ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Ιούνη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
«Στόχος μου η ζωή - Οχι η ζωή μου στόχος»
  • Συγκέντρωση την Πέμπτη, 26 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος
  • Αύριο η Συνέντευξη Τύπου της ΚΝΕ

Την Πέμπτη 26 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, συγκέντρωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ και των οργανώσεων της ΚΝΕ Αθήνας, Σπουδάζουσας και ΤΕΙ με σύνθημα: «Στόχος μου η ζωή - Οχι η ζωή μου στόχος. ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά». Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα.

Συνέντευξη Τύπου της ΚΝΕ

Συνέντευξη Τύπου, για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες της, θα παραχωρήσει η ΚΝΕ αύριο Τετάρτη 25 Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).

Στη συνέντευξη Τύπου θα παρευρεθούν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Επισκέψεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ σε θεραπευτικές κοινότητες

Στο πλαίσιο της πάλης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ προγραμματίζει το επόμενο διάστημα μια σειρά από συναντήσεις με τις θεραπευτικές κοινότητες εξαρτημένων ατόμων και τους συλλόγους των οικογενειών τους.

Σήμερα Τρίτη:

  • Στις 11 π.μ. αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ και την Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος για τα Ναρκωτικά της ΚΕ, θα έχει συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ (Αβέρωφ 21).
  • Στις 5 μ.μ., αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του Κόμματος, θα επισκεφθεί την κοινότητα ΔΙΑΒΑΣΗ (Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής).

Αύριο, Τετάρτη:

  • Στις 2 μ.μ. τον τομέα Πρόληψης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων - ΚΕΘΕΑ (Χαρβούρη 1, Μετς) θα επισκεφθεί η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη.
  • Στις 5 μ.μ. αντιπροσωπεία με επικεφαλής τη βουλευτή Λίλα Καφαντάρη θα επισκεφθεί στη Μονάδα απεξάρτησης τοξικομανών 18ΑΝΩ (Β' τμήμα, Πατησίων 89, Αθήνα) και στις 6 μ.μ. θα συναντηθεί με το Σύλλογο Γονέων 18ΑΝΩ (Ακαδημίας 64, Αθήνα).
Εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται η πολύμορφη δραστηριότητα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, με εκδηλώσεις και εξορμήσεις ενημέρωσης για τις θέσεις και τη διακήρυξη του ΣΥΝ και στα 26 Παραρτήματα του φορέα. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται σήμερα, στο «Twins' Sport Club», στις 8.30 μ.μ., ποδοσφαιρικός αγώνας.

Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ

Παράλληλα, πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνονται από τα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα, στο Αίγιο, θα λειτουργήσει το Ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ «ΟΞΥΓΟΝΟ», στην πλατεία Αγ. Λαύρας.
  • Αύριο Τετάρτη:

-- Αγ. Νικόλαος - Ιεράπετρα - Σητεία: Ενημέρωση και διανομή φυλλαδίων σε «στέκια» χρηστών, δημόσιες υπηρεσίες και παραλίες. Ενημερωτικό περίπτερο σε κεντρική πλατεία στον Αγ. Νικόλαο και δημιουργία graffiti σε συνεργασία με εθελοντές.

-- Πασαλιμάνι: Εργαστήρι εικαστικών - κατασκευή πανό, ποδηλατικός γύρος Πειραιά, επίδειξη δεξιοτεχνίας ποδηλάτου «ΒΜΧ», χορευτική παράσταση «Capoeira», Κύκλος Κρουστών.

-- Ναύπακτος: Ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ «ΟΞΥΓΟΝΟ» στην πλατεία Μπότσαρη.

-- Πάτρα: Ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ «ΟΞΥΓΟΝΟ» στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

-- Ηράκλειο: Θεατρική παράσταση από το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ» στον Ηλεκτρικό Σταθμό Ηρακλείου με τίτλο «ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ».

  • Την Πέμπτη 26 Ιούνη:

-- Μετρό σταθμός Ομόνοια: Εκθεση και εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων από τις 10 το πρωί. Δράση street work από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 10 το βράδυ.

-- Θησείο: Καλλιτεχνικά δρώμενα και μουσική συναυλία από το συγκρότημα «Zeroes».

  • Το Σάββατο 28 Ιούνη:

-- Ρίο: Το προσωπικό και τα μέλη του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών «ΓΕΦΥΡΑ» κολυμπούν τη θαλάσσια διαδρομή από το Ρίο στο Αντίρριο. Εναρξη, στις 11.30 π.μ., στην Δυτική Προβλήτα Ρίου.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα θα γίνουν μέχρι και τις 7 Ιούλη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «18 ΑΝΩ»
Οι 8 στους 10 ξεκινούν με κάνναβη

Τουλάχιστον οι 8 στις 10 γυναίκες και 6 στους 10 άνδρες είναι άνεργοι. Στα 15 τους χρόνια διακόπτουν το σχολείο. Οι 3 στους 10 δοκίμασαν κάποια ναρκωτική παράνομη ουσία πριν γίνουν 14 χρονών. Οι 8 στους 10 ξεκίνησαν τη χρήση ουσιών με ινδική κάνναβη. Η πολυτοξικομανία, δηλαδή η παράλληλη χρήση ναρκωτικών ουσιών, αυξάνεται διαρκώς. Ολο και περισσότεροι ζητούν απεξάρτηση από κοκαΐνη, ενώ καταγράφεται ένα 3,8% να ζητά απεξάρτηση από την κάνναβη. Το 39,5% είναι απόφοιτοι λυκείου, το 23,8% απόφοιτοι Γυμνασίου.

Είναι μερικά από τα στοιχεία που παρουσίασε χτες το τμήμα έρευνας της Μονάδας Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» για τα κοινωνικά - δημογραφικά χαρακτηριστικά των εξαρτημένων ατόμων που προσεγγίζουν τη μονάδα. Στοιχεία που μαρτυρούν την απουσία πρωτογενούς πρόληψης, την αποτυχία της μέχρι τώρα εφαρμοζόμενης «αντιναρκωτικής» πολιτικής από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ στους δείκτες ανεργίας και διακοπής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποτυπώνεται η κρίση του συστήματος αλλά και ο καθημερινός εφιάλτης που έχει διαμορφωθεί για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Αναφερόμενη στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, η Κατερίνα Μάτσα, επιστημονική υπεύθυνη της μονάδας «18 ΑΝΩ», σημείωσε ότι η δυνατότητα που προωθείται να κάνουν οι ιδιώτες απεξάρτηση, δεν είναι δυνατή. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για απεξάρτηση όταν ο εξαρτημένος γίνεται αντικείμενο οικονομικής ή άλλης εκμετάλλευσης», είπε.

Εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι πολύμορφες εκδηλώσεις για το γιορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ:

Στην Αθήνα

Την Παρασκευή 27 Ιούνη στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ» (Κουντουριώτου και Νεότητας, Νέο Ηράκλειο) η Βορειοδυτική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ο αντίστοιχος Τομέας της ΚΝΕ και το Παράρτημα Νέου Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ, διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Ηλέκτρα Αποστόλου. Θα μιλήσει ο Θ. Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη)

Την Κυριακή 29 Ιούνη, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση, τιμώντας τον ήρωα του ΔΣΕ και του κομμουνιστικού κινήματος Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου), στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη), στις 11 π.μ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το άνοιγμα της συγκέντρωσης θα κάνει ο γραμματέας της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, Νίκος Αγγελόπουλος, ακολούθως θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Διαμαντή, Γιάννης Βούζας - Λαδιάς, ενώ την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Θανάσης Παφίλης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον Εβρο

-- Σήμερα Τρίτη εκδήλωση για τα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Φερών Εβρου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία των Φερών. Θα μιλήσει η Σούλα Βλησίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 29/6 εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ διοργανώνει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ., στην Κορνοφωλιά και θα κορυφωθεί, στη συνέχεια, στις 12 μ. στο Σουφλί, με πολιτική ομιλία από τον Σταμάτη Γκατζίδη, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ. Στην Κορνοφωλιά, η εκδήλωση θα γίνει στο νεκροταφείο όπου έχει στηθεί μνημείο στη μνήμη των 75 αγωνιστών από την Κορνοφωλιά που σκοτώθηκαν πολεμώντας μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ. Στο Σουφλί η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία, όπου θα τιμηθούν οι 8 αγωνιστές, ανάμεσά τους και κομματικά μέλη, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, στις 30 Ιούνη του 1944, σε αντίποινα για το σαμποτάζ που έκανε ο ΕΛΑΣ στη σιδηροδρομική γραμμή.

ΕΥΒΟΙΑ
Περιοδείες σε δήμους και εργασιακούς χώρους

Σε δήμους και εργασιακούς χώρους της Εύβοιας θα βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

-- Σήμερα Τρίτη στην πυρόπληκτη περιοχή του Κρεμαστού του Δήμου Κονιστρών.

-- Την Πέμπτη 26/6, συναντήσεις με δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους των δήμων Διρφύων στις 9.30 π.μ., Κηρέως στις 11.30 π.μ. Επίσης, συνάντηση με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Μαντούδι, στις 12.30 μ.μ.

-- Την Παρασκευή 27/6 συνάντηση με τη δήμαρχο Ταμινέων στο Αλιβέρι στις 8.30 π.μ. και με το σωματείο εργαζόμενων στην ΑΓΕΤ Ηρακλής στις 10 π.μ.

Στις 7 μ.μ. θα παραβρεθεί στη γενική συνέλευση των απολυμένων εργατών του κλειστού εργοστασίου ΔΑΡΙΓΚ στη Χαλκίδα.

-- Τη Δευτέρα 30/6, στις 9 π.μ., περιοδεία στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας στο Βαθύ Αυλίδας. Στις 12.30 μ.μ. στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Προχωρούν σε απεργία στις 26 Ιούνη

Στις 26 Ιούνη οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης προχωρούν σε απεργία διεκδικώντας τη μόνη λύση για τα ναρκωτικά: Πρόληψη. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση εξόφληση των χρεών από τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, την πάγια και επαρκή χρηματοδότηση των Κέντρων και σαφή - λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο.

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης στην Αθήνα, θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια, στις 10 το πρωί και μετά θα πορευτούν στο υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, θα συγκεντρωθούν, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους (Τσιμισκή).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ