που απολαύσαμε προχτές το βράδυ από όλα τα κανάλια, στη θέση του πρώτου - παρακαλώ - θέματος της πολιτικής προεκλογικής κίνησης; Μήπως ήθελε να συμβολίσει τις λαβές που θα κάνει το κόμμα του την Κυριακή στους αντιπάλους του; Ασε πια τα βάρη που σήκωνε με τόση άνεση μπροστά στις κάμερες, ούτε του υπουργείου Εξωτερικών να ήταν!

Το τηλέφωνο στην εφημερίδα μας χτύπησε χτες το βράδυ.

«Λέγομαι Νίκος Μανιάτης», είπε η φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής. «Είμαι βετεράνος ναυτεργάτης, πρώην μέλος ΔΣ της ΠΕΜΕΝ και πρώην υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου. Γράφτε το, είμαι στο πλευρό του Κόμματος, το στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, γιατί είναι η μοναδική φωνή αξιοπρέπειας και αντίστασης». Εμείς, απλά, το μεταφέρουμε. Αλλωστε, δε χρειάζεται κανένα σχόλιο. Το γεγονός μιλάει από μόνο του. Και τα λέει όλα!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ