ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΑΛ 0 - 0
Ισοπαλία όπως ... νίκη

Στον αγώνα της Μαδρίτης ο Ολυμπιακός γνώρισε μια μάλλον άδικη ήττα από τη Ρεάλ, όμως η μοίρα του το ...φύλαγε χτες στο «Καραϊσκάκη», όπου κατάφερε να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας από τους Ισπανούς που ήταν σαφώς ανώτεροι. Σε συνδυασμό και με την ήττα της Βέρντερ στη Ρώμη από τη Λάτσιο με 2-1 οι «ερυθρόλευκοι» είναι στη δεύτερη θέση με τους Ιταλούς και ασφαλώς είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την αρχή έως το τέλος οι παίκτες του Μπερντ Σούστερ είχαν το πάνω ...πόδι και έδειξαν ότι αυτοί θα ήταν τα «αφεντικά» του αγώνα. Ομως, ο Αντώνης Νικοπολίδης κατά κύριο λόγο (τρεις σωτήριες επεμβάσεις) αλλά και οι Ζεβλάκοφ, Πάντος ήταν πρωτεργάτες του πολύτιμου βαθμού αφού άντεξαν την πίεση του βαρέος πυροβολικού της Ρεάλ, Ρομπίνιο, Νιστελρόι, Σνάιντερ. Μάλιστα, χρειάστηκαν δυο φορές τη βοήθεια του δοκαριού (24΄ Ντιαρά, 34΄ Νιστελρόι) ώστε η ελληνική εστία να παραμείνει ανέπαφη. Οι Πειραιώτες έμειναν από δυνάμεις στο κέντρο του γηπέδου και ασφαλώς οι απουσίες των Αντζα, Τοροσίδη και Λεντέσμα ήταν κάτι παραπάνω από αισθητές.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σλοβάκου Λούμπος Μίχελ που «κιτρίνισε» τους Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πάντο, Τζόρτζεβιτς και Στολτίδη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Σέζαρ (73΄ Μενδρινός), Ραούλ Μπράβο (52΄ Αρτσούμπι), Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Λούα Λούα, Κοβάσεβιτς (80΄ Κωνσταντίνου).

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Καναβάρο, Χάιντσε, Μαρτσέλο, Ντιαρά, Γκάγκο, Ρομπίνιο (82΄ Σαβιόλα), Σνάιντερ, Φαν Νιστελρόι, Ραούλ (82΄ Μπαλμπόα).

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Κουρασμένη ... ετών 24

Μπορεί η είδηση της αποχώρησης από την αγωνιστική δράση σε ηλικία μόλις 24 ετών μιας από τις πλέον επιτυχημένες Ελληνίδες κολυμβήτριες των τελευταίων χρόνων όπως η Νέρι Νιαγκουάρα να προκαλεί εντύπωση, ωστόσο οι λόγοι είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της κατάστασης που επικρατεί στον σύγχρονο εμπορευματοποιημένο αθλητισμό. Που θέλει την εκμετάλλευση των ταλέντων όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πράγμα που σημαίνει και άμεσο πρωταθλητισμό (και όχι πραγματικό αθλητισμό), προκειμένου κάποιοι να εκμεταλλευτούν την επιτυχία που θα αποφέρει κέρδη. Η νεαρή κολυμβήτρια προχώρησε στην απόφαση να ...βγει από τις πισίνες, αφού ήταν προβληματισμένη για το μέλλον της. Αιτία οι εξαντλητικοί ρυθμοί σε προπονήσεις και οι αγώνες που την έκαναν να ζητήσει ένα χρόνο αποχή από την ενεργό δράση για να ξεκουραστεί. Η αποτυχημένη προσπάθεια να επανέλθει στα υψηλά στάνταρ, που απαιτεί ο σημερινός πρωταθλητισμός, με τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο στρατιωτικό πρωτάθλημα την έκανε να το ξανασκεφτεί. Σημειώνεται μάλιστα ότι η Νέρι Νιαγκουάρα κολυμπάει σε υψηλό επίπεδο πρωταθλητισμού περίπου μια δεκαετία, που της απέφερε αρκετές διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Κορυφαία στιγμή η παρουσία της στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών (η μοναδική Ελληνίδα που το κατάφερε) και μάλιστα δύο φορές. Επίσης είναι κάτοχος τριών πανελλήνιων ρεκόρ σε 50άρα πισίνα και έχει αγωνιστεί σε δύο τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων.

Ας σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες ένα σπουδαίο όνομα της κολύμβησης με αρκετές επιτυχίες και ρεκόρ στο ενεργητικό του, όπως ο Αυστραλός Ιαν Θορπ, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις πισίνες σε ηλικία μόλις 25 ετών, τονίζοντας ότι πλέον ο αθλητισμός δεν του προσφέρει τίποτα.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Βαλκανικά... εμπόδια

Δυσκολίες με ομάδες από τη γειτονιά των Βαλκανίων περιλαμβάνει η 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας για τους δυο εκπροσώπους της Ελλάδας, που μπαίνουν σήμερα σε δράση.

Ο Παναθηναϊκός κάνει πρεμιέρα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις (στις δυο πρώτες αγωνιστικές ήταν γηπεδούχος) αφού καλείται να αντιμετωπίσει την Παρτιζάν (21.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ-3) στο ντέρμπι κορυφής του Γ' ομίλου (έχει και αυτή 2 νίκες). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, γνώστης της κατάστασης στα παλιά του λημέρια, θεωρεί επικίνδυνη ομάδα την Παρτιζάν, ενώ προβληματίζεται για την κούραση των παικτών του, αφού το χτεσινό ταξίδι των «πρασίνων» στο Βελιγράδι έμοιαζε με Οδύσσεια (το αεροπλάνο δεν μπόρεσε να προσγειωθεί λόγω ομίχλης και ξαναγύρισε Αθήνα).

  • Το όπλο του που λέγεται «Αλεξάνδρειο» θέλει να εκμεταλλευτεί ο Αρης φιλοξενώντας την Τσιμπόνα (20.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ-7) με σκοπό να πραγματοποιήσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου. Μπορεί η Τσιμπόνα να μην έχει πείσει ακόμα (ήττα από τη Μάλαγα με 102-64) ωστόσο ο τεχνικός του Αρη, Γκόρντο Χέμπερτ, συνέστησε αυτοσυγκέντρωση προκειμένου να πραγματοποιηθεί το απόλυτο.
ΠΟΛΟ

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό, που θα καθορίσει και το σκηνικό στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, δεσπόζει στη σημερινή 5η αγωνιστική της Α1 Πόλο των ανδρών. Συνοπτικά το πρόγραμμα: (Γλυφάδας 15.00) Γλυφάδα - Χίος, (Χανίων 17.00) Χανιά - ΝΕ Πατρών, (Κέρκυρας 17.30) Κέρκυρα -Βουλιαγμένη, (Πειραιά 19.00) Εθνικός - ΠΑΟΚ, (ΟΑΚΑ 19.00) Παναθηναϊκός - Π. Φάληρο, (Νέας Σμύρνης 20.30) Πανιώνιος -Ολυμπιακός.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Δημήτρης Καλόπουλος, του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, θα διευθύνει το ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΑΕΚ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής θα σφυρίξουν: Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός (Κάκος), ΠΑΟΚ - Εργοτέλης (Κοντογιαννίδης), Βέροια - Καλαμαριά (Γερμανάκος), ΟΦΗ - Λεβαδειακός (Φωτιάδης), Ατρόμητος Αθηνών - Αρης (Χαραλαμπίδης), Πανιώνιος - Ξάνθη (Σταυρίδης), Ηρακλής - Λάρισα (Αργυρόπουλος).

ΚΝΕ - ΣΚΑΚΙ

To ταξίδι της ΚΝΕ μέσω... σκακιού στο ΣΥΡΜΟ ξεκινάει στις 14 του Νοέμβρη και θα ολοκληρωθεί με δυο ακόμη τουρνουά στις 21 και 28 του μήνα, στις 9 το βράδυ.

ΟΥΛΕΜΠ ΚΑΠ

Μια νίκη και μια ήττα ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων χτες στην πρεμιέρα του ΟΥΛΕΜΠ ΚΑΠ. Πιο συγκεκριμένα ο Πανελλήνιος ύστερα από 20 χρόνια απουσίας, πέτυχε την πρώτη του νίκη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αφού επικράτησε στην Κυψέλη της βελγικής Οστάνδης με 84-77.

Αντίθετα ο Πανιώνιος δεν τα κατάφερε στο παγωμένο Ταλίν της Εσθονίας και γνώρισε την ήττα από την Καλέβ με 81-68.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ