ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Ιούλη 2007
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Νικολαϊδης
Νίκος Νικολαϊδης
Φωτ.

Στις 24 Ιούνη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ. Η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ πραγματοποίησε πολιτικό μνημόσυνο.

Ο Γιάννης Τσολακίδης οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1975 στην Ξάνθη και συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της Κομματικής Οργάνωσης. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος της ΝΕ Ξάνθης και διατέλεσε και γραμματέας της. Επίσης ήταν μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και της ΕΟΕ της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Ηταν από τους πρωτοπόρους συντρόφους στην οικονομική δουλιά και πάλευε καθημερινά για να βρίσκει νέους ενισχυτές για το Κόμμα. Συμμετείχε σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα της εργατικής τάξης του νομού.

Σύντροφοι και φίλοι από την ΚΟ προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ξάνθης, 510 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας, οι οποίοι αγωνίστηκαν ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, ενάντια στις δυνάμεις του μοναρχοφασισμού και της αγγλοαμερικάνικης επέμβασης στα χρόνια του Εμφύλιου, από τις γραμμές του ΚΚΕ. Οι οποίοι έμειναν πιστοί, έως το τέλος της ζωής τους, στα ιδανικά του σοσιαλισμού, ΒΕΡΒΕΡΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 5 Ιούνη 1975 και ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ που πέθανε στις 19 Μάη 1994, τα παιδιά τους Σουλτάνα Βέρνερ και Δήμος Βουλγαρόπουλος προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεγάλης Βρύσης Κιλκίς και Κώστας Βουλγαρόπουλος, μέσω ΚΟΒ Εύοσμου Θεσσαλονίκης, επίσης 100 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της περιοχής Κεντρικού Κιλκίς, η οικογένεια Λαμπριανίδη προσφέρει 200 ευρώ στη ΝΕ Κιλκίς.

* * *

Φωτ.

Στις 15 Ιούλη 2007 «έφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ. Γεννήθηκε στα Σέρβια Κοζάνης το 1927.

Κώστας Στουραϊτης
Κώστας Στουραϊτης
Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Χρήστος Δίγκογλου, τα παιδιά και τα εγγόνια της προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας Θεσσαλονίκης.

Επίσης στη μνήμη της Κυριακής Δίγκογλου πρόσφεραν οι οικογένειες Γιώργου Ιακωβίδη, Δήμητρας Τελιοπούλου, Αθανάσιου Μπατσή και Στάθη Σαββίδη και η Ρούλα Παπαδημητρίου από 50 ευρώ, ο Κώστας Μαυρονάνος 30 ευρώ και ο Ηλίας Ιγνατιάδης 20 ευρώ.

* * *

Ο Λευτέρης Τσιρμιράκης από τη Βαρσοβία προσφέρει, μέσω του φίλου του Παρίση Αγγελίδη από την Καλαμαριά, 200 ευρώ στο Ιδρυμα «Χαρίλαος Φλωράκης».

* * *

Στη μνήμη του αδικοχαμένου κουμπάρου μου ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΟΥΔΗ, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, προσφέρω στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

Μιχάλης Μυστακίδης

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΟΥΔΗ, ο εγγονός του Γιώργος Αλεξανδράκης προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΑΜΟΥΚΑ, μέλους της ΚΟΒ Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσα της ζωής του Κούλα Κουκουρίκου προσφέρει 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Στη μνήμη της συναγωνίστριας και φίλης ΣΟΦΙΑΣ Ηλία ΜΑΜΑΛΙΟΓΚΑ, οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Ιωάννα Τακατίνη, Αγγελος Θεμελής

* * *

Φωτ.

Στις 13 Μάη 2007 «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 χρόνων, έπειτα από ανίατη αρρώστια, η ΠΕΛΑΓΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και νοσοκόμα του ΔΣΕ, η οποία έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχία.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Θανάσης Παπαθανασίου (Αστακός) προσφέρει 100 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Λιτόχωρου.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου, των μεγάλων δασκάλων του μαρξισμού ΜΑΡΞ, ΕΝΓΚΕΛΣ, ΛΕΝΙΝ, του αρχιστράτηγου του Κόκκινου Στρατού ΣΤΑΛΙΝ, του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, καθώς επίσης στη μνήμη των ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΙΟΧΩΡΙΤΗ, ΜΠΑΜΠΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΞΥΔΙΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΕΦΑΡΑΝΑ, ΣΥΜΕΩΝ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΥ και ΦΩΤΗ ΞΥΔΙΑ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, 50 ευρώ.

Μίμης Μαυραγάνης
Μίμης Μαυραγάνης
Κώστας Κυριακάκος

* * *

Φωτ.

Στις 20 Ιούλη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε το 1922 στη Θεσσαλονίκη. Στην Κατοχή ήταν γραμματέας της Εθνικής Αλληλεγγύης Τριανδρίας. Για την πατριωτική δράση του πιάστηκε το 1947 και εξορίστηκε στο Μακρονήσι.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟΒ Κέντρου Καλαμαριάς.

Η σύζυγός του Στέλλα Παπαδοπούλου, το γένος Γεωργιάδου

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του ΘΑΝΑΣΗ Λεωνίδα ΒΑΡΔΑΚΗ από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και μέλος του ΚΚΕ, παρά τις δυσκολίες και τις διώξεις, έμεινε πιστός και ακλόνητος στα ιδανικά του Κόμματός του.

Για τους αγώνες και τη στάση ζωής του, είχε αποσπάσει την εκτίμηση όσων τον γνώριζαν.

Στη μνήμη του, ο γιος του Γιώργος Βαρδάκης προσφέρει στη ΝΕ Κιλκίς 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδικοχαμένου - σε τροχαίο - νέου ΧΡΗΣΤΟΥ Αντωνίου ΚΥΡΙΑΚΟΥ από την Ξηροβρύση Κιλκίς, οι οικογενειακοί φίλοι του Πασχάλης Δεμουρτσίδης και Κώστας Καλπαζίδης από την Κορομηλιά προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κορομηλιάς, 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατο του πατέρα και παππού μας ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΙΚΗΤΑΚΗ, προσφέρουμε 70 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

Ευρυδίκη Βουλγαροπούλου
Ευρυδίκη Βουλγαροπούλου
Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 50 ευρώ.

Η σύζυγος Νότα Νικολαΐδου

Τα παιδιά

* * *

Στη μνήμη του αγαπητού φίλου και συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ, ο οποίος μας «άφησε» πρόσφατα, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Νότα Νικολαΐδου

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΩΝΗ ΛΟΥΡΑΚΗ, η κόρη του Λέλα - Κατίνα Λουράκη προσφέρει στη μνήμη του, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής Κερατσινίου, 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΣΤΕΛΛΑΣ και ΔΗΜΗΤΡΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Η οικογένεια Σαμίου

* * *

Φωτ.

Στις 7 Αυγούστου κλείνουν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος και αξέχαστος σύντροφός μου στη ζωή ΜΙΜΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ. Από τα 16 χρόνια του βγήκε στο βουνό και έως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του. Με πολύ πόνο, στεναχώρια και νοσταλγία πέρασα τα χρόνια, που μου λείπει. Δε θα μπορέσω να τον ξεχάσω. Η μόνη συντροφιά μου, η ανάμνησή του και η μοναξιά. Δεν ξεχνώ και με πληγώνουν τα 15 χρόνια της φυλακής του, της κακοποίησης και του ανεπανόρθωτου κλονισμού της υγείας του. Θαύμαζα πάντα την αγωνιστικότητα και την ακλόνητη πίστη του στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Νικολάου» Αχαρνών.

Η γυναίκα του Γιούλα Μαυραγάνη

* * *

Φωτ.

Στις 16 Ιούλη «χάσαμε» τον λατρευτό σύζυγο, πατέρα και παππού ΙΟΡΔΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ από την Πτολεμαΐδα, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - Μακρονησιώτη, συγγραφέα, μέλος της Ενωσης Λογοτεχνών.

Βερβέρης Βουλγαρόπουλος
Βερβέρης Βουλγαρόπουλος
Στη μνήμη του και για την ιστορία του, προσφέρουμε στο Παράρτημα Αιγάλεω της ΠΕΑΕΑ 50 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από την τραγική εκείνη μέρα, που έχασε τη ζωή του στα 20 χρόνια του, ο ανιψιός μου ΜΙΧΑΛΗΣ Δημοσθένη ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ από την Κορωνούδα Κιλκίς.

Στη μνήμη του προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Χρυσούλα Τηλεντζίδου

* * *

Φωτ.

Στις 16 Ιούλη συμπληρώθηκαν 3 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πατέρας μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Παύλου ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ από το Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Παρθένα και Παύλος Κεραμίδας

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ και της συννυφάδας μου ΕΛΕΝΗΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ από το Μεταλλικό Κιλκίς, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεταλλικού.

Σοφία Σοφιανίδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Βούλας) ΚΛΙΜΑΝΟΓΛΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρω στην ΚΟΒ Νεάπολης Νέας Ιωνίας 10 ευρώ.

Γιάννης Κλιμάνογλου

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αλησμόνητου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΓΚΡΟΖΟΥΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, η συντρόφισσά του Αγάπη, ο γιος του Πασχάλης, η νύφη του Μαρία και τα εγγόνια του Αλεξάνδρα και Πολυχρόνης, που θα τον θυμούνται πάντα, προσφέρουν στη μνήμη του 150 ευρώ στην ΚΟΒ Βρυσικών Εβρου.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Ιούλη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» από τη ζωή ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από το Γραφείο της Αχτίδας Ενέργειας προσφέρουν στο Κόμμα, μέσω της ΚΟ Αθήνας, 105 ευρώ.

Μιχάλης Γκλαβέλης
Μιχάλης Γκλαβέλης
* * *

Για τον ΣΠΥΡΟ ΦΩΚΑ!

Αγαπημένε μας αδελφέ Σπύρο, «έφυγες» πρόσφατα από τη ζωή στερώντας μας όχι μόνο την παρουσία σου ως αδελφός, αλλά και ως πατέρας, γιατί δεν ήσουν μόνον ο μεγαλύτερος αδελφός μας. Ησουν στοργικός πατέρας που μας δίδαξες, με το παράδειγμά σου, τις αξίες της ζωής, την αγάπη και το σεβασμό στους συνανθρώπους μας, τη συντροφικότητα, την εργατικότητα και το ήθος.

Αδελφός, σύντροφος και συναγωνιστής των ανθρώπων του μόχθου για μια καλύτερη ζωή, για πανανθρώπινες αξίες και ειρήνη, έως το τέλος της ζωής σου.

Υπόσχεσή μας ότι θα μείνουμε συνεχιστές των αγώνων για μια κοινωνία δίκαιη, που η εργατική τάξη θα απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων της.

Στη μνήμη σου προσφέρουμε 1.000 ευρώ για το ενοίκιο των Γραφείων του Παραρτήματος Αργοστολίου της ΠΕΑΕΑ, όπως έκανε και εσύ.

Τα αδέλφια σου Διονύσης και Νίκος

* * *

Στις 13 Αυγούστου συμπληρώνονται 24 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ειρήνη προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σαλαμίνας, 30 ευρώ.


Στέφανος Σοφιανίδης
Στέφανος Σοφιανίδης

Πολυχρόνης Γκροζούδης
Πολυχρόνης Γκροζούδης

Θανάσης Βαρδάκης
Θανάσης Βαρδάκης

Ελένη Σοφιανίδου
Ελένη Σοφιανίδου

Αντώνης Λουράκης
Αντώνης Λουράκης

Γιάννης Τσολακίδης
Γιάννης Τσολακίδης

Ιορδάνης Δημητριάδης
Ιορδάνης Δημητριάδης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ