ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αποχή από τα μαθήματα λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου

Η απόφαση πάρθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας

Σε αποχή από τα μαθήματα βρίσκονται από χθες οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το οποίο «χτυπήθηκε» εκ νέου από το σεισμό των 6,5 Ρίχτερ στις 14 Φλεβάρη, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος στατικής επάρκειας που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, έχουν αποκαλυφθεί οι οπλισμοί στα υποστυλώματα και εμφανίζονται παντού σημεία αποσάθρωσης, όπως προκύπτει και από τον έλεγχο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και της αντίστοιχης Διεύθυνσης της Νομαρχίας. Το κτίριο έχει κατασκευαστεί προ 68ετίας με υλικά άγνωστης αντοχής και δεν υπάγεται σε κανέναν αντισεισμικό κανονισμό. Οι μηχανικοί, με έγγραφό τους μετά από τον πρωτοβάθμιο ακόμη έλεγχο, επισήμαναν την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού, γιατί υπάρχει πρόβλημα στατικότητας.

Ωστόσο, παρά τις κινητοποιήσεις των γονιών και το προηγούμενο διάστημα για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης και αποκατάστασης της στατικότητας του κτιρίου, γονείς, δάσκαλοι και μαθητές περιμένουν ακόμη την ολοκλήρωση της μελέτης! Οι γονείς απαιτούν να δοθεί προσωρινή λύση με την άμεση διαμόρφωση των αιθουσών στο κομμάτι του κτιρίου που δεν αντιμετωπίζει στατικό πρόβλημα, ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν τα μαθήματά τους μέχρι είτε να γκρεμιστεί το προβληματικό κομμάτι του κτιρίου και να κατασκευαστεί νέο, είτε να αποκατασταθεί η στατική επάρκεια του σχολείου.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας σημειώνει πως «η πρόσφατη σεισμική δόνηση έφερε για μια ακόμα φορά στην επικαιρότητα το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης του νομού, της προστασίας των κατοίκων και της περιουσίας τους, ιδιαίτερα των παιδιών. Για το ΠΑΜΕ αυτό αποτελεί έργο υποδομής άμεσης προτεραιότητας».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει πως «οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, τον νομάρχη και τους δημάρχους του δικομματισμού είναι τεράστιες. Συνυπεύθυνες είναι και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των σωματείων των εκπαιδευτικών, αλλά και των συλλόγων γονέων που δεν παίρνουν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση». Καταλήγοντας, καλεί τα ΔΣ των εκπαιδευτικών σωματείων να συνεδριάσουν άμεσα, να αποφασίσουν πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων για την άμεση δρομολόγηση λύσεων και την οριστική επίλυση των προβλημάτων.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Η μεθαδόνη δε θεραπεύει από μόνη της

Η θεραπεία των χρηστών δεν μπορεί να επιτευχθεί απλώς και μόνο με τη χορήγηση μεθαδόνης αλλά σε συνδυασμό με την παροχή κοινωνικού περιεχομένου υπηρεσιών, τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) με αφορμή τις προτάσεις του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Βασίλη Φλωρίδη.

Την περασμένη Δευτέρα σε σύσκεψη που συμμετείχαν επιστήμονες και φορείς - μεταξύ των οποίων και ο ΟΚΑΝΑ - ο Β. Φλωρίδης διατύπωσε την άποψη της συνταγογράφησης μεθαδόνης από ιδιώτες γιατρούς ως μέτρο για την αντιμετώπιση της λίστας αναμονής στα προγράμματα υποκαταστάτων. Ο ΟΚΑΝΑ αφού σημειώνει «το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξε ο ημερήσιος Τύπος και τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τις προτάσεις του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης» επισημαίνει: Εξ αρχής ξεκαθαρίζουμε ότι η άποψη αυτή δεν αντανακλά τις θέσεις του ΟΚΑΝΑ, και σε καμία περίπτωση δεν προήλθε ως συμπέρασμα σύσκεψης στην οποία συμμετείχε εκπρόσωπος του Οργανισμού, όπως λανθασμένα μεταδόθηκε από κάποια ΜΜΕ. Επισημαίνουμε ότι πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους, ότι η μεθαδόνη δεν είναι "φάρμακο", αλλά υποκατάστατο της ναρκωτικής ουσίας "ηρωίνη"».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η θεραπεία των χρηστών λοιπόν, δεν μπορεί να επιτευχθεί απλώς και μόνο με τη χορήγηση του συγκεκριμένου υποκατάστατου (της μεθαδόνης), αλλά σε συνδυασμό με την παροχή ψυχιατρικών, ψυχολογικών, ιατρικών και κοινωνικού περιεχομένου υπηρεσιών».

Θυμίζουμε ότι προχτές εξέδωσε ανακοίνωση και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), που επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη, και με την οποία εξέφραζε την αντίθεσή του στη συνταγογράφηση μεθαδόνης από ιδιώτες γιατρούς.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Το ΔΣ του Συνδέσμου Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ διοργανώνει, το Σάββατο 23/2, εκδήλωση κατάθεσης στεφανιών στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, ώρα 11 π.μ. και, τη Δευτέρα 25/2, 6 μ.μ. στο θέατρο ΑΛΦΑ, συναυλία για την ΕΠΟΝ.

-- Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ, διοργανώνει, για τα 65 χρόνια της ΕΠΟΝ, το Σάββατο 23/2, κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Αγνωστου Στρατιώτη και άλλους τόπους θυσίας. Την Κυριακή 24/2, την καθιερωμένη εκδήλωση -ΕΠΟΝίτικη βραδιά με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». (Προσκλήσεις, κάθε πρωί 10-12 στα γραφεία Πειραιώς 6, 5ος όροφος, γραφείο 1, τηλ. 210.5225.497, και από το κατάστημα Αργυρής και Λυκούργου Τσιρίκου -Βεραντζέρου 5, τηλ. 210.3835.927).

-- Τα παραρτήματα ΠΕΕΠΠ και ΠΕΑΕΑ Πτολεμαΐδας πραγματοποιούν εκδήλωση τιμής για τα 65 χρόνια της ίδρυσης της ΕΠΟΝ, το Σάββατο 23/2, 8.30 μ.μ., στο κέντρο ΕΥΡΩΠΗ στην Πτολεμαΐδα. Θα ακολουθήσει κόψιμο πίτας και γλέντι.

-- Η ΠΕΑΕΑ Αγρινίου διοργανώνει, το Σάββατο 23/2, 8 μ.μ., στο Κέντρο ΚΟΚΙΟΣ (λεωφόρος Ιωαννίνων 7) εκδήλωση - συνεστίαση για τα 65 χρόνια της ΕΠΟΝ. Συμμετέχουν όλα τα Παραρτήματα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

-- Η ΠΕΑΕΑ Αργυρούπολης και ο Σύλλογος Απογόνων και φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, πραγματοποιούν τη χρονιάτικη συνεστίασή τους, την Κυριακή 24/2, στις 7.00 μ.μ., στην ταβέρνα «Θεοχάρης» (Δωδεκανήσου 35, πίσω από το Δημαρχείο Αργυρούπολης).

-- Η ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων ΕΑ και ΔΣΕ Ηρακλείου Αττικής πραγματοποιούν, την Κυριακή 24/2, εκδήλωση για την ΕΠΟΝ, στη ΒΙΛΑ ΣΤΕΛΛΑ, 10.30 π.μ., όπου θα κόψουν και την πίτα τους.

Μπαράζ εμπρησμών σε τράπεζες

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της Αττικής σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα. Οι επιθέσεις έγιναν μέσα σε διάστημα 12 λεπτών από τη 1.58 τα ξημερώματα έως τις 2.10.

Συγκεκριμένα, στόχος ήταν υποκαταστήματα τραπεζών στη συμβολή της Σταδίου με τη Σανταρόζα, στην Πετρούπολη και στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, στην Κλεισθένους στο Γέρακα, στην οδό Καραϊσκάκη 123 στον Πειραιά, στην Καλλιθέα, στην οδό Χαλκίδος στα Πατήσια και στην πλατεία Υμηττού στο Βύρωνα. Επίθεση δέχτηκαν και τέσσερα αυτοκίνητα σε Αργυρούπολη (της Τράπεζας Κύπρου), στη Γλυφάδα (της Β' Υγειονομικής Υπηρεσίας Πειραιά και Αιγαίου και ένα αυτοκίνητο ιδιώτη) και στον Κολωνό (όχημα εταιρείας σεκιούριτι). Τέλος, άγνωστοι πυρπόλησαν τα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στην οδό Βοιωτίας 6, στο Χαλάνδρι.

Αλλαξαν τα τριψήφια νούμερα του ΟΤΕ

Αλλαξαν τα νούμερα για τις τηλεπληροφορίες του ΟΤΕ και πλέον:

  • Στο «14844» αντί του «141» αναγγέλλεται η ώρα.
  • Στο «14944» παρέχονται πληροφορίες για: εφημερεύοντα νοσοκομεία - φαρμακεία - γιατρούς, δρομολόγια πλοίων, «Ολυμπιακής», ΟΣΕ, ΚΤΕΛ, δελτίο καιρού, ατμοσφαιρική ρύπανση, ΚΤΕΟ, συνταγές μαγειρικής, αποτελέσματα ΟΠΑΠ.
  • Στο «14744» μεταδίδονται τα αποτελέσματα αγώνων «Πάμε Στοίχημα».

Οι υπηρεσίες αυτές, που κάποτε παρέχονταν δωρεάν, σήμερα κοστίζουν πανάκριβα. Οπως μας ενημερώνει ο ΟΤΕ, η χρέωση για το «14844» είναι 0,15 ευρώ ανά κλήση από σταθερό ΟΤΕ και 0,26 ευρώ ανά λεπτό από κινητό «COSMOTE». Για τα «14944» και «14744» η χρέωση είναι 0,30 ευρώ ανά λεπτό από σταθερό ΟΤΕ και 0,50 ευρώ ανά λεπτό από κινητό «COSMOTE».

Τώρα, λοιπόν, που φυσούν δυνατά οι άνεμοι της «απελευθέρωσης», των ιδιωτικοποιήσεων και των νόμων της αγοράς, τα χαράτσια του ΟΤΕ δίνουν και παίρνουν. Και όσο περνά ο καιρός, τα χαράτσια αυτά όλο και θα αυξάνονται. Γιατί κύριο μέλημα πλέον είναι πώς θα «αυγατίσουν» τα κέρδη των μεγαλομετόχων του ΟΤΕ και όχι πώς θα εξυπηρετηθεί καλύτερα και φθηνότερα ο πελάτης.

«Κινητά φράγματα» εναντίον διαδηλωτών

Κατατέθηκε στο ΣτΕ το σχετικό ΠΔ του υπουργείου Εσωτερικών

Ακόμη και «κινητά φράγματα» προμηθεύονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις και το χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Σύμφωνα με ΠΔ του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο Επικρατείας, οι αστυνομικοί που επιφορτίζονται με «τη λήψη μέτρων τάξης» στις μαζικές συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις θα εξοπλίζονται σαν αστακοί και με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις καταστολής θα φέρουν στολή κατασκευασμένη από βραδύκαυστο ή αντιπυρικό υλικό, καθώς και τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα διαφόρων σημείων του σώματος, κράνος, άρβυλα, πυροσβεστήρα, ασπίδα, αλεξίσφαιρο γιλέκο, προσωπίδα αερίων με κατάλληλο φίλτρο και αδιάβροχο. Μάλιστα, όπως αναφέρεται «σε εξαιρετικές περιπτώσεις συναθροίσεων» θα χρησιμοποιούνται και κινητά μεταλλικά πλέγματα που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη παραγγελθεί στη Γαλλία.

Οι ειδικοί φρουροί πρεσβειών θα φορούν αλεξίσφαιρο γιλέκο και θα φέρουν φορητό ασύρματο και χειροβομβίδες κρότου και λάμψης, ενώ και οι αστυνομικοί που είναι στην ειδική φρουρά βουλευτών και υπουργών θα φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ