ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Ιούλη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι διακοπές και η ξεκούραση είναι δικαίωμα!

Συνέντευξη Τύπου, αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, όπου ο Γιάννης Πρωτούλης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, θα παρουσιάσει τις θέσεις της Οργάνωσης

Από κινητοποίηση των κομματικών και κνίτικων δυνάμεων στην ακτή Βουλιαγμένης, τον προηγούμενο μήνα
Από κινητοποίηση των κομματικών και κνίτικων δυνάμεων στην ακτή Βουλιαγμένης, τον προηγούμενο μήνα
Συνέντευξη Τύπου για το δικαίωμα της νεολαίας στις διακοπές και για τις σχετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας το επόμενο διάστημα, θα δώσει το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ. Η συνέντευξη θα δοθεί αύριο, Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της ΚΟΑ του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου), όπου ο Γιάννης Πρωτούλης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, θα παρουσιάσει τις θέσεις της Οργάνωσης. Παράλληλα, την Παρασκευή 20 Ιούλη, θα γίνει πανεξόρμηση στα λιμάνια όλης της χώρας με την ανακοίνωση της ΚΝΕ.

«Οι διακοπές και η ξεκούραση δεν είναι πολυτέλεια... Είναι δικαίωμα!», όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ και επισημαίνει ότι «την ώρα που τα κέρδη των εφοπλιστών και των μεγάλων ξενοδόχων "χτυπάνε κόκκινο", οι νέοι εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι φοιτητές κοιτάνε το δικαίωμά τους στις διακοπές ...με το κιάλι. Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους: Σχεδόν ένας στους δύο δε θα κάνει διακοπές φέτος, πάνω από 400.000 παιδιά δεν μπορούν να κάνουν λίγες μέρες διακοπές. Εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα νέοι θα στερηθούν το δικαίωμα αυτό για να δουλέψουν προσωρινά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε θέσεις μερικής απασχόλησης, "ελαστικοί" για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ακόμα και όσοι τελικά καταφέρουν να ξεφύγουν για μερικές μέρες, καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα εισιτήρια και τη διαμονή τους σε κάποιο μέρος».


«Οι αιτίες για την κατάσταση αυτή έχουν χρώμα: Είναι η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που στο όνομα της "ανάπτυξης" και της "ανταγωνιστικότητας" ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί τις παραλίες, απελευθερώνει τα ναύλα, χαρίζει νέα προνόμια στο τουριστικό κεφάλαιο. Είναι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που χειμώνα - καλοκαίρι κάνει τη νεολαία το "παιδί για τα θελήματα" του κεφαλαίου, παίρνει πίσω ακόμα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα, εντατικοποιεί τη δουλιά και τις σπουδές», καταλήγει.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία - όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωσή της - να καταδικάσει αυτήν την πολιτική, να διεκδικήσει το δικαίωμά της στις διακοπές και την ξεκούραση, να διεκδικήσει μαζί με τους κομμουνιστές:

  • Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις ακτές.
  • Δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μνημεία, μουσεία, σε όλους τους φυσικούς και πολιτιστικούς χώρους της χώρας μας.
  • Δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους νέους που δεν εργάζονται, με μόνη προϋπόθεση την επίδειξη πάσο.
  • Μείωση 50% των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
  • Γενίκευση και αναβάθμιση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού για όλους τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης και τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δημιουργία δωρεάν οργανωμένων χώρων αναψυχής για όλους τους νέους.
  • Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν παιδικών κατασκηνώσεων για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και ανέργων που θα λειτουργούν όλο το καλοκαίρι.
  • Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν οργανωμένων χώρων αναψυχής με ειδικό εξοπλισμό και εκπαιδευμένο προσωπικό για νέους με αναπηρίες.
  • Σταθερή δουλιά με δικαιώματα, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, 1.300 ευρώ βασικό μισθό.
  • 30 μέρες άδεια, εξίσωση του επιδόματος καλοκαιρινής αδείας με μισθό.
  • Εθνικός φορέας ακτοπλοΐας. Να μην εξαρτάται το δικαίωμά μας στην ασφαλή μετακίνηση από μια χούφτα εφοπλιστές.
  • Κατάργηση όλων των διοδίων στο οδικό δίκτυο.

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα για τις επόμενες μέρες διαμορφώνεται ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη, στην Κόρινθο

12.30: Συνέντευξη Τύπου στο Θεατράκι του Δημαρχείου της Κορίνθου.

19.00: Ομιλία σε συγκέντρωση γυναικών σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Εφύρα» (Εθνικής Αντίστασης 52).

20.30: Ομιλία σε συγκέντρωση στην πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου στο Συνοικισμό Κορίνθου.

Αύριο Πέμπτη, στα Ανω Λιόσια

21.00: Ομιλία σε συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ΚΟ Ανω Λιοσίων στην πλατεία Μητροπόλεως.

Την Παρασκευή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

6.30: Ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνδικάτου (στο χώρο της ναυπηγοεπισκευής).

Το Σαββατοκύριακο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί την Ικαρία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ