ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην πρώτη σειρά τα προβλήματα του λαού

150ό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ: Το 150ό Δημοτικό Σχολείο μετά το σεισμό της Αθήνας το Σεπτέμβρη του 1999 εισήλθε σε μια μεγάλη περιπέτεια υποβαθμίζοντας καθημερινά τη λειτουργία του. Το μισθωμένο τότε κτίριο (Διατηρητέο Καθιδρύματος Μπάλα στην οδό Κοδριγκτώνος 26), όπου στεγαζόταν το σχολείο, έπαθε σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο. Αρχικά και για 6 μήνες το σχολείο στεγαζόταν στο 21ο Δημοτικό Σχολείο σε μόνιμη απογευματινή βάρδια και στη συνέχεια μεταστεγάστηκε σε αίθουσες προκάτ ελαφρού τύπου μεταλλικές (ISO BOXES) σε οικόπεδο του ΟΣΚ στην οδό Τροίας 6 στην Κυψέλη. Φέτος είναι η 9η σχολική χρονιά που το σχολείο λειτουργεί σε μεταλλικές αίθουσες κι έχει κουράσει όλη τη σχολική κοινότητα και έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου. Τα παιδιά συχνά αρρωσταίνουν, αφού είναι υποχρεωμένα να κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο και τη βροχή. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη και Γιάννης Πρωτούλης ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι προτίθενται να κάνουν για να ολοκληρωθεί φέτος η αποπεράτωση του κτιρίου του σχολείου, ώστε να μη συνεχιστεί για 10η συνεχή χρονιά η «Οδύσσεια» των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών του 150ού Δημοτικού Σχολείου Αθήνας και η γειτονιά να αποκτήσει και πάλι το δικό της σχολείο.

Οι κακοτεχνίες στα αντιπλημμυρικά έργα στον Κηφισό δεν κρύβονται...
Οι κακοτεχνίες στα αντιπλημμυρικά έργα στον Κηφισό δεν κρύβονται...
ΚΗΦΙΣΟΣ - ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ: Η ολιγωρία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έρχεται για άλλη μια φορά στην επιφάνεια με την κατάσταση που επικρατεί στον Κηφισό. Για άλλη μια φορά τα αντιπλημμυρικά έργα και η προστασία των κατοίκων των γύρω περιοχών επαφίενται στις βουλές του πλειοδοτούντος εργολάβου και δεν παίρνονται μέτρα για συνολική προστασία του περιβάλλοντος, των κατοίκων, αλλά και της δημιουργίας υποδομών που να διευκολύνουν τη ζωή και τη διαβίωση των κατοίκων και όχι τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων. Η κατάσταση είναι σοβαρή και επικίνδυνη. Υπάρχουν τεράστια κομμάτια της τσιμεντένιας πλάκας της κοίτης του Κηφισού που έχουν ξεκολλήσει από προηγούμενες πλημμυρικές πιέσεις, έχουν παρασυρθεί (κανένας δεν ξέρει πού) και έχουν σχηματιστεί τεράστιοι λάκκοι στον πυθμένα, για τους οποίους θα έπρεπε να διερευνηθεί ακόμα και η επίπτωσή τους στη στατικότητα της υπερυψωμένης λεωφόρου. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Βέρα Νικολαΐδου και Γιώργος Μαυρίκος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποια άμεσα μέτρα θα πάρει και πότε ώστε να αποφευχθούν συνέπειες καταστροφικές για τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΔ: Από το 2002 και ουσιαστικά από το 2004 μπήκε σε πλήρη λειτουργία ο Οργανισμός Περίθαλψης Απασχολούμενων στο Δημόσιο (ΟΠΑΔ). Σήμερα, όπως καταγγέλλουν και με υπομνήματά τους οι εργαζόμενοι σ' αυτόν τον Οργανισμό, επικρατεί μια κατάσταση διάλυσης, εγκατάλειψης και ακραίας προχειρότητας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, υποχρηματοδότησης, χρονοβόρων και αλυσιτελών διαδικασιών, καθώς και εξαιτίας του σφιχτού εναγκαλισμού των υπηρεσιών του ΟΠΑΔ από τις υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω προβλημάτων είναι να έχουμε υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του, παρά τις μεγάλες και φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων αυτού του Οργανισμού. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, Γιώργος Μαυρίκος και Λιάνα Κανέλλη ρωτούν την κυβέρνηση τι μέτρα θα πάρει έτσι ώστε οι εισφορές των ασφαλισμένων και οι αντίστοιχες υποχρεώσεις του κράτους να αποδίδονται στο αναγκαίο ύψος και έγκαιρα στον ΟΠΑΔ, ώστε να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες περίθαλψης των ασφαλισμένων του, πότε θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες της για την πρόσληψη 245 μονίμων υπαλλήλων, καθώς και την κάλυψη των κενών των 179 θέσεων ελεγκτών, πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των συμβασιούχων εργαζομένων με τη μονιμοποίησή τους και τι επιπρόσθετα μέτρα θα πάρει έτσι ώστε να απαλλαγεί ο ΟΠΑΔ από τις δυσλειτουργίες και να παρέχει άμεσα και γρήγορα σύγχρονες υπηρεσίες περίθαλψης στους ασφαλισμένους του.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: Οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από έξι μήνες και αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης, παρόλο που εργάζονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και στους παιδικούς σταθμούς εδώ και πολλά χρόνια σαν συμβασιούχοι, πολλοί δε από αυτούς είναι ήδη «αορίστου χρόνου». Αποτελούν βασικό παράγοντα της λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου. Οι συνεχείς απολύσεις, οι επαναπροσλήψεις με κάθε μορφής ελαστικές σχέσεις εργασίας, η παράδοση σε ιδιώτες - εργολάβους τομέων βασικών υπηρεσιών του δήμου δημιουργούν τεράστια προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους δημότες. Μάλιστα, σήμερα έχουν φθάσει υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν στους δημότες, όπως οι παιδικοί σταθμοί, να παρέχονται με τροφεία της τάξης των 280 ευρώ το μήνα!!! Οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Γιώργος Μαυρίκος και Λίλα Καφαντάρη ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει για την εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης δουλιάς για όλους τους εργαζόμενους, για τη μονιμοποίηση τους στο δήμο χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τι μέτρα θα πάρει για την καταβολή σε αυτούς των δεδουλευμένων και τη μεταφορά τους στον οργανισμό του δήμου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τι μέτρα θα πάρει ώστε να παύσουν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις του δήμου και οι παρεχόμενες απ' αυτές υπηρεσίες να ενταχθούν στον οργανισμό του δήμου, τι μέτρα θα πάρει για τη λειτουργία δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών, με εργαζόμενους με σταθερή και μόνιμη πλήρη εργασία και τι μέτρα θα πάρει ώστε όλες οι υπηρεσίες του δήμου να προσφέρονται δωρεάν στους δημότες και όχι να τις ξαναπληρώνουν.

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Με μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό συνεχίζει να λειτουργεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν δάσκαλοι Αγγλικών, Γαλλικών, Ενισχυτικής Αγωγής, καθώς και δάσκαλος για το πρόγραμμα «Καλλιπάτειρα». Επίσης και το ολοήμερο δεν έχει δασκάλους Γυμναστικής, Μουσικής και Θεάτρου. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Δήμος Κουμπούρης ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποια άμεσα μέτρα θα πάρει για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΔΑΜΑΣΙΟΥ: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες στο Δαμάσι Τυρνάβου, τα οποία έχουν σχέση με τη λειτουργία του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Δαμασίου. Οι αγρότες του Δαμασίου ζητούν τη χρηματοδότηση του ΤΟΕΒ από το κράτος για την υπογείωση των αγωγών του ΤΟΕΒ, την αντικατάσταση των πινάκων και των ηλεκτρομοτέρ των γεωτρήσεων, που η παλαιότητά τους ξεπερνά τα 25 χρόνια. Επίσης ζητούν παράταση της εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ για τις γεωτρήσεις, μέχρι το Μάη της επόμενης χρονιάς, χωρίς επιβολή τόκων υπερημερίας, καθώς και ετήσια κρατική χρηματοδότηση του ΤΟΕΒ Δαμασίου για τον καθαρισμό του χωμάτινου αύλακα του Οργανισμού και την ανόρυξη γεωτρήσεων για την ενίσχυση με νερό του κεντρικού αύλακα ή αντικατάστασή του με υπόγειους αγωγούς. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν θα ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των αγροτών του Δαμασίου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ: Στα σχολεία Προσχολικής Εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης εργάζονται πολλοί νηπιαγωγοί οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια έχουν εργαστεί σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, σε ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και σε άλλα ιδρύματα προσχολικής αγωγής. Στους εργαζομένους αυτούς δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους ως εκπαιδευτικοί για μισθολογική και διοικητική εξέλιξη. Σοβαρότατο επίσης πρόβλημα παραμένει η αντιμετώπιση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Τα παιδιά αυτά χρειάζονται εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικούς παιδαγωγούς και κατάλληλες συνθήκες στο χώρο που επιλέγεται να φοιτήσουν για να ενταχθούν. Η κυβέρνηση ίδρυσε τμήματα ένταξης σε πολλά νηπιαγωγεία, χωρίς τη στελέχωση των νηπιαγωγείων με ειδικούς εκπαιδευτικούς. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Λίλα Καφαντάρη ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι σχεδιάζει το υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα και για να αρθούν οι αδικίες σε βάρος όλων των εργαζομένων εκπαιδευτικών και σε βάρος των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ