ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Αυγούστου 2007
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση την Τρίτη 7 Αυγούστου

Μια μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα, η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Η αφίσα της εκδήλωσης στην Αθήνα
Η αφίσα της εκδήλωσης στην Αθήνα
Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία της Αττικής να συμμετέχουν μαζικά στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη, στις 7.30 μ.μ. με συγκέντρωση στην Ακρόπολη και πορεία προς το Σύνταγμα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, στις 6 και 9 του Αυγούστου, 62 χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, απευθύνει η ΕΕΔΥΕ. Καλώντας συγχρόνως και τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα να πραγματοποιήσουν ανάλογες εκδηλώσεις τιμής στα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή το λαό της Αθήνας και του Πειραιά για:

  • Να τιμήσουμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος.
  • Να καταδικάσουμε τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας.
  • Τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης Αντιπυραυλικής Αμυνας στην Ευρώπη (Πολωνία, Τσεχία και αλλού) που προωθούν οι ΗΠΑ και, βεβαίως, την απόκρουση κάθε ενδεχομένου εγκατάστασης τέτοιας βάσης στη χώρα μας.
  • Την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής.
  • Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.
  • Να αντιταχτούμε στη δημιουργία δυνάμεων ταχείας επέμβασης και του «ευρωστρατού».
  • Να απαιτήσουμε τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.
  • Την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς.
  • Την υποστήριξη του αγώνα για τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σε μια σειρά από χώρες.
  • Την εξασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης και της προστασίας του δασικού πλούτου και του περιβάλλοντος.
Στη Θεσσαλονίκη

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση προγραμματίζεται και στη Θεσσαλονίκη από την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕ) Θεσσαλονίκης και την Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, ΕΔΥΕΘ και ΠΑΜΕ καλούν τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση και να στείλει ισχυρό μήνυμα αντίστασης στους ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Στη Λέσβο

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου και ο Δήμος Αγιάσου οργανώνουν την Τρίτη 7/8 ολοήμερη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Αγιάσου για τη μαύρη επέτειο των 62 χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

-- Εκθεση φωτογραφικού υλικού από τις μαρτυρικές πόλεις, τον Περσικό Κόλπο, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη.

-- Ομιλία για τη ζωή και τους αγώνες του αγωνιστή της ειρήνης Γρ. Λαμπράκη και τις δραστηριότητες του σύγχρονου αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

-- Μουσική εκδήλωση από τοπικό συγκρότημα με αντιπολεμικά τραγούδια.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προς εκλογές με «σημαία» τις ψευτοπαροχές

Με «σημαία» τις προεκλογικές ψευτοπαροχές που στόχο έχουν την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου και τη δημιουργία ενός «εικονικού» κλίματος φιλολαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση φροντίζει να πυροδοτεί τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μετατρέποντας συγχρόνως την «εκλογολογία», με τη συνδρομή και του ΠΑΣΟΚ, σε νέο επεισόδιο του δικομματικού καυγά.

Την ίδια στιγμή με έντεχνο τρόπο κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για προγραμματισμένο ραντεβού του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια, το οποίο -όπως υποστηρίζουν- θα πραγματοποιηθεί μετά τις 20 Αυγούστου και μέχρι τις 25 του μήνα, εντείνοντας τη φημολογία για εκλογές το Σεπτέμβρη. Πάντως τα κυβερνητικά στελέχη και οι αξιωματούχοι της ΝΔ αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το χρόνο των εκλογών αν και χτες ο γραμματέας της ΝΔ, Λ. Ζαγορίτης, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για τον εκλογικό σχεδιασμό του κυβερνώντος κόμματος.

«Τα έχουμε πει και δε χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα» είπε ο Πρ. Παυλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις εκλογές αμέσως μετά τη χτεσινή συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή. Να «θολώσει» ακόμα περισσότερο τα νερά επιχείρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας που βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι ο ίδιος «σχεδιάζει το πρόγραμμά του σε βάθος τετραετίας», ενώ έσπευσε να σημειώσει ότι θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα «σε νομοθετικές πρωτοβουλίες». Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει με «μπαράζ» νομοσχεδίων να εμφανίσει ότι παράγει φιλολαϊκό έργο, όταν την ίδια στιγμή οι νομοθετικές παρεμβάσεις της βρίσκονται μακριά και απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα και ενώ τα κυβερνητικά επιτελεία απεργάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα προωθήσουν αν επικρατήσει η ΝΔ την επομένη των εκλογών.

Αμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου υποστηρίζοντας ότι «κάτω από την πίεση της κοινωνίας, κάτω από την πίεση του ΠΑΣΟΚ, κάτω από την πίεση της διάλυσης, που έχει επιφέρει στη χώρα η κυβέρνηση, αργά ή γρήγορα ο κ. Καραμανλής θα αναγκαστεί να προσέλθει στις εκλογές επιλέγοντας την ημερομηνία της ήττας του».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, και οξύνοντας τη δικομματική ανούσια αντιπαράθεση, δήλωσε ότι «ο Π. Ευθυμίου για μια ακόμη μέρα ασχολήθηκε με την ημερομηνία των εκλογών, επαναλαμβάνοντας γνώριμες μεγαλοστομίες» και πρόσθεσε ότι «το σκληρό ροκ, όμως, αποκαλύπτει τόσο την έλλειψη προτάσεων, όσο και το άγχος που έχει καταλάβει το ΠΑΣΟΚ».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ήδη ξεδιπλώνουν μια σειρά από δραστηριότητες, στο πλαίσιο ενός πλατιού πολιτικού ανοίγματος συζήτησης με το λαό για τα προβλήματά του και την πολιτική του Κόμματος. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 9 μ.μ. σε συγκέντρωση στη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Αύριο, Κυριακή

-- Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στις 11.30 π.μ. στον Κοσμά Κυνουρίας αφιερωμένη στην ιστορική μάχη κατά των Ιταλών κατακτητών.

-- Κλιμάκιο της ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ θα επισκεφτεί την επαρχία Σητείας και συγκεκριμένα τη Σητεία, το Παλαίκαστρο και το Ζάκρο.

-- Περιοδεία αντιπροσωπείας της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, στα χωριά Αχελινάδα, Μαυρέλι και Φωτεινό.

Τη Δευτέρα 6/8

-- Στις 9 π.μ. στο εμπορικό κέντρο «The Mall» θα περιοδεύσουν στελέχη του Κόμματος.

-- Περιοδεία θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 π.μ. στο ΙΚΑ Περιστερίου.

-- Αντιπροσωπεία της Αχτίδας Μεταφορών της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στις 10 π.μ. στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

-- Στις 12.30 μ.μ. κλιμάκιο της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

-- Στις 4.30 μ.μ. στελέχη του Κόμματος θα περιοδεύσουν στο ΧΟΝΤΟΣ ΣΕΝΤΕΡ στην Ιπποκράτους.

-- Στις 5.30 μ.μ. στο εμπορικό κέντρο ΑΤΤΙΚΑ θα περιοδεύσουν στελέχη του Κόμματος.

-- Στις 7.30 μ.μ. κλιμάκιο του Κόμματος θα περιοδεύσει στα καφενεία της Κάτω Ηλιούπολης.

-- Στο Βόλο, στις 9.30 π.μ., περιοδεία κλιμακίου της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ν. Γκατζή, στον Πυροσβεστικό Σταθμό και στις 11.30 μ.μ., στη Β' ΒΙΠΕ στα κεντρικά γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Την Τρίτη 7/8

-- Στις 6.30 π.μ. κλιμάκιο της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στο ξενοδοχείο ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ.

-- Στις 9.30 π.μ. αντιπροσωπεία της Αχτίδας Υγείας και Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ στα Μελίσσια.

-- Η ΚΟΒ Δήμου Φιλοθέης Αρτας του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στον Αγιο Σπυρίδωνα, στις 9 μ.μ., με ομιλητή τον Γερ. Αραβανή.

-- Περιοδεία, στις 9.30 μ.μ., κλιμακίου της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, στην Αστυνομική Διεύθυνση και στη συνέχεια στα Αστυνομικά Τμήματα Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα κάνει δηλώσεις για τις πολιτικές εξελίξεις, αύριο Κυριακή 5 Αυγούστου 2007, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Οι δηλώσεις θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ