ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Ιούλη 2008
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Ξεκούραστη πρεμιέρα

Ξεκούραστη και στο μεγαλύτερο μέρος της επιτυχημένη ήταν η πρεμιέρα της Εθνικής ανδρών στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο, που διεξάγεται στη Μάλαγα της Ισπανίας, όπου στο εναρκτήριο παιχνίδι νίκησε τη Σλοβακία με 12-3. Μπορεί η Εθνική να έκανε την αρχή κόντρα στην πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου, ωστόσο το σημαντικότερο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Σάντρο Καμπάνια είναι ότι ανίχνευσε τα σημεία που απαιτούν διόρθωση και πολύ γρήγορα μάλιστα, αφού από σήμερα ξεκινάνε τα δύσκολα, με πρώτο αντίπαλο το Μαυροβούνιο. Σημαντικότερο από όλα η δυστοκία στον παίκτη παραπάνω, όπου η Εθνική απέναντι στους αδύναμους Σλοβάκους είχε μόλις 2/7, ενώ το ίδιο ποσοστό είχε στον παίκτη λιγότερο, κάτι που χρεώνεται στα υπέρ της.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής φάνηκε να είναι ευχαριστημένος από τον αμυντικό τομέα της ομάδας, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σημεία που χρειάζονται βελτίωση αν και χαρακτήρισε «παράξενα» τα παιχνίδια της πρεμιέρας. «Πήγαμε καλά στην άμυνα, παίξαμε όπως είχαμε σχεδιάσει και βγήκε το παιχνίδι μας, ιδιαίτερα μετά το πρώτο οκτάλεπτο. Στον παίκτη παραπάνω η αλήθεια είναι ότι δεν πήγαμε καλά. Πρέπει να το αναλύσουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας γιατί από αύριο ξεκινούν τα πολύ δύσκολα παιχνίδια. Η φιλοσοφία μας μέσα στον αγώνα είναι σωστή και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε».

  • Με πρώτο αντίπαλο τη Γαλλία από σήμερα στη μάχη του αντίστοιχου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην ίδια πόλη, ρίχνεται και η Εθνική γυναικών πόλο θέλοντας να κάνει μια αρχή ανάλογη με αυτή των ανδρών. Κάτι που είναι εφικτό αν αναλογιστεί κανείς ότι η Εθνική μας θεωρείται το απόλυτο φαβορί απέναντι στις Γαλλίδες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μια... ανάσα από Αβραάμ

Διαδικαστικές λεπτομέρειες απομένουν, πλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για να κατηφορίσει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στον Ολυμπιακό. Η ανακοίνωση της μεταγραφής του είναι θέμα χρόνου (ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε γίνει) αφού οι εμπλεκόμενες ΠΑΕ (Αρης, Ολυμπιακός) ήρθαν σε συμφωνία.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης «κόκκινοι» και «πράσινοι» κατέθεσαν τις τελικές προτάσεις τους, που ήταν σχεδόν ίδιες. Ομως ο παίχτης επανέλαβε την προτίμησή του στον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός (μ' επίσημη ανακοίνωση που ισχυριζόταν ότι αρνείται να μπει σε πλειστηριασμό) αποσύρθηκε. Αντίθετα η άρνηση του Αλντο Ντούσερ, αναγκάζει τους «ερυθρόλευκους» να στραφούν σε άλλες λύσεις για τη θέση του αμυντικού χαφ.

Στο μεταξύ ένα καλό διάλειμμα από τις προπονήσεις έκαναν χτες οι παίχτες του Ολυμπιακού με το (πρώτο) φιλικό προετοιμασίας απέναντι στη Χαλ (Γ΄ κατηγορία Αυστρίας). Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 6 - 0, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο. Οπως δήλωσε ο Βαλβέρδε «μας έλειψε ο ρυθμός αλλά αυτό είναι λογικό, αφού τα παιδιά έχουν "βαριά" πόδια από τις προπονήσεις». Και συνέστησε «υπομονή. Τώρα δουλεύουμε - φυσική κατάσταση και τακτική - και σιγά σιγά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

ΠΑΟ
«Η φιλοσοφία μου»...

«Θέλω οι παίκτες μου να ευχαριστιούνται μ' αυτά που κάνουν στις προπονήσεις και στους αγώνες. Στόχος μου είναι να παίζουμε θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο». Τάδε έφη ο Χεν Τεν Κάτε, χτες, εξηγώντας το βασικό ζητούμενο για τον ΠΑΟ της νέας περιόδου. Στόχος φυσικά παραμένει ο τίτλος: «Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ενας τίτλος στα τελευταία 12 χρόνια δεν είναι καλό για ένα σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό».

Εχει ζητήσει την απόκτηση 4 παιχτών ακόμα (κεντρικό αμυντικό, δεξί μπακ, αμυντικό χαφ, σέντερ φορ) με κύριο χαρακτηριστικό ότι «θα έχουν όρεξη και δίψα για διάκριση. Να έχουν την καρδιά να αγωνιστούν στον Παναθηναϊκό». Ακόμα μίλησε για το σύστημα και παρέδωσε δωρεάν μαθήματα τακτικής: «Το 4-3-3 και το 4-3-2-1 είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα, αφού υπάρχουν κάποιοι παίκτες που αλλάζοντας ρόλο στο παιχνίδι κάνουν τις ίδιες κινήσεις με το αντίστοιχο σύστημα, αρκεί να το έχουν καταλάβει. Αν έχεις παίκτες που κάνουν τη διαφορά μπορείς να παίξεις όποιο σύστημα θέλεις». Ο Ολλανδός τεχνικός ισχυρίστηκε - μεταξύ άλλων - ότι δε θ' ανεχθεί απειθαρχία και ότι δεν του αρέσει το «ροτέισον».

Στο μεταξύ μια ακόμα μετεγγραφή, ανακοίνωσαν χτες οι «πράσινοι». Απέκτησαν από τη Χάιντουκ τον Αντε Ρουκάβινα. Ο 21χρονος - διεθνής με την ελπίδων Κροατίας - επιθετικός θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο.

ΙΤΑΛΙΑ
Προς νέο σκάνδαλο;

Νέα υπόθεση στημένων αγώνων εξετάζουν οι αρμόδιες αρχές της Ιταλίας. Στο προσκήνιο, για παράνομες παρασκηνιακές κινήσεις, βρίσκονται ποδοσφαιριστές δύο ομάδων της «Σέριε Α». Η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας απήγγειλε κατηγορίες σε 5 παίχτες, για «στήσιμο» αγώνων μεταξύ των ομάδων τους, Αταλάντα και Λιβόρνο. Πρόκειται για τους Τζιαν Πάολο Μπελίνι της Αταλάντα, τον παλιό αρχηγό της Λιβόρνο Νταβίντ Μπαλέρι και τους συμπαίκτες του Αλεσάντρο Γκραντόνι και τους αδελφούς Εμανουέλε και Αντόνιο Φιλιπίνι. Οι κατηγορίες κατά των παικτών αφορούν στους αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων που έγιναν 23 Δεκέμβρη 2007 (1-1) και 4 Μάη (3-2 υπέρ της Αταλάντα). Από την επιτροπή κλήθηκαν και οι δύο σύλλογοι, κατηγορούμενοι για τη συμπεριφορά και τις παράνομες ενέργειες των ποδοσφαιριστών τους.

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
Καρέ... ημιτελικών

Τετραπλή ελληνική παρουσία στα ημιτελικά αγωνισμάτων της τρίτης φάσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου σλάλομ κανόε καγιάκ, που διεξάγεται στο Αουγκσμπουργκ της Γερμανίας. Ο Χρήστος Τσακμάκης προκρίθηκε ως 2ος στα ημιτελικά του C1 (210.16). Αντίθετα στο ίδιο αγώνισμα αποκλείστηκαν οι Μαντάς (32ος, 238.04) και Παπαθανάσης (43ος, 454.39). Στα ημιτελικά του αγωνίσματος προκρίθηκαν οι 30 πρώτοι αθλητές. Στο Κ1 ανδρών το εισιτήριο για τα ημιτελικά εξασφάλισαν οι Μάριος Καλτσής (33ος, 211.01) και Γιαννόπουλος (40ός, 216.62). Εκτός ημιτελικών έμεινε ο Γιώργος Καλτσής (47ος, 230.45), καθώς προκρίθηκαν οι 40 πρώτοι αθλητές. Στο Κ1 γυναικών η Φερεκίδη κατατάχτηκε 18η (248.71) και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα ημιτελικά (προκρίθηκαν οι 40 πρώτες). Τέλος, στο C2 τα αδέρφια Νικολάου κατέλαβαν την 24η θέση (347.48) και έμειναν εκτός ημιτελικών (προκρίθηκαν οι 20 πρώτοι).

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
«Ντοπέ» ο Χαμ

Θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσπονδίας γυμναστικής, βρέθηκε ο Μόργκαν Χαμ, αδελφός του Πολ, χρυσού Ολυμπιονίκη της Αθήνας επίσης στη γυμναστική. Ο Μόργκαν από την πλευρά του, ήταν μέλος της ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση. Ο έλεγχος έγινε στις 24 Μάη, κατά τη διάρκεια του εθνικού πρωταθλήματος, και στο δείγμα του ανιχνεύτηκε παράγωγο κορτικοειδούς ουσίας. Ο Αμερικανός γυμναστής δεν προσκόμισε έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είχε λάβει την ουσία αυτή για θεραπευτικούς σκοπούς και πλέον απειλείται με τιμωρία, που (αν του επιβληθεί) θα του κοστίσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ