ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 31 Αυγούστου 2008
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Απόστολος Τριανταφυλλίδης
Απόστολος Τριανταφυλλίδης
Φωτ.

Ο αξέχαστος πατέρας, ο αξέχαστος σύντροφος ζωής και αγώνα, ο ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΝΙΑΡΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, παραμένει και θα συνεχίσει να παραμένει ανάμεσά μας, κυρίως μέσα από την «κληρονομιά» που μας άφησε. Κληρονομιά που δεν είναι άλλη από την αγωνιστική διαδρομή του, από το ίδιο το βιογραφικό του. Μια ζωή που ταυτίστηκε με τους αγώνες και με τις θυσίες του Κόμματος της εργατικής τάξης, του ΚΚΕ, στις πιο κρίσιμες της ιστορίας του.

Η ευγένεια, το ήθος, η παλικαριά, η ευαισθησία μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και την κοινωνική αδικία, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η αδούλωτη στάση ζωής και η ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν, είναι για εμάς, την οικογένειά του, αλλά και για τη νέα γενιά των κομμουνιστών, που έχουν πάρει τη σκυτάλη και πυκνώνουν μέσα από την ΚΝΕ, τις γραμμές του Κόμματος, η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη του Μελέτη Κανιάρη.

Στη μνήμη του και για την ονομαστική εορτή του, η συντρόφισσά του Κατερίνα και ο γιος του Θανάσης, προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου, συναγωνιστή και συνεργάτη στην ΠΕΑΦΕ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αντώνης Μανούσος

* * *

φΩΤ.

Κλείνουν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος αδελφός μου ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ.

Σουκέλα Τριανταφυλλίδου
Σουκέλα Τριανταφυλλίδου
Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Η αδελφή σου Δροσούλα Βουλδή

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ξενοφών ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1948 και μαχητή του ΔΣΕ και για τα 90χρονα του Κόμματος, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης της ΚΟ Θεσσαλονίκης, 500 ευρώ.

Η γυναίκα του: Ιωάννα

Τα παιδιά του: Αντώνης - Αννα

Ο εγγονός του: Πρόδρομος

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του αδελφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου Καλαμαριάς.

Στάθης και Γιώτης Τριανταφυλλίδης

* * *

Φωτ. 2

Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του εξαδέλφου μας ΔΗΜΟΥ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ - έπειτα από εργατικό δυστύχημα στις 28 Αυγούστου 1978 - και 6 μηνών από το θάνατο του γιου μας ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ, προσφέρουμε στη μνήμη τους 100 ευρώ στη ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ.

Η οικογένεια Σάββα και Αλίκης Μαυρίδη.

* * *

Στη μνήμη του προσφιλούς μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΤΣΟΡΕ, και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, ο οποίος «έφυγε» αναπάντεχα από κοντά μας, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» τον καθημερινό του σύντροφο 50 ευρώ.

Αλέκα Μπέτσα
Αλέκα Μπέτσα
Οι οικογένειες: Ιωάννου Ι. Μανώλη

Ελένης Μανώλη

Ιπποκράτη Ι. Μανώλη

* * *

Φωτ.

Για το δίχρονο μνημόσυνο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ και με την ευκαιρία του γιορτασμού των 90 χρόνων του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Πεύκης, 100 ευρώ στο Κόμμα για την πολύμορφη προσπάθεια που κάνει για την επίτευξη των στόχων του

Η γυναίκα του: Μαρία

Η κόρη του: Ευδοξία

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 23 χρόνια από τις 12 Μάη 1985 που «έφυγε» για το μακρινό και χωρίς γυρισμό ταξίδι η κόρη μου ΑΛΕΚΑ Ε. ΜΠΕΤΣΑ, νηπιαγωγός από το Πολύδροσο Αρτας. Ηταν μέλος της ΚΝΕ στη Σχολή της, παρά την κλονισμένη υγεία της συμμετείχε δραστήρια στις εκδηλώσεις της οργάνωσης. Ποτέ δε θα ξεχάσω τα τελευταία λόγια που μου είπε φεύγοντας για τη Σχολή της: Μάνα στις εκλογές της 2 Ιούνη 1985 ψηφίστε ΚΚΕ. Καμιά ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Ευαγγελία Μπέτσα

* * *

Φωτ.

Πλήρης ημερών «έφυγε» από κοντά μας στις 9 Αυγούστου 2008 ο αγωνιστή ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΥΚΑΛΗΣ (καπετάν Γκούρας). Γεννήθηκε στην Αμφίκλεια Λοκρίδας το 1916. Από το 1940 ήταν παρών στους αγώνες για τη λευτεριά της πατρίδας, τη δικαιοσύνη και την προκοπή του λαού. Λοχίας Πυροβολικού στον πόλεμο του '40 - '41, αντάρτης του ΕΛΑΣ - εφεδρικού και μόνιμου - από τις αρχές του 1943. Συμμετείχε στις μάχες της Αμφίκλειας, και του 51ου χιλιομέτρου, της Αράχοβας, των Θερμοπυλών, των Δερβινοχωρίων, της Αγίας Τριάδας και της Μακρακώμης.

Χρήστος Ρίζος
Χρήστος Ρίζος
Διωκόμενος, μετά το 1944, κατέφυγε στο ένοπλο Τάγμα καταδιωκόμενων Παρνασσού του Διαμαντή το 1946 και από το 1947, μαχητής του ΔΣΕ, το 1948 ονομάστηκε Λοχαγός και το 1949 ταγματάρχης.

Πιάστηκε στις 4 Αυγούστου 1949 και καταδικάστηκε σε θάνατο και ισόβια. Αφέθηκε ελεύθερος το 1964.

Ασυμβίβαστος ο καπετάνιος, θα προσθέσει στους αγώνες του άλλα 7 χρόνια παρανομίας από τη χούντα.

Στις 7 Σεπτέμβρη, στην εκκλησία του Αγιου Βλάση Αμφίκλειας, μετά τη θεία λειτουργία, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνό του.

Στη μνήμη του πρόσφεραν στο ΚΚΕ: Η συντρόφισσά του στη ζωή και στους αγώνες Μαρία Δρούκαλη 100 ευρώ και ο συναγωνιστής και συνδιοικητής του Κώστας Πεντεδέκας, που είχαν καταδικαστεί μαζί σε ισόβια και σε θάνατο από Στρατοδικεία, 100 ευρώ.

** *

Φωτ.

Στη μνήμη του Ιερέα ΜΙΧΑΗΛ ΣΟΥΛΑΜΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουδαπέστη, τα εγγόνια του Μιχάλης - Σοφία προσφέρουν 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατο της αγαπημένης κόρης μου ΣΤΥΛΙΑΝΗΣ ΚΩΤΤΑΚΗ και αντί για λουλούδια στον τάφο της, προσφέρω στο ΚΚΕ, 150 ευρώ.

Ηλίας Κωττάκης

* * *

Φωτ.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΔΟΥΚΟΣ γεννήθηκε το 1957 στην Τασκένδη από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ.

Οταν ήρθε στην Ελλάδα εντάχθηκε στην ΚΝΕ και στη συνέχεια έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Η επάρατη αρρώστια όμως του έκοψε το νήμα της ζωής σε ηλικία 46 χρόνων.

Ο πόνος μου είναι μεγάλος.

Στη μνήμη του προσφέρω στην ΚΟΒ Εργαζόμενων του Δήμου Καλλιθέας 20 ευρώ.

Η μητέρα του Μαρία Σδούκου

* * *

Φωτ.

Η Σταυρούλα Μανιά προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Νικηφορίδη» Συκεών Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του πατέρας της ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΙΖΟΥ (φωτογραφία), της μάνας της ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, του αδελφού της ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, του συζύγου της ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στα Κρούσια στη διάρκεια του Εμφύλιου.

Χαράλαμπος Σδούκος
Χαράλαμπος Σδούκος
* * *

Φωτ.

Στις 8 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΟΥΣΙΑΝΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Μαρία προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αν. Υπαίθρου της ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Στη μνήμη των: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΚΗ και ΟΡΕΣΤΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ, μελών του ΚΚΕ οι οποίοι «έφυγαν» πρόσφατα, ο Γιώργος Βασιλείου, μέλους της ΚΟΒ Ηλιούπολης Εύοσμου Θεσσαλονίκης, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 3 Αυγούστου 2008 «χάσαμε» τον αγωνιστή - μαχητή του ΔΣΕ ΣΑΜΨΩΝ ΣΟΥΜΕΛΙΔΗ, ο οποίος γεννήθηκε το 1928 στο χωριό Ελευθεροχώρι Κιλκίς από γονείς φτωχούς και τίμιους. Αγωνίστηκε από τις γραμμές του Κόμματος, ως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Δήμου Χέρσου Κιλκίς.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.2

Ο ΤΑΣΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (φωτογραφία), ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, είχε έντονη αντιστασιακή δράση. Από τις αρχές του Εμφύλιου, το 1946 πιάστηκε και εξορίστηκε. Στάλθηκε στο Μακρονήσι για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του. Στη διάρκεια του 1950, συνεχίζοντας τις σπουδές του έζησε τις συνέπειες των «πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων».

Ηταν μέλος του ΚΚΕ και για πολλά χρόνια πρόεδρος του Παραρτήματος Καλαμαριάς της ΠΕΑΕΑ.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (φωτογραφία), μαθητής της τελευταίας τάξης του Γυμνασίου, εντάχθηκε στο ΔΣΕ. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ, με το βαθμό του Λοχαγού πολέμησε ηρωικά και σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου.

Ο μικρότερος αδελφός, ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ συμμετείχε δραστήρια στον αντιδικτατορικό αγώνα της εφταετίας. Πιάστηκε και από τις ταλαιπωρίες υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του.

Παντελής Μανταλόβας
Παντελής Μανταλόβας
Στη μνήμη των τριών αδελφών Γραμματικόπουλου από το Μεταλλικό Κιλκίς, ο εξάδελφός τους Γιώργος Σοφιανίδης προσφέρει για τα 90χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεταλλικού, 100 ευρώ.

* * *

Ο Κωνσταντίνος και η Νικολέτα Ρερρέ, από τα Καλύβια Οιχαλίας της Μεσσηνίας, προσφέρουν, μέσω του ΓΠ Πελοποννήσου, 100 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη του ανιψιού τους ΓΕΩΡΓΙΟΥ Αριστομένη ΓΕΩΡΓΑΝΑ, από τις Χιράδες Αρκαδίας, ο οποίος «χάθηκε» πρόωρα.

Γιώργος Ορνιθόπουλος
Γιώργος Ορνιθόπουλος
Μελέτης Κανιάρης
Μελέτης Κανιάρης
Νίκος Καραντηνός
Νίκος Καραντηνός
Δήμος Εφραιμίδης
Δήμος Εφραιμίδης
Κώστας Μαυρίδης
Κώστας Μαυρίδης
Κυριάκος Κοκκινίδης
Κυριάκος Κοκκινίδης
Σαμψών Σουμελίδης
Σαμψών Σουμελίδης
Τάσος Γραμματικόπουλος
Τάσος Γραμματικόπουλος
Παύλος Γραμματικόπουλος
Παύλος Γραμματικόπουλος
Μιχαήλ Σουλαμίδης
Μιχαήλ Σουλαμίδης
Στυλιανή Κοττάκη
Στυλιανή Κοττάκη
Θανάσης Δρούκαλης
Θανάσης Δρούκαλης
Παναγιώτης Τσαουσιάνης
Παναγιώτης Τσαουσιάνης
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Σήμερα, Κυριακή 31 Αυγούστου 2008 και ώρα 10.30 θα τελεστεί μνημόσυνο για τα 3 χρόνια του αγαπημένου μας πατέρα

ΣΩΤΗΡΙΟΥ Ν. ΧΟΝΤΟΥ

στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση.

(πλατεία Καρύτση Αθήνα).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ