Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
«Η Ουκρανία κατέρριψε το μαλαισιανό αεροσκάφος»

ΜΟΣΧΑ.--

Σε συνέντευξη που έδωσε χτες ο επικεφαλής της Διοίκησης Πυραύλων Πυροβολικού του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, αντιστράτηγος Νικολάι Πάρσιν, εμφάνισε νέα στοιχεία που φέρονται να τεκμηριώνουν ότι η ουκρανική κυβέρνηση εμπλέκεται στην κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών τον Ιούλη του 2014, με 298 νεκρούς. Το περιστατικό συνέβη κοντά στην περιοχή Ντονέτσκ της Ανατολικής Ουκρανίας και τα στοιχεία δείχνουν ότι χτυπήθηκε από πύραυλο BUK του 1986, που ήταν στην κατοχή του ουκρανικού στρατού. Παρουσιάστηκαν ο αριθμός παραγωγής του πυραύλου αλλά και μαγνητοφωνημένη συνομιλία που φέρεται να έγινε μεταξύ Ουκρανών στρατιωτικών. Ταυτόχρονα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας κάνει λόγο για παραποιημένα βίντεο που εμφάνισε η ουκρανική πλευρά, κατηγορώντας τη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Ειπώθηκε επίσης ότι η ρωσική πλευρά θα παραδώσει τα στοιχεία στην ολλανδική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της κατάρριψης του αεροσκάφους της πτήσης MH17, Αμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Ντένις Πουσίλιν, πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (είναι στην πραγματικότητα αστικό καθεστώς που θέλει σύνδεση με τη Ρωσία), δήλωσε το Σάββατο ότι η δολοφονία του προκατόχου του, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, στις 31 Αυγούστου, «είναι έργο του 5ου Τμήματος Αντιτρομοκρατικών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας». Οπως είπε, και με τη συμμετοχή της Ρωσίας, που ζητήθηκε η βοήθειά της, «η ανάλυση των θραυσμάτων των βομβών ανίχνευσε ίχνη υψηλών τεχνολογιών που δεν ήταν διαθέσιμα στην Ουκρανία, κάτι που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή δυτικών μυστικών υπηρεσιών στο σχεδιασμό της δολοφονίας». Υποστήριξε επίσης ότι «υπήρξαν πληροφορίες που έδωσε ένας συλληφθείς ύποπτος για τη δολοφονία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ