ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον ΛΑ.Ο.Σ.

Αφορμή υπήρξε τροπολογία σε νομοσχέδιο που επεκτείνει συνταξιοδοτικά ευεργετήματα αναπήρων πολέμου και στους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Αποκαλυπτήρια χτες στη Βουλή, για τον αντικομμουνιστικό, εθνικιστικό και φασιστικό χαρακτήρα του ΛΑ.Ο.Σ! Ο πρόεδρος και οι βουλευτές του - φέρνοντας μνήμες άλλων εποχών - αντέδρασαν σε διάταξη του νομοσχεδίου για την εισοδηματική πολιτική, που επεκτείνει συνταξιοδοτικά ευεργετήματα αναπήρων πολέμου, και στους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι ...«γύρισαν τα όπλα εναντίον της πατρίδος»!

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτή του ΚΚΕ Σοφίας Καλαντίδου, η οποία κατήγγειλε το αντικομμουνιστικό παραλήρημα και ταυτόχρονα θύμισε ότι ο ΔΣΕ και ο ΕΛΑΣ ήταν η ραχοκοκαλιά της Εθνικής Αντίστασης του ελληνικού λαού, όταν άλλοι - προφανώς και οι ομοϊδεάτες των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. - συνεργάζονταν με τους κατακτητές!

Το έναυσμα της αντικομμουνιστικής επίθεσης έδωσε ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος είπε ότι «στους αναπήρους πολέμου πρέπει να δώσετε τα περισσότερα που μπορείτε, σε αναπήρους πολέμου, σ' αυτούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα! Σε αναπήρους με "η", όχι σε αναπείρους με "ει" που παρασύρθηκαν κάποια εποχή και γύρισαν τα όπλα εναντίον της πατρίδος! Αυτά, λοιπόν, σας τα λέω γιατί πιστεύω ότι εξόχως έχετε χάσει την ιδεολογία σας και είσαστε φοβικοί απέναντι σε αιτήματα της Αριστεράς. Σηκώστε το ανάστημά σας!».

Στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα συμμετείχε και ο Μ. Βορίδης, λέγοντας πως «δε θεωρούμε ότι πρέπει να εξομοιώνονται άνθρωποι οι οποίοι έστρεψαν τα όπλα εναντίον της πατρίδας με ανθρώπους οι οποίοι πολέμησαν υπέρ της πατρίδας». Επίδειξη αντικομμουνισμού υπήρξε και από τον Α. Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε πως «δεν έχω καταλάβει τι είδους εθνική συμφιλίωση είναι αυτή όπου οι εορτές στο Γράμμο και στο Βίτσι που κάνουν αυτοί που υπεράσπισαν το κράτος, είναι εορτές του μίσους και πέρσι που έκανε το ΚΚΕ τα εξήντα χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού είναι οι εορτές της αγάπης. Τι είδους εθνική συμφιλίωση είναι αυτή; Εθνική συμφιλίωση είναι να υποχωρούμε μονίμως εμείς οι δεξιοί και να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε δεξιοί και να ντρεπόμαστε να πούμε ότι σώσαμε το κράτος;» Πρόσθεσε μάλιστα πως «οι αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού δεν έπρεπε να πάρουν κανένα χρηματικό επίδομα από το ελληνικό δημόσιο. Μα, πολέμησαν για να μην υπάρχει το ελληνικό κράτος!». Σαφές πάντως έκανε το στίγμα του και ο Α. Καράογλου, βουλευτής της ΝΔ που, εμφανώς ...συγκινήθηκε από τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ., λέγοντας ότι το επίμαχο άρθρο «με πολύ βαριά καρδιά θα το ψηφίσω»!

Την αντικομμουνιστική υστερία κατήγγειλε με την τοποθέτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου. Οπως είπε, ο ΛΑ.Ο.Σ. «τοποθετήθηκε με αντικομμουνιστικά επιχειρήματα που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές, σε εποχές μαύρες για το λαό μας. Μέχρι σήμερα ο ΛΑ.Ο.Σ. έκανε προσπάθεια να κρύψει τα ακροδεξιά του χαρακτηριστικά, αλλά οι τοποθετήσεις του σήμερα δείχνουν το τι πραγματικά πιστεύει. Θέλω να θυμίσω με δυο κουβέντες μόνο - για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας - ότι όλοι οι αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού υπήρξαν πρωτοπαλίκαρα του ΕΛΑΣ. Ηταν, δηλαδή, η ψυχή της Εθνικής μας Αντίστασης κατά του ξένου κατακτητή, ενώ άλλοι συνεργάστηκαν με τον κατακτητή ενάντια στο λαό μας. Οι κομμουνιστές έχουμε αποδείξει και δηλώνουμε ότι θα αποδεικνύουμε καθημερινά τον πατριωτισμό μας. Αλλοι είναι αυτοί που μπερδεύουν - πιθανόν ηθελημένα - τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό».

Να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη

Τέλος, η βουλευτής του ΚΚΕ, τοποθετήθηκε στο θέμα της βουλευτικής σύνταξης που ρυθμίζεται στο νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι «εμείς μιλούμε για κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης», λέγοντας ότι η θέση αυτή «εκφράζει τη δική μας αντίληψη για το τι είναι βουλευτής». Οπως τόνισε, πρέπει «η συνταξιοδότηση των βουλευτών να γίνεται από τα αντίστοιχα Ταμεία του κλάδου τους, του κλάδου στον οποίο δούλευαν και πιθανότατα να επιστρέψουν και να δουλέψουν, όταν δε θα είναι βουλευτές».


Δικάζεται σήμερα ο «Ρ»

«Βοήθησα μέσω των ελληνικών αστυνομικών υπηρεσιών για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη μεταπολίτευση, με αποστολή στη διείσδυση σε τρομοκρατικές οργανώσεις και τη συλλογή ειδικών πληροφοριών». Ο Ντάνος Κρυστάλλης μιλά για τον Ντάνο Κρυστάλλη σε μία από τις τέσσερις (4) αγωγές που έχει καταθέσει κατά του «Ριζοσπάστη» ζητώντας συνολικά το ποσό των 2.000.000 ευρώ για δημοσιεύματα της εφημερίδας τα οποία τον περιγράφουν ως αυτόν που ομολογεί ο ίδιος στην αγωγή του.

Και συνεχίζει ο ίδιος: «Λόγω της εμπειρίας και των γνώσεών μου συνεργάστηκα με τον Εισαγγελέα Τσεβά, στην έρευνά του, για τη δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων». Μάλιστα, όπως αναφέρει, τα δημοσιεύματα του «Ρ», τα οποία λένε αυτό που ο ίδιος ομολογεί ότι ήταν, του προκάλεσαν ανεπανόρθωτη βλάβη και ζητά, συγκεκριμένα, με αγωγές του κατά της «Σύγχρονης Εποχής» που εκδίδει το «Ρ», του εκδότη Στέφανου Λουκά, του Δημήτρη Κουτσούμπα (διευθυντή του «Ρ» την εποχή που κατατέθηκαν οι αγωγές) και των δημοσιογράφων της εφημερίδας Νίκου Μπογιόπουλου και Δημήτρη Μηλάκα, «να καταδικαστούν οι εναγόμενοι, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, να του καταβάλουν το ποσό των 500.000 ευρώ ο καθένας, με το νόμιμο τόκο από της επιδόσεως της παρούσας, μέχρι ολοσχερούς εξοφλήσεως». Το ίδιο ποσό ζητά και σε κάθε μία από τις άλλες δυο αγωγές του.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για να επιβεβαιώσει αυτό που ήταν και ομολογεί ο ίδιος και που έγραψε ο «Ρ», χρησιμοποιεί στην αγωγή του «δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, η οποία έχει ως εξής: "... Σε μια διαμάχη μεταξύ της ασφάλειας και της ΚΥΠ συνελήφθη ο Κρυστάλλης ο οποίος ενεργούσε ως πράκτορας με αποτέλεσμα να κοπούν ξαφνικά οι διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες. Θυμάστε ίσως εσείς ότι ο Κρυστάλλης ήταν εκείνος ο οποίος είχε ειδοποιήσει για τη βόμβα που είχε μπει στην Πλατεία Κατεχάκη..."».

ΥΠΟΘΕΣΗ «SIEMENS»
Συμπληρωματική κατάθεση του αρχιλογιστή

Ενώ οι δικηγόροι που εκπροσωπούν όσους έχουν κληθεί να καταθέσουν με την ιδιότητα του ύποπτου για την υπόθεση «Siemens» ζητούν αντίγραφο της κατάθεσης της μάρτυρα, την οποία δημοσιεύματα φέρουν να έχει καταθέσει ότι έχουν δοθεί χρήματα σε πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, χτες κλήθηκε και έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου, που χειρίζεται την υπόθεση, ο υπεύθυνος του λογιστηρίου της «Siemens Ελλάς». Να σημειωθεί ότι ο μάρτυρας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα αμνηστίας, το οποίο έχει θέσει σε ισχύ η μητρική εταιρεία για υπαλλήλους της. Από τον εισαγγελέα κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για παραστατικά που πήρε η Εισαγγελία με τη συνδρομή της Αστυνομίας από τα γραφεία της ελληνικής εταιρείας την περασμένη βδομάδα.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Νέα κατάθεση Τριανταφυλλόπουλου

Τη χρονική μετάθεση της κλήσης, στο μέλλον, τριών προσώπων για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής τους στην υπόθεση Ζαχόπουλου, αναμένεται να προκαλέσει η χτεσινή αυτόβουλη παρουσία στο γραφείο του δεύτερου ειδικού ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, που χειρίζεται την υπόθεση, του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ο Τριανταφυλλόπουλος, που παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για δύο περίπου ώρες, προσκόμισε στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή, που αφορούν την εμπλοκή συγκεκριμένου προσώπου στην υπόθεση, το οποίο δεν έχει καταθέσει ως μάρτυρας.

Ο ανακριτής θα μελετήσει τα στοιχεία του Τριανταφυλλόπουλου και θα κρίνει αν και ποιους μάρτυρες θα καλέσει για να τα διασταυρώσει.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Τις θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία παρουσιάζει η ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ, σήμερα Πέμπτη, σε εκδήλωση που θα γίνει στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αντιγόνη». Θα μιλήσει ο Αντώνης Τσάκωνας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ., στην παραλία του Βόλου, θα μιλήσει ο Απ. Νάνος, μέλος της ΝΕ Μαγνησίας για την πολιτική πρόταση του Κόμματος.

-- Σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην Κασσαβέτειο αίθουσα στη Ζαγορά, θα μιλήσει η Ρίτσα Κωτή, στέλεχος του Κόμματος, με θέμα: «Η γυναίκα της υπαίθρου και ο ρόλος της στο κίνημα της αγροτιάς. Οι θέσεις του ΚΚΕ».

-- Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, διοργανώνει, αύριο Παρασκευή 6 Ιούνη, ώρα 8 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία, πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Ευρωβουλευτή, με θέμα την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.

-- Αύριο Παρασκευή, στο Κέντρο Υγείας Σπάτων στις 9.30 π.μ. και στη συνέχεια στο ΙΚΑ Σπάτων στις 11 π.μ. θα περιοδεύσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

-- Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη διοικητική μεταρρύθμιση» διοργανώνει την Τετάρτη 11 Ιούνη στις 8μ.μ. η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ, στην Αίθουσα του ΕΚ Κιλκίς. Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ