ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Αϊβαλιώτης
Παναγιώτης Αϊβαλιώτης
Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά στις 25 Ιούλη 2007 και αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα, της οποίας ήταν μέλος, 400 ευρώ στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα.

Ο Γ. Παντελάρος υπήρξε αταλάντευτο μέλος του Κόμματος, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του πολλά χρόνια, μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα και μαζικούς φορείς και το τίμησε.

Σύμφωνα με τελευταία επιθυμία του, κηδεύτηκε με πολιτική κηδεία και αντί για μνημόσυνο τα χρήματα προσφέρθηκαν στο Κόμμα του.

Η γυναίκα του Μαρία

Ο γιος του Θανάσης

* * *

Η Μίνα Γιάννου από τα παλαιά στελέχη του ΚΚΕ προσφέρει 300 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα του Κόμματος.

* * *

Φωτ.

Στις 9 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από το θάνατο της ΑΝΝΑΣ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ.

Στη μνήμη της ο σύζυγος και τα παιδιά της πρόσφεραν 400 ευρώ στο ΚΚΕ για την εκλογική μάχη.

* * *

Ο Ν. Κ. Β. προσφέρει 500 δολάρια για την ενίσχυση του προεκλογικού αγώνα, για ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

* * *

Ο Χρυσόστομος και η Ντέπυ Τσακίρογλου προσφέρουν 500 ευρώ στο ΚΚΕ, για την επιτυχία της εκλογικής μάχης.

* * *

Οι φίλοι του ΚΚΕ από το Τορόντο Καναδά: Γιώργος (ταξιτζής), Βαρεμένος, Μπάμπης Ηλιάδης, Νίκος (πόντιος), Γ. Σ. (φορτηγατζής), Γ. Ε. (τράνσπορτ), Πρακτορείο Ταξιδιών, Τ. Λειβαδίτης, Νίκος Γεωργακόπουλος, Γιάννης Πολυζώης, Ηλίας (καθηγητής Φυσικής Αγωγής), Νίκος και Βούλα (από Καστοριά) και Σταύρος Πηχής προσφέρουν στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα 620 δολάρια Καναδά.

Χρήστος Παπαδάκης
Χρήστος Παπαδάκης
* * *

Φωτ.

Σήμερα, 16 Σεπτέμβρη, ημέρα των εκλογών, συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο της πολυαγαπημένης συζύγου μου ΕΥΑΓΓΕΛΗΣ Παντελή ΜΑΝΩΛΗ.

Στη μνήμη της προσφέρω 25 ευρώ στην ΚΝΕ Τρικάλων, 25 ευρώ στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ και 150 ευρώ στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

Γεώργιος Σωτηρίου

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, του ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και του αδελφού του ΧΡΗΣΤΟΥ ο Βασίλης Μπαλαφούτης προσφέρει στην ΚΟΒ Μακρυνείας 200 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα.

* * *

Φωτ.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΝΤΑΡΟΥΔΑΣ εμπνεύστηκε από τα ιδανικά του κομμουνισμού από τα μαθητικά χρόνια του. Για τους αγώνες του «ανταμείφθηκε» με πολλά χρόνια φυλακής και εξορίας. Τίποτε, όμως δεν τον λύγισε. Διακρινόταν για τη βαθιά και συνειδητή αγάπη για τον άνθρωπο. Ως οδοντίατρος πρόσφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του στους φτωχούς. Η ευγένεια της ψυχής του και η μεγαλοσύνη της καρδιάς του φωτίζουν και το δικό μας δρόμο.

Σήμερα Κυριακή, 16 Σεπτέμβρη, την ημέρα που θα ψήφιζε το Κόμμα του, γίνεται το μνημόσυνό του στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Λουτρό Αμφιλοχίας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμφιλοχίας.

Τα αδέρφια του, τα ανίψια του και τα εγγόνια του

* * *

Στυλιανός Καραϊσκος
Στυλιανός Καραϊσκος
Φωτ.

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ Ιωάννου ΠΑΠΑΔΑΚΗ, οικοδόμου, από την Κριτσά Λασηθίου, παλαίμαχου κομμουνιστή, ο οποίος πέθανε στις 8 Σεπτέμβρη 1987. Και της ΠΑΠΑΔΙΩ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, συζύγου του Χρήστου, επίσης από την Κριτσά, η οποία πέθανε στις 25 Μάη 1992, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα 1.000 ευρώ.

Τα παιδιά τους

* * *

Στη μνήμη των παππούδων μας ΧΡΗΣΤΟΥ Ιωάννου ΠΑΠΑΔΑΚΗ, οικοδόμου, και ΜΙΧΑΛΗ Γεωργίου ΚΟΚΚΙΝΗ, κτηνοτρόφου, και της γιαγιάς μας ΠΑΠΑΔΙΩΣ Χρήστου ΠΑΠΑΔΑΚΗ, από την Κριτσά Λασηθίου, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα 200 ευρώ.

Χρήστος και Μιχάλης Παπαδάκης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας μου ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΑΚΙΔΟΥ, αγωνίστριας, η οποία πέρασε από Στρατοδικεία το 1948 και κρατήθηκε για 3 χρόνια στις φυλακές Αβέρωφ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας.

Σιλβέστρος Χρηστακίδης, αντιστασιακός

* * *

Φωτ.

Ο Αλέξανδρος Χρυσόπουλος προσφέρει στην ΚΟ Καλαμαριάς 50 ευρώ στη μνήμη του θείου του ΚΩΣΤΑ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος έλαβε μέρος στη μάχη ενάντια στους κατακτητές στο Σπήλαιο Γρεβενών τον Αύγουστο 1944.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Βότση» Καλαμαριάς, 200 ευρώ στο ΚΚΕ για την επιτυχία του στις εκλογές.

Πελαγία Παπαθανασίου

* * *

Στη μνήμη των αντιστασιακών και των μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, ο Κλέαρχος Μπαλαρούτσος, αγωνιστής 96 χρόνων, προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ, για να βγει δυνατό στις εκλογές και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΡΟΥ η κόρη της Σοφία Τσελεμπόνη προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ.

Νίκος Λεμπέσης
Νίκος Λεμπέσης
* * *

Ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) από τη Νικιάνα Λευκάδας, προσφέρει για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Λευκάδας 500 ευρώ, στη μνήμη των αγωνιστών ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ, ΜΑΝΟΛΗ ΔΟΥΒΙΤΣΑ, ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΥΒΑ (Κάππα) και ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΣΑΚΓΑΡΙΩΛΟΥ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΑΝΝΑΣ ΤΕΛΚΕΡΙΔΟΥ και της γυναίκας μου ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΤΕΛΚΕΡΙΔΟΥ, αντί για μνημόσυνό της, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ημαθίας.

Δημήτρης Τελκερίδης - Διαβατός Ημαθίας

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων, 100 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Η γυναίκα του Αννα

Η κόρη του Αριάδνη

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΡΙΖΟΣ γεννήθηκε το 1918 στην Τσαρίτσανη Θεσσαλίας. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, πέθανε στις 24 Γενάρη 2005, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 100 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη της φίλης αγωνίστριας ΠΟΠΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑ και της μητέρας μας ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ στη ΝΕ Ηλείας για την επισκευή του κληροδοτήματος Αντωνακόπουλου στον Πύργο, που θα στεγάσει τα Γραφεία της ΚΟ Πύργου και 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα.

  • Επίσης στη μνήμη της Πόπης Τσιόδρα, η Παυλίνα Κούτση πρόσφερε 50 ευρώ και 50 ευρώ για τα Γραφεία της ΚΟ Πύργου.

Παναγιώτης Καλφακάκος
Παναγιώτης Καλφακάκος
* * *

Φωτ.

Στις 15 Ιούνη 2007 πέθανε στην Κατερίνη, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ,ο οποίος καταγόταν από την Κρυόβρυση Πτολεμαΐδας. Ηταν καπετάνιος του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Στη μνήμη του ο βαφτισιμιός του Πέτρος Καρύδης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας, 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τις εκλογές.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παππού και πατέρα μας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΓΙΑΝΝΗ ΑΒΡΑΜΙΩΤΗ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 10 Σεπτέμβρη 2003, προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα εγγόνια του: Ειρήνη - Αλέξανδρος

Τα παιδιά του: Σπύρος και Ευτυχία

* * *

Φωτ.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ, μέλος της ΟΚΝΕ από τη δεκαετία του 1930, ανέπτυξε σημαντική δράση και γνώρισε τις πρώτες διώξεις και το ρετσινόλαδο. Στην Κατοχή, μέλος του ΚΚΕ πια, υπηρέτησε στην Πολιτοφυλακή και ήταν υπεύθυνος για τη στρατολόγηση ανταρτών στη Θάσο και τον εφοδιασμό τους.

Διώχτηκε, μετά την Απελευθέρωση, όπως και όλη η οικογένειά του. Εντάχθηκε στην ΕΔΑ και πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση των οργανώσεων του ΚΚΕ στα Λιμενάρια της Θάσου ως το 1966.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ηλιούπολη Αθήνας.

Θα τον θυμόμαστε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να δίνει το «παρών» με την ήρεμη δύναμή του.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Ανδροσθένης Τσολάκης και τα ανίψια του Αθανάσιος, Παναγιώτης και Ταρσώ Τσολάκη προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λιμεναρίων, 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ, καπνεργάτης από μικρός, έφηβος εντάχθηκε στο καπνεργατικό κίνημα στην Καβάλα. Διώχτηκε και αυτός από τη δικτατορία του Μεταξά. Αντιπάλεψε τις αρχειομαρξιστικές, τροτσκιστικές θέσεις που φάνηκαν για λίγο στη Θάσο. ΕΑΜίτης στην Κατοχή, αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας. Στα μετέπειτα χρόνια εντάχθηκε στην ΕΔΑ, ως μέλος του ΚΚΕ.

Αντώνης Μαρκάκης
Αντώνης Μαρκάκης
Θα τον θυμόμαστε με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι και την πολιτική του ΚΚΕ στο στόμα και στην ψυχή του.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Ανδροσθένης Τσολάκης και τα ανίψια του Αθανάσιος, Παναγιώτης και Ταρσώ Τσολάκη προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Λιμεναρίων 500 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ. 2

Η ΕΛΕΝΗ ΤΣΟΛΑΚΗ έφηβη εντάχθηκε στο ΚΚΕ και στο ταξικό καπνεργατικό κίνημα και στην Κατοχή ήταν ΕΑΜίτισσα. Γι' αυτό διώχτηκε από την κυβέρνηση Παπάγου. Η Ελένη Τσολάκη βοήθησε όλη την αγωνιστική οικογένεια Τσολάκη, που τα έδωσε όλα στον αγώνα.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ, μέλος του ΚΚΕ και του ΕΑΜ στην Κατοχή, βοήθησε τους διωκόμενους κομμουνιστές στη μεταπελευθερωτική περίοδο και το πλήρωσε με διώξεις. Πιάστηκε και εξορίστηκε στον Αϊ-Στράτη και στο Τρίκερι. Μετά τον Εμφύλιο, δραστηριοποιείται στο καπνεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της Καβάλας και Θάσου και εκλέχτηκε στο ψηφοδέλτιο του σωματείου.

Πέθανε στις 15 Μάη 1989.

Στη μνήμη τους ο αδελφός τους Ανδρόνικος Τσολάκης και τα ανίψια τους προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Λιμεναρίων, 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Ο γιατρός μαιευτήρας - γυναικολόγος ΧΡΗΣΤΟΣ Αντωνίου ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ γεννήθηκε το 1922 στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας.

Πέθανε στην Αθήνα το 2007.

Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΠΟΝ και αντάρτης του ΕΛΑΣ, για την πατριωτική δράση του εξορίστηκε στο Μακρονήσι.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κρυονερίου Αττικής, 1.000 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Η ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΦΕΚΗ, ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή με το ψευδώνυμο Ελλάς, έλαβε μέρος στις μάχες της Καισαριανής το Δεκέμβρη 1944. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, ο σύντροφός της Μανόλης Τουφέκης (Τίτος) πιάστηκε και εξορίστηκε στο Μακρονήσι. Η Ελένη προπηλακίζεται από τους «παλικαράδες», αλλά συνεχίσει την αγωνιστική δράση της ως μέλος της παράνομης «Εθνικής Αλληλεγγύης». Ως το τέλος της ζωής της έμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Γιάννης Αβραμιώτης
Γιάννης Αβραμιώτης
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα των γονιών μας και προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης - Περισσού, 300 ευρώ και 100 ευρώ στην ΚΟΒ Οικοδόμων Νέας Ιωνίας.

Τα παιδιά και τα εγγόνια της

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ, ο Αντώνης Βράχας προσφέρει 60 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κορωπίου.

* **

Φωτ.

Ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ από την Αγία Παρασκευή Βόλου, γεννήθηκε το 1921. Μέλος της ΟΚΝΕ από το 1939, το Σεπτέμβρη 1942 εντάχθηκε στις πρώτες ομάδες του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ στο Πήλιο. Τον Αύγουστο 1944 εκτελέστηκε ο πατέρας του από Γερμανούς.

Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας ο Στυλιανός Καραΐσκος διώχτηκε από τις μεταπελευθερωτικές κυβερνήσεις. Το 1947 συλλαμβάνεται και εξορίζεται για 2 χρόνια στο Μούδρο της Λήμνου. Τον Αύγουστο του 1949 μεταφέρεται στο Βόλο, περνάει από Στρατοδικείο, μαζί με άλλους 10 συντρόφους του, καταδικάζονται σε θάνατο και εκτελούνται στις 17 Σεπτέμβρη 1949 στη θέση Καζανάκι Βόλου.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Αποστόλης Καραΐσκος προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μητέρας μας ΒΑΣΩΣ Ανθούλη - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Γιάννης - Κλειώ

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, συναγωνιστών και φίλων της ειρήνης ΙΩΑΚΕΙΜ και ΣΟΦΙΑΣ ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ προσφέρουμε στην ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας 50 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα.

Κ. Χ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΡΑΤΟΥΛΑΣ, ΜΠΑΜΠΗ, ΚΟΥΛΑΣ ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ και ΠΕΤΡΟΥ ΑΔΑΜ, μελών του ΚΚΕ και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων.

Βασίλης Σεφέρης
Βασίλης Σεφέρης
Τα παιδιά τους: Λευτέρης - Σοφούλα - Σάκης - Σάκης - Μαρία -Παρθένα

Τα εγγόνια τους

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΦΕΡΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟ Ικαρίας του ΚΚΕ.

Οι κόρες του Ευανθία και Κωστούλα Σεφέρη

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ, των αδελφών, των εξαδέλφων μου και των συναγωνιστών μου της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας για μια Ελλάδα ελεύθερη, δίκαιη και ωραία, για κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ για τις εκλογές, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων.

Βασίλης Θ. Καραμπάτσος

* * *

Στη μνήμη του ΛΕΦΤΕΡΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, η Νότα Νικολαΐδου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών και του αδελφού τους, καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ η Τασιούλα Ελένη και ο Κ. Α., από τον Καταρράκτη του Δήμου Ανω Καλαμά, προσφέρουν στη ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ 50 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΥΛΥΜΕΝΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης, για τη μάχη των εκλογών.

Η σύζυγος Διαμάντω

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΥ και ΦΩΤΕΙΝΗΣ και της αδελφής μου ΤΖΕΝΗΣ, προσφέρω 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θρακομακεδόνων, για τη μάχη των εκλογών.

Αθανασία Κούτρα

* * *

Η Δέσποινα και ο Σπύρος προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θρακομακεδόνων.

* * *

Φωτ.

Ο αδελφός μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ (φωτογραφία) «έφυγε» από κοντά μας στις 4 Νοέμβρη 2002. Μέλος της ΟΚΝΕ από το 1932 και μέλος του ΚΚΕ, υπήρξε πρωτοπόρος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στη Λακωνία, συνδικαλιστικό στέλεχος στους μεταλλεργάτες του Πειραιά και μέλος της διοίκησης των συνταξιούχων μεταλλεργατών Ελλάδας.

Πέτρος Πουλημενάκος
Πέτρος Πουλημενάκος
Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του πατέρα μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Γ. ΛΙΝΑΡΔΗ, ο οποίος πέθανε κρατούμενος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τρίπολης, τέλος Ιούνη 1949, γιατί ο γιος του Γ. Λιναρδής ήταν μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού στη Λακωνία, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα 100 ευρώ, μέσω Λυκότρυπας.

Γιώργος και Ελένη Λιναρδή

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ, ο οποίος πέθανε πριν από 16 χρόνια, η σύζυγός του Καλλιόπη, τα παιδιά του Χρήστος και Καίτη, η νύφη του Ιωάννα και τα εγγόνια του προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω Αχτίδας Δημοσίων Υπαλλήλων.

* * *

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Καλλιθέας προσφέρουν 400 ευρώ στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα, στη μνήμη αγωνιστών συνταξιούχων.

* * *

Οι οικογένειες Γεωργίου και Αγγελικής Φιλιππίδη, Αγλαΐας Σούκου, Αριστείδη και Δημήτρη Φιλιππίδη προσφέρουν για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ 400 ευρώ, μέσω των Οργανώσεων ΝΕ Λάρισας.

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης συζύγου μου και όλων των αγωνιστών προσφέρω στον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου, 500 ευρώ.

Γιώργος Παπαχρήστου - Κάτω Χαλάνδρι

* * *

Φωτ.

Στις 4 Οκτώβρη πριν από ένα χρόνο «έφυγε» από κοντά μας η ΜΟΣΧΑ ΣΕΪΤΗ.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Μανώλης Φανδρίδης προσφέρει για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.

* * *

Φωτ.

«Εφυγε» στις 5 Αυγούστου 2007 ο 85χρονος κομμουνιστής αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΜΜΟΣ. Η κηδεία του έγινε στο χωριό του Ομβριακή Φθιώτιδας.

Ο Παναγιώτης Ράμμος γεννήθηκε το 1922 στη Χρύσω Ευρυτανίας. Εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στο ΚΚΕ. Στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ.

Γιώργος Καραρίζος
Γιώργος Καραρίζος
Μετά την Απελευθέρωση και τη Συμφωνία της Βάρκιζας διώχτηκε από τις παρακρατικές ομάδες της περιοχής του και με την ίδρυση του ΔΣΕ εντάχθηκε στα Τμήματα της Ρούμελης, στην ΙΙ Μεραρχία, με διοικητή τον Διαμαντή. Ονομάστηκε ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ και τραυματίστηκε σοβαρά το 1949 στο Σαραντάπορο.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, με τη λήξη του Εμφύλιου, εργάστηκε ως οικοδόμος και στο εργοστάσιο ΤΑΣΕΛΜΑΣ, παντρεύτηκε και δημιούργησε οικογένεια. Εμενε στη 10η Πολιτεία.

Επαναπατρίστηκε το 1965 με την οικογένειά του και εγκαταστάθηκε στην Ομβριακή. Μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Αθανασία Ράμμου και τα παιδιά του Λεωνίδας και Ηλίας προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ, στην ΠΕΕΠΠ 50 ευρώ και στην ΚΟΒ Ομβριακής του ΚΚΕ 50 ευρώ.

* * *

«Ο,τι σε πάλεψε σαν θηρίο/ Σαν θηρίο το πάλεψες./ Σε βαθιά θάλασσα φωτιάς/ με αναβλύσματα μπράτσων/ Σε βαθιά θάλασσα στάχτης/ όπου οι φωνές των παιδιών/ κρατούσαν και μετά θάνατο».

Στους αγαπημένους συντρόφους μας ΝΙΚΟ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΩΝΗ και στους τόσους συντρόφους που με τη στάση και τη ζωή τους μας δίδαξαν το «ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ».

Στη μνήμη τους ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης και η Ελένη Διγαλάκη, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου του ΚΚΕ, προσφέρουν 250 ευρώ ως ενίσχυση του προεκλογικού αγώνα.

Θανάσης Παπαθανασίου
Θανάσης Παπαθανασίου
Μόσχα Σεϊτη
Μόσχα Σεϊτη
Γεωργία Χρηστακίδου
Γεωργία Χρηστακίδου
Ιωακείμ Χατζηαναγνώστου
Ιωακείμ Χατζηαναγνώστου
Σοφία Χατζηαναγνώστου
Σοφία Χατζηαναγνώστου
Ελένη Τουφέκη
Ελένη Τουφέκη
Δημήτρης Τσαόπουλος
Δημήτρης Τσαόπουλος
Ιωάννης Τσολάκης
Ιωάννης Τσολάκης
Παναγιώτης Τσολάκης
Παναγιώτης Τσολάκης
Ελένη Τσολάκη
Ελένη Τσολάκη
Γεωργία Τσολάκη
Γεωργία Τσολάκη
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

φωτ

Την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ, ώρα 11.30 στο Νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου Περιστερίου.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αγγελική και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ και 50 ευρώ για την ενίσχυση της ΚΝΕ.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΑΡΑΚΗ, για τα έντεκα χρόνια που έφυγε από κοντά μας, προσφέρω πενήντα (50) ευρώ στο ΚΚΕ προς ενίσχυση του προεκλογικού αγώνα, μέσω ΚΟΒ Ευδήλου της ΚΟ Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Ελένη



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ