ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Καταγγέλλουν «παράθυρο» για ρουσφετολογικές μεταθέσεις

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και τη διαδικασία των μεταθέσεων, καταγγέλλουν συνδικαλιστές πυροσβέστες
Τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και τη διαδικασία των μεταθέσεων, καταγγέλλουν συνδικαλιστές πυροσβέστες
Τη θέσπιση αξιοκρατικού συστήματος προσλήψεων στην Πυροσβεστική ζητούν συνδικαλιστές του Σώματος. Με δελτίο Τύπου καταγγέλλουν κυβερνητικές ρυθμίσεις που ανοίγουν «παράθυρο» σε ρουσφετολογικές μεταθέσεις και τοποθετήσεις προσωπικού σε βάρος της στελέχωσης υπηρεσιών με σοβαρές ανάγκες. Απαιτούν δε στη φετινή προκήρυξη του διαγωνισμού για 1.260 προσλήψεις να γίνει σαφής προσδιορισμός για ποιες υπηρεσίες προκηρύσσονται οι θέσεις και πόσες κενές, από κάθε υπηρεσία, θέσεις θα καλυφθούν.

Συγκεκριμένα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μ. Μιχαήλ και οι πρόεδροι των ενώσεων Β. Αιγαίου Γ. Μουστάκας, Ρόδου και Δωδεκανήσου Χ. Τσάκωνας και Κέρκυρας Σ. Βασιλάκης, επισημαίνουν πως οι τροποποιήσεις των ΠΔ 19/06 και 236/07 πλήττουν τον κανονισμό προσλήψεων και μεταθέσεων που υπάρχει στο ΠΔ 170/96. Ετσι, καταργείται το μέτρο που όριζε σε ποιες πόλεις υπάρχουν κενές θέσεις και ανάγκες για πυροσβέστες, οι οποίες καλύπτονταν από τον εκάστοτε διαγωνισμό.

Οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι αφού δε γίνεται διαγωνισμός κατά πόλη πώς θα μετατεθούν στις υπηρεσίες οι αποφοιτούντες της Ακαδημίας και πώς θα καλυφθούν τα τραγικά κενά υπηρεσιών που έγιναν αφορμή για την απώλεια τεράστιων δασικών εκτάσεων, όπως στην Πάρνηθα, όπου το κλιμάκιο των Δερβενοχωρίων είχε σοβαρές ελλείψεις.

Εξάλλου, με έγγραφό της προς τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει ότι στις 13 Δεκέμβρη υπήρχε άσκοπη κινητοποίηση του προσωπικού της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, μετά τη διήμερη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού (12 και 13/12) για την αντιμετώπιση τυχόν συνεπειών από τις χιονοπτώσεις, τη δεύτερη μέρα και λόγω της υποχώρησης των φαινομένων αποχώρησαν από τους σταθμούς βάσης τις πρωινές ώρες, όλοι οι αρμόδιοι φορείς πλην της Πυροσβεστικής. Η ΕΑΚΠ ρωτά γιατί παρέμειναν μέχρι τις απογευματινές ώρες οι πυροσβέστες κυρίως στον άξονα της Εθνικής οδού που διασχίζει την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και το νομό Αττικής, αφού δεν αναμενόταν άλλη χιονόπτωση, υπήρχε καθολική ηλιοφάνεια και στο οδικό δίκτυο και στην ευρύτερη περιοχή δεν υπήρχε ίχνος χιονιού.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Επίδειξη αστυνομικής αυθαιρεσίας»

Την επίδειξη αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Ρόδο καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ. Σύμφωνα με την καταγγελία, αστυνομικοί απείλησαν με όπλο πολίτη για «τροχονομική» παράβαση.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «σε επίδειξη αυθαιρεσίας ενέχονται δυο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι για να γίνει διαπίστωση φθοράς σε αυτοκίνητο που ακούμπησε υπάλληλος του Δήμου Ροδίων στην προσπάθειά του να ξεκινήσει το δικό του αμάξι, έβγαλαν όπλο για να τον αναγκάσουν να βγει από το όχημά του και να προσέλθει στο τμήμα ως κοινός εγκληματίας».

Η ανακοίνωση επισημαίνει πως «η ενέργεια αυτή, καθώς και η προσπάθεια να κατηγορηθεί ο υπάλληλος για αντίσταση κατά της αρχής, επειδή αρνήθηκε να τον προσαγάγουν με το αυτοκίνητο της Ασφάλειας, αλλά βεβαίωσε ότι θα πάει μόνος του, δείχνει το μέγεθος της αναλγησίας και της τρομοκράτησης των πολιτών που θέλουν να επιβάλουν ορισμένοι με τις ενέργειές τους».

Καταλήγοντας, η ΝΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα αστυνομοκρατίας και αυθαιρεσίας από την Αστυνομία. Οι συχνότατες περιπολίες έξω από τα Λύκεια της Ρόδου την περίοδο των καταλήψεων είναι τρανή απόδειξη αυτής της τρομοκρατίας».

Παράλληλα, καλεί τους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας να βγάλουν τα παρακάτω συμπεράσματα: «Το αστικό κράτος τους έχει αναγορεύσει να τηρήσουν τη νομιμότητα διά της βίας και να εφαρμόσουν τους νόμους που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και τα κέρδη του από τους αγώνες που τα αμφισβητούν. Νόμοι του κράτους από την ίδια τη φύση του αστικού κράτους είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Γι' αυτό καλούμε τους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας να αντισταθούν, να μη δεχτούν να χρησιμοποιούνται ως δύναμη παρακολούθησης και καταστολής των αγώνων του λαού, να παλέψουν για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας».

ΕΣΤΙΑ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Πρώτη και αυτοδύναμη η ΠΚΣ

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στο ΔΣ του συλλόγου σπουδαστών της Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας. Οι εκλογές του συλλόγου έγιναν την περασμένη Τρίτη και η ΠΚΣ σε σύνολο 185 ψηφισάντων έλαβε 110 ψήφους, κατακτώντας έτσι και την αυτοδυναμία στο ΔΣ. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ έλαβε 37 ψήφους, η ΠΑΣΠ 31, ενώ υπήρχαν και 4 λευκά και 3 άκυρα ψηφοδέλτια.

Προφυλακίστηκε ο συνοριοφύλακας που σκότωσε μετανάστη

Στις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη οδηγείται, μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Φλώρινας, ο συνοριοφύλακας που στις αρχές του Νοέμβρη πυροβόλησε και σκότωσε λαθρομετανάστη στη διάρκεια καταδίωξης. Ο συνοριοφύλακας, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή, καθώς υπήρχε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.

Ο συνοριοφύλακας πυροβόλησε και σκότωσε, με μια σφαίρα στην πλάτη, τον 45χρονο Αλβανό μετανάστη που μαζί με άλλους 10 συμπατριώτες του είχαν μπει παράνομα στη χώρα μας, αναζητώντας μεροκάματο. Το γεγονός συνέβη στη 1 τα ξημερώματα της Πέμπτης 8 Νοέμβρη, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Λεβαίας, του Δήμου Φιλώτα, στη Φλώρινα.

Κάνουν γιορτές απλήρωτοι...

Απλήρωτοι θα κάνουν γιορτές οι αναπληρωτές γυμναστές που απασχολούνται ως προπονητές σε Αθλητικά Γυμνάσια και Λύκεια της Β΄ Αθήνας! Οι γυμναστές έχουν προσληφθεί από τις αρχές Νοέμβρη και από τότε μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, δηλαδή δουλεύουν τσάμπα στα σχολεία, που χτες έκλεισαν για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, χωρίς να έχει ακουστεί κουβέντα από το υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης για το πότε θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Με προβλήματα η «έξοδος» των εκδρομέων

Με καλό καιρό αλλά και αρκετά προβλήματα άρχισε από χτες η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων. Οι καθυστερήσεις σημειώθηκαν κυρίως στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από Ρέντη μέχρι Ν. Φιλαδέλφεια, στα Τέμπη - όπου επικρατεί συχνά ομίχλη - στο Πέταλο του Μαλιακού (όπου οι τρεις λωρίδες γίνονται μία). Ειδικά στο τελευταίο σημείο, το πρόβλημα το πρωί ήταν αρκετά έντονο, καθώς τα έργα ασφαλτόστρωσης ανάγκασαν τα οχήματα να κινούνται εναλλάξ στη μία λωρίδα.

Σχεδόν στο 100% είναι η πληρότητα των πλοίων, των τρένων αλλά και των αεροπλάνων για την επαρχία και το εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τρία λιμάνια (Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου), από σήμερα έως και την παραμονή των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 156 δρομολόγια.

Σε ό,τι αφορά τον καιρό, σύμφωνα με την ΕΜΥ, το κρύο υποχωρεί και τις επόμενες μέρες αναμένεται αίθριος καιρός. Πάντως, ο παγετός και οι ομίχλες δε θα λείψουν, κάτι που επιβάλλει ιδιαίτερα προσεκτική οδήγηση (ιδίως τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ