ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Μάη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Ξεκαθάρισε το τοπίο

Απόλυτα διαδικαστικό χαρακτήρα έχει, πλέον, από την Κυριακή το βράδυ, η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Το μοναδικό ζητούμενο (έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ) βρήκε απάντηση, και ως εκ τούτου οι δύο αγώνες θα γίνουν αύριο απλά για να γίνουν. Ο Παναθηναϊκός, με τη νίκη του επί του Αρη και χάρη στην ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο, «κλείδωσε» την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία. Η Ενωση θ' αγωνιστεί στο Κύπελλο UEFA, όπως και ο Αρης (μέσω Κυπέλλου), ενώ ο Πανιώνιος στο Ιντερτότο.

Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα οι «τριφυλλοφόροι» πήραν αυτό που ήθελαν. Επικράτησαν των «κιτρίνων» της Θεσσαλονίκης με 3 - 1 (56΄, 63΄ Καραγκούνης, 62΄ Ν' Ντόι - 73΄ Ζεντίλ) και πανηγύρισαν δεόντως - ειδικά με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης στη Ν. Σμύρνη, όπου Πανιώνιος και ΑΕΚ μοιράστηκαν βαθμούς και τέρματα (21΄ Φερνάντεζ, 90+ Σκούφαλης - 25΄ Ριβάλντο πέν., 39΄ Λυμπερόπουλος).

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

Για την 29η αγωνιστική τα αποτελέσματα ήταν: Ιωνικός - Κέρκυρα 1-2, ΠΑΣ Γιάννινα - Εθνικός 2-0, Καλαμάτα - Πανσερραϊκός 1-0, ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου - Καλλιθέα 3-2, Αιγάλεω - Πανθρακικός 1-2, Πιερικός - Αγιος Δημήτριος 2-1, Εθνικός Αστέρας - Θρασύβουλος 1-1, Καστοριά - Αγροτικός Αστέρας..... ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1. Πανσερραϊκός 54, 2. Θρασύβουλος 52, 3. ΠΑΣ Γιάννινα 52, 4. Πανθρακικός 48, 5. Ιωνικός 47, 6. Αγροτικός Αστέρας 46, 7. Εθνικός 44, 8. Καλλιθέα 44, 9. Κέρκυρα 43, 10. Ηλυσιακός 37, 11. Εθνικός Αστέρας 35, 12. ΑΣΚ Ολυμπιακός 35, 13. Καλαμάτα 34, 14. Καστοριά 31, 15. Αιγάλεω 30, 16. Χαϊδάρι 29, 17. Πιερικός 28, 18. Αγιος Δημήτριος 11. * Πανθρακικός και Πιερικός έχουν από έναν μηδενισμό και αφαίρεση ενός και τριών βαθμών, αντίστοιχα.

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Για την 29η αγωνιστική του 1ου ομίλου τα αποτελέσματα ήταν: Παναιγιάλειος - Διαγόρας 0-2, Μεσσηνιακός - Φωστήρας 1-0, Αιολικός - Ηλιούπολη 2-3, Θήβα - Παναιτωλικός 3-3, Θύελλα Πατρών - Παναχαϊκή 0-0, Κορωπί - Βύζας Μεγάρων 1-0, Ατσαλένιος - Αστέρας Ρεθύμνου 1-0, Αίας Σαλαμίνας - Κόρινθος 2-0, Ρόδος - Αχαρναϊκός 1-0. Στη βαθμολογία προηγείται ο Διαγόρας (60) και ακολουθούν Ηλιούπολη (55) και Παναιτωλικός (53).

ΠΟΛΟ
Σκηνές Φαρ Ουέστ

Η βία στο χώρο τις πισίνας, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετές φορές την εμφάνισή της σε αγώνες της Α1, φαίνεται πλέον να επεκτείνεται και σε άλλες κατηγορίες στιγματίζοντας και το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Ετσι λίγους μήνες μετά τα θλιβερά γεγονότα σε αγώνα για το παιδικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Β` εθνικής να αμαυρωθεί από επεισόδια. Ετσι σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχτηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, κατά τη διάρκεια του αγώνα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β' Εθνικής μεταξύ του Αρη Θεσσαλονίκης και της Σύρου. Δύο παίκτες του Αρη γρονθοκόπησαν τον διαιτητή, Μπάμπη Καρκαντελίδη ο οποίος διακομίστηκε με σοβαρά τραύματα στο ΚΑΤ και στη συνέχεια κατέθεσε μηνύσεις. Ενας εκ των δύο δραστών (ο Αντώνης Λαλλιάς) συνελήφθη και χτες επρόκειτο να περάσει αυτόφωρη διαδικασία.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Πράξη δεύτερη

Με τους σημερινούς φιλοξενούμενους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να έχουν το προβάδισμα στα προγνωστικά μετά και την εικόνα των πρώτων παιχνιδιών και τους δύο γηπεδούχους Πανιώνιο (Ελληνικό 21.00 ΕΤ1) και Μαρούσι (Αγ. Θωμάς 19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) αντίστοιχα να έχουν στόχο την αναπτέρωση των ελπίδων τους διεξάγονται σήμερα οι δεύτεροι αγώνες της ημιτελικής φάσης στην Α1. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός με τις νίκες τους στα πρώτα παιχνίδια επί των «κυανέρυθρων» με 91-75 στο ΟΑΚΑ και 87 - 61 στο ΣΕΦ επί των «κιτρινόμαυρων» δεν άφησαν να αμφισβητηθεί ο ρόλος τους ως φαβορί. ). Στην αντίπερα όχθη οι δυο χαμένοι των πρώτων παιχνιδιών θέλουν να αποδείξουν ότι ο ρόλος τους δεν τελείωσε.

ΒΟΛΕΪ
Παράταση με... παρατράγουδα

Παράταση στην αγωνία όσον αφορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στην Α1 γυναικών, δόθηκε χτες ύστερα από τη νίκη του Παναθηναϊκού στου Ρέντη επί του Ολυμπιακού με 3 - 2 σετ (25 -11, 14 - 25, 29 - 27, 25 - 23, 15 - 17), μετά από ένα συναρπαστικό αλλά και επεισοδιακό παιχνίδι. Ετσι οι «πράσινες» ισοφάρισαν σε 2 - 2 τις νίκες.

Δυστυχώς η βία έκανε για άλλη μια φορά την εμφάνισή της ακόμα και σε αγώνα βόλεϊ γυναικών, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αυτή τη φορά τα γεγονότα ήταν ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που οδήγησαν στη διακοπή για μια ώρα του χτεσινού παιχνιδιού. Αιτία, η επέμβαση των ΜΑΤ λίγο πριν το τάι - μπρέικ στη μια πλευρά των εξεδρών του κλειστού γυμναστηρίου του Ρέντη. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, τόσο αυτή η επέμβαση όσο και η επόμενη στην κεντρική πλευρά της εξέδρας, θεωρείται αναίτια. Σαν αιτία για όλα αυτά, φέρεται το κατά λάθος σπρώξιμο οπαδού του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, σε άνθρωπο των ειδικών δυνάμεων.

Οπως και να έχει, τα γεγονότα στιγμάτισαν τον χτεσινό, κατά το αγωνιστικό του μέρος συναρπαστικό, τελικό και σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο ενόψει και του πέμπτου τελικού που θα γίνει στη Λεωφόρο και θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή (κανονικά θα πρέπει να υπάρχουν οπαδοί και των δυο ομάδων).

ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Κατέθεσαν ο εισαγωγέας και ο φαρμακοποιός

Κατέθεσε ανωμοτί με υπόμνημα που παρέδωσε χτες στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση ντόπινγκ στην Εθνική Ομάδα Αρσης Βαρών Ανδρέα Καραφλό ο φαρμακοποιός που παρασκεύαζε στον Κολωνό τις ουσίες, που χορηγούνταν στους αθλητές, στο οποίο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του σε χορήγηση απαγορευμένης ουσίας, σημειώνοντας ότι τις παρασκεύαζε χωρίς όμως να γνωρίσει ότι ήταν παράνομες, αφού τον διαβεβαίωναν πως είχαν όλα τα απαραίτητα παραστατικά.

Υπόμνημα μέσω του συνηγόρου του έστειλε στον εισαγγελέα και ο εισαγωγέας από τη Λάρισα στο οποίο αναφέρει ότι παρήγγειλε, μέσω Ιντερνετ, δύο φορές, στα τέλη του 2007 και στις αρχές του 2008, αμινοξέα από την κινεζική εταιρεία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον Χρήστο Ιακώβου, ο οποίος του τα είχε ζητήσει και τα παρέλαβε χωρίς προηγουμένως ο εισαγωγέας να τα ανοίξει. Ο Ιακώβου μαζί με τον εισαγωγέα έχουν κληθεί σήμερα από τον εισαγγελέα για να δώσουν εξηγήσεις.

Σήμερα, επίσης, ο εισαγγελέας έχει καλέσει και την 25χρονη αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας, η οποία έχει διαφοροποιημένη θέση, έναντι των υπολοίπων συναθλητών της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ