Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κούφια αντιπαράθεση και «γέφυρες»

Αντιπαράθεση μακριά από την ουσία, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, πυροδότησαν οι παρεμβάσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, με το Μέγαρο Μαξίμου να αρπάζει την ευκαιρία της αντιλαϊκής πλειοδοσίας της ΝΔ.

Ετσι, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, η κυβέρνηση υπενθύμισε τις απαράδεκτες αναφορές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «ασφαλιστικό μοντέλο Πινοσέτ», πλευρές του οποίου εφαρμόζονται και με το νόμο Κατρούγκαλου, και στη συνέχεια, «ξεχνώντας» το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων τις οποίες ήδη «τρέχει» η ίδια, κατηγόρησε τη ΝΔ για πρόθεση «εκχώρησης δημοσίων υπηρεσιών στα ιδιωτικά συμφέροντα», ενώ της χρέωσε και πρόθεση περικοπής των κοινωνικών επιδομάτων, την ίδια στιγμή που οι δεσμεύσεις που και η ίδια έχει αναλάβει περιλαμβάνουν το τσεκούρι στα επιδόματα, μέσα από την «αναδιάρθρωσή» τους.

Η κυβέρνηση προσάπτει επίσης στη ΝΔ πρόθεση για μειώσεις φόρων στις επιχειρήσεις, εξαγγελία που έκανε και ο Αλ. Τσίπρας πριν από λίγες μέρες, αλλά και ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020, μέτρο φυσικά που έχει προνομοθετήσει η ίδια η σημερινή κυβέρνηση.

Ακόμα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «δεν σκοπεύει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, αφού τον υπολογίζει στα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα εισπράττονται και σήμερα». Την ίδια στιγμή, βέβαια, η κυβέρνηση τον διατηρεί, ενώ οι όποιες υποσχέσεις για μείωσή του είναι «κενό γράμμα», αφού συνοδεύονται από αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έριχνε εμμέσως πλην σαφώς «γέφυρες» προς τη μεριά της ΝΔ, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Εγώ αυτό που θα ήθελα από τον Κυριάκο, και του το λέω ευθέως (...) να κοιτάξει να 'ρθει κοντά, να πάρει τους σοβαρούς στη ΝΔ, να πετάξει έξω όλα αυτά τα φασισταριά που έχει μαζέψει (...) και οι οποίοι δεν έχουν καμία θέση, είναι τα άκρα, που έλεγε ο Καραμανλής, να φέρει στην παράταξη πίσω ανθρώπους οι οποίοι υπηρέτησαν σε κυβερνήσεις της ΝΔ με σοβαρότητα, να κοιτάξει να συμφιλιωθεί με τα άλλα κόμματα που αυτήν τη στιγμή κυβερνούν, και να γίνουμε μια κυβέρνηση η οποία θα βγαίνει προς τα έξω και θα υποστηρίζει το εθνικό συμφέρον, και όταν θα ξεπεράσουμε όλα αυτά, ξανατσακωνόμαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ