Περίπου 8% των παιδιών στις λεγόμενες αναπτυγμένες χώρες υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες, ποσοστό που αυξήθηκε 15-20% την τελευταία δεκαετία. Αν και μερικά παιδιά ξεπερνούν τις αλλεργικές αντιδράσεις σε τροφές πριν ενηλικιωθούν, πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται απ' αυτές σε ολόκληρη τη ζωή τους, με συμπτώματα από ελαφριά ενόχληση, κνησμό στο στόμα, μέχρι μερική απόφραξη των αεραγωγών ακόμα και δυνάμει θανατηφόρα πτώση της πίεσης του αίματος. Ως τώρα, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των τροφικών αλλεργικών αντιδράσεων ήταν η αποφυγή των τροφών που τις προκαλούν, πράγμα δύσκολο στη σημερινή εποχή, καθώς ίχνη ξηρών καρπών, αλευριού και γαλακτοκομικών υπάρχουν σε πολλά προϊόντα. Μια νέα μελέτη...