ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Μάη 2008
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον αέρα 130 εργαζόμενοι δημοτικής επιχείρησης στο Ηράκλειο Αττικής

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στο βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στο βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Εσωτερικών, με θέμα την εξασφάλιση μόνιμης εργασίας και την πληρωμή των δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας Ηρακλείου Αττικής (Δ.Ε.ΚΟΙ.Π.Η.Α.), κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Κώστας Καζάκος, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά και Γιώργος Μαυρίκος. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές, σημειώνουν:

«Σε πολύμηνη αγωνιστική κινητοποίηση με επίσχεση εργασίας, που πραγματοποιείται από το Φλεβάρη, βρίσκονται οι 130 εργαζόμενοι που δουλεύουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΚΟΙΠΗΑ, ενώ πρόσφατα προχώρησαν και σε κατάληψη του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Οι εργαζόμενοι έχουν μείνει μήνες απλήρωτοι, δουλεύοντας υπό το καθεστώς του συμβασιούχου σε Δημοτική επιχείρηση, ένα καθεστώς πολύχρονης ομηρίας, συνεχών εκβιασμών, ανεκπλήρωτων υποσχέσεων. Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ που με συνεργούς τους, Δημοτικές Αρχές που ακολούθησαν τη συγκεκριμένη πολιτική, υλοποίησαν μια σειρά μέτρων στους δήμους με την ίδρυση δημοτικών επιχειρήσεων, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, την καθιέρωση των συμβασιούχων, τη λογική της ανταποδοτικότητας κ.ά. ισοπεδώνοντας κάθε εργασιακό κεκτημένο.

Οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση βρίσκονται σε πλήρη εργασιακή και μισθολογική αβεβαιότητα, με τη δημοτική αρχή να επικαλείται συνεχώς οικονομικές ή άλλες θεσμικές δυσχέρειες. Την ίδια στιγμή που στα τροφεία των σταθμών, το ποσό που δίνουν οι γονείς για κάθε παιδί φτάνει μέχρι και τα 280 ευρώ. Οι γονείς έχουν φτάσει σε απόγνωση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στερεί από τα παιδιά τους την κοινωνική αυτή παροχή, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, η οποία κάθε φορά υπόσχεται άμεση λύση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση:

-- Για την άμεση πληρωμή όλων δεδουλευμένων που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στη ΔΕΚΟΙΠΗΑ, αλλά και για την απρόσκοπτη πληρωμή τους στο μέλλον.

-- Αν θα προχωρήσει άμεσα η Δ. Αρχή στη μονιμοποίηση των εργαζομένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξάρτητα από τη μορφή που θα πάρει στο μέλλον η Δημοτική Επιχείρηση».

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι κάτοικοι της περιοχής Ασσήρου της επαρχίας Λαγκαδά νομού Θεσσαλονίκης είναι ανάστατοι και βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επικείμενη λειτουργία του χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Μαυροράχης. Διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν κατασκευαστεί τα απαραίτητα έργα, που διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Πόσο ασφαλής είναι η λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης χωρίς να έχουν γίνει τα παραπάνω έργα, απαραίτητα για την υγεία των κατοίκων και του περιβάλλοντος της περιοχής;
  • Πότε θα κατασκευαστούν τα συγκεκριμένα πρόσθετα έργα;

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας στεγάζεται σε διώροφο που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού από το 1981. Να σημειωθεί ότι με το σεισμό του 1980 είχε υποστεί σοβαρές ζημιές, έγιναν παρεμβάσεις αποκατάστασης, όμως οι γονείς και οι καθηγητές αγωνιούν για την ασφάλεια των 215 μαθητών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Αν άμεσα δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή νέου κτιρίου για το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας.
  • Αν θα γίνει ο απαραίτητος στατικός έλεγχος για την ασφάλεια του υφιστάμενου κτιρίου.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΛΧΙΔΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ: Στην περιοχή της αρχαίας Κολχίδας στο νομό Κιλκίς, παρά την απορριπτική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ/ ΑΑΧ/Β1/Φ34/ 64309/ 3318/29-8-05) και την απόρριψη της μελέτης για την απόληψη αδρανών υλικών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (7660/4-9-05) συνεχίζεται η λειτουργία λατομείου. Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της 9ης Εφορίας Βυζαντινών Μνημείων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, Γιάννης Ζιώγας και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Γιατί δεν εφαρμόζονται από τους αρμόδιους φορείς οι απαγορευτικές και απορριπτικές αποφάσεις του Υπ. Πολιτισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας;
  • Τι μέτρα θα παρθούν για την αποκατάσταση των περιοχών που υπέστησαν σημαντικές φθορές;
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να επιστρέψει άμεσα ο Κοτζάι Ντερίμ στη χώρα μας, που απελάθηκε παρόλο που ασκήθηκε προσφυγή κατά της απέλασης στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και είχε οριστεί και εκκρεμούσε δικάσιμος για τις 21 του Μάη.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος, Κώστας Αλυσανδράκης, Γιάννης Ζιώγας, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και να εφαρμοστούν οι διατάξεις για τη χορήγηση κανονικών και λοιπών αδειών των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Γερμανία, όπως ισχύουν για όλους τους Ελληνες μόνιμους εκπαιδευτικούς.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό, ποιες ενέργειες θα κάνει η κυβέρνηση, ώστε να πάψουν οι διώξεις συνδικαλιστών της ΔΕΗ και να διασφαλίζεται το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Γιάννης Ζιώγας ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα θα πάρει ώστε να στελεχωθεί το ΙΚΑ Αγριάς Μαγνησίας με τον απαραίτητο αριθμό και ειδικότητες γιατρών, αλλά και διοικητικούς υπαλλήλους, ώστε να εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής που σήμερα βιώνουν τις συνέπειες από την έλλειψη υπηρεσιών Υγείας.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Γιάννης Ζιώγας και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα θα πάρει για τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου - Λάρισας - Βόλου με ηλεκτρική κίνηση, να υπάρχουν περισσότερα του ενός δρομολόγια Βόλου - Αθήνας - Βόλου, συντονισμένες ανταποκρίσεις στη Λάρισα για Θεσσαλονίκη, καθώς και για την ικανοποίηση του αιτήματος των κατοίκων του Δήμου Βελεστίνου για απευθείας λεωφορειακή σύνδεση (ΚΤΕΛ) για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς, τι μέτρα θα πάρουν για την ανεμπόδιστη συμμετοχή των εργαζομένων στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση και σε ποιες ενέργειες θα προβούν, προκειμένου να σταματήσει η δίωξη με σκοπό την απόλυση του κ. Λινάρδου από την εταιρεία ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΕ στο Βόλο.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό ποια μέτρα θα πάρει για την εφαρμογή όλων των απαιτούμενων μέτρων ασφάλειας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στους τόπους δουλειάς, ιδιαίτερα μετά την απελευθέρωση της αγοράς στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που θα έχει ως συνέπεια τον πολλαπλασιασμό ανάλογων τραγικών περιστατικών, όπως ο πρόσφατος θάνατος εναερίτη της ΔΕΗ στα Τρίκαλα.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς, ποια άμεσα μέτρα θα πάρουν για την απομάκρυνση της παράνομης και επικίνδυνης κεραίας, όπως δίκαια απαιτούν οι κάτοικοι και οι φορείς στην Αγ. Τριάδα του Δήμου Ιωλκού.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Σταύρος Σκοπελίτης και Αχιλλέας Κανταρτζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα θα πάρει, ώστε να απαλλάξει τους νησιώτες των Β. Σποράδων, από το κόστος και την ταλαιπωρία της μεταφοράς των παλιών αυτοκινήτων τους, στο Κρόκιο Αλμυρού, καθώς και για την τακτοποίηση των περιπτώσεων που δεν υπάρχει όχημα, αλλά μόνο άδεια και πινακίδες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ