ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
Σελ. /32
Δεν περισσεύει ούτε λεπτό

Εντείνονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες. Σχέδιο για την περιφρούρηση της απεργίας καταρτίζουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα

Από προηγούμενη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από προηγούμενη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Λίγα 24ωρα απομένουν για την απεργία στις 16 Απρίλη και σε όλη τη χώρα, από τον Εβρο έως την Κρήτη, οι ταξικές δυνάμεις ορίζουν τους τόπους και την ώρα των απεργιακών συγκεντρώσεων. Παράλληλα με τις καθημερινές εξορμήσεις και τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που εντείνονται, στο τραπέζι μπαίνει το σχέδιο περιφρούρησης της απεργίας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της.

Οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν ήδη πάρει απεργιακή απόφαση, με αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις και το Ασφαλιστικό, ενώ νέες αποφάσεις προστίθενται καθημερινά από τα εκατοντάδες ταξικά σωματεία σε όλη τη χώρα, όπως των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο Ηράκλειο και του Ιματισμού στο Αγρίνιο. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στον Πειραιά η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό. Σήμερα, με κεντρικό ζήτημα το Ασφαλιστικό, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης πραγματοποιούν παύση εργασιών στις 12 μ., συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό και πορεία στους δρόμους του Πειραιά. Σήμερα, επίσης, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Πανελλήνια Ενωση Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και ΠΕΣ ΝΑΤ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Τερψιθέας έξω από τον Οίκο Ναύτου.

Στην Αθήνα, για σήμερα, έχουν καθοριστεί περιοδείες στους παρακάτω, ανάμεσα σε άλλους, τόπους δουλειάς: «Αθηναϊκή», «Ευρωκλινική», ΙΚΕΑ (Αιγάλεω), «Φωκάς» (Σταδίου), εργοτάξια οδού Πειραιώς, αμαξοστάσιο Μετρό (εργοτάξιο) Ελαιώνας, «ICAP», «ACS», δημοτικά γυμναστήρια Κορυδαλλού, Κονέ, Γαϊτάνος, Βωβός, Σίντλερ.

Ξεκινάει η εφαρμογή του νόμου Πετραλιά (3655/2008)

Στην αντίπερα όχθη, η κυβέρνηση ξεκινάει την εφαρμογή του νέου αντιασφαλιστικού νόμου 3655/2008 από την τοποθέτηση των προέδρων στα υπό ενοποίηση ταμεία. Η υπουργός Απασχόλησης από τις 8 του Απρίλη υπέγραψε τη σχετική απόφαση για την πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου στα εξής ταμεία: ΟΑΕΕ, στο νεοσυσταθέν ταμείο του Τύπου ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, στο νέο ταμείο των επιστημόνων ΕΤΑΑ, στο νέο επικουρικό ταμείο ασφάλισης των υπαλλήλων τραπεζών και πρώην ΔΕΚΟ ΤΑΥΤΕΚΩ, καθώς και στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης ιδιωτικού τομέα ΤΕΑΙΤ, πρόνοιας ιδιωτικού τομέα ΤΑΠΙΤ και πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων ΤΠΔΥ. Η τοποθέτηση των προέδρων, όπως και στα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, θα γίνει σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 49 Α του Κανονισμού της Βουλής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το μεροκάματο της απεργίας δεν είναι ποτέ χαμένο

Με τους οικοδόμους στο εργοτάξιο της πρώην ΕΤΜΑ στον Ελαιώνα συζήτησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία σε βάρος Ελλήνων και μεταναστών, τόνισε ο Γ. Μαρίνος. Γι' αυτό και η απάντηση πρέπει να είναι κοινή
Η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία σε βάρος Ελλήνων και μεταναστών, τόνισε ο Γ. Μαρίνος. Γι' αυτό και η απάντηση πρέπει να είναι κοινή
«Το κεφάλαιο κάνει μεγάλη επίθεση για να μαζέψει περισσότερα κέρδη. Καταργεί ασφαλιστικά δικαιώματα, πάει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 για άνδρες και για γυναίκες. Μας ενδιαφέρει επειδή οι γυναίκες μας είναι εργαζόμενες. Πάει το όριο ηλικίας στα 68. Μειώνει τις συντάξεις. Διαμορφώνει μια νομοθεσία που δε θα επιτρέψει ποτέ στα παιδιά μας να πάρουν σύνταξη. Οξύνει τα προβλήματα της ανεργίας και της μερικής απασχόλησης. Καθηλώνει τα μεροκάματα και τους μισθούς. Οσο θα υπάρχει αυτή η ανάπτυξη, αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, τόσο η εργατική τάξη έχει υποχρέωση να οργανώνεται, να παλεύει, να διεκδικεί.

Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες, το πόσο σας πιέζουν τα προβλήματα και η ανασφάλεια. Αλλά σας λέμε μια κουβέντα που πρέπει να σκεφτείτε πολύ: Δεν είναι ποτέ χαμένο το μεροκάματο της απεργίας. Τα μεροκάματα χάνουν την αξία τους όταν και όσο ο εργάτης κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Οταν δεν πας στη δουλειά επειδή απεργείς, τότε δυναμώνεις την πάλη σου. Περάσαμε έναν πολύμηνο αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση. Αλλά είναι ανάγκη να συνεχίσουμε».

Χτες το πρωί, τους οικοδόμους εργάτες στο εργοτάξιο της πρώην ΕΤΜΑ στον Ελαιώνα, τους υποδέχτηκαν οι κομμουνιστές. Στο πλαίσιο της νέας πορείας στο λαό και με αφορμή την απεργία στις 16 του Απρίλη, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, βρέθηκε στο χώρο της δουλειάς και μίλησε σε Ελληνες και μετανάστες εργάτες.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο εργοτάξιο
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο εργοτάξιο
«Το ΚΚΕ δεν έρχεται τυχαία στους τόπους δουλειάς. Ούτε για βόλτα», ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος. «Ερχεται να θέσει προβλήματα και να βοηθήσει στην οργάνωση της πάλης της εργατιάς. Αυτή είναι η αποστολή του. Η οργάνωση της πάλης για κάθε πρόβλημα, μέχρι να ανατρέψουμε τους εκμεταλλευτές. Αυτό είναι το νόημα της ύπαρξης του ΚΚΕ. Πολύ περισσότερο σήμερα, που δεν υπάρχει εργάτης, εργάτρια, εργαζόμενος που να μην προβληματίζεται για το πού πάνε τα πράγματα».

Ερχονται ακόμα χειρότερα μέτρα

Για την αναγκαιότητα της απεργιακής κινητοποίησης το στέλεχος του ΚΚΕ σημείωσε:

«Πριν από λίγες μέρες, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που ελέγχεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και με τα χειροκροτήματα της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, υπέγραψε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, με αύξηση ούτε ένα ευρώ τη μέρα, για να αυξήσουν τα κέρδη οι βιομήχανοι και οι πλουτοκράτες.

Είναι πρόκληση. Και πρέπει να κοντραριστούμε. Εσείς έχετε ένα όπλο: Την ταξική Ομοσπονδία και το αγωνιστικό ταξικό Συνδικάτο της Αθήνας. Και μαζί μ' αυτούς, οργανωμένοι, συντονισμένοι, πρέπει να διεκδικήσετε, όπως και πέρσι και πρόπερσι, την αύξηση του μεροκάματου. Και είχατε επιτυχία. Σπάσατε αυτά τα εμπόδια της ΓΣΕΕ. Αυτό πρέπει να κάνετε.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Μπαίνουμε σε μια φάση που παίρνουν νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Πάνε να καταργήσουν την αποζημίωση για την απόλυση, να απελευθερώσουν τις απολύσεις, να κάνουν ακόμα πιο ελαστικό ωράριο, σε βάρος της εργατικής τάξης. Εχετε υποχρέωση και καθήκον να απαντήσετε. Να απαντήσουμε μαζί.

Το ΚΚΕ είναι και θα είναι στο πλευρό σας. Και στηρίζει την απεργία που οργανώνουν στις 16 του Απρίλη ταξικές αγωνιστικές Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία σε όλη την Ελλάδα, που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Σ' αυτόν τον αγώνα πρέπει να έρθετε όλοι, με τους συναδέλφους και τους φίλους σας. Να απεργήσετε μαζικά και να έρθετε στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί. Αυτό θα μας δώσει δύναμη. Να διεκδικήσετε αύξηση των μισθών και των μεροκάματων. 65, 70 και 75 ευρώ να πάει το κατώτερο μεροκάματο για ανειδίκευτους, βοηθούς και τεχνίτες αντίστοιχα. Το δικαιούσθε. Εσείς είστε οι παραγωγοί του πλούτου. Να συνταξιοδοτείστε στα 55 χρόνια. Να είναι δημόσια και δωρεάν η Υγεία και η Παιδεία. Να μπορούν να μορφωθούν τα δικά σας παιδιά, τα παιδιά της εργατικής τάξης.

Αυτό το δρόμο θα ακολουθήσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Και θα συναντηθούμε με τους άλλους εργάτες στο Μέταλλο, στο Φάρμακο, τους ναυτεργάτες, με όλους τους κλάδους και θα βαδίσουμε μαζί».

Ενιαία επίθεση σε Ελληνες και μετανάστες

«Να έχετε υπόψη σας - συνέχισε ο Γ. Μαρίνος - ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πιο επικίνδυνα τα πράγματα, για Ελληνες και μετανάστες εργάτες. Είναι ενιαία η επίθεση του κεφαλαίου. Δεν κοιτάει αυτό από πού είσαι και τι πιστεύεις. Αυτό επιτίθεται για να αυξήσει τα κέρδη του. Και η εργατιά τώρα χρειάζεται να είναι πιο ενωμένη απέναντι στο κεφάλαιο.

Η δύναμη της εργατικής τάξης είναι η ταξική της ενότητα. Ελληνες και μετανάστες μαζί. Μια γροθιά. Οι εκμεταλλευόμενοι, οι καταπιεζόμενοι ενάντια στους εκμεταλλευτές, όχι μόνο να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους αλλά να τους ρίξουν κάτω, να τους ανατρέψουν και αυτούς και τις κυβερνήσεις τους για να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτή είναι η αποστολή μας. Και αυτό θέλει μια γροθιά. Δεν μπορεί να χωρίζει την εργατική τάξη η διαφορετική χώρα προέλευσης, η καταγωγή, η εθνικότητα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα. Γιατί αυτή την πολιτική ακολουθεί ο ιμπεριαλισμός και στα Βαλκάνια και σε όλες τις περιοχές. Το "διαίρει και βασίλευε". Εμείς απαντάμε: Ταξική ενότητα, αγωνιστική ενότητα ενάντια στους εκμεταλλευτές και στην αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν περνάει μέρα που το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ να μην παρεμβαίνουν για τους μετανάστες. Γιατί εκτός από την ταξική ενότητα, έχουν μια θέση που λέει ότι δεν μπορεί το κεφάλαιο να τους έχει στο χέρι, να τους πετάει ένα ξεροκόμματο. Νομιμοποίηση όλων και δικαιώματα. Αυτή είναι η θέση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Και δε φτάνει μόνο να ζητάς ίσα δικαιώματα με τους Ελληνες εργάτες. Αλλά μαζί, και συντονισμένα, σαν μια γροθιά να παλεύεις ώστε να διευρυνθούν και να αυξηθούν αυτά τα δικαιώματα».

Για την αποτελεσματικότητα των αγώνων

Ο Γ. Μαρίνος κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν αν και πότε ο αγώνας μπορεί να είναι αποτελεσματικός: «Μπορεί να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας; Εμείς λέμε ναι! Μπορεί να είναι αποτελεσματικός όταν εσείς, όλοι μαζί, εδώ, στον κλάδο, γραφτείτε, οργανωθείτε και παλέψετε μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Οταν του δώσουμε νέα δύναμη στις εκλογές που έρχονται.

Οταν όλοι συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις, συμβάλλουμε ώστε να προωθηθούν οι αποφάσεις που παίρνουμε. Οταν μαζί με τους άλλους συναδέλφους συναντηθούμε στην πλατεία Ομονοίας την ώρα της απεργίας. Οταν περιφρουρήσουμε την απεργία μας. Οταν συμβάλουμε να αναπτυχθεί πάλη για κάθε πρόβλημα. Θα μας δώσει δύναμη αυτό. Εχουμε και θα έχουμε αποτελέσματα, όπως αυτά που είχατε πέρσι και πρόπερσι στον κλάδο για τη Συλλογική Σύμβαση.

Αλλά αυτό δε φτάνει. Ο αγώνας πρέπει να έχει αιτήματα που υπηρετούν τις ανάγκες της εργατικής τάξης. Πρέπει να στρέφεται κατά της πλουτοκρατίας και της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά των διαχειριστών του συστήματος, όπως είναι εδώ στη χώρα μας η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είτε είναι οι οπορτουνιστές που στηρίζουν την ΕΕ, όπως ο ΣΥΝ, ή παρόμοιες δυνάμεις σε άλλες χώρες από τις οποίες κάποιοι συνάδελφοι μετανάστες προέρχονται. Ωστε κάθε αγώνα, όπως η απεργία, να τον καταλαβαίνουμε σαν μέρος ενός πολιτικού, ταξικού πολέμου, από τον οποίο πρέπει να βγει νικήτρια η εργατική τάξη, καταργώντας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Η ευθύνη στα χέρια της εργατιάς

Κλείνοντας την ομιλία του και καλώντας τους εργαζόμενους από την επόμενη κιόλας μέρα της απεργίας να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για το μαζικό, ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, ο Γ. Μαρίνος επισήμανε: «Δε μας τρομάζουν εμάς οι εμπειρίες από την ανατροπή του σοσιαλισμού. Διδασκόμαστε για τα λάθη, τις παραλείψεις. Αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι ιστορικά ήταν το μόνο σύστημα όπου καταργήθηκε η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου οι κεφαλαιοκράτες παραμερίστηκαν, ανατράπηκαν. Δυσκολίες, αδυναμίες, παραβιάσεις, παρεκκλίσεις και προβλήματα υπήρξαν πολλά. Διδασκόμαστε για να οικοδομήσουμε τη νέα κοινωνία με καλύτερους όρους. Η εργατιά έχει την ευθύνη».

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ ΣΤΟ ΕΚΘ
Ομόφωνα κατά της απεργίας

Τη συναίνεσή της με τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και των κομμάτων του επιβεβαίωσε η πλειοψηφία στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Στη συνεδρίαση της ολομέλειας, το βράδυ της Τρίτης, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του δικομματισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) υπερασπίστηκαν τη συλλογική σύμβαση-ντροπή που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τους βιομηχάνους, γιατί... τόσο αντέχουν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Ενώ η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ) θεώρησε βασικό «λάθος» της ΓΣΕΕ το χρόνο που την υπέγραψε.

Ολοι μαζί αρνήθηκαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για την κήρυξη απεργίας στις 16 Απρίλη. Αποφάσισαν συλλαλητήριο για το απόγευμα της ημέρας της απεργίας προσπαθώντας να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους. Αφού στο πλαίσιο πάλης που προβάλλουν αφήνουν απ' έξω τις Συλλογικές Συμβάσεις. Επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ με προβοκάτσιες βγαλμένες από τα χαλκεία της Ασφάλειας, αφού τόλμησαν να πουν ότι με την κριτική που ασκεί στη ΓΣΕΕ στοχοποιεί και δικαιολογεί ενδεχόμενες επιθέσεις σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «οι πλειοψηφίες του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΕΚΘ αποδεικνύονται για τους εργαζόμενους αντίπαλοι ισάξιοι με τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους. Ο καθημερινός αγώνας για δουλειά, μεροκάματο και συνθήκες εργασίας, για ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων, μείωση των ορίων ηλικίας και αύξηση των συντάξεων για δημόσια Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια είναι πια στο χέρι του κάθε εργαζόμενου και στην απόφασή του να "βγάλει από τη μέση" την πολιτική του κεφαλαίου και όσους την υπηρετούν στην πολιτική και το συνδικαλισμό».

ΒΑΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Κοροϊδία από την κυβέρνηση

Την άμεση απόσυρση της ρύθμισης για τα «Βαρέα και Ανθυγιεινά» των εργαζομένων στους ΟΤΑ απαίτησε χτες το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη συνταξιοδότηση των δικαστικών, όπου είναι ενταγμένη. Υπέρ της ρύθμισης τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, «έτσι όπως γίνεται αυτή η ρύθμιση, παρά το ότι έχει συμφωνήσει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, είναι δώρον άδωρον και δε θα επωφεληθούν τελικά οι εργαζόμενοι. Είναι ρύθμιση για τα μάτια του κόσμου». Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε ότι «οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν 7.000, 8.000 ευρώ ίσως και παραπάνω αναδρομικά». Ο Δήμος Κουμπούρης κατέληξε τονίζοντας πως «η θέση η δική μας είναι να αποσυρθεί η τροπολογία, το επασφάλιστρο και στη θέση της να έρθει νέα τροπολογία που να λέει συγκεκριμένα ότι το επασφάλιστρο 4,3% θα επιβαρύνει μόνο τους εργοδότες, δημάρχους και το κράτος από τώρα και στο εξής».

Βήμα κλιμάκωσης στις 16 Απρίλη

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στους δρόμους, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ - η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ - προχώρησαν σε μια άθλια συμφωνία, για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με το ΣΕΒ. Δεν πρόκειται για «λάθος» της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, όπως ισχυρίζεται η «Αυτόνομη Παρέμβαση» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, προσφέροντάς της άλλοθι, αλλά για συνειδητή επιλογή. Χρόνια τώρα στηρίζει την πολιτική της «ανταγωνιστικότητας» και τις αυξήσεις των κερδών της πλουτοκρατίας.

Η συμφωνία αυτή δίνει ένα ευρώ «αύξηση» την ημέρα, στο μεροκάματο, τη στιγμή που οργιάζει η ακρίβεια. Η συμφωνία αυτή αυξάνει παραπέρα τα κέρδη των καπιταλιστών, σιγοντάρει την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, υπηρετεί τη συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΣΕΒ και της κυβέρνησης. Η συμφωνία αυτή βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια για υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών ΣΣΕ.

Η εργοδοσία στους κλάδους μας, από την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, θα ισχυριστεί ότι οι κλάδοι περνούν κρίση και θα προσπαθήσουν οι ΣΣΕ να είναι κατώτερες και αυτής της ΕΓΣΣΕ. Ακριβώς και γι' αυτούς τους λόγους, η απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Απρίλη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις του νόμου «Πετραλιά» θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους στους κλάδους μας και όσον αφορά στις εργαζόμενες γυναίκες, αλλά και για τους χιλιάδες εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Η 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΟΕΚΙΔΕ, σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα αναδεικνύεται σε ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης του ταξικού εργατικού κινήματος με την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, για τα ζωτικά προβλήματα των εργαζομένων, για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.


Του Δήμου ΘΕΟΔΩΡΟΥ*
Ο Δήμος Θεοδώρου είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ