ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με ενθουσιασμό για το ολόπλευρο δυνάμωμα του Κόμματος και της ΚΝΕ

Με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες υπερκάλυψης των οικονομικών πλάνων που οι ίδιες έχουν θέσει στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την Πρωτοχρονιά, οι ΚΟ σχεδιάζουν παράλληλα με την ατομική δουλιά και πλατιές εξορμήσεις, μέσα από τις οποίες θα απευθυνθούν μαζικά στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στις πόλεις και τα χωριά. Είναι μια δουλιά που θα γίνει συνδυασμένα και με την πανεξόρμηση με την ανακοίνωση του Κόμματος για την ακρίβεια, την προπαγάνδιση των συλλαλητηρίων για το Ασφαλιστικό κλπ.

Στην Κρήτη

Το κλείσιμο των τριών πρώτων εβδομάδων από την έναρξη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που έχει προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ για το διάστημα 1η Δεκέμβρη 2007 έως 31 Γενάρη 2008, βρίσκει την Οργάνωση της Κρήτης στην τρίτη θέση των Οργανώσεων περιοχής Πανελλαδικά.

Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Με πλάνα αυξημένα πέρα από κάθε άλλη φορά οι κομμουνιστές της Κρήτης, οι κνίτες και οι κνίτισσες, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος δίνουν τη μάχη για την υπερκάλυψη των πλάνων που έχουν καθορίσει οι οργανώσεις με στόχο το Κόμμα να βγει πιο δυνατό και από αυτή τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης.

Το διαφορετικό σε αυτή τη μάχη σε σχέση με προηγούμενες που αποτυπώνεται στα πρόσωπα μελών και φίλων είναι η ακόμα μεγαλύτερη μαχητικότητα και ο ενθουσιασμός ότι μπορεί να πιαστεί ο στόχος και να ξεπεραστεί, γεγονός που αντλείται από το εκλογικό ποσοστό του Κόμματος, το δυνάμωμα του λαϊκού εργατικού κινήματος που αποτυπώνεται και την Περιοχή της Κρήτης.

«Πέρα από τις μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, συνοικίες και χωριά, σε αυτή την οικονομική εξόρμηση ιδιαίτερο ρόλο παίζει η προσπάθεια για δυνάμωμα και έλεγχο της ατομικής και προσωπικής δουλιάς του κάθε συντρόφου και φίλου με καταγραφή, σπίτι το σπίτι, άτομο το άτομο, η οικονομική ενίσχυση με την πολιτική δουλιά, το κέρδισμα με την πολιτική του Κόμματος ακόμα περισσότερων εργατών και εργατριών, νεολαίας κ.ά.», μας αναφέρει ο Πολύδωρας Κουτσαφτάκης, οικονομικός υπεύθυνος της Οργάνωσης Ηρακλείου.

«Το κλίμα της άμιλλας μεταξύ των οργανώσεων, αλλά και συντρόφων είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Το ουσιαστικό όμως παραμένει η προσπάθεια να μιλήσουμε με εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς και τους τόπους κατοικίας που πήγαμε και πριν τις εκλογές, αλλά και στη συνέχεια, μπροστά σε συλλαλητήρια, στην απεργία, κ.ά.».

«Το Ηράκλειο έχει ήδη καλύψει πάνω από το 45% του πλάνου του και μέχρι το τέλος του μήνα ο στόχος είναι να έχει καλυφθεί το 70%. Αυτό δεν είναι αυθαίρετο, πατάει σε συγκεκριμένο σχεδιασμό της οργάνωσης, ποιος και πού θα πάει ο κάθε σύντροφος, η κάθε οργάνωση στο χώρο ευθύνης της, να μη μείνει φίλος και οπαδός έξω από αυτή την προσπάθεια. Ετσι εξορμήσεις έχουν προγραμματιστεί σε εργοστάσια στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου από τις αντίστοιχες κλαδικές ΚΟΒ, στο χώρο του Εμπορίου, σε μεγάλες οικοδομές κ.α. Και, βέβαια, αντίστοιχα στους τόπους κατοικίας, αλλά και εργασιακούς χώρους, οι συνοικιακές ΚΟΒ έχουν το δικό τους σχεδιασμό».

Στην Κεντρική Μακεδονία

Με αισιοδοξία δίνουν τη μάχη της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης οι οργανώσεις της Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Μέχρι και χτες Παρασκευή, είχε καλυφθεί το 48% του πλάνου της Περιοχής. Στόχος, που μπορεί να επιτευχθεί με άνεση, είναι, τη Δευτέρα, παραμονή των Χριστουγέννων να έχει φτάσει στο 55%.

Πρωτοπόρα οργάνωση είναι η ΝΕ Πιερίας με 66% και ακολουθούν με 50% οι ΝΕ Πέλλας και Σερρών. Μακριά από στόχους και δυνατότητες, βρίσκονται οι ΝΕ Ημαθίας και Κιλκίς. Προκειμένου να ξεπεραστούν οι αδυναμίες, οι ΚΟ λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την οργάνωση της δουλιάς (Αχτίφ, συσκέψεις, κλπ.).

Θετική έκπληξη αποτέλεσε η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ. Ανέτρεψε την «παράδοση» των τελευταίων χρόνων να βρίσκεται καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις του πίνακα κάλυψης του πλάνου σε επίπεδο περιοχής. Η Οργάνωση ξεπέρασε αυτή την αδυναμία σχεδιάζοντας έγκαιρα τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης μέσα από συνελεύσεις των ΚΟΒ, με επιμερισμό των οικονομικών πλάνων στη βάση των πραγματικών δυνατοτήτων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Στην ίδια κατεύθυνση δούλεψαν και οι άλλες δύο πρωτοπόρες οργανώσεις, της Πιερίας και της Πέλλας. Μέσα από συζήτηση καθόρισαν και τους στόχους κάλυψης των πλάνων ανά εβδομάδα.

Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά είναι και οι φίλοι, οι οπαδοί που εντάχθηκαν σχεδιασμένα στη μάχη της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης, στην πολιτική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από τις ΚΟ.

Οπως αναφέρουν οι οικονομικοί υπεύθυνοι των οργανώσεων, τα περιθώρια είναι ακόμη πολλά. Το άνοιγμα που πραγματοποιούν οι οργανώσεις είναι μεγάλο, όμως δεν έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες. Είναι πολύς ο κόσμος που περιμένει τους κομμουνιστές για να ενισχύσει από το υστέρημά του το ΚΚΕ. Πρέπει θαρραλέα να απευθυνθούμε σε όλους.

Κυκλοφόρησαν οι «Δρόμοι της Ειρήνης»

Κυκλοφόρησαν οι «Δρόμοι της Ειρήνης», το περιοδικό της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με αφιερώματα, ρεπορτάζ και άρθρα για όλα τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν το κίνημα ειρήνης και την ανάπτυξη της δράσης του ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Κεντρικό σύνθημα που αναγράφεται στο εξώφυλλο του περιοδικού: «ΟΧΙ στην "αντιπυραυλική ασπίδα" των ΗΠΑ. Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια».

Διαβάστε, ανάμεσα στα θέματα που φιλοξενεί:

-- Κόσσοβο: Πυριτιδαποθήκη στην καρδιά των Βαλκανίων

-- Το κόστος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας

-- Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη κινημάτων ειρήνης

-- ΗΠΑ - Ρωσία: Στα πρόθυρα νέας κούρσας εξοπλισμών.

Το «Παζάρι της Ειρήνης»

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) διοργανώνει και φέτος έως τις 5 Γενάρη 2008, το «ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ», στα γραφεία της, Θεμιστοκλέους 56, Εξάρχεια. Οι ώρες λειτουργίας του θα είναι κάθε μέρα (εκτός Σαββάτου - Κυριακής και αργιών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) πρωί 9-2 και απόγευμα 6-8.

  • Ανάλογο «παζάρι» διοργανώνει και η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης στα γραφεία της (Αγ. Βαρβάρας και Δήλου 2) και λειτουργεί καθημερινά, πρωί 10-12 και απόγευμα 5-8.30.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ