ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Καλούμε σε συμπαράταξη τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Αποσπάσματα από τη χτεσινή ομιλία του στη συγκέντρωση του Κόμματος στο Γαλάτσι

«Απευθυνόμαστε μαζικά στους ψηφοφόρους τους ΠΑΣΟΚ και τους καλούμε σε συμπαράταξη. Να μην έχουν καμιά αυταπάτη ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί πραγματικά να αλλάξει. Το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ τέλειωσε. Δεν μπορεί να πιεστεί, να αλλάξει, όπως έχουν αυταπάτες μερικοί. Τους προειδοποιούμε: Τους περιμένουν νέες μεγάλες απογοητεύσεις από το δίδυμο ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, όπως κι αν εκφράζεται αυτό, είτε με συνεργασία δηλαδή μεταξύ τους, είτε με ενίσχυση ενός εκ των δυο, γιατί και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία χρησιμοποιείται και θα χρησιμοποιηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον σαν δεκανίκι του δικομματισμού, σαν στήριγμα στην επιχείρηση διάσωσης του συστήματος».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το απόγευμα σε συγκέντρωση του Κόμματος στο Γαλάτσι. Ο ομιλητής τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω:

«Τείνουμε χέρι συνεργασίας και κοινής δράσης στους απλούς ανθρώπους που πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ και νιώθουν απογοητευμένοι. Μη χαραμίσουν την αγωνιστικότητά τους στηρίζοντας τυχοδιωκτικά ασυνεπή σχήματα ή πρόσωπα, γιατί τα πρόσωπα εκφράζουν κυρίως πολιτικές και συμφέροντα.

Τους καλούμε όλους στη μεγάλη δυναμική νικηφόρα πορεία μέχρι το επίπεδο της εξουσίας, στο πλευρό του ΚΚΕ, σε συμπαράταξη και κοινή δράση με το ΚΚΕ».

Καλλιεργούν το έδαφος για κυβερνήσεις συνεργασίας

«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Ολα αυτή η κατάσταση, αναμφίβολα, μεγαλώνει τις ανησυχίες του οικονομικού, εκδοτικού και πολιτικού κατεστημένου. Φυσικά, ακόμα δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια συντήρησης της δικομματικής εναλλαγής, με δύο κόμματα που θα κυβερνούν εναλλάξ.

Παρ' όλα αυτά τίποτα δεν είναι όπως παλιά και καθόλου δεν είναι σίγουροι ότι μπορούν ακόμα για πολύ να συντηρήσουν με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι.

Γι' αυτό και όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα καλλιεργούν το έδαφος για κυβερνήσεις συνεργασίας. Αξιοποιούν για το σκοπό αυτό την εμπειρία των ομοειδών τους από την Ευρώπη, όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας. Η στρατηγική του διεθνούς κεφαλαίου είναι ίδια λίγο ως πολύ παντού. Την κρίση στρατηγικής της κλασικής σοσιαλδημοκρατίας, λόγω της στρατηγικής ταύτισής της στις περισσότερες χώρες με τις κλασικές συντηρητικές δεξιές δυνάμεις, προσπαθεί να την ξεπεράσει με την προώθηση του οπορτουνισμού, με τη δημιουργία νέων οπορτουνιστικών αριστερών σχημάτων που θα λειτουργούν αντικομμουνιστικά και θα δίνουν χέρι βοήθειας στο σύστημα. Στην Ευρώπη βασικό όχημα γι' αυτό είναι το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ).

Στην Ελλάδα, το γνωστό ζεύγος ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κατά τα πρότυπα της Γερμανίας, προς το παρόν είναι μάλλον δύσκολο να τους προκύψει ως λύση, χωρίς να αποκλείεται για αργότερα, κι από αυτή την άποψη τη διαφημίζουν ως μελλοντική λύση, τη δουλεύουν, την προπαγανδίζουν.

Φυσικά, φαβορί στις προτιμήσεις ισχυρών κύκλων της άρχουσας τάξης και του κατεστημένου εξακολουθεί να κατέχει το ζεύγος ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ. Πρόκειται για νέες χαμένες ευκαιρίες.

Μία είναι η σίγουρη και καθαρή ελπιδοφόρα ευκαιρία. Ακριβώς γιατί είναι γνήσια, έντιμη, με προοπτική. Η ενίσχυση του ΚΚΕ».

Στόχος όλων των αστικών δυνάμεων και κομμάτων

«Ενιαίος και κοινός στόχος όλων των αστικών δυνάμεων και των κομμάτων τους είναι το ΚΚΕ. Από άλλους ομολογημένος και από άλλους ανομολόγητος στόχος, επιδίωξη και ευχή, είναι η μείωση της επιρροής του και της δύναμής του μέσα στο λαό.

Μάταιος κόπος. Το ΚΚΕ εξακολουθεί να δυναμώνει σταθερά και μόνιμα, χωρίς άλματα στο κενό, ούτε με εμφανίσεις διάττοντος αστέρα. Το επιβεβαιώνει αυτό το ίδιο το κύρος, η σιγουριά και η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ευρύτερα μέσα στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα, στην εργατική τάξη και στους νέους.

Γι' αυτό και λυσσάνε, δεν τους βγαίνουν οι σχεδιασμοί τους. Γι' αυτό όμως και παίρνουν πρόσθετα μέτρα.

-- Επιδιώκουν την αποσιώπηση της δράσης του και των θέσεών του. Βασικό σύμμαχό τους εδώ έχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

-- Ενισχύουν τη διαστρέβλωση των θέσεών του. Στην πρώτη γραμμή εδώ είναι η συκοφάντηση των θέσεών μας για το σοσιαλισμό, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας για το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε στον 20ό αιώνα, η λοιδορία των απόψεων του Κόμματος, η συκοφάντηση της ιστορίας του Κόμματος που θα ενταθεί φέτος με τα 90χρονα. Δε διστάζουν να προχωρήσουν και σε ωμό αντικομμουνισμό.

Δέστε τι κάνουν:

  • Καταθέτουν ψήφισμα οι Σοσιαλιστές στην ΕΕ για εξίσωση ναζισμού - σταλινισμού.
  • Στην Τσεχία έθεσαν εκτός νόμου την ΚΝ Τσεχίας γιατί στο πρόγραμμά της μιλούσε για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής!!!
  • Στην Πορτογαλία ζητάνε μητρώο μελών με όλα τα προσωπικά στοιχεία και ΑΦΜ από το Πορτογαλικό ΚΚ για να το αναγνωρίσουν ως κόμμα!!! Και άλλα τέτοια...

-- Οργανώνουν συστηματική προσπάθεια παρέμβασης στο εσωτερικό του Κόμματος με κάθε τρόπο και μέσο. Προσφιλής μέθοδος είναι πάλι ο Τύπος, πότε με αναφορές σε στελέχη του Κόμματος για δήθεν προθέσεις που έχουν, πότε για δήθεν ομάδες που δρουν στην ηγεσία του Κόμματος, πότε σε θέσεις του και προτάσεις του Κόμματος κλπ. Στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν ούτε διάδοχοι, ούτε δαχτυλίδια, ούτε ομάδες και ομαδάρχες. Αυτά ας τα ψάξουν στα κόμματα του κατεστημένου. Μόνιμος στόχος τους δεν είναι άλλος από την προσπάθεια δημιουργίας προβλημάτων και μέσα στο Κόμμα και στον περίγυρό του, η προσπάθεια άσκησης πίεσης, με βασικό σκοπό την αλλαγή πλεύσης του, την αλλαγή της στρατηγικής και της πολιτικής του γραμμής. Δε θα τους γίνει το χατίρι.

-- Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι κύκλοι αναδεικνύουν και διαφημίζουν κόμματα που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του μεγάλου κεφαλαίου, των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως είναι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπαθούν σήμερα να μεταδώσουν μια τεχνητή εικόνα ανανέωσης, με βάση την ηλικία και την τηλεοπτική παρουσία. Ομως η πραγματική ανανέωση φαίνεται στις θέσεις και τα προγράμματα.

Εμείς βλέπουμε ότι το πρόγραμμά τους είναι ίδιο, οι θέσεις τους, αν και προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες της στιγμής και του ακροατηρίου στο οποίο απευθύνονται - χαρακτηριστικό του οπορτουνισμού άλλωστε - κινούνται στην ίδια πεπατημένη. Πάνε να νεκραναστήσουν τη χαμένη τιμή της σοσιαλδημοκρατίας».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, μέλος του Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής των Βορειοανατολικών Προαστίων της ΚΟΑ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των παρευρισκομένων αναφορικά με τις επίκαιρες εξελίξεις στην εγχώρια και διεθνή πολιτική σκηνή.

Απολογήθηκε ο Νικολουτσόπουλος

Εως αργά χτες το βράδυ βρισκόταν στο γραφείο του β΄ ειδικού ανακριτή που ερευνά την υπόθεση Ζαχόπουλου ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος. Η απολογία γινόταν πολύ αργά διότι, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, ο εντολέας τους λόγω των φαρμάκων που παίρνει αδυνατεί να συγκεντρωθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο Νικολουτσόπουλος κατέθεσε υπόμνημα τριάντα σελίδων και σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται και την κατηγορία του εκβιασμού σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του παρ' ολίγον αυτόχειρα. Οπως είπε στον ανακριτή, δεν ήξερε τίποτα για τον εκβιασμό του Ζαχόπουλου, ούτε για το υλικό που η Εύη Τσέκου έδωσε στο MEGA και στο «Πρώτο Θέμα», υποστηρίζοντας ότι συνόδευσε την ήδη προφυλακισμένη πρώην ερωμένη του Ζαχόπουλου μόνο για να δώσει η τότε εντολέας του πληροφορίες για στημένους διαγωνισμούς στο υπουργείο Πολιτισμού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ