ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
Με αποφασιστικότητα στην τελική ευθεία

Ολα τα σφυριά χτυπάνε για την επιτυχία των κινητοποιήσεων και την κλιμάκωση της πάλης

Η κεντρική αφίσα για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Η κεντρική αφίσα για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Εκατοντάδες εξορμήσεις, συσκέψεις και άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της δράσης των ταξικών δυνάμεων, καθώς κλιμακώνεται η μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Την Τετάρτη 31 Οκτώβρη, οι Γραμματείες Γυναικών και Νέων του ΠΑΜΕ διοργανώνουν πλατιά σύσκεψη, στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Σύσκεψη όπου καλούνται να πάρουν μέρος οι ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων διοργανώνει η παράταξη της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» την 1η Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ.

Τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, θα περιοδεύσει στους τεχνικούς της Ακρόπολης και την Παρασκευή 2 Νοέμβρη η Χρυσούλα Λαμπούδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, θα περιοδεύσει στο υπουργείο Παιδείας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των περιοδειών στην Αθήνα είναι το εξής:

Σήμερα Παρασκευή: ACS, «Ιατρικό Κέντρο», ξενοδοχεία «Ιμπέριαλ» - «Νοβοτέλ», «Κατσέλης», ΚΟΠΕΡ, «Φαρμακεμπορική», «Πράκτικερ» (Αιγάλεω), ΑΤΤΙCΑ, νυχτερινά σχολεία Αμπελοκήπων (από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ), Δήμοι Ηλιούπολης και Γλυφάδας. Αύριο Σάββατο 27/10: ΜΑΚΡΟ. Δευτέρα 29/10: Οικοδομές σε Βόρεια και Νότια Προάστια, «Πλαίσιο» (Μεταμόρφωση), AMSTEL, εργοστάσια στα Μεσόγεια, καταστήματα Ερμού, Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας. Τρίτη 30/10: SANYO, πιάτσες οικοδόμων (πλατεία Εθνικής Αντίστασης - Ομόνοια), επιχειρήσεις επισιτισμού στην Κηφισιά, ΕΒΓΑ, HELENICA, καταστήματα Ευαγγελίστριας - Αιόλου - κολωνάκι, Δήμος Ν. Χαλκηδόνας. Τετάρτη 31/10: «Κωνσταντακάτος», ΦΑΓΕ, ΧΡΙΣΠΑ, «Λιναρδάκης», Δήμοι Ελληνικού και Λυκόβρυσης. Πέμπτη 1/11: ΔΟΛ, επιχειρήσεις επισιτισμού στη Γλυφάδα, ΗΒΗ (Οινόφυτα), ΑΝΕΛΟΡ, ΜΙΝΕΡΒΑ, Δήμοι Χαλανδρίου και Αμαρουσίου. Παρασκευή 2/11: FIRST DATA (Κρυονέρι), ΗΒΗ (Κορωπί), ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, «Αδάμου», «Καλαρίδης», ΣΙΦΑΡΜ, ΦΑΡΜΑΣΤΟΚ, «Γενεράκης». Δευτέρα 5/11: «Παυλίδης», ΤΖΟΝΣΟΝ, ΧΕΛΑΦΑΡΜ. Τρίτη 6/11: ΜΕΒΓΑΛ, ΚΛΕΒΑ, «Στανίτσας». Τετάρτη 7/11: ΓΚΑΠ.

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Συντονίζουν τα βήματα με τους αυριανούς συναδέλφους τους

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η πρώτη φετινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους

Η διάθεση των σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ για συλλογικό αγώνα, με στόχο τη διεκδίκηση των πραγματικών αναγκών του σήμερα, αλλά και του αύριο εκφράστηκε στην πρώτη φετινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Εκτός από μια σειρά αγωνιστικές πρωτοβουλίες, η ΓΣ πήρε απόφαση και καλεί όλους τους σπουδαστές να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7/11.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη ΓΣ αφορούσαν τόσο τις τεράστιες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή των Δημοσίων ΙΕΚ, τα δίδακτρα και τα έξοδα για αναλώσιμα που πληρώνουν οι σπουδαστές από την τσέπη τους, όσο και το περιεχόμενο των μαθημάτων, που «εξασφαλίζει» εργασιακή περιπλάνηση και διά βίου κατάρτιση. Επιπλέον, η ΓΣ συνέταξε ψήφισμα για την Κοινωνική Ασφάλιση, όπου υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων: «Πρέπει να δώσουμε "παρών" στους αγώνες των εργαζομένων που παλεύουν με συνέπεια την αντιασφαλιστική επίθεση».

Οι σπουδαστές προχωρούν σε:

  • Δημιουργία Επιτροπών του Συλλόγου σε όλα τα ΙΕΚ.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΕΕΚ στις 13/11, στις 12 το μεσημέρι στο σταθμό του ΗΣΑΠ στη Ν. Ιωνία.
  • Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα ΙΕΚ και συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό και την πορεία.
  • Πραγματοποίηση των εκλογών του Συλλόγου από τις 19/11 μέχρι τις 7/12.
  • Περιοδείες με τα σωματεία των αντίστοιχων ειδικοτήτων μας στα ΙΕΚ.

Μεταξύ άλλων, απαιτούν: Κατάργηση των διδάκτρων, δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων, μειωμένο εισιτήριο συγκοινωνιών, δωρεάν πιστοποίηση με το πέρας των σπουδών, πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενο και κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατοχύρωση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων. Διεκδικούν ακόμα τη δημιουργία δημόσιων και δωρεάν Επαγγελματικών Σχολών μετά το 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Την Τετάρτη η Γενική Συνέλευση

Με καθημερινές εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς συνεχίζεται η προσπάθεια για την επιτυχία της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας, που θα γίνει στις 31 του Οκτώβρη στις 5.30 μ.μ. (ΕΚΑ, 2ος όροφος), αλλά και του μεγάλου συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, στις 7 του Νοέμβρη. Τη βδομάδα που πέρασε κλιμάκια του Συνδικάτου βρέθηκαν σε μικρές και μεγάλες μονάδες του κλάδου (όπως ο «Φειδάς»), έγιναν δύο συσκέψεις για την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση των εκλογών.

Στην επαφή με τους εργάτες και τις εργάτριες αποτυπώνεται η έντονη ανησυχία που προκαλούν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, απειλώντας να σαρώσουν κατακτήσεις, όπως τα ΒΑΕ. «Τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που έχουμε δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε ο καθένας μόνος του. Μπορούμε όμως να διεκδικήσουμε τη λύση τους με όπλο την ενότητά μας, με την οργάνωση στο Συνδικάτο... Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε, να ανεχθούμε άλλο από τη μία να αυξάνεται ο πλούτος και η δύναμη των εργοδοτών και να χειροτερεύει από την άλλη συνεχώς η θέση των εργαζομένων», τονίζει το Συνδικάτο σε ανακοίνωση, με την οποία καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση.

Η ανάγκη συσπείρωσης και δράσης μέσα από το Συνδικάτο αποτυπώθηκε στην πρωτοπόρα δράση που ανέπτυξε και τα προηγούμενα χρόνια, σε κρίσιμες αναμετρήσεις με τους εργοδότες του κλάδου (ΣΕΞ ΦΟΡΜ, ΤΡΙΟΥΜΦ, ΣΙΣΣΕΡ-ΠΑΛΚΟ κτλ.).

«ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»
Σήμερα η απεργία στις εργολαβίες

Αποφασιστική συνέχεια στον αγώνα για να ανακληθούν οι απολύσεις των πέντε συναδέλφων τους δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της «Αλουμίνιον της Ελλάδoς», με την 24ωρη απεργία και τη συγκέντρωση που διοργανώνει το σωματείο τους στην πύλη του εργοστασίου, στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας. Την Τετάρτη, αντιπροσωπεία των εργαζoμένων παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας στη Λιβαδειά και ζήτησαν να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους. Από τη συνεδρίαση προέκυψε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης, χωρίς ωστόσο να αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα για την έμπρακτη εκδήλωσή της, όπως ζήτησε η παράταξη της ΝΑΣ. Δυο από τους υπό απόλυση εργαζόμενους είναι μέλη της διοίκησης του σωματείου. Μια μέρα πριν την τετράωρη στάση εργασίας την περασμένη Τρίτη (φωτ.), ο νέος εργολάβος (Παπαϊωάννου), πρότεινε να αντικαταστήσει τις απολύσεις με μεταθέσεις των πέντε εργαζομένων, στο Λιτόχωρο, στην Καστοριά και στην Κοζάνη, εκβιάζοντας έτσι την παραίτησή τους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ
Αύριο η σύσκεψη

Σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας του κλάδου και του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής αύριο Σάββατο 27 Οκτώβρη στις 11 π.μ., στην αίθουσα Λογιστών. Σε ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να δώσουν μαζικό «παρών» στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη για την Κοινωνική Ασφάλιση, στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου 2-6 Νοέμβρη και τη συγκέντρωση που οργανώνει την πρώτη μέρα της απεργίας (10.30 το πρωί, στην Ομόνοια).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ