ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε απόσταση αναπνοής απ' την υπερκάλυψη

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τη λήξη, στις 31 Γενάρη, της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ και όπως όλα δείχνουν και αυτή τη φορά τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ θα κερδίσουν τη μάχη, καθώς την περασμένη Δευτέρα το πανελλαδικό πλάνο καλύφθηκε σε ποσοστό 97,17%. Ο στόχος της υπερκάλυψης είναι πολύ κοντά και η προσπάθεια εντείνεται στο έπακρο, ώστε να επιτευχθεί στις οκτώ μέρες που απομένουν.

Το άνοιγμα στο λαό όλων των κομματικών και κνίτικων δυνάμεων, αλλά και των αγωνιστών που δίνουν στο πλευρό τους τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης, διευρύνεται διαρκώς. Το στοίχημα αυτή τη φορά δεν είναι μόνο η κάλυψη των πλάνων, αλλά και το να απευθυνθούμε σε πολύ περισσότερους ανθρώπους του μόχθου από κάθε άλλη φορά. Η ανταπόκριση, άλλωστε, των εργαζομένων ευνοεί το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα, καθώς είναι παραπάνω από θετική και πρόθυμα δέχονται να ενισχύσουν το ΚΚΕ απ' το υστέρημά τους.

Στο κλείσιμο της Δευτέρας, 21 Γενάρη, στην πρώτη θέση παρέμεινε η ΚΟ Πελοποννήσου, έχοντας υπερκαλύψει το πλάνο της σε ποσοστό 134,88%. Στη δεύτερη θέση η ΚΟ Αττικής με ποσοστό 109,40%. Στην τρίτη θέση η ΚΟ Θεσσαλονίκης με 100%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Αθήνας, Κεντρικής Μακεδονίας, Πειραιά, Κρήτης, Αιγαίου, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Εξωτερικού, Στερεάς - Εύβοιας, Δυτικής Μακεδονίας, Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» είχε καλύψει το 75,71% του πλάνου της. Η ΚΟΒ του «902» το 85%. Η Αχτίδα Καλλιτεχνών το 62,46%. Η ΚΝΕ το 107,42%.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ
Ομόφωνα αθώος για τις κάμερες παρακολούθησης

ΜΑΡΟΥΚΑΣ ΒΑΣ.

Ομόφωνα, χτες, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Πειραιά και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της Εδρας αθώωσε τον δήμαρχο Νίκαιας Στέλιο Μπενετάτο από την κατηγορία της φθοράς σε κάμερες παρακολούθησης, με την οποία είχε «συρθεί» στα δικαστήρια, μετά από μήνυση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Υπενθυμίζουμε πως το Γενάρη του 2004 η Δημοτική Αρχή της πόλης μαζί με εργατικά συνδικάτα και μαζικούς φορείς της Νίκαιας προχώρησαν σε μια συμβολική πράξη, βάφοντας κάμερες παρακολούθησης που είχαν στηθεί στην πόλη της Νίκαιας από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κι ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ομόφωνα είχε αποφασίσει πως δε θέλει την εγκατάστασή τους.

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος τόνισε πως «έκανα το αυτονόητο, αυτό που πρέπει να κάνει κάθε δήμαρχος που δε δέχεται να παραβιάζονται οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα του λαού» και πρόσθεσε: «Ηταν μια καθαρά πολιτική πράξη που στοχεύει να βάλει φραγμό στην καταστολή κατά του λαϊκού κινήματος σε μια περίοδο που οξύνεται όλο και περισσότερο η αντιλαϊκή πολιτική».

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του δημάρχου κατέθεσε και ο Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης, πρώην υπουργός και καθηγητής Ποινικού Δικαίου και επισήμανε πως «με την πράξη του δημάρχου επήλθε το προέχον στην άσκηση μιας δημόσιας εξουσίας, η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών».

Τόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης Αγγελος Βρεττός από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση» και Παν. Σαπουτζάκης όσο και ο Γιώργος Κουτρούγκαλης, αναπληρωτής καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά την έκδοση της απόφασης τόνισαν πως είναι η πρώτη θετική δικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί για τις κάμερες παρακολούθησης, επισήμαναν την επικινδυνότητά τους για το δημόσιο βίο και εξέφρασαν την αισιοδοξία πως με τις διεκδικήσεις του λαού θα προστατευτούν οι δημοκρατικές ελευθερίες.

Να σημειώσουμε πως στις 5 Φλεβάρη ο δήμαρχος ξαναδικάζεται για την ίδια υπόθεση με μηνυτή αυτή τη φορά την εταιρεία που είχε αναλάβει να εγκαταστήσει τις κάμερες.

Στο πλευρό του δημάρχου, κατά τη χτεσινή δίκη βρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Αγγελος Βρεττός από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση», ο Κώστας Πεταλάς, πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Πειραιά, ο Παν. Κατηφές Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς - Ρέντη του ΚΚΕ, μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Πειραιά, δεκάδες εκπρόσωποι μαζικών φορέων και δημότες της Νίκαιας.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Σήμερα Τετάρτη 23/1 κλιμάκιο της Αχτίδας Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στις 9.30 π.μ. στα γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας.
  • Αύριο Πέμπτη 24/1 στις 9.30 π.μ. κλιμάκιο της Αχτίδας Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί τα σχολεία του Περιστερίου, τα γυμνάσια και λύκεια της Ερυθραίας και Κηφισιάς, τα σχολεία της Μεταμόρφωσης.
  • Την Παρασκευή 25/1 η ΚΟΒ Ελληνορώσων του ΚΚΕ κόβει την πίτα της, στις 9 μ.μ., στην ταβέρνα «Ηνίοχος» (Πρατούνα 38, Ελληνορώσοι). Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90χρονων της Οχτωβριανής Επανάστασης και του ΚΚΕ.
  • Την Παρασκευή 25/1 η ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ διοργανώνει στις 9 μ.μ. στο μεζεδοπωλείο «ΝΕΦΕΛΗ» (Λ. Ειρήνης & Πλούτωνος 4) μια ζεστή βραδιά με αφορμή τα 90 χρόνια ζωής και αγώνων του ΚΚΕ.
  • Την Παρασκευή 25/1 οι ΚΟΒ Γαλατσίου του ΚΚΕ πραγματοποιούν τη συνεστίασή τους στις 10 μ.μ., στο «Καραβάνι» (Φ. Νέγρη και Ζακύνθου, Κυψέλη).
  • Την Παρασκευή 25/1, στις 9 μ.μ., η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ πραγματοποιεί συνεστίαση στο κέντρο διασκέδασης «ΦΩΝΤΑΣ», στην Κάντζα - Παλλήνη Αττικής.
  • Η ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω του ΚΚΕ στα πλαίσια της 2μηνης οικονομικής εξόρμησης για την ενίσχυση του κόμματος σας καλεί στη συνεστίαση που διοργανώνει στο κέντρο «ΖΟΡΜΠΑΣ» (Ιερά Οδός 317 - Αιγάλεω) Παρασκευή 25 Γενάρη 2008, ώρα 21.00.
  • Το Σάββατο 26/1 θα πραγματοποιηθεί η χρονιάτικη συνεστίαση της ΑΕ Ανατολικής Υπαίθρου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, που φέτος είναι αφιερωμένη στα 90χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης, στο κέντρο «Λεωφόρος» (δρόμος Αγ. Τριάδος - Μηχανιώνας). Θα μιλήσει ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Το Σάββατο 26/1 τη συνεστίασή της πραγματοποιεί η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Καρβούνης» στην Ελεούσα.
  • Το Σάββατο 26/1 η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ οργανώνει συνεστίαση για τα 90χρονα του Κόμματος στην ταβέρνα «Το τζάκι» (Ελ. Βενιζέλου 11 & Φραγκισκάτου, Μοσχάτο).
  • Το Σάββατο 26/1 η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί συνεστίαση, στις 8 μ.μ., στο κέντρο «Ωριά», στο Στάδιο Τεγέας, αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Την Κυριακή 27/1, η Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση, στη 1 μ.μ., στην ταβέρνα «Αλλοτινό», Σουλίου 183, στην Πετρούπολη, προς τιμήν των 90χρονων του Κόμματος και στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης.
  • Την Κυριακή 27/1 η ΚΟΒ Χολαργού του ΚΚΕ καλεί στη συνεστίασή της στην ταβέρνα «Φιλετάκια» (Μεσογείων και Ι. Θεολόγου), στις 8.30 μ.μ.
  • Την Κυριακή 27/1 οι ΚΟΒ Χαλανδρίου και οι ΟΒ της ΚΝΕ καλούν στο γλέντι που διοργανώνουν στις 8 μ.μ. στην ταβέρνα «Μουριά» (πρώην «κυρά Ελλη», Αγ. Τριάδος 57, Αγία Παρασκευή).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ