ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑ.Ο.Σ.
Μεσαίωνας...

Οι θέσεις τους για το πολιτικό σύστημα και το συνδικαλισμό

Στο ΛΑ.Ο.Σ. έβαλαν στόχο να επιβάλλουν στα άλλα κόμματα τέτοια λειτουργία που να τους βολεύει! Ετσι στο πρόγραμμά τους φτάνουν σε σημείο να ζητούν τον εξοβελισμό από το Κοινοβούλιο «ενοχλητικών» φωνών.

Ετσι, στη σελίδα 15 του προγράμματος διαβάζουμε: «Πιστεύουμε ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να λειτουργούν κάτω από ένα αυστηρό και συνταγματικά οριζόμενο θεσμικό πλαίσιο που θα προκαθορίζει επακριβώς τον τρόπο της λειτουργίας τους. Η συμμόρφωση των κομμάτων με το προβλεπόμενο γι' αυτά πλαίσιο και ο έλεγχος της εφαρμογής όλων των σχετικών διατάξεων που προβλέπονται για αυτά, θα πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση από τη Βουλή, την αρμόδια ΔΟΥ και το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Να ορίσουν δηλαδή κάποιοι μεγαλοαστοί πώς να λειτουργεί το κόμμα της εργατικής τάξης, και να του στέλνουν εφοριακούς και δικαστές για να το ελέγχουν...

Στην ίδια σελίδα, ζητούν «να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα ανάκλησης της βουλευτικής ιδιότητας όσων αποδεδειγμένα ενήργησαν σε αντίθεση με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις ή εφόσον το ζητήσει το 15% των ψηφοφόρων της εκλογικής τους περιφέρειας».

Επομένως αν κάποιος βουλευτής θίξει μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιφέρειά του, κινδυνεύει από λαϊκιστές και τσιράκια τους, υπαλλήλους τους, ελεγχόμενα ΜΜΕ, να πεταχτεί εκτός Βουλής. Ακόμα κι αν έχει ψηφιστεί από πολύ περισσότερους ψηφοφόρους απ' αυτό το 15%.

Χαρακτηριστική είναι και η θέση του ΛΑ.Ο.Σ. «για το συνδικαλισμό» (σελίδα 17): «...πιστεύουμε ότι ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα έχει διαβρωθεί από έναν άκρατο κομματισμό και καθοδηγείται από μια κομματική συνδικαλιστική αριστοκρατία, που δε διστάζει να λειτουργήσει σε βάρος των αληθινών συμφερόντων των εργαζομένων όταν αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις μικροκομματικές ανάγκες των κομμάτων που τους ελέγχουν.

» Προτείνουμε τη δημιουργία ενός ανώτατου συνδικαλιστικού θεσμού, της "Σωματειακής Βουλής", στην οποία θα εκπροσωπούνται ευρύτερα όλες οι παραγωγικές και κοινωνικές τάξεις με τρόπο που θα εμποδίζει την εκδήλωση των προβλημάτων του συνδικαλιστικού κινήματος. Η Σωματειακή Βουλή, μέσα από διάλογο, θα διαμορφώνει προτάσεις που θα προασπίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα υποβάλλονται στην Κυβέρνηση προκειμένου να προωθηθούν και να γίνουν Νόμοι του κράτους».

Ουσιαστικά θέλουν να αναβαθμίσουν την ήδη υπάρχουσα ΟΚΕ (εργαλείο κοινωνικής συναίνεσης που σήμερα - επανδρωμένο από βιομηχάνους και συμβιβασμένους εργατοπατέρες - δρα συμβουλευτικά) σε αποφασιστικό όργανο. Το οποίο θα καπελώνει ως και τη ΓΣΕΕ (ούτε αυτήν δεν ανέχονται, πόσο μάλλον το ΠΑΜΕ). Οργανο που τάχα θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες των Δασκαλοπουλαίων και των Κυριακόπουλων...

ΒΟΝΙΤΣΑ
Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Μαύρο στην πολιτική του δικομματισμού που συνθλίβει και πετσοκόβει τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα και ταυτόχρονη μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ, του συνεπούς και πρωτοπόρου αγωνιστικού πόλου αντίστασης και ανυπακοής στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν χρόνια τώρα, ήταν το αγωνιστικό κάλεσμα που απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης από τη Βόνιτσα, στη χτεσινή συγκέντρωση του Κόμματος.

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι τις εκλογές και ο Νίκος Μωραΐτης ανέδειξε την αναγκαιότητα και τη σημασία που έχει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να φτάσει παντού. Σε κάθε σπίτι και λαϊκή γειτονιά, ώστε η διάχυτη λαϊκή αγανάκτηση για την πολιτική που βιώνει στο πετσί της η εργατική λαϊκή οικογένεια να πιάσει τόπο. Να ψήφος να πέσει στο ΚΚΕ για να πληγεί η πολιτική που γεννά τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα.

«Αυτή η δυνατότητα υπάρχει και μπορεί να αποτυπωθεί στην κάλπη», σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα και στις παροχές πτωχοκομείου από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες αποτελούν προπέτασμα καπνού για τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζουν, επιδιώκοντας να πνιγεί η έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας. «Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της ελπίδας και της προοπτικής ο λαός να καθυστερήσει, να αποκρούσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και να προβάλει τη διεκδίκηση από καλύτερη θέση των σημερινών σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Τ. ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Μη χαριστείτε στο δικομματισμό, ψηφίστε ΚΚΕ

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ στα χωριά της Ελασσόνας

«Είναι μεγάλη ευκαιρία στις 16 Σεπτέμβρη να πραγματοποιηθεί ένα σημαντικό βήμα, υπερψηφίζοντας ο λαός τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ» τόνισε ο Τ. Τσιόγκας, υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, μιλώντας σε χωριά της επαρχίας Ελασσόνας και εργασιακούς χώρους όπου περιόδευσε προχτές. «Εχετε - είπε - μεγάλη εμπειρία από την πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού. Εχετε όλα εκείνα τα επιχειρήματα βγαλμένα από αυτή την εμπειρία για να τους καταδικάσετε. Δεν πρέπει να τους χαριστείτε αυτή τη φορά. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση αν δεν τιμωρηθούν μαζικά και αποφασιστικά θα αποθρασυνθούν εντελώς, θα γίνουν ακόμα πιο επιθετικοί και επικίνδυνοι».

Στη συνέχεια ο Τ. Τσιόγκας υπογράμμισε ότι «ο λαός δεν πρέπει να εμπιστευτεί και όλα εκείνα τα "μικρά" κόμματα, όπως ο ΣΥΝ και ο ΛΑΟΣ, που πίσω από τους λαϊκισμούς και αντιπολιτευτικές κορόνες κρύβουν την προσπάθειά τους να εισπράξουν σε ψήφους μέρος από τη δυσαρέσκεια του κόσμου. Η ψήφος σε αυτά τα κόμματα είναι ακίνδυνη, "χωρίς σκάγια", δηλαδή, δε θα τους ανησυχήσει γιατί πέρα από το ότι συμφωνούν με τη γενική πολιτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχουν προ καιρού δηλώσει και έτοιμοι να συνεργαστούν μαζί τους όταν τους χρειαστούν».

Και καταλήγοντας επισήμανε: «Η μόνη ψήφος που πραγματικά θα "πονέσει" είναι αυτή στο ΚΚΕ. Γιατί απλά είναι το μόνο κόμμα που τόσα χρόνια προειδοποιεί και ενημερώνει το λαό για όλα αυτά, πολύ περισσότερο προσπαθεί να οργανώσει την πάλη του προκειμένου να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στην πολιτική αυτή. Το κόμμα που σταθερά στέκεται δίπλα του, που δε δίστασε να του πει την αλήθεια σε κάθε στιγμή. Δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ θα ενισχυθεί αυτή η γραμμή της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, της προοπτικής για τη ζωή του. Αυτή είναι η στάση και η επιλογή που μπορεί πραγματικά να απαντήσει στις ανάγκες του λαού».

ΑΘΗΝΑ
Λειτουργεί το Εκλογικό Κέντρο

Το Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα λειτουργεί στην οδό Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.

-- Τηλέφωνα Εκλογικού Κέντρου: 210.3301.106, 210.3301.464, 210. 3303.406, 210.3323.281, 210.3302.411

-- Τηλέφωνα Ετεροδημοτών: 210.3303.415, 210.3303.515

-- FAX Εκλογικού Κέντρου: 210.3301.474.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα Παρασκευή
Θεσσαλονίκη

- Η Γ. Καλαντζάκου στις 9 π.μ. στη λαϊκή αγορά Ζαγκλιβερίου και στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Ζαγκλιβέρι.

- Ο Θ. Κυριακίδης στις 10 π.μ. στο ΚΑΠΗ Δενδροποτάμου.

- Η Σ. Καλαντίδου στις 7 μ.μ. στα καταστήματα της Πολίχνης.

- Ο Γ. Ρίσκος στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Ανατολικό.

- Ο Α. Τζέκης στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στα Βασιλικά.

- Ο Γ. Κιουλπεκίδης στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στη Χαλκηδόνα.

- Η Ν. Νικοπολιτίδου στις 8.30 μ.μ. στα στέκια νεολαίας στην Πολίχνη.

Πειραιάς

- Ο Σ. Τσιμπόγλου στην Αίγινα. Το πρωί θα περιοδεύσει σε υπηρεσίες και στα μαγαζιά στην παραλία της πόλης. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην παλιά προβλήτα.

Αθήνα

- Ο Σπ. Χαλβατζής στις 10.30 π.μ. στο ΚΑΑΠ Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ).

- Η Α. Τσάμη στις 7 μ.μ. στις καφετερίες στο Μαρούσι.

ΛΑΡΙΣΑ
«Κόκκινο» νεανικό μήνυμα!

Πολλοί νέοι και νέες της Λάρισας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, συμμετείχαν στη σύσκεψη για τις εκλογές και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Στη σύσκεψη, που έγινε στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την πολιτική του Κόμματος και ιδιαίτερα για τις θέσεις του σχετικά με τη νεολαία. Επίσης συζήτησαν για το πώς θα δουλέψουν καλύτερα και ακόμα πιο αποφασιστικά τα λίγα εικοσιτετράωρα που απομένουν μέχρι την Κυριακή, για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Μιλώντας ο Ν. Βεργουλίδης, μέλος του Γραφείου του ΝΣ Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, τόνισε ότι τα οξυμένα προβλήματα της νεολαίας και η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης θα λυθούν με αγώνες και πάλη και με σταθερό σύμμαχο το ΚΚΕ. Και κάλεσε τους νέους και τις νέες της Λάρισας να μη συμβιβαστούν και να «μαυρίσουν» τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που «καίνε» τη ζωή τους, υπερψηφίζοντας, ταυτόχρονα, το ΚΚΕ.

Ακολούθησε ρεμπέτικο γλέντι από συγκρότημα της ΚΝΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ