ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Ιούνη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Τη Δευτέρα 2/7, στις 9 π.μ. ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών.
  • Την Τετάρτη 4/7, στις 10 π.μ. αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους στην εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ.
  • Την Πέμπτη 5/7, στις 10 π.μ. τους εργαζόμενους του ΕΣΔΚΝΑ θα επισκεφθεί ο Σ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Την Πέμπτη 5/7 ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη. Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει: -- Στις 11.30 π.μ. επίσκεψη στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Συνάντηση με τη διοίκηση και στη συνέχεια συζήτηση με τους εργαζόμενους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. -- Στις 2 μ.μ. συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Λέσβιον». -- Στις 9 μ.μ. ομιλία σε συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σήμερα και αύριο στον Πειραιά

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, εστιάζεται σήμερα και αύριο το κεντρικό ενδιαφέρον των εκδηλώσεων που οργανώνει η ΚΝΕ στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις της Οργάνωσης Περιοχής Πειραιά της ΚΝΕ θα γίνουν στο πάρκο Δηλαβέρη και θα αποτελέσουν κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για τα δεδομένα της εργατούπολης, αλλά και έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ.

Σήμερα:

Μικρή σκηνή: 21.30 «Θέατρο του Βουνού», από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. 22.15 προβολή ντοκιμαντέρ «Η εξέγερση στην Οαχάκα» και στις 22.45 Ιστορία του εργατικού κινήματος.

Κεντρική σκηνή: 19.45 Μαθητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα. 21.00 Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. 21.30 Μουσικά ταξίδια στα Βαλκάνια. 22.30 Λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.

Αύριο, Κυριακή:

Μικρή σκηνή: Προβολές που ξεκινούν στις 9 το βράδυ: «40 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα», «Η θέση μας για ενιαίο 12χρονο σχολείο», «PC Games», «Φοιτητικές κινητοποιήσεις».

Κεντρική σκηνή: 19.45 Μαθητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα. 23.00 Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Αλλες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Σήμερα, Σάββατο:

  • Στη Νέα Ιωνία, τουρνουά ποδοσφαίρου, στις 11 π.μ.
  • Στη Νέα Σμύρνη, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, στις 7 μ.μ. με θέμα την Παιδεία, θα μιλήσει η Κ. Στεφογιάννη, μέλος του Γραφείου Αθήνας της ΚΝΕ.
  • Στο Μαρούσι, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στις 8 μ.μ. με θέμα «Ελεύθερος χρόνος», θα μιλήσει ο Στ. Μαμάκας, μέλος του Γραφείου Αθήνας της ΚΝΕ.
  • Στο «Συρμό», το 3ο - 4ο Διαμέρισμα, στις 7 μ.μ. Ομιλητής ο Μ. Τσουκαλάς, μέλος του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας.
  • Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους) στις 7 μ.μ. η ΤΟ Κατάρτισης της ΚΝΕ.
  • Προφεστιβαλική με θέμα «Η αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών» διοργανώνει η Οργάνωση Σπουδάζουσας Κομοτηνής της ΚΝΕ, στο θερινό θέατρο Κομοτηνής, στις 8.30 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο, προβολές, συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο, εκθέσεις. Κεντρικός ομιλητής ο Αγγελος Κατσάνος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στο χώρο των ΤΕΙ, στον Πύργο Ηλείας, στις 9.00 το βράδυ. Θα μιλήσει ο Χρ. Γιάνναρος, μέλος της Επιτροπής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
  • Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Φλώρινας της ΚΝΕ, στο Νέο Πάρκο, στις 7 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με 3 μαθητικά συγκροτήματα, προβολή ντοκιμαντέρ για τον Τσε Γκεβάρα, εκθέσεις. Κεντρική ομιλήτρια η Ελένη Γκόγκου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αύριο, Κυριακή

  • Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σουρμένων «Ανοιχτές Ακτές», με ομιλητές τον Β. Πλατανιά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και τον Τ. Γόντικα, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
  • Η Οργάνωση της ΚΝΕ Ελευσίνας, στην κεντρική πλατεία, στις 8 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα δοθεί συναυλία με μαθητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα και θα προβληθεί DVD της ΚΝΕ. Κεντρικός ομιλητής ο Θανάσης Γκόγκος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Κοζάνης της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα, προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Τσε Γκεβάρα, αφιερώματα στις μαθητικές κινητοποιήσεις, κατά των ναρκωτικών και συζήτηση με εκπαιδευτικούς και γονείς. Κεντρική ομιλήτρια η Ελένη Γκόγκου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ήδη ξεδιπλώνουν μια σειρά από δραστηριότητες, στο πλαίσιο ενός πλατιού πολιτικού ανοίγματος συζήτησης με το λαό για τα προβλήματά του και την πολιτική του Κόμματος. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, Σάββατο

-- Στα χωριά Πηγή, Κώμη, Παραλία Θερμής και Θερμή θα περιοδεύσει κλιμάκιο της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Σταύρο Σκοπελίτη.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 10.30 π.μ. ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ, θα περιοδεύσει στο Δήμο Λαχανά.

Τη Δευτέρα, 2/7

-- Η Λ. Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί την Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και το κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, στις 9 π.μ.

-- Στις 10 π.μ. αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες ΧΑΛΚΟΡ και ΕΛΒΑΛ.

-- Στη 1 μ.μ. το ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθήνας, «9,84 FM», θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Β. Δημόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 4 μ.μ. τον τηλεοπτικό σταθμό STAR θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν οι ετεροδημότες της Καρδίτσας στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΑ (Κοτοπούλη 11 & Βερανζέρου).

ΚΥΠΡΟΣ
Το ΠΓ του ΑΚΕΛ προτείνει Χριστόφια για Πρόεδρο

Το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, αποφάσισε χτες να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή να θέσει το κόμμα στον πρόεδρο Παπαδόπουλο και στα συνεργαζόμενα κόμματα, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, την υποψηφιότητα του Γενικού Γραμματέα, Δημήτρη Χριστόφια, ως κοινού υποψηφίου των συνεργαζομένων δυνάμεων στη βάση κυβερνητικού προγράμματος, που θα συμφωνηθεί.

Από τα 17 μέλη του Πολιτικού Γραφείου, τα 16 τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Χριστόφια.

Η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής θα συνέλθει στις 4 Ιούλη, ενώ στις 8 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη παγκύπρια συνδιάσκεψη για τη λήψη τελικών αποφάσεων.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, τα αποτελέσματα της εσωτερικής ψηφοφορίας του κόμματος έδωσαν 77% στην υποψηφιότητα Δημήτρη Χριστόφια, σχεδόν 19% στην υποψηφιότητα Τάσσου Παπαδόπουλου, ενώ σχεδόν 4% τήρησε αποχή.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ
Η Ελλάδα δε δικαιούται να δίνει μαθήματα ιστορίας...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Στην αντεπίθεση πέρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με τον εκπρόσωπό του, Λεβέντ Μπιλμάντ, να δηλώνει στα ΜΜΕ, ότι οι γραπτές δηλώσεις του Ελληνα Προέδρου, Κάρολου Παπούλια, στο βιβλίο επισκεπτών του μνημείου Τσιτσερνακαμπέρντ της αρμενικής γενοκτονίας, προκάλεσαν τη «λύπη» της τουρκικής κυβέρνησης...

Κατά τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, η «Ελλάδα η οποία έχει διαπράξει βαρβαρότητες και αγριότητες στην Ανατολία, κατά τον πόλεμο της (τουρκικής) ανεξαρτησίας δεν έχει το δικαίωμα να συμβουλεύει την Τουρκία για το πώς θα πάρει μαθήματα από την ιστορία. Τέτοιες αντιμετωπίσεις δε συμβάλλουν στις προσπάθειες δημιουργίας κλίματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και επηρεάζουν επίσης αρνητικά τη διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία»...

Χαρακτήρισε δε τα όσα έγραψε ο Κ. Παπούλιας ως «επανάληψη αβάσιμων ισχυρισμών που στηρίζονται στην αλλοίωση της ιστορικής πραγματικότητας», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μεροληπτεί στο θέμα των γεγονότων της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, γεγονός που επιβεβαιώνει και νόμος που ψήφισε το Κοινοβούλιο της χώρας...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Εδωσαν και τυπικά το «πράσινο φως» τα κράτη - μέλη της ΕΕ, για την προκαταρκτική συμφωνία Βρυξελλών - ΗΠΑ, που θα επιτρέψει στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να εξακολουθήσουν να έχουν πλήρη πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των επιβατών υπερατλαντικών πτήσεων, παραβιάζοντας κάθε αρχή προστασίας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η συμφωνία αυτή έρχεται να αντικαταστήσει προηγούμενη, η οποία είχε συναφθεί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ΗΠΑ και ακυρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας «λανθασμένης νομικής βάσης» και όχι λόγω του αντιδραστικού περιεχομένου της...

Η δικαιολογία για την πλήρη παράδοση των στοιχείων των επιβατών στις αμερικανικές υπηρεσίες, που θα ξεκινούν από τον αριθμό της θέσης στο αεροσκάφος και τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών, φτάνοντας μέχρι και τις πληροφορίες ταξιδιού, των προσώπων που πρόκειται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, εντός 15' από την αναχώρηση της πτήσης, είναι φυσικά η «τρομοκρατία».

Ο προεδρεύων του Συμβουλίου, Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στο θέμα, μίλησε για «σκληρή διαπραγμάτευση» και επιτυχία μείωσης των διαβιβαζομένων στοιχείων από τα 34 στα 20! Φυσικά δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι αφορούν αυτά τα 20, ενώ δε δημοσιοποιήθηκαν ούτε και χτες τα στοιχεία της συμφωνίας, η οποία θα επισημοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ