ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ρουσφέτι» με κομματική σφραγίδα και υπογραφές!

Το γεγονός ότι οι διάφοροι κομματάρχες του δικομματισμού χρόνια τώρα κάνουν κάθε είδους «εξυπηρέτηση», είτε για να υφαρπάξουν ψήφους, είτε συνειδήσεις, είναι γνωστό. Τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν διακριθεί σ' αυτό το αντικείμενο για να διατηρήσουν τις καρέκλες της εξουσίας και να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Σήμερα όμως, απ' ό,τι φαίνεται, το ρουσφέτι δε θεωρείται απλά δεδομένο, αλλά γίνεται και μέσω επίσημων κομματικών εγγράφων με σφραγίδες και υπογραφές.

Το «ρουσφέτι» που παρουσιάζουμε αφορά φυσικά το κυβερνών κόμμα της ΝΔ και μια επιστολή με ημερομηνία αποστολής 19/11/2007. Στάλθηκε προς το γραφείο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας από τη «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΝΟΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΔΗΜ. Τ.Ο. ΡΑΦΗΝΑΣ», όπως ευκρινώς αναφέρεται στον τίτλο μαζί με τηλέφωνο και φαξ. Το θέμα της επιστολής, όπως σημειώνει, είναι η «Πρόσληψη υπαλλήλου». Μπαίνοντας στη συνέχεια στο θέμα και χωρίς πολλά πολλά λόγια, αναφέρει στον υπουργό ότι η κυρία........... έχει καταθέσει αίτηση στο υπουργείο (σημειώνει μάλιστα και τον αριθμό πρωτοκόλλου) για να προσληφθεί στο Λιμενικό Σώμα. Και καταλήγει με απλά και ξεκάθαρα λόγια: «Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τη, δυνατόν, καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος»! Και για να μην έχει αμφιβολίες ο υπουργός, την επιστολή υπογράφουν με τα ονόματά τους και ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της Τ.Ο./Τ.Ε./ ΝΔ Ραφήνας και τη συμπληρώνουν και από πάνω και με σφραγίδα της Οργάνωσης!


ΠΑΣΟΚ
Σκανδαλολογία και εκλογολογία

Στον αστερισμό της «κακής διαχειρίστριας» ΝΔ, της υπόθεσης Ζαχόπουλου, την οποία φαίνεται να αντιμετωπίζουν ως μάννα εξ ουρανού, αλλά και της εκλογολογίας, κινούνται στο ΠΑΣΟΚ.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, κατηγόρησε χτες την κυβέρνηση της ΝΔ ότι η συνεισφορά της στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στο Δημόσιο είναι μηδενική. Οτι «διόγκωσε το κράτος με δεκάδες νέες άχρηστες υπηρεσίες και επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό». Οτι «η συναλλαγή με το Δημόσιο είναι, κατά κανόνα, εφιάλτης».

Ωστόσο, έτσι ήταν και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, καθώς τέτοιο κράτος θέλουν στο πολιτικό πλαίσιο όπου κινούνται οι εταίροι του ελληνικού δικομματισμού, προκειμένου απαξιώνοντάς το στη λαϊκή συνείδηση, ευκολότερα να εκποιούν τα χρυσοφόρα κομμάτια του σε όφελος των ιδιωτών που καραδοκούν. Μανδαρίνοι και μεγαλοκαρχαρίες στο ίδιο στρατόπεδο.

Ισως σε αυτό το πνεύμα ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωνε χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash», ότι η ακρίβεια «οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά, υπάρχουν δηλαδή μονοπώλια και ολιγοπώλια (...) Και δεν υπάρχει δυστυχώς απ' ό,τι φαίνεται η δυνατότητα από την πλευρά της κυβέρνησης να ορίσει με νόμο, με τους νόμους που υπάρχουν ή να ψηφίσει καινούριους νόμους, για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Ξέρετε, επειδή υπήρξαν αυτά τα φαινόμενα και σε άλλες χώρες, υπάρχει η Επιτροπή για τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια, η οποία επεμβαίνει και δημιουργεί κανόνες ανταγωνισμού σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά δηλαδή που δημιουργούνται προβλήματα».

Δηλαδή, καλύπτουν την όλη αδικία του συστήματος πίσω από κάποιες «στρεβλώσεις», τις οποίες τάχα μπορούν με μια «επιτροπή» και δυο νόμους να τις «εξομαλύνουν». Τέτοια προσπάθεια αποπροσανατολισμού...

Και επειδή αυτά δεν τα χάβουν πλέον εύκολα οι εργαζόμενοι, παίζουν πάλι το κόλπο της εκλογολογίας, μήπως και σύρουν την προσοχή μακριά από τα καίρια ζητήματα που καίνε τα λαϊκά στρώματα. Προς τούτο ο Δ. Ρέππας, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, προέβλεψε ότι η κυβέρνηση «θα ήθελε του χρόνου τέτοιο καιρό να είχε ένα πεδίο για να προχωρήσει ίσως ακόμα και σε εκλογές. Ισως έχουμε εκλογές πολύ πριν τις ευρωεκλογές (...) Δεν αποκλείω το 2008 παρότι είναι πρόωρο και φαντάζει περίεργο 3 μήνες μετά τις εκλογές να μιλάμε για εκλογές».

Ο ίδιος σε ό,τι αφορά την υπόθεση του πεσόντος από το μπαλκόνι Ζαχόπουλου, είπε ότι «η υπόθεση έχει πολιτικό υπόβαθρο, δεν είναι επαρκείς οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί». Επέμεινε ότι ο Ζαχόπουλος δεν παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ, αλλά «είναι βέβαιο ότι πρόκειται περί αποπομπής». Οτι για την αποπομπή του «προφανώς υπήρξε λόγος και τον γνωρίζει ο κ. Λιάπης, ο κ. Ζαχόπουλος, ο πρωθυπουργός που οδήγησε σε αυτή τη θλιβερή εξέλιξη (...) Τέτοιου είδους συμβάντα θλιβερά κάτι δείχνουν, δείχνουν ότι υπάρχει κάποιο πολιτικό βάθος, υπάρχει κάτι το οποίο είναι πέραν αυτού του τραγικού συμβάντος και σχετίζεται με πολιτικές λειτουργίες».

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ μάλλον σπεύδει να εκμεταλλευτεί αντιπολιτευτικά την υπόθεση φάνηκε και από τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιάννη Ραγκούση, ότι «αναμένουμε από την κυβέρνηση πλήρεις και επαρκείς πολιτικές απαντήσεις, γι' αυτήν την υπόθεση, από την οποία γεννώνται πολλά και σοβαρά πολιτικά ερωτήματα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ