ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Ανάμεικτα συναισθήματα

Και το όνομα αυτής, Τσέλσι. Η λονδρέζικη ομάδα που επί κυριαρχίας του περίφημου Ρώσου επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς κατάφερε να βγει στο προσκήνιο σε Αγγλία και Ευρώπη, είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού, στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 19 ή 20 Φλεβάρη και ο επαναληπτικός στις 4 ή 5 Μάρτη. Ο Τάκης Λεμονής χαρακτήρισε δύσκολη την κλήρωση, ωστόσο επισήμανε ότι είναι ακόμα νωρίς και πολλά αλλάζουν μέχρι το διάστημα που θα γίνουν τα παιχνίδια. Για τον Ελληνα τεχνικό το ζητούμενο είναι η ομάδα να παίξει με το ίδιο πάθος που έπαιξε στο Α' γύρο.

ΟΥΕΦΑ: Βατή κλήρωση

Από βατή ως καλή μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση, για τη φάση των «32», των ελληνικών ομάδων. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Ρέιντζερς και η ΑΕΚ τη Χετάφε. Οι «τριφυλλοφόροι» δίνουν τον πρώτο τους αγώνα στη Σκοτία (13 ή 14 Φλεβάρη) και τον επαναληπτικό στις 21 του μήνα. Οι «κιτρινόμαυροι», τις ίδιες ημερομηνίες, αλλά με αντίθετη σειρά στην έδρα (πρώτα εντός και μετά στην Ισπανία). Με ύφος ούτε κρύο ούτε ζέση υποδέχτηκαν τα αποτελέσματα οι «πράσινοι» ενώ στην ΑΕΚ ο Φερέρ (τρίτη φορά φέτος θα αντιμετωπίσει ομάδα της πατρίδας του) θεωρεί πως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Δοκιμασίες πρωτοπόρων

Με το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, στην Α΄ Εθνική. Οι συγκάτοικοι της κορυφής (Ολυμπιακός, ΑΕΚ) αγωνίζονται εκτός έδρας. Κάθε ομάδα για τον εαυτό της προσδοκά επικράτηση, με ταυτόχρονο στραβοπάτημα της άλλης, για να διατηρήσει μόνη την πρωτιά. Εντός έδρας αγωνίζεται ο τρίτος Παναθηναϊκός, ενώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το ντέρμπι της πόλης, Ηρακλής - Αρης.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής: ΣΗΜΕΡΑ: ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός (16:45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Ξάνθη - Καλαμαριά (19:00, ΝΕΤ). ΑΥΡΙΟ: Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος, Βέροια - Πανιώνιος (15:00), Εργοτέλης - ΑΕΚ (16:45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Ηρακλής - Αρης (19:00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Λάρισα - Ολυμπιακός (19:00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Παναθηναϊκός - ΟΦΗ (19:00, NET).

ΜΠΑΣΚΕΤ
Σε ... τεντωμένο σχοινί

Μπορεί να απουσιάζει η Α1, ωστόσο η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Μάλιστα, το γεγονός ότι συνήθως τέτοιου είδους παιχνίδια κρύβουν εκπλήξεις, αλλά και ότι στη συγκεκριμένη φάση φέτος λείπουν οι αδύνατοι κρίκοι (ομάδες μικρότερων κατηγοριών) δίνουν ένα διαφορετικό τόνο στις αναμετρήσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σάββατο 17.00 ΑΕΚ - Ολυμπιακός ΕΤ1, 19.15 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ΕΤ1. Κυριακή 17.00 Πανελλήνιος - Πανιώνιος ΣΠΟΡ+, 21.00 Ολύμπια Λάρισας - Αρης ΣΠΟΡ+.

ΚΥΠΕΛΛΟ

Οριστικά στις 16 Γενάρη (Τετάρτη) θα διεξαχθεί το ντέρμπι της 5ης φάσης του Κυπέλλου, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Τα υπόλοιπα παιχνίδια θα γίνουν: Θρασύβουλος - ΠΑΣ Πρέβεζα, Εθνικός Κατερίνης - Αρης, Αγροτικός Αστέρας - ΟΦΗ, Ξάνθη - ΑΕΚ (9/1), Καλαμαριά - Λάρισα (10/1), Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος (16/1), Ηρακλής - Πανιώνιος (17/1).

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Αγγλο-ιταλικές κόντρες

Στις αγγλο-ιταλικές μονομαχίες της Λίβερπουλ με την Ιντερ και της Αρσεναλ με τη Μίλαν εστιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι: Σέλτικ - Μπαρτσελόνα, Λιόν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σάλκε - Πόρτο, Ρόμα - Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε - Σεβίλλη.

  • Για τη φάση των 32 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ θα γίνουν τα παιχνίδια: Αμπερντίν - Μπάγερν Μονάχου, Μπόλτον - Ατλέτικο Μαδρίτης, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Βιγιαρεάλ, Γαλατασαράι - Μπάγερ Λεβερκούζεν, Αντερλεχτ - Μπορντό, Μπραν - Εβερτον, Ζυρίχη - Αμβούργο, Ρέιντζερς - Παναθηναϊκός, Αϊντχόβεν - Χέλσινγκμποργκ, Σλάβια Πράγας - Τότεναμ, Ρόζενμποργκ - Φιορεντίνα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Βασιλεία, Βέρντερ Βρέμης - Μπράγκα, Μπενφίκα - Νιρεμβέργη, Μαρσέιγ - Σπαρτάκ Μόσχας.
ΠΟΛΟ

Με ντέρμπι ολοκληρώνεται σήμερα η 13η αγωνιστική στην Α1 ανδρών (η αυλαία είχε ανοίξει την Τετάρτη με τις νίκες Εθνικού και Ολυμπιακού επί της Χίου και της Βουλιαγμένης αντίστοιχα.). Αναλυτικά το πρόγραμμα: Τα παιχνίδια Χανιά - Παναθηναϊκός και Γλυφάδα - ΝΕΠ που θα καθορίσουν το σκηνικό στην ουρά της βαθμολογίας θεωρούνται τα πιο ενδιαφέροντα. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Χανίων (17.00): Χανιά - Παναθηναϊκός. Κέρκυρας (17.00): Κέρκυρα - ΠΑΟΚ. Γλυφάδας (18.00): Γλυφάδα - ΝΕΠ. Νέας Σμύρνης (20.00): Πανιώνιος - Παλαιό Φάληρο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΔ 407/80 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στα πλαίσια του έργου ΕΠΕΑΕΚ με τίτλο: «Διεύρυνση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 2007-2008» και κωδικό MIS 118315 και σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 199/03.12.2007 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, προκηρύσσει την πλήρωση θέσεων Ερευνητικού / Διδακτικού Προσωπικού βάσει του ΠΔ/τος 407/80 για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, για τις ανάγκες του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων.

Οι επιλεγέντες θα προσληφθούν στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή (σε εξαιρετικές περιπτώσεις), Επίκουρου Καθηγητή ή Λέκτορα ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τα προσόντα των υποψηφίων και τις ώρες διδασκαλίας τους. Η πρόσληψη των υποψηφίων που θα επιλεγούν τελεί υπό την αίρεση ότι θα χορηγηθούν στο Πανεπιστήμιο σχετικές πιστώσεις. Ο τελικός αριθμός των ατόμων που θα προσληφθούν θα εξαρτηθεί από τον ακριβή αριθμό των πιστώσεων που θα χορηγηθούν στο Πανεπιστήμιο από το ΕΠΕΑΕΚ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και όλες τις σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: www.uop.gr/Ανακοινώσεις/Θέσεις Εργασίας. Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αποστέλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (Δερβενακίων 47 & Αδειμάντου 20100, Κόρινθος), όπου και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται για πληροφορίες (κα Ελένη Γεωργούλα, τηλ. 27410-40040, 10.00 π.μ. - 13.00 μ.μ.) από τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007 έως και την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008.

Τρίπολη, 21 Δεκεμβρίου 2007

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής

του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου

Καθηγητής Κωνσταντίνος Αθ. Δημόπουλος

ΒΟΛΕΪ

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το ενδιαφέρον στη σημερινή ...λειψή (αφού δυο παιχνίδια μετατέθηκαν) 12η αγωνιστική της Α1. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: (Ζηρινείου 17:00) ΑΟ Κηφισιάς - Εθνικός Αλ. (Μίκρας 19:00) Ηρακλής - ΠΑΟΚ (Μίλωνα 19:00) Μίλων - Παναθηναϊκός (Αλεξάνδρειο ΕΤ3) 20:45 Αρης - ΕΑ Πατρών. Αναβάλλονται για τις 12 Γενάρη τα παιχνίδια Ολυμπιακός - Πανελλήνιος και Λαμία - ΑΕΚ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ